Şimdi Ara

Geceler Render İçinmidir??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam, sitenizi 1 senedir takip ediyorum ama nedense önceden kayıt olmamıstım. Neyse fazla uzatmadan hemen sorunuma geçiyorum. Ben autocad ve 3dstudiomax üzerine çalışıyorum ve benimde bir çoğunuz gibi render problemim vardı. Internetten render için özel üretilmiş ekran kartlarına baktıgımda ise guzel kartların 1000$ dan başladıgının gördüm. Benimde limitli bir bütçem oldugu için kendi yaptıgım bir konfigurasyonla bir PC topladım. Sistemim kısaca şöyle:

    AMD 64X2 3800 Dualcore
    ASUS A8N-E NF4 ultra Anakart s939
    KINGSTON 2 GB( 1024 X 2) DDR 400 ram
    Saphire ATI X800 GTO Ekran kartı pci
    200 gb IDE HDD
    550w Power supply
    ...vs

    Sizce sistemim nasıl? Render yaparken beklediğim performansı tam olarak alamadım henuz. Gerçi sistemi kuralı daha 6 gun oldu ama. Bana tavsiye edebileceğiniz birşeyler varmı acaba? Bazı arkadaşlarımdan render programları duydum bunlar ve bunların katkıları hakkında bilgisi olanlar varmı? Bunun dısında sistemimde yapmamı tavsiye ettiğiniz konfigurasyon değişikliği önerileriniz varmı?
    Geceler Render içindir..

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..







  • bence sorunu donanım bölümüne sor, donanım uzmanları orada
  • Sistemin güzel, yeterli ama ekran kartı olarak 128mb lık quadro fx alabilirdin, render yazılımları için önemli 3 etken vardır; sırasıyla RAM- EKRAN KARTI-İŞLEMCİ, nasıl bir render şeması kullanıyorsun bilmiyorum ama, RENDERMAN yazılımını kullanarak sistemini test edebilirsin!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirneo -- 30 Mart 2006; 16:44:26 >
  • Oldukça güzel bir sistem toplamışsın...

    2 tane uyarım olacak...

    Bu sistem için 550 watt power supply demissin umarım iyibir markadır..şimdi marka/model polemiğine girip gereksiz tartışma açmak istemiyorum...

    Bir de 80-100$ daha harca mutlaka bu sistemi bir UPS ile kullan...render işleri zaman alır ve bu zaman içinde elektrik regülasyonlarından sistemini korursun..çalışmaların da boşa gitmez..

    Gelelim performans konusuna ... Dünyanın en hızlı sistemini..hatta binlerce paralel işlemciyi bir arada kullansan da yazılımın bunu desteklemesi lazım... render yapacağın yazılım ve işletim sistemi 64bitlik ve dual-core uyumlu değilse (senin sistemin için soyledim) istediğin optimum performansı alamazsın..

    F1 arabasına herhangi bir sürücü oturunca nasıl iyi bir performans alınamazsa bu da oyle birşey...
  • Selamlar
    render işlemini 3dsmax8 programında yapıyorum, sistemime win64 bit kurmadım çünkü daha önce kurdugumda bazı programları çalıştıramamıştım. Power supply en iyi marka değil( adını unuttum), orta kalite bişey. Benim merak ettiğim sistemimim render performansını donanımları fazla değiştirmeden konfigurasyon olarak nasıl arttırabilir?
  • OVERCLOCK ile olur ancak... (donanım hiç değiştirmemiş olursun böylece)



    ya da 1 tane dahah 1G RAM al...



    buarada RAM'ler inşallah CL3 değildir???
    öyle ise değştirmeni tavsiye ederim
  • Bahsettiğim gibi yazılımlar hazır olmadan donanımın tüm gücünü ortaya koyacak yuksek performans alman söz konusu değil..

    Belirttiğim ups ve power supply konusuna dikkat et..

    Yeni aldığın teknolojik olarak oldukça iyi bir donanım için overclock yapmanı KESİNLIKLE TAVSİYE ETMİYORUM.. gereksiz polemik yaratmak istemiyorum ama cihazın performansına hem bir etkisi olmaz hem de fiziksel olarak ömrünü kısaltırsın...

    biraz daha sabret yazılımların hazır olmasını bekle..ayrıca 64bit windows kurmak için deneyimli birinden yardım iste.. forumdan yardım alman yetersiz..bilgisayarın başında olup uğraşmak gerekebilir..
  • 3d s max 8 renderde sistemi çok fazla meşgul eder.tavsiyem 3dsmax6 kullanman.ama 8'de çalışma zorunluluğun varsa,projeni 4'e bölüp ayrı ayrı render yapman.
  • Selamlar arkadaşlar
    yanıtlarınız için teşekkürler. Hiç max6 kullanamdım, öncden max 7 kullanıyordum ve orda yaptıgım bazı modelleri max8 e attıgımda bazı kaplamaları falan görmedi. Arada ufak farklılıklar var sanırım. Dolayısı ile max 8 kullanıyorum. Win64 bit i daha önce kurdum ama çoğu program henuz 64 biti desteklemediğiiçin kullanamadım diyebilirim. Mesela 3dsmax de 64 bit i desteklemiyor diye biliyorum.(yalnıs olabilir). Başka bir arkaradaşta render alırken ekran kartın bir rol oynamaz, iş tamamen işlemci+ram de biter dedi. Intel Dual core alsaydın keşke falan dedi, aklım karıştı? Acaba amd almakla hatamı ettim sistemimi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.