Şimdi Ara

Gece uzun yolda (istanbul-sivas) tavsiyeleriniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bu perşembe mesai çıkışı istanbul'dan önce Eskişehir'e geçeceğim (350km). 4 saat sürse saat 20:00 gibi Eskişehir'de olurum. Oradan 4 kişi alıp Sivas'a kardeşimin yemin törenine gideceğim. 2 saat dinlenerek 22:00'de yola çıkmayı planlıyorum. Tahmini molalarla Eskişehir-Sivas arası 8 saat desek sabah 06:00'da Sivas. Eskişehir'den sonra 680km. Daha önce gece bu kadar süre araba kullanmadım, ancak gece fazla problem yaşamayan biriyim en azından Eskişehir-İstanbul arasında. Yolda uykusuzluk sorun olur mu? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.



  • Yozgata yaklaşırken yollar bozuk biraz dikkat et. Yozgat Sivas arası kaymak gibi yollar uykunu getirebilir :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mufat kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler tavsiyeniz için. Yol durumunu da sormak istiyordum. Ankara'dan sonrasını bilmiyorum, Sivas'a kadar duble yol mu?
  • Yolda en çok uykunuzun geleceği bölge Akdağmadeni - Sivas arası. Yol fazlasıyla kaliteli ve tenha.

    Yolun son bölümlerinde olması nedeniyle sizi yorabilir. Yolunuz gerçekten uzun, size en büyük tavsiyem uykunuz geldiği anda direnmemeniz ve 1 saat de olsa uyumanız.

    Akdağmadeni girişinde ışıklarda hemen yolun solunda bir tesis bulunmakta, oraya aracınızı çekip uyumanızı tavsiye ederim. Zaten oradan sonra 1 saat civarında bir yolculuğunuz olacak.

    İyi yolculuklar şimdiden.

    Her ihtimale karşı acil ulaşmanız gereken numaraları not ediniz : kasko gibi.

    Ayrıca Kırıkkale çevreyolunda iken hız tabelalarına mümkün müddetçe uyunuz, geceleri 70 radarı meşhurdur.

    Sivrihisar Ankara arasında ise 120'yi geçmeyin, ortalama hız radarları artık aktif.

    Ankara girişinde direkt çevreyolundan Samsun yoluna çıkın, hiç şehir içiyle uğraşmayın. Gece yollar boş olsa da vakit kaybettirecektir size.

    Olur da şehir içine girerseniz, Mamak ve Kayaş arasındaki ortalama hız radarına dikkat edin.

    Sivas girişine 20 ve 2 km kala da radar kurulabiliyor, özellikle 20 km kala olan radara dikkat, uzun bir yokuş inişinde hızınız rahatlıkla 150'lere çıkabilir.





  • m.C.k. kullanıcısına yanıt
    Çok yararlı tavsiyeleriniz var, teşekkürler. Söylediklerinize dikkat edeceğim. Dediğiniz gibi Akdağmadeninde mola veririm. Ankara'yı geçtikten sonra nerede mola verebilirim? Google Earth'ten baktığım kadarıyla Eskişehir'den 360km sonra Metro yağlı dinlenme tesisleri var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravanelli26

    Merhaba arkadaşlar, bu perşembe mesai çıkışı istanbul'dan önce Eskişehir'e geçeceğim (350km). 4 saat sürse saat 20:00 gibi Eskişehir'de olurum. Oradan 4 kişi alıp Sivas'a kardeşimin yemin törenine gideceğim. 2 saat dinlenerek 22:00'de yola çıkmayı planlıyorum. Tahmini molalarla Eskişehir-Sivas arası 8 saat desek sabah 06:00'da Sivas. Eskişehir'den sonra 680km. Daha önce gece bu kadar süre araba kullanmadım, ancak gece fazla problem yaşamayan biriyim en azından Eskişehir-İstanbul arasında. Yolda uykusuzluk sorun olur mu? Tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum.

    Merhaba. Sürekli gece seyahat eden biri olarak uykunuzun geleceğini kesinlikle söyleyebilirim. Özellikle sabahın ilk güneşine dikkat edin. Çok sinsidir. Tecrübe ile sabit.




  • Normalde redbull önerirdim ama nescafe soğuk var, kahverengi olanı. Beni gece yolculuğunda resmen kendime getirdi. Öneririm..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ravanelli26

    Çok yararlı tavsiyeleriniz var, teşekkürler. Söylediklerinize dikkat edeceğim. Dediğiniz gibi Akdağmadeninde mola veririm. Ankara'yı geçtikten sonra nerede mola verebilirim? Google Earth'ten baktığım kadarıyla Eskişehir'den 360km sonra Metro yağlı dinlenme tesisleri var.

    Yağlı tesisleri yaramaz, Kırıkkale'yi geçtikten sonra, Samsun-Yozgat yol ayrımına gelmeden birkaç km önce TŞOF tesisleri var, tavsiye ederim. Yol üzerinde daha iyi yer ne yazıkki mevcut değil.
  • Bence gece yolculukları gündüze göre daha iyidir. Yollar boş olur rahat rahat gidersiniz. Tabi far ayarlarınızı kesinlikle yaptırın. Gözleriniz acımaya başladığında hemen bi mola yerinde dinlenmeye bakın.
  • hemen hemen her sene ailemle birlikte istanbul dan sivasa ziyaret için gidiyorum. hatırladığım kadarıyla yozgat tarafında yol belli yerlerde bozuktu ama emin değilim. sizle beraber gidecek arkadaşların tecrübesi varsa değişerek kullanmanız en güvenli ve rahatı olacaktır. iyi yolculuklar.
  • ravanelli26 R kullanıcısına yanıt
    Molayı Akdağmadeni'nde ki tesiste değilde Sorgun'da Hacının Yeri'nde verin derim.
  • ravanelli26 R kullanıcısına yanıt
    Arabaya güvenme alabildiğin yedekleri al ekstra yiyecek filanda almayı ihmal etme kaloriferi yüksek ısıda çalıştırma yarım saate bir camları açıp içerideki havayı değiştir.
  • bu mevsimde gizli buzlanma olur,gece hiç farketmezsin dikkat et,virajlara temkinli gir,kesinlikle 100-110 u geçme,,,, yükseklerde kar yağışı olabilir tedbirli ol,lastik hava basıncını kontrol etmeyi unutma,,camı full kapatma bir miktar açık olsun,kaloriferi çok sıcak ayarlama ılık olsun,ağır yemek yeme sadece çorba iç,, hayırlı yolculuklar
  • Dediklerinize dikkat edeceğim. Meteoroloji sitelerini sürekli takip ediyorum, hava soğuyacakmış bu hafta. Gizli buzlanmaya dikkat etmem lazım. Cumartesi dönüşte hafif kar gösteriyor, umarım etkili kar olmaz.
  • ravanelli26 R kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz tarihlerde geceleri hava hep sıfırın altında tahmin ediliyor. bu nedenle buzlanmaya karşı çok dikkatli olun. siz siz olun yüksek hız yapmayın. her ihtimale karşı zincir alın yanınıza. ani kar yağışına karşı tedbiren. yedek lastiğinizi, krikonuzu, bijon anahtarınızı kontrol edin. bagajınıza yedek antifiriz ve antifirizli cam suyu koyun. abur cubur yiyecek atıştırın yolda. bir de keskin naneli sakız tavsiye ederim. uykuya karşı etkili.

    şimdiden iyi, keyifli ve kazasız yolculuklar dilerim...
  • uyku ve konsantrasyon için kahve redbull ve gripin (kafein içerir) alabilirsiniz. her saat başı soğuk su için.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.