Şimdi Ara

Galatasaray 17-18 Sezonu Maç Taktik Analiz ve Tartışma Konusu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
1.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • efsane olmuş tebkrikler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emeğine sağlık hocam döktürmüşsün
    Oyunu izlerken ne Barça ne Chelsea ne de Bayern aklıma geldi Şaşkınlıktan "la bu Galatasaray mı?" diyebildim
  • Bu takımda taktikten daha önemlisi var. Herhangibir sistemi oynayabilmek için öncelikle kondisyon gerekiyor. Taktikten ziyade kondisyon. FM oynarken ilk yaptığım şey kondisyonu yükleyecek antreman yaptırmaktı futbolculara. Tudor da bu şekilde düşünüyor. UEFA elemesinde yenilmemizin nedeni de bu yüklemeler oldu. Tudorun acemiliğine kurban gittik ama Tudor da gelişmeye ve başarıya (Teknik direktör olarak) aç biri. Takımın ligde önümüzdeki haftalarda kondisyonu arttıkça, oynanan taktiğe alıştıkça, birbirlerini tanıdıkça daha da başarılı olacağını düşünüyorum. Tabi kabul edelim bu sene fikstürümüz çok çok güzel.

    Bu arada futbol bölümünde bu güne kadar okuduğum en değerli yazı bu oldu. Devamını bekliyorum. Elinize sağlık.
  • thorondor06 kullanıcısına yanıt
    Elbet tabii fizik-kondisyon önemli bir faktör. Fakat günümüz modern futbolunda bizimki gibi düşük ligler hariç hiçbir ligde fizik-kondisyon bu kadar önemsenmiyor. Yani söylemek istediğim şu; futbol bir spor dalıdır ve bunu icra edecek olan futbolcuların fizik ve kondisyon bakımından en üst seviyede olmaları gerekir ve beklenir. Dünyanın en iyi ligi olarak gösterilen EPL'de küme düşmemeye oynayan takım bizim son iki sezondur şampiyon olan takımımızdan fizik-kondisyon olarak çok daha iyi konumdadır. Tudor'un fizik-kondisyon başarısını yadsımıyorum aksine ona alkış tutuyorum. Fakat asıl garip olan; olması gerekeni yapanı alkışlamaktır. Bizim ligimizde ne yazıkki fizik-kondisyon bir başarı avrupada ise bir gerekliliktir. Aradaki uçurum daha buradan başlıyor zaten. Fiziksel yeterlilik çok değerli bir etken. Dünyanın en yetenekli oyuncularından oluşan bir takım kursanız dahi fiziksel yeterlilikleri yoksa 30-40 dakika en üst seviyede oynayıp sonra en yeteneksiz olanlardan bile bir farkları kalmaz. Fizik bu işin temelinin temelidir kısaca. Bu yüzden dediğinize bizim ligimiz için katılıyorum ama evrensel futbolda bu zaten olması gereken olduğu için bir yandan da yadırgıyorum.


    Dün akşamki maçta Başakşehir'in nefesi Sevilla'yı devirmeye yetmedi. Bunu hep birlikte izleyip gördük. Kaldı ki son iki seneye bakıldığında Başakşehir hem top tekniği hem fiziksel açıdan ligin gerçekten üstünde bir oyun sergiliyordu. Buna rağmen Sevilla karşısında direnseler de kazanamadılar. Bu da fizik-kondisyonun ne kadar değerli olduğunun bir göstergesi..


    Bir diğer konuya gelecek olursak; sizin de dediğiniz üzere, takım fiziksel olarak şu an en üst seviyede değil. Rıdvan Dilmen'in Tudor hakkını sarf ettiği bir tabir var; "Sezon başı hocası" diye.. Futbolun içinden gelmiş ve bunca senedir aktif olarak futbolun içinde bulunmuş bir kişinin söyleyeceği sözler bunlar olmamalı. Galatasaray şu an fizik-kondisyon açısından en üst düzeyde değil fakat, bizim diğer takımlarımızda öyle ilkel bir antrenman metodu uygulanıyor ki sanki geçtiğimiz iki haftada izlediğimiz şu takım fizik-kondisyon olarak en üst düzeydeymiş de diğer takımlar hazır değilmiş algısı oluşturuluyor. Şunu kabullenemiyoruz bir türlü; bizim yerli teknik adamlarımız ne doğru düzgün antrenman yaptırmayı biliyor ne de teknik-taktik anlamda dişe dokunur takımlar ortaya koyamıyorlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.. Hal böyle olunca Galatasaray'ın şu haline biz taraftarlar dahi şaşırıyoruz. Henüz ortada taktik-teknik anlamda oturmuş bir kadro bir sistem olmamasına karşın son iki haftada oynadığımız maçların ilk 60 dakikasını domine edebilmemizin en temel sebebi de az önce yukarıda bahsettiğim bu yanlış-ekisk antrenman metodları ve teknik-taktik yetersizlik yüzünden kaynaklanmaktadır. Bir tek bizim ligimizde var şu tabir; "ya daha sezon başı takım hem fiziksel hem teknik-taktik olarak istenilenm seviyede değil. ilerleyen haftalarda kendilerine gelirler"

    Açın izleyin EPL iki haftadır oynanıyor. İlk maçlara bakabilirsiniz. Öyle yüksek tempolarla oynandı ki bizim ligimizde o tempolara çıkmış-çıkabilecek bir takım daha yok. Onlar için sezon başı değilde bir tek bizim ligimizde mi bu kural geçerli? Ben anlam veremiyorum gerçekten.. Onlar robot da bizim mi haberimiz yok? Orada fizik-kondisyon ve bilimum diğer gereklilikler zaten eksiksiz şekilde rutinin bir parçası gibi yerine getirildiğinden dolayı maçların sonucunu oyuncu kalitesi ve teknik-taktik savaşlar belirliyor. Ve şahsım adına söylüyorum EPL izlerken sanki futbol sınıfında ders dinliyormuşum gibi hissediyorum. Pochettino, Conte, Wenger, Mourinho, Guardiola gibi teknik adamların taktiksel savaşlarını izliyorum. Sonra dönüp bizim lig maçlarını izliyorum.. Şu bir gerçek; bizim ligde teknik-taktik bilmesenizde takımı gerçek manada fizik-kondisyon açısından hazırlayabilirseniz ligde fark yaratabiliyorsunuz. Bizim ligde fiziği iyi olan ve teknik-taktik açıdan kalbür üstü olan takımlar genelde şampiyon oluyor. Bu hep böyle olmuştur. Hamzaoğlu'nun şampiyon olduğu sene teknik-taktik yoktu takımda kötü futbolla 1-0 larla 80 lerde attığımız gollerle şampiyon olduk. Ersun Yanal'lı Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu sezon; ligin çok üstünde bir fizik-kondisyon ve biraz teknik-taktik ile şampiyon oldu. Son iki sezonun şampiyonu Beşiktaş da aynı şekilde.. Geçen sezon fiziksel açıdan düşüş yaşasalar da ilk şampiyon oldukları sezon gerçekten fiziksel açıdan çok iyilerdi.


    Toparlarsak; bizim ligimizde fizik-kondisyon şampiyon yaparken EPL'de kümede kalmaya yetmiyor... Aradaki fark bu kadar basit.




  • Dr. John Watson kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum takımlarımız fizik olarak çok yetersiz, özellikle yerliler. Avrupa maçlarında bunu sürekli görüyoruz ama nedense değişen pek bi şey olmuyor. Ama bu takım hem yeni aldığı oyuncuların bu sisteme uygun oluşundan,hem de Tudor'un bana kalırsa Avrupa standartlarının da üstünde bir yükleme yapmasından bu durumda. Neden Avrupa standartları üstünde diyorum çünkü Hertha Berlin hazırlık maçının esas oyuncuların oynadığı 15-20dk lık zamanda baskı ve presle rakibin anasını ağlattı kayseri,osmanlı gibi çaresiz,tepkisiz kalmışlardı. Hatta o dakikaları izleyen her galatasarayla bugünleri görmekte çok zorlanmamıştır diye tahmin ediyorum. Kısaca ortada gerçekten ligi geç Avrupa standartlarının da üstünde bir fizik ve kondisyona sahip takım var. Bizim lig için haklısın ama takımımız sanki minimum olması gerekeninde üstünde hem fizik hem de teknik güce sahip




  • Emeğine eline koluna sağlık. Çıktısını alıp saklayasım geldi .)
  • Çok güzel anlatım olmuş. Burada Tolga sırıtıyor bence. Attığı goller kendisini bir iki hafta daha tutar ama çok çalışması gerek.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.