Şimdi Ara

Gbit bağlantıya 300mps wifi ekleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,
    iş yerimde yeni yapmış olduğum gbit bağlantılı küçük bir ağım var ve eski USRobotics 4 port router + ADSL modem üzerinden net e çıkıyorum.
    Şirketin veritabanı geniş olduğu için yavaş 100mbit bağlantıdan sonra gbit bağlantı çok rahatlama getirdi, Notebook uma da şirket ağına dahil olması için gbit kablolu bağlantı yaptım.
    Şimdi ise işyerinde ipad imi de kullanmak için wifi eklemek ve bu sayede hem net'e hemde iş ağına kablosuz bağlanmak istiyorum. Fakat notebook un üzerinden iş veritabanına bağlanırken 100mbit bağlantıda çektiğim yavaşlık sıkıntısını wifi üzerinden de çekmek istemiyorum.
    ADSL Modemlerin üzerindeki ethernet bağlantısı 100Mbit, prensipte 300mbit wifi sunan modemler 100mbit i geçememesi lazım. Bunu nasıl çözümleyebiliriz?



  • Alacağın modem 300mbps (n protokolü) destekleyecek. bağlanacağın makinada da 300mbps destekleyen (n protokolü) wireless adaptörü (bundle, yada onboard) olacak. Bu sayede local ağ içersinde (teoride) 300mbps hızda dosya transferi gerçekleştirirsin.
  • Ama modemin ethernet arabirimi 100mbit data alıyor , 300Mbit yayın yapmasının imkanı yok değil mi ?
    eth. arabirimi gbit olsa n 300mbit yayın yapabilir ama 100mbit eth. den nasıl 300mbit data vericek ?
  • pardon yukarıda Gb diye bir terim okumuştum ben ona göre konuştum tabi haklısnız o durumda 300mbps alamaz kaynaktan o kadar çıkış yok bir kere :)

    Ha kaynaktan ayrı bir locali direkt modemden dağıtırsan o kaynağa bağlananalr 300mps veri transferi yapar...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.