Şimdi Ara

Garanti Pahasına Özel Servise Geçilirmi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Honda City comfort manuel kullanıcısıyım ve aracın 2. sahibiyim. Yaklaşık 1 ay önce aracın 20.000 bakımını Bora Honda da yaptırdım.Forumda bahsetmiştim:

    - Polen, hava, ve yağ filtresi, silecek lastiği ve yağ değişimi ve genel kontroller yapıldı. 270 ytl fiyat çıkarıldı ve ödedim.
    - İlk arabam ve ilk bakımım olduğundan (10.000 bakımını ilk sahibi yaptırmış) fiyat az mı çok mu bilemiyorum. Yalnız kime sorsam özelde 100 kaata işin tamamdı deyip duruyolar. Özel servis kullananlar buna bi açıklık getirir mi? Doğru mu söylenen fiyatlar?
    - Şayet fark bu kadar çoksa garantiyi (ki daha 4,5 yıl var) yakma pahasına özel servis yada ustaya geçmek sizce mantıklı mı? Ciddi ciddi düşünüyorum.
    - Zaten garanti kapsamında oluşacak büyük boyutlu bi hasarı kaskonunda karşılayacağını düşünüyorum. Yanılıyor muyum?
    - Garanti meselesini birde LPG dönüşümü için düşünüyorum. Tamam araç az yakıyo ama benzin yakıyo, LPG altın çağındayken kullanmak bana cazip görünüyor. Bu konudada görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jamayaki -- 26 Kasım 2008; 13:57:33 >







  • garantinin amacı fabrikasyon hataların giderilmesidir. zaten böyle bişey varsa araç ilk yılında bu hataları size gösterecektir. ama siz aracınızda böyle bişey hissetmiyorsanız bence o kadar parayı servise vermeye gerek yok. zaten meydana gelen bir arızayı da garanti kapsamına aldırmak ölüm. ama karar sizin tabi ki... ben pek 3. yılında garanti kapsamında arıza çıkaran araç görmedim. genelde kullanım hatası oluyor.
  • 100 ytl diyenler olayı şahin servisi ile karıştırmışlar.

    parçaları kendin alsan, polen 25, hava 20, yağ 60 (o da yarı sentetik), yağ filtresi 7-8 ytl, silecek 10 ytl tutar, ustaya da bir 20 ytl versen, 140 ytl eder, özel servise gitsen 160-170 ytl (bizde de jazz var, mekaniği aynı otomobiller...). Yani 270 ytl evet çok ama garantiyi bozacak kadar da değil bana göre. (aradaki farkı bir nevi kasko gibi görmek lazım)

    arkadaşın da dediği gibi bir otomobil fabrika hatası bir durum varsa maksimum 10 bin km de çıkarır, ondan sonra zaten arıza çıkarsa da kolay kolay garanti kapsamına sokmazlar, ya geç vites değiştirmişsindir, ya erken değiştirmişsindir, ya kötü benzin almışsındır ya çukura düşmüşsündür, ya altını vurmuşsundur yani servislerin mazereti tükenmez.

    honda servisleri bakımlardaki en büyük parayı yağ değişiminden kazanıyorlar, dışarda 70-80 ytl olan işleme 150-160 ytl gibi bir para fatura ediyorlar, size tavsiyem servis zamanı yağı-yağ filtresini dışarıda bir yerde değiştirtin, sonra aracı servise götürün, yağının yeni olduğunu, tedbir için zamanından önce değiştirtdiğinizi, bir daha değişim yapılmamsını tembihleyin, hiçbir şey diyemezler, garantiniz bozulmaz, kalan meblağ da dışarda yaptırmaktan çok da abartı bir şey tutmaz zaten...




  • arkadaşlar cevaplar için teşekkürler. Bora Hondada yağı dediğiniz gibi abartı fiyata değiştirmediler faturaya göre fakat silecek lastiklerini 40 ytl yazmışlar. Fakat dediğinizi yapıp bi dahaki sefere önce özel servis ve ustalardan fiyat öğrenip şayet uçurum olmuyorsa servise devam edicem. Birde yağı dışardan alma fikri aklıma yattı, en azından ne yağ koyduklarını görürürz. bunun garantiyi bozmayacağını umuyorum. Aracım 23.000 km de ve şu ana kadar fabrikasyon bi hata görmedim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.