Şimdi Ara

Geçen senenin 2. yarıyılından alttan ders ile çift anadal nasıl yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, ben işletme okuyorum. Şu anda bulunduğum üniversiteye yatay geçiş ile geldim. Haliyle bir sürü alttan ders alma durumu ortaya çıktı. 3. yarıyılım bitti ve duruma baktığımda ortalamam gayet iyi gözüküyor. İşletmeyi çok fazla kişinin okuduğunu düşündüğümden ve bu yüzden bir fark yaratmak için aklımda çift anadal yapmak vardı. Ancak şöyle bir sorun var ki benim geçen senenin 2. yarıyılından bir sürü alttan dersim var. ÇAP yapmak için ise şöyle bir şart bulunuyor. "Bulunduğu yarıyıla kadar tabi olunan öğretim planındaki derslerin tümünden başarılı olması gerekir". Ben önümüzdeki yarıyılda maksimum 28 kredilik ders alabiliyorum. Ancak öğretim planındaki eksik derslerimi almak için 34 krediye ihtiyacım var. Bunu bir şekilde arttırmamın yolu yok mudur dilekçe vs. ile? Veya yaz okulu ile bu dersleri alabilme şansım var mıdır? Bu öğretim planında seçmeli 2 tane ders var. Onları çıkartırsam tam maksimum kredide kalıyorum. Öğretim planındaki bu seçmeli dersleri bu senelik almasam başvurumun kabulünde bir sıkıntı çıkarır mı? Bu konu ile ilgili tecrübeleri olan birileri varsa yardım ederse sevinirim. Olmadı açıköğretimden işletme yanına etkili bir bölüm söylerseniz de sevinirim. Yarın zaten öğrenci işlerine soracağım ancak hizmet saatleri geçtiği için öncelikle burada benzer bir durum yaşayan var mı diye danışayım dedim.








  • Bilgisi olan var mıdır? Bir dersimin muaf kaydı yapılmış. Sadece 1 tane seçmeli dersim açıkta kalıyor.

  • Universitenizin yaz okulu varsa veya başka bir üniversiteden yazokuluna musade ediyorsa bazi dersleri yaz okulundan alabilirsiniz. Ayrica öğrenci işleri daire baskanliginin sayfasinda lisans egitim yonetmeligine bakin muhtemelen en fazla 40 akts lik ders almaniza musade ediyordur. Boylece alttan derslerinizin bir kismini da öyle tamamlayabilirsiniz
  • 307kd kullanıcısına yanıt

    Çok saolun hocam. Şimdi gördüm yazınızı. Kendi üniversitemin yaz okulu, çap başvurularından sonra bitiyor. Şimdi bakacağım başka ünilerin yaz okullarına. Bir dersimi muaf yaptırdım. Bir tane seçmeli dersim alttan kaldı sadece. Olmazsa da yapacak bir şey yok. Çok zaruri bir durum değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusticeLight67 -- 22 Şubat 2024; 22:2:52 >
  • JusticeLight67 J kullanıcısına yanıt

    Seçmeli dersler için ayni kredi ve Akts ye sahip seçmeli ders havuzundaki farkli bir derslerden de birini alabilirsin.

  • 307kd kullanıcısına yanıt

    Evet ancak bu yarıyıl ders seçimlerinde almam lazım fakat yatay geçiş ile geldiğimden alttan çok fazla zorunlu ders aldım. Üstüne bu seneki zorunlu dersleri aldım. Kredi limitini doldurdum. Daha fazla ders kayıt işlemi yapamıyorum en fazla 28 kredi limitimiz var. Bu sene seçmeli ders kaydı yaparsam o limiti aşıyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.