Şimdi Ara

Garanti sonucu değişim problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bayağı bir problemi bulunan motorola atrix telefonumu garantiye verdim teleservice'ye. 2 hafta sonucu döndüler bana, internet sitesinde aynen şöyle yazıyor "Telefonunuz Model degisimi yapilmistir(XT615) ,CIHAZINIZA KUTULU DEGISIM YAPILMISTIR". internetten baktım ama doğru düzgün bir şey yazmıyor tel hakkında, atrix'in yerini tutar mı? ayrıca bana sormadan değişim yapma hakları var mı, ben paramı istemeye kalksam sonuç ne olur?



  • Hocam bir karsilastirma yapin atrix ile degisimden gelecek cihazi eger istemiyorsaniz arayip soyleyin tabi biraz cebelleşirsiniz ama istediğinizi elde edebilme ihtimaliniz olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün önce telefonda kabul etmeyeceğimi söyledim, onlar da motorolayla görüşeceklerini söyledi. şu an baktığımda ise o telefonu kargoyla yollamışlar, bunların birbirlerinden haberi mi yok? 2 saattir müşteri hizmetlerindeyim bir kişiye ulaşamadım, mail yolladım cevap bekliyorum. yarın bayilerine gidip artık ağzıma ne gelirse söyleyeceğim.
  • telefonu al daha düşük fiyatlı modelle değiştir, ne enteresan bir servismiş :)
    hani bir üst modelle değişse neyse, bence Motorola ATRIX HD MB886 isteyin hocam, ellerinde yoktur büyük ihtimal, Motorola RAZR XT910 isteyin, ama açılıp tamir olmuş cihaz göndermesinler de,
    son durum nedir?
  • İlk işlemi kapattılar yeniden işlem açtılar uzun uğraşlar sonucu, üstelik bunu telefonda yapamadım Maltepe bayilerine gitmek zorunda kaldım. Yani toplamda 1 aydır telefonsuzum. Motorola'ya değişimi kabul etmediğimi iletmişler geri dönüş bekliyorum. Yarın arayacağım tekrar, ama ben hiç umutlu değilim, gerekirse motorola'nın kendisine mail atacağım bu rezilliği.
  • Motorola değişim teklifimi kabul etmemiş, yapabilecekleri bir şey yokmuş,istersem yasal süreç izleyebilirmişim. ne yapacağım bilmiyorum bu telefonu kabul etmek istemiyorum, daha önce başına gelmiş olan kimse yok mu?
  • Para iadesi isteyin o zaman.Motorola güzel fakat Türkiye'de pek etkinliği yok.Aynı modeli göndermemelerinin sebebi Atrixlerin hem imalatı yok,hemde Türkiy'deki çoğu model sorunlu diye biliyorum.Elinizden geldiğince Motorola Razr yada HD versiyonlarından almanız.Özellik olarak orta seviye olsalarda malzeme kalitesi olarak çok iyiler bence.Para iadesi yerine bu bahsettiğim modellerden birini getirmelerini talep edin.
  • Yapabilecek hiçbir şey yok ya. Bu servisten uzak durun, ben yandım siz yanmayın. Şimdi Motorola'nın resmi sitesinden iletişim kurdum, şikayet dosyamı ilettiler. Ama onların geri dönüşü de 2-3 haftayı bulabilir. Toplamda 2 ay telefonsuz kalmış olacağım yani o da en iyi ihtimal. Teleservisin müşteri hizmetlerindeki insanlarla(!) bir konuşsanız, ne kadar sorumsuz baştan savma iş yaptıklarını görebilirsiniz. Mağdurum fakat yapacak bir şey yok....
  • Teleservice'nin Almanya bayisine mail attım, twitterdan motorola'ya yazdım, pazartesi de tekrar Maltepe'ye gidip para iadesi isteyeceğim. Her yolu deniyorum, başka mağdur olan olursa diye güncel bilgi vermeye devam edeceğim.
  • takip ediyorum. teleservice hangi şubesiyle muhattapsınız? ankara necatibey mi?
  • Haıyr İstanbul Maltepe ile.. Ama telefonu her seferinde Ankara'ya gönderdiklerini söylüyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.