Şimdi Ara

G- sync hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlarhttp://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5919#kf bu kartı satın aldım pazartesi elimde olacak ama kart daha gelmeden hevesim kırıldı ati den vaz geçmekle hata yaptım hissi oluşmaya başladı içimde. Öncelikle kartın hakkını verecek g sync özelliği taşıyan monitörlere bakıyorum aşırı derecede pahalı. Öte yandan atinin freesync özelliği taşıyan monitörlerine bakıyorum çok güzel monitörler var ve gsync ye göre yarı yarıya daha ucuz. adamlar 2000 tl ye oval dev ekran monitörler satıyorlar g sync de ise bu arak 4500-5000 arası.
    Şimdi size sormak istediğimhttp://www.vatanbilgisayar.com/lg-34-34uc98-curve-ultra-wide-monitor.html#ozellikler böyle bir monitör alsam hata yapmış olur muyum ? ben oval ve büyük ekran bir monitör istiyorum kartım da gtx 1080 bana yardımcı olabilirmisiniz ?







  • bende bugün yarın alacağım vatandan ekran. çok araştırdım. redditte v-sync ile g-sync arasında hiçbir fark olmadığını. satış stratejisi olduğunu 60hz üzerinde 4k display olmadığını ve gereksiz olduğunu yazmışlar. ben de o nedenle g-sync olmayan bir 4k almayı düşünüyorum.

    oyun için 21:9 olanlar daha iyi hem de daha az yorucu bilgisayarı deniyor ama ben tasarım için istiyorum. IPS olunca da fiyatlar uçuyor yani açıkcası eğer oyun içise kötü tercih gibi durmuyor ama bu kadar para verilmez bana sorarsanız.
  • Abi zaten kafami karistiran sey o. 3500 cikacaksa benden dev ekrana oval ekrana ciksin degilmi. 28 inch duz ekrana vermek zoruma gidecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 61gün

    bende bugün yarın alacağım vatandan ekran. çok araştırdım. redditte v-sync ile g-sync arasında hiçbir fark olmadığını. satış stratejisi olduğunu 60hz üzerinde 4k display olmadığını ve gereksiz olduğunu yazmışlar. ben de o nedenle g-sync olmayan bir 4k almayı düşünüyorum.

    oyun için 21:9 olanlar daha iyi hem de daha az yorucu bilgisayarı deniyor ama ben tasarım için istiyorum. IPS olunca da fiyatlar uçuyor yani açıkcası eğer oyun içise kötü tercih gibi durmuyor ama bu kadar para verilmez bana sorarsanız.

    Gsync ile vsync arasında oldukça büyük fark vardır çünkü ikis sistemin birbirleriyle alakası yoktur.Gsync oldukça gerekli bir teknolojidir.
    Gsync ile freesync aynı mantıktır ve aralarında fark yoktur.
    4K 60 hertzin üzerinde fps verebilen ekran kadtı olmadığı için şimdilik öyle bir monitör yok fakat 60 hertz üstü monitörler ile 60 hertz monitörler arasında dağlar kadar fark vardır.
    Şu an için yapılacabilecek en iyi şey bana göre 2k 144 hertz gsync monitör almak zaten piyasanın yönelimi ve aslında gerkli olan şey de bu yönde.
    Curved olayı çok öbemliyse birşey diyemeyeceğim(şahsen ben o kadar da önem vermiyorum)fakat 3500 tl verip gsync almamak çok büyük hata olur.
    Benin tercihim 180 hertzlik gsync full hd olan asus pg248q almak olurdu 1600 tl civarına fakat kriterler farklı ise birşey diyemeyeceğim.
    Ama dediğim gibi gsync(veya amd tarafında freesync)şu an için en önde bakılması gereken teknolojilerden biri özellikle yüksek fiyatlı monitörlerde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Peki o zaman secenekleri eleyelim. Siz asus tavsiye ediyorsunuz. 2 k g sync ve yuksek hz li birazda buyuk ekran ne alinabilir ? Mesut Çevik bir videosunda asusun ekraninda siyah in cok basarisiz oldugundan bahsetmisti ekranin ortasi % 100 ken kenarlar % 80 siyahlikta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonnn07

    Peki o zaman secenekleri eleyelim. Siz asus tavsiye ediyorsunuz. 2 k g sync ve yuksek hz li birazda buyuk ekran ne alinabilir ? Mesut Çevik bir videosunda asusun ekraninda siyah in cok basarisiz oldugundan bahsetmisti ekranin ortasi % 100 ken kenarlar % 80 siyahlikta

    O video asus pg278q nun videosuydu yanlış hatırlamıyorsam.
    Pg278q tn panele sahip olduğu için siyah seviyeleri ips panelli olan pg279q kadar iyi değil.
    Eğer 3000 tl yi gözden çıkarmışsanız pg279q ya bakabilirsiniz(onda da ips panelden ötürü başka sorunlar vardı en son ama onlar çözüldü mü bilmiyorum)fakat dediğim gibi 27 inç şart değilse tn panelli de olsa pg248q gayet güzel bir seçenek bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mbald M kullanıcısına yanıt
    Bugün vatandaki danışman d g-syncin çip gerektirmesi açısndan pahalı olduğunu ve freesync amd tarafından yazılımla yapılırken g syncin satış amaçlı çip gerektirdiğini ve gereksiz olduğunu söyledi. Tabi güvenilirliği tartışılır ben yine de amdnin software ile hallettiği birşeyi nvdianın yapamamasını anlyamıyorum. Dediğinz gibi aradaki farklar gelecekde daha net anlaşılacaktır sanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia nin ucuz birseyi yok tamamiyle ticari araç bence. Kartimi aliyorsan cipimin oldugu monitoru de alacaksin diyor kisaca bu ve 2 kati fiyatlara satiyor urunlerini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar. Daha önce Benq XL 2411z kullanan biri olarak küçük bir hatırlatma yapacağım.
    Para tuzağı falan demişsiniz ama kazın ayağı öyle değil... G-SYNC olayı, monitörlerde devrim yaşattı.

    Diyelim ki Crysis 3 oynayacaksınız. Ekran kartınız GTX 970. Haliyle bu ekran kartıyla Crysis 3'ü son ultra ayarlarda oynamak zor olur.

    144hz monitör kullandığınızda, fps düşüşleri çok canınızı sıkacak. Ani takılmalar, input lag ve tearing denilen yırtılmalar göreceksiniz. Ciddi oyuncular için bu can sıkıcıdır.
    G-SYNC denilen çip sayesinde (ki bence çip doğrudur, yazılımsal olarak yaparsanız V-SYNC'e benzer) monitörünüz ile ekran kartınız eşleşiyor. Ekran kartınız "moniör kardeş ben anca 50 fps verebiliyorum, sen kendini ayarlayıver" diyor, monitör de o hıza ayak uyduruyor. Böylece input lag, tearing, fps düşüşlerinden kaynaklanan shutter minimal oluyor..

    Kullandım, oradan biliyorum arkadaşlar. Atıp tutmuyorum...

    Ancak şöyle bir şey diyebilirim:

    SADECE DOTA 2, CS:GO, OVERWATCH, FIFA gibi oyunları oynuyorsanız size düz 144hz monitör yetecektir.

    BATTLEFIELD, FARCRY, CRYSIS, ASSASSINS CREED gibi oyunları oynuyorsanız (ani fps düşüşleri olacak) size G-SYNC monitör lazım...

    2bin tl altına G-SYNC monitörler bulunabilir. Nvidia çipini parayla sattığı için G-SYNC monitörler pahalı ama bence değer. Özellikle 1070, 1080, TiTAN sahipleri fazla düşünmemeli. Bir monitör yıllarca kullanılıyor.




  • Milletteki oval ekran merakını anlamıyorum. Programda çizgi çizsen yamuk görünecek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia Pascal mimarisiyle birlikte, kartlara Fast Sync diye bir teknoloji ekledi. Bu dikey senkron teknolojisi, özellikle online oyunlarda V-Sync açıldığında oluşan gecikmeyi en aza indiriyor. Anladığım kadarıyla oyun ayarlarındaki V-Sync kapatılıp, Nividia kontrol panelindeki Fast Sync özelliği açılarak devreye giriyor. Nvidia, Fast Sync'in G-Sync ile birlikte kullanılmasını öneriyor ama ben yinede G-Sync olmayan monitörlerde V-Sync'e göre nasıl bir sonuç verdiğini merak ediyorum. Pascal kartı olanlar deneyimlerini aktarırsa sevinirim çünkü bu konuda pek kaynak bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Nvidia Pascal mimarisiyle birlikte, kartlara Fast Sync diye bir teknoloji ekledi. Bu dikey senkron teknolojisi, özellikle online oyunlarda V-Sync açıldığında oluşan gecikmeyi en aza indiriyor. Anladığım kadarıyla oyun ayarlarındaki V-Sync kapatılıp, Nividia kontrol panelindeki Fast Sync özelliği açılarak devreye giriyor. Nvidia, Fast Sync'in G-Sync ile birlikte kullanılmasını öneriyor ama ben yinede G-Sync olmayan monitörlerde V-Sync'e göre nasıl bir sonuç verdiğini merak ediyorum. Pascal kartı olanlar deneyimlerini aktarırsa sevinirim çünkü bu konuda pek kaynak bulamadım.

    Bende gtx 1070 ve 1080p 76hz monitor var, örneğin gta 5'de 76fps geçtiği an doğal olarak tearing çok fazla oluyordu. Fast sync'i atkif edip oynadığımda tearing %99 ortadan kalktı. Fast sync açdıkdan sonra gecikme filan hissetmedim, normal oynuyormuş gibi geldi tabi gta5 singleplayer casual bir oyun orada gecikme var mı yok mu belli olmaz cs:go, dota gibi esport oyunlarında gecikmeyi test etmek gerekir.

    Gsync bir monitor kullanmadığım için fast sync ile arasında ki farkı söyleyemeyeceğim fakat benim deneyimim yukarda ki, kısaca tearing tamamen kalkıyor, stuttering ise var mı yok mu anlayamadım.

    -

    http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4161/~/if-i-have-a-g-sync-monitor,-should-i-enable-fast-sync-as-well%3F

    Nvidia şunu demiş; en iyi deneyim için fast sync ile gsynci aynı anda kullanın. Fast sync fpsniz hzden yüksekse daha iyi, gsync ise fps niz hz den düşükse.

    Yani bir nevi fast sync benimde gözlemlediğim gibi tearingi yok ediyor, gsync ise stuttering'i.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 30 Eylül 2016; 5:26:53 >




  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    Aydınlattığın için teşekkürler, söylediklerin oldukça mantıklı geldi bana. Yakında GTX1080 yada çıkarsa 1080ti içeren bir sistem toplamayı düşünüyorum ama bu monitör işi beni kara kara düşündürüyor. G-Sync li monitörlerin fiyatı ortada ve monitör denen alet devamlı değiştirilen bir şey değil, umarım yakında daha insaflı bir fiyat aralığına girer. Bu yetmiyormuş gibi birde HDR olayı işin içine girdi ama monitörlere ne zaman gelir pek belli değil. Umarım bu belirsizliğin içinden çabuk çıkabilirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Nvidia Pascal mimarisiyle birlikte, kartlara Fast Sync diye bir teknoloji ekledi. Bu dikey senkron teknolojisi, özellikle online oyunlarda V-Sync açıldığında oluşan gecikmeyi en aza indiriyor. Anladığım kadarıyla oyun ayarlarındaki V-Sync kapatılıp, Nividia kontrol panelindeki Fast Sync özelliği açılarak devreye giriyor. Nvidia, Fast Sync'in G-Sync ile birlikte kullanılmasını öneriyor ama ben yinede G-Sync olmayan monitörlerde V-Sync'e göre nasıl bir sonuç verdiğini merak ediyorum. Pascal kartı olanlar deneyimlerini aktarırsa sevinirim çünkü bu konuda pek kaynak bulamadım.

    dostum benim bundan haberim yoktu. msjını okuyunca fast sync özelliğini aktif hale getirdim. kırılmalar tamamiyle yok oldu. v sync açıkken sürekli lag yaşanıyordu bunda öyle bir problem yok. sanırım g sync monitöre ihtiyaç kalmadı :)) ama gördüğüm kadarıyla monitörün en az 144 hz olması lazım. aksyonun bol olduğu oyunlarda ihtiyaç oluyor :) bu arada doom u 1080 p de ultra ayarlarda üstüne birde nvidia nın kontrol panelindeki ayarları da max yaptım 100 fps nin üstünde performans alıyorum kart 2100/11500 mhz de sıcaklık 45-55 derece arasında :) hart gerçektende süpermiş




  • olay budur ya fast sync olayı bitiriyor arkadaşlar :) şimdi ne g sync beni bağlamadan ne manyak monitör alırım ben o paraya :) pascal serisinde freesync ye karşılık bunu yapmışlar ya bak şimdi sevdim nvidia yı :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dragonnn07

    quote:

    Orijinalden alıntı: alito

    Nvidia Pascal mimarisiyle birlikte, kartlara Fast Sync diye bir teknoloji ekledi. Bu dikey senkron teknolojisi, özellikle online oyunlarda V-Sync açıldığında oluşan gecikmeyi en aza indiriyor. Anladığım kadarıyla oyun ayarlarındaki V-Sync kapatılıp, Nividia kontrol panelindeki Fast Sync özelliği açılarak devreye giriyor. Nvidia, Fast Sync'in G-Sync ile birlikte kullanılmasını öneriyor ama ben yinede G-Sync olmayan monitörlerde V-Sync'e göre nasıl bir sonuç verdiğini merak ediyorum. Pascal kartı olanlar deneyimlerini aktarırsa sevinirim çünkü bu konuda pek kaynak bulamadım.

    dostum benim bundan haberim yoktu. msjını okuyunca fast sync özelliğini aktif hale getirdim. kırılmalar tamamiyle yok oldu. v sync açıkken sürekli lag yaşanıyordu bunda öyle bir problem yok. sanırım g sync monitöre ihtiyaç kalmadı :)) ama gördüğüm kadarıyla monitörün en az 144 hz olması lazım. aksyonun bol olduğu oyunlarda ihtiyaç oluyor :) bu arada doom u 1080 p de ultra ayarlarda üstüne birde nvidia nın kontrol panelindeki ayarları da max yaptım 100 fps nin üstünde performans alıyorum kart 2100/11500 mhz de sıcaklık 45-55 derece arasında :) hart gerçektende süpermiş

    Evet güzel bir özellik ama G-sync ihtiyacını ne derece ortadan kaldırdığı konusunda belirsizlik sürüyor. Bu konuda bir rehber gerekli, umarım DH bir video hazırlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • doom da bazı sahnelerde bariz fark belli oluyor. fast sync yi açtıktan sonra kırılma yaşansın diye uğraşıyorum ama başaramadım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.