Şimdi Ara

Gece yolculuğunda uzun far terörü (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
150
Cevap
0
Favori
8.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • M_aTRa_X kullanıcısına yanıt
    Karşıdan gelenlere sövmeye devam ediyoruz 😂😂
  • Tırcı ve kamyoncular da çok yapıyor bunu
  • Kısaca bunlara davar diyebiliriz..
  • Tüm ülkeyi bir günde egitemeyeceginize göre ,sinirleriniz size kalsın.
    Bundan alın ben fazlasıyla memnunum ,plastik oyuncak gibi olan modellerde var tavsiye etmem gözü yorup baş ağrısı yapıyor ,gözleri bozabilir.
    https://www.hepsiburada.com/pratik-anti-far-gece-gorus-gozlugu-2-model-p-HBV0000086XF4?magaza=MasterCar
  • İşte sırf bu yüzden "iyi ki aracımda uzun far asistanı var" diyorum!
  • TEPEE PREMİUM PACK kullanıcısına yanıt
    Yasadigim bir olayda İzmirde bizim arkadasi kaptan yaka paca asagi atmisti. İsiklarda otobus beklerlen arkadasin telefonu calmasi ile arac isiklarda ariza yapip durmustu. Kaptan hemen telefon sesine yoneldi ve arkadasi asagi indirdi. Sene 2002-2003 civariydi. Artik denk mi geldi gercekten etkiledi mi bilmiyorum. Ama izmirli arkadaslar hatirlar orada cok kati kurallar isliyordu. Her yolculukta bi kriz cikiyordu.
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Eline koluna sağlık kardeş. Az bile demişsin. Ama anlamaz bunlar. Başlarına bu yaptıkları hareket yüzünden bir iş gelir yine anlamazlar. Sinir oldum şu konudaki saçma sapan yazanları görünce.
  • Uzun süren gece yolculuklarında sürekli karşıdan uzun fara maruz kalmak gözü yorar.
    Gece yolculuğunda kendi aracımın uzunlarından bile rahatsız olup sürekli açmıyorum.Standart h7 ampül var ama sağlam aydınlatıyor. Yol zifiri karanlık ve bomboşken bile belirli periyotlarda kapatıp açıyorum.
    Karşılıklı uzun yakarak gelen araçlar birbirlerini köreltmekten başka birşey yapmaz. üstlerde yazıldığı gibi 1.5 saniyede olsa 25 metrede olsa yolu o süre ve uzunluk birimlerinde karşınızdaki hiç bir şey görmüyor. siz uzunları yakıp holaaa diye gidince. Bir nevi tehlikeye atıyorsunuz karşı tarafı.

    Uzun farın amacı yolu görmek ama karşıdan gelenin gözünü çıkarmak değil. Aradaki ince çizgiyi bilmek lazım..

    Genelde far yükseklik ayarını yola ve önümdeki araca göre ayarlarım. Uzun yoldaysam önümdeki araçların arka cam hizasının altına gelecek şekilde. Haa baktım öndeki sisleri yakıp gidiyor gözlerimi pert edecek far ayarını en üste alıp mesafeyiyede azzıcık açınca direk arka camından ışık içeri dalıyor.. Arabada kim var ki yok belli oluyor. o zaman Genelde kapatıyorlar sisleri. Arkamdan uzun,sis yanık gelen oluncada basıyorum sisleri.

    Karşımdan uzun farı yanık gelen olursa uzaktan bir selektör yaparım . Baktım yaklaştı söndürmüyor bir daha selektör. Baktım yine olmuyor yine far ayarını yükseltip tam gözünü alacak hizaya gelince açarım uzunu. Tabi önümde araç yoksa. Onun bir suçu yok.

    Eskiden tek gidiş gelişli yolarda çok yapardık karşıdan uzun kapatmayanlara. Toros vardı kısalarında siz bile görmezdiniz yolu ama uzunları çok fenaydı. Uzunu çakınca resmen karşıdaki şöförlerin şaşkınlık dolu bakışlarını görürdüm. O huy biraz kalmış. şimdi çift şerit yollar belki ama bazı yerlerde ortada speratör yok ve göz alıyor karşı farlar.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.