Şimdi Ara

Garmin Vivoaktive vs Suunto ambit run

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kısa bir süre araştırdım ama iki modelden birinde karar kılamadım. Kullanım yeri genel olarak koşu ağırlıklı spor. Dağcılık faaliyetleri olacak. Telefonla senkronize edip kullanmayı ilk başta düşünmüyordum ama bu ıkı saatte akıllı teknolojıye sahıpmış. Yanı telefonla eşleştirede bilirim. Bana bu konuda yardım edersenız sevınırım.



  • Kullanım amacına göre değişir. Vivoactive 10 saat civarı GPS ömrü verebilse de nabız bandı ile 6 saat civarı alabiliyor çoğu koşucu. Cihazda hazır yürüyüş, koşu ve yüzme uygulamaları var. Koşma uygulamaları Garmin'in diğer koşu cihazları kadar koşu dinamiği kaydına sahip değil; hız, nabız, yükseklik vs. standart veriler kaydediliyor. ConnectIQ mağazasından da saate başka uygulama ya da saat yüzü yüklemek mümkün.
    Ambit Run ise anladığım kadarıyla esas Sport versiyonunun kırpılmış hali gibi görünüyor. Vivoactive'e göre renksiz ekran ile daha sade bir ürün olsa da yazılım olarak Garmin'den stabildir herhalde. Ve koşu cihazı olduğundan daha işe yarar veriler de üretebilir.
    Ben olsam Vivoactive alırdım, Forerunner sahipleri bile Vivoactive'e geçince terkedebiliyorlarmış seriyi. Ama profesyonel koşu vs. yapıyorsanız da işler değişebilir.
  • Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Neden bilmiyorum ama gönlüm suunto dan taraf. Garmin keşke dokunmatik olmasaydı diyede düşünüyorum. Asker adam kolunda hassas bi cihazı ne kadar koruyabilir bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dokunmatiği ile ilgili sıkıntı ıslandığında, terlediğinde vs. kullanması biraz zor olur. Çizilmeye karşı bir ekran koruyucu iş görebilir, o kadar dayanıklı da, sonuçta fitness saati Vivoactive. Garmin tarafında dayanıklılık için Fenix 3 serileri var. Ya da önceki Fenix 2, Tactix gibi modeller de ikinci elde ucuz. Ha asker falan olsam muhtemelen Garmin Epix alırdım, harita yüklenebiliyor vs.
  • Evet Epix te çok güzel ama pahalı. Uygun bı fıyattan Suunto Ambıt 3 Sport modelını aldım. Eğer forumdan merak eden olursa kullandıkça ger dönüşte yaparım. Çok teşekkur ederim SİS651
  • tezcan03 T kullanıcısına yanıt
    Güle güle kullanın.
  • Hizmet sektöründe ve kesintisiz hizmet sunmak zorunda olduğumuz için; havuzdayken de telefonumdan uzak olmamam gerekiyor. Havuzda kullanılabilir tek ürün olarak Garmin markalı ürünleri buldum, diğerleri sadece serpilen sıvılara karşı koruma güvencesi veriyor, havuzda ve tuzlu suda kullanılmaması gerektiğini söylüyorlar.
    Bundan dolayı garmin Vivoactive sipariş ettim, ürün geldi. Bildirimler kısmı oldukça yetersiz bence, mailin kimden geldiği ve konu satırı var ama detayı göremiyorum. Aynı anda 3-4 mail varsa diğerine geçiş yapamadım. Telefona saat üzerinden cevap verilemiyor, sadece çağrıyı görebiliyorum. Web sitesine bağlanıp bazı güncellemeleri yaptıktan sonra saat kendini güncellemeye çalıştı ve sonra komple kilitlendi. Muhtemelen web sitesinden güncelleme konusunda bir handikap var. Uzun vadede daha fazla sıkıntı yaşamamak adına ürünü tekrar iade ettim.
    Şimdi suya dayanıklı, telefona cevap verebileceğim, maillerimi okuyabileceğim bir saat arıyorum. Havuza girmek benim de hakkım




  • Frattini F kullanıcısına yanıt
    Google Wear sistemli saatlere bakınız, onlar tam içerik gösteriyordur herhalde. Casio'nun saati var, iyi bir dış ortam saati gibi. Diğer çoğu da suya dayanıklı ama havuz ortamına uygunluklarını bilmiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada bende Garmin Fenix 3 var, iletiyi tam olarak açıp içeriğini gösteriyor. Hani sizde de bildirim listesinde bildirime tıklayınca içeriği göstermesi gerek.

    Ha görsellerin gösterilmesi şu platformda imkansız, onları görmek istiyorsanız orası başka.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    yok o kadar abartmadım, görseli görmek aklıma gelmedi
    ama gönderici ve konu satırı dışında bir şey göremedim, iletiyi tam olarak açmadı.
    Aslında smsleri yarım olarak gösteriyor da, kurum maillerimiz xxxxx'te onları sadece başlık gösteriyor belki uygulamalar arasında uyumsuzluk vardır bilmiyorum. Zaten web güncellemesi sırasında tamamen kilitlendiği için değişim önerdiler, ihtiyacımı karşılamayacağı için iade etmeyi tercih ettim. Bahsettiğiniz diğer modelleri inceleyeceğim ama bu defa internette değil, bizzat bir mağazada elime alıp inceleyeceğim. Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frattini -- 20 Haziran 2016; 10:52:14 >
  • Ben son olarak suunto ambit 3 sport hr aldım. Elimi kırdığım için saati sportif aktivitede kullanıp geri dönüşlerini burdan bildiremedim. Ama saat çok hoş her yönden tatmin edici benim için. Ama telefonla aktif kullanım ihtiyacım yok işin açıkcası
  • Sony SmartBand Talk SWR30 aldım, çok basit görünüyor ama aradığım her şey var. Suya ve toza dayanıklılığı IP68 seviyesinde . Bütün bildirimleri alıp, içeriğe erişebiliyorum. Bluetooth kulaklık olarak kullanılabiliyor.
    Bir dezavantajı, bildirim geldiğinde bakmazsam daha sonra baktığımda o bildirim kaybolmuş oluyor. Ancak yeni bir bildirim gelirse öncekini de görebiliyorum. Bekleyen bildirim sayısı 1'den fazla olunca mesajın tamamını değil, sadece bir kısmını görebiliyorum.
    Bir diğer dezavantajı da bildirimin içeriğine erişmek ve işlem yapmak için sert vurmak gerekmesi. Yüzüyorken bir bildirim gelse, kulaç atınca farkında olmadan bildirimi açmış, ikinci kulaçta işem yapmış olabilirsiniz.
    Şimdilik sporda kullanmıyorum ama cep telefonunu sürekli kontrol etme derdinden kurtuldum.
  • teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.