Şimdi Ara

Gazi'liden Gazi Mühendislik Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam gençler. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla beraber hepinizi bir panik sardı farkındayım. Kardeşim de bu sene YKSye girdiği için şuan bu başlığı sıkı takip ediyorum. Gaziyle ilgili bilgi isteyecek arkadaşlar için bir rehber olması sebebiyle bu konuyu açıyorum. 2022 Gazi Endüstri Mühendisliği %100 İngilizce Programı mezunuyum. Madde madde okul hakkında bilgiler vereceğim.

    1- Konum. Bu fakülte Ankara'da bulabileceğiniz en merkezi fakültelerden birisi. Her yerden kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Ankara'nın merkezi Kızılay'a yürüyerek 15 dk, Sıhhiye'ye 10 dk, Bahçeliye Ankaray'la 10 dakikaya ulaşabiliyorsunuz. Bu bir öğrenci için bulunmaz nimettir haberiniz olsun :)

    2- Kampüs. Fotoğraflardan da gördüğünüz gibi bir kampüsü yok. Bir bina var, bir yemekhane, bir de kesit cafe. Bu yüzden kampüs hayatı istiyorsanız sizi uzebilir. Fakat şöyle bişey var. Kampüs yok ama her yere çok yakınsınız. Kampüsten çıkıp 15 dk yürüyerek Kızılay'a gittiğinizde istemediğiniz kadar mekan var, Bahçeli de aynı şekilde. Bu yüzden ben okurken bunun yokluğunu hiç hissetmedim.

    3- Akademik Kadro. Bu üniversitenin en büyük artılarından birisi bu konu. Hemen her bölümde alanında uzman, yurtdışı geçmişi olan hocalar bulabilirsiniz. Ha bu hocalardan bazısı gerçekten kıl olabiliyor, okuldan sogutabiliyor ama iyi hocaların sayısı da gayet yeterli.

    4- Ülkücü olayları. Gazi diyince herkesin aklına gelen ilk konu :) Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, bu fakültede bu konuyla ilgili sıkıntı yaşamazsınız. Ülkücü yok mu var, ama buradaki ülkücüler genellikle Makine ve Elektrik Elektronik mühendislerinden oluştuğu için saçma sapan davranışlar yapan insanlar değiller, gayet samimi olabileceğiniz çok sayıda ülkücü de var. Olay olarak ben 4 sene boyunca sadece 1 kere devir teslim mi ne öyle bişeye denk geldim. Onda da herhangi bir olay olmadı zaten toplanıp eski başkanları türk bayrağını yeni başkanlarına verdi o kadar. Ama şu konuda uyarayım. Ben bu yorumu Mühendislik Fakültesi için yapıyorum. Eğer Teknoloji Fakültesine girerseniz Beşevlerde okursunuz ve bu kampüste hala ülkücüler cirit atıyor. Kısacası Teknoloji Fakültesinden uzak durun. Son olarak hazırlık için Gölbaşına gideceksiniz. Gölbaşında da Beşevler kadar olmasa da saçma sapan davranan ülkücüler var. Eğer burda okuyup bu olaylara hiç bulaşmayayim diyorsanız, ne yapıp edin hazırlığı atlayın.

    5- Sınavlar. Öncelikle aranızda Makine Mühendisliği isteyen varsa tekrar gözden geçirsin. Gazi'nin makine mühendisliği cidden zordur. Binada 6-7 senedir mezun olamamış Makine Mühendislerine denk gelmek işten bile değil. Geçenlerin de not ortalaması genelde 2.5-3 arasıdır. Bu yüzden iş hayatınızda sıkıntı yaratabilir. Diğer bölümler Hacettepe, Ankara Üniversitelerle hemen hemen aynı zorlukta. Çok zor değil, ama tabi yatarak da gecemezsiniz.

    6- İş imkanı. Savunma Sanayinin kalesi :) Türkiye'de savunma sanayiye en yüksek sayıda mühendis sağlayan fakültelerden birisi. Ortalamanız 3ün üstünde olduğu sürece ve kendinize bölüm arkadaşlarınızdan biraz farklılık kattığıniz sürece Savunma sanayiye girmek çok zor değil. Yurtdışına gelirsek bu kadar tozpembe değil. Yurtdışına çikmak, orda çalışmak istiyorsanız işiniz zor. Yurtdışı hayali olanlar başka üniversitelerde denemeli şansını.

    Kısacası böyle gençler. Ben okuduğum seneler boyunca herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle dediğim gibi hocalar konusunda gayet iyi bir fakülte. İngilizce bölüm okuduğunuzda karşınıza gelen hocaların %70-80i gayet güzel İngilizce konuşabilen, sizinle muhabbet edebilen hocalar oluyor. Arada iki lafı bir araya getiremeyenler de oluyor tabi ama olacak o kadar. ODTÜ değil sonuçta :)

    Umarım birilerinin işine yarar. Hepinize başarılar, umarım istediğiniz yerlere yerleşirsiniz.







  • Gazi üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği ve makine mühendisliği alanında ekol diye duydum. YTÜ ve gazi ünv en kızdığım yan bilgisayar mühendisliği %100 İngilizce yapmaması. Geçen sene ege yaptı uçuşa geçti. Konum olarak bende Gazi'nin iyi yerde olduğunu düşünüyorum. Elektrik elektronik ve makine mühendisliği bölümünü düşünmeden yazabilirsiniz. Bence bir ününiveristenin tüm fakülteleri aynı kalitede değildir. Hatta bir fakültenin bütün bölümleri bile aynı kalitede değildir. Araştırılması lazım. Bilgilendirici yazı olmuş. Tercih zamanı bu yazılar çok faydalı. Emeğine sağlık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehdem0123 -- 20 Temmuz 2023; 14:54:49 >
  • Mehdem0123 M kullanıcısına yanıt
    Makinesi gerçekten sağlamdır hocam. Hatta şöyle bir anım var. Savunma sanayide aday mühendislik yaptım. Oryantasyon sırasında 3lü gruplar oluşturmamizi ve kahoot indirmemizi söylediler. Klasik bilgi yarışması yaptılar ihalar sihalar uçaklar helikopterler hakkında. Ne kadar hızlı ve doğru cevap verirseniz o kadar yüksek puan kazanıyorsunuz. Yarışmanın sonunda 1. ve 2. grup Gazi Makine öğrencileriydi. 3. de İTÜ Uçak Mühendisliği öğrencileriydi. Orada gerçekten eğitimin üst düzey verildiğini anlamıştım. Ama yine de dediğim gibi bu bölüm gerçekten zor. İllallah cektirebilir :) İngilizce bölüm konusunda haklısınız hocam. Girdiğim sene 35K sıralamayla girmiştim Endüstriye. Bilgisayar 43Kydi. Yazmamin tek sebebi de İngilizce olmamasıydı. 5 sene geçti hala değişen bişey yok. Bilgisayarın uçması dışında tabi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçamayanSüperKahraman -- 20 Temmuz 2023; 15:44:39 >
  • Ben de bir Gazili olarak iki üç kelam etmek istiyorum

    Öncelikle şu Ülkücü konusuna açıklık getireyim, değerli arkadaşlar burada Ülkücü mülkücü falan yok! Varsa da sizin düşündüğünüz gibi yok. Emin olun burasının şu anki öğrenci profili Boğaziçi'nden zerre farklı değil. Okulda pembe saçlılar emolar falan cirit atıyor bu nasıl ülkücülük arkadaşlar? Ha sağcı milliyetçi adamlar var mı var diğer okullardan fazla mı belki oturup saymadım ama öyle yok oruç tutmayanları dövüyorlar yok sevgilinle el ele gezdirmiyorlar arkadaşlar lütfen geçin bunları. O dedikleriniz 80'ler Türkiyesinde kalan şeyler. Ha diğer okullardan daha mı muhafazakar eh biraz ama o da sizin kafanızda kurduğunuz gibi bir şey değil.

    Ayrıca şunu da söylemekte fayda var eğer olayın kavga gürültünün eksik olmadığı bir üniversite arıyorsanız bakacağınız ilk yer ODTÜ ve Boğaziçi'dir Gazi değil. Daha geçen gün Türkçü öğrencilerin standına yapılan saldırı ortada açtırmayın benim ağzımı.

    Kampüs konusuna gelecek olursak evet buranın kampüsü küçük yani daha doğrusu o kafanızda kurduğunuz kampüs ortamı burada yok ama bunun da açığını fakültenin yeri kapatıyor zira bütün Ankara ayağınızın altında. Zaten o kampüsleri genelde şehirden uzak olduğu için öyle büyük yapıyorlar ama burası çok merkezi olduğu için buna ihtiyaç duymamışlar sanırsam. Sosyal aktivite konusuna gelecek olursak da okulun kendi öğrencilerinin kurduğu gayet güzel kulüpler var eğer bakacağınız yeri biliyorsanız sosyal aktivite de arkadaş çevresi de bulursunuz. Ha okulun kendisi bu tarz etkinlikleri biraz ikinci plana atıyor o ayrı ama öğrenciler bunun eksiğini aratmıyor bence.

    Gel gelelim akademik yeterliliğine şimdi öncelikle şunu söylemekte fayda var buranın akademik kadrosu ağırlıklı olarak profesörlerden oluşuyor ve onların da oturup CV'sine bakarsanız gayet alanında uzman hocalar olduğunu görürsünüz. Bu yüzden bilhassa makine mühendisliğini geçmek biraz zor ama hocalar gerçekten akademik anlamda yeterli. Hepsi demiyorum ama birçoğu öyle. Bir ODTÜ İTÜ mü hayır değil. Ama bunun sebebi de bu okulun bir teknik okul olmaması. Fakat özel ve teknik okul olmayan üniversitelerde rahat ilk üçe girer o konuda zerre kuşkunuz olmasın. Hatta bazı mühendislik bölümleri birçok teknik okuldan daha iyi. Özellikle savunma sanayine en çok öğrenci veren kurumların başında geliyor gidin YouTube'dan bakın birçok savunma sanayi şirketinde Gazi hep ilk 5'tedir. Sivil sanayide de eğer Gazi diplomanız varsa muhtemelen piyasada açıkta kalma olasılığınız azdır. Zira birçok işveren sırf ismine bakarak bile sizi tercih eder. Zaten artık mühendislik için hangi üniversiteden mezun olduğunuzdan çok kendinizi ne kadar geliştirdiğiniz önemli.

    Yurtdışı olayına gelirsek evet burası diğer demirbaş üniversitelere göre biraz daha az yurtdışına öğrenci veriyor bunun da iki nedeni var birincisi burasının daha çok savunma sanayine öğrenci vermesi ikincisi de üniversitenin daha çok ülke içinde kalmayı teşvik etmesi ancak yine de üniversitenin birçok yurtdışı programıyla anlaşması var şansınızı deneyin. Zaten eğer dil öğrenirseniz her türlü yurtdışına gidersiniz. Veya da yüksek lisans yoluyla yurtdışına çıkabilirsiniz zira buradan ODTÜ'ye yüksek lisans geçişi baya fazla. Siz de bunu yaparak yurtdışına çıkmayı deneyebilirsiniz eğer dil de biliyorsanız yurtdışına çıkma olaslığınız epey fazla.

    Evet arkadaşlar dilimin döndüğünce iki üç kelâm ettim. Son olarak şunu söylemek istiyorum bu tarz konularda forumlar her zaman araştırma yapacağınız en son yer olsun zira burada ahkam kesenlerin birçoğu ortalaması 2 olan ve ona buna çamur atmayı adet haline getiren tipler. Emin olun sadece Gazi'ye değil aynı şekilde Ankara'ya Hacettepe'ye hatta ODTÜ'ye İTÜ'ye bile burun kıvırıyorlar. Sakın moralinizi bozmayın iş her zaman sizde biter





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.