Şimdi Ara

Garip bir Wifi Sorunu için Uzman Yardımı Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • S.A değerli arkadaşlar. TP-Link Archer VR400 modem kullanmaktayım. 2.4ghz ve 5ghz olmak üzere iki ayrı kanaldan Wifi yayını yapan bir modem. Internet paketim ise 50 megabit. Sorunum ise şu; 5ghz olan kanaldan Wifi'ye bağlandığım zaman tam 50 megabit internet alabiliyorum problem yok. Ping süresi 7ms falan çıkıyor buraya kadar herşey mükemmel. Ancak 2.4ghz olan diğer Wifi ağıma bağlandığımda, modemim 6-7 megabit civarında hız veriyor. Bu arada 2.4ghz olan ağ full çekiyor 4 diş çekiyor. Gerçi modemin yanına gitsem bile sorun devam ediyor zaten. Ping süresi ise 150-190 milisaniye değerlerinde rezalet bir bağlantı ortaya çıkıyor. Modem ayarlarından 5ghz olan kanalı kapattım sadece 2.4ghz olan kanalla çalıştım sorun devam ediyor. 1 den 16 ya kadar tüm Wifi kanallarını değiştirerek denedim olmadı. Şifrelemeyi devre dışı bıraktım, WPS kapattım, 20mhz-40mhz arasında gittim geldim o da işe yaramadı. Modeme reset attım, modem firmware güncellemelerini yaptım yine olmadı. Yani ben bile nasıl bu işi çözemediğime inanamıyorum. Aslında network uzmanı değilim ama bilgisayar teknisyeniyim, az buçuk ağ protokollerine hakimim ama böyle saçma birşeye hiç rastlamadım. Uzman görüşü almakta fayda olduğu düşüncesi ile, siz değerli arkadaşlardan bu garip ve saçma olay hakkında tahmin yürütmenizi arzu ediyorum. Bu minvalde tüm tahminlerinize ve önerilerinize uyarak denemelerimi yapıp, çözüme ulaştırmaya çalışacağım inşaallah. Saygılar








  • neden 2.4 ghz kullanmak istiyorsunuz hocam ?

    şuanda evde 2.4 ghz ile çalışan cihazlar olmasa yayınını kapatacağım menzili yüksek olsada çok eski teknoloji wifi 7 çıktı artık

    düşük hız yüksek ping sorunu yaşamanız gayet normal

  • Haklısınız hepsinin farkındayım fakat, evimizde halen 5ghz desteklemeyen eski nesil 802.11n cihaz ve cep telefonu olduğundan, 2.4ghz yayınını açmak zorunda kalıyorum. dediğiniz gibi kapsama alanı ise 20mhz modunda çok iyi oluyor.

  • modemden değil kanal çakışıyor... 2.4ghz çok kullanılınca... wifianalyzer ile boş kanal bul seç yoksa 5ghz kullan...

  • Onu da yaptım, hatta tüm kanalları değiştirerek denedim ama sonuç aynı. Aslında dediğiniz gibi sadece 5ghz kullanmak daha mantıklı ama 4-5 sene önceki bazı cihazlar desteklemiyor. Yazıcı, TV vesaire


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edit: Tp-link Tether uygulamasındaki tüm ip'leri kontrol ettim. Tüm kablolu ve kablosuz bağlantılar olması gerektiği gibi doğru ip'lere sahipti.


    Tp-link TR desteği aradım, reset düğmesiyle modemi sıfırladım, TL-WA850RE tekrarlayıcıyı çıkardım, modemi sıfırdan kurdum; bang! sorun çözüldü!


    Görünüşe göre TL-WA850RE, Archer VR400'ün kablosuz sinyallerini bozuyor! 





    tp-link Archer vr400 AC1200 v.3 (Firmware güncel) modemin hem 2.4GHz hem de 5GHz bağlantılarında kablosuz sorunu var.


    Wi-fi istemciler 2.4GHz veya 5GHz üzerinde sürekli ve stabil bir internet bağlantısı kuramıyor. Bağlantı sürekli kesiliyor ve "internet olmadan bağlandı" hataları alıyoruz. Ancak tp-link TL-WA850RE menzil genişleticiye bağlandığında bağlantılar sürekli ve kararlı.


    Archer vr400'de wi-fi kanallarını değiştirmeyi denedim, önce otomatikte ve sonra önerilen sayılarda, sorun devam etti.


    Archer vr400'ün kablolu bağlantıları 4 güvenlik kamerasının yönlendiricisi ve ethernet üzerinden bir dizüstü bilgisayar. Ancak bu sorun kamera sistemi kurulumundan çok sonra başladı.


    TurkNet bağlantımızda bir sorun olmadığını belirtiyor, tp-link destek ise bağlantımızda parazit varsa sorunun kaynağının bu olabileceğini belirtiyor.


    Menzil genişletici modemin kablosuz yayınını etkiliyor olabilir mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrerbay -- 17 Nisan 2024; 19:34:13 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.