Şimdi Ara

FX 8350 vs i5 4690 Bilen bi el atsın ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Beyler öncelikle imzamda bulunan sistemi kullanmaktayım. Durum şudur; işlemcim darboğaz yapıyor. ve başlıkta yazmış olduğum iki işlemci arasında gidip geliyorum. FX8350 alırsam konu kapanıcak ama i5 4690 alırsam (Asus Z97-PRO GAMER Intel Z97 3200MHz(OC) DDR3 LGA1150 ATX) bu anakartı almayı düşünüyorum. para ile ilgili bi sıkıntım yok darboğaz yapmasaydı işlemcimi de değiştirmezdim. OC falanla da işim yok. Sadece Inteli merak etmiyorum dersem yalan olur.

    50 tane forum okumuşumdur. Millet yazmış 2014 te. yıl oldu 2016 ben daha yeni tırmalıyorum.

    Özel bir program kullanmıyorum sadece ben oyun oynuyorum ve internetten hanım dizi izliyor olayım budur.

    Şimdi sizden ricam; ''şukadar fark koy bunu al şunu al'' dansa.. gerçekten yazmış olduğum kadarıyla bana yardımcı olmanız. esas öğrenmek istediğim ''abi performans intele geçişinde hiç değişmez diyosanız eğer hiç kasmıyim aliyim fx8350 yi konu kapansın. Ama 'abi cidden farkedicen al anakartı al işlemciyi keyfine bak derseniz alıcam.

    Şimdiden teşekkür ederim görüşleriniz için. Saygılar ...







  • Oyun için alıyorsan intele gideceksin. 4690k ve gigabyte z97 gaming 5 alınabilir. Ama asıl geçişini ramleri de satıp skylake ye yapmak daha mantıklı olur.

    OC ile işin yoksa daha basit z97 kartlarda ihtiyacını görür.


    Elindeki karta 8350 darboğaz yapmaz fakat genel olarak intelden daha az performans alırsın fx6 ile fx8 arasında oyunlarda büyük bir sıçrama da olmuyor. Burda anahtar nokta overclock yapmıyorsan fx işlemciden tam verim alamayacaksın. Stok değerleri zayıf kalıyor.


    Beklerim dersen biraz daha idare et yeni nesil gelince tekrar değerlendiririrsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Şubat 2016; 15:08:35 >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle görüşün için teşekkür edeirm. gigabyte dan sa asus kalitesinden vazgeçmeyi düşünmüyorum Ramleri elinden çıkar diosan o iş çok fuzuli iş uzar ozaman amacım o diil. Darboğaz için OC denedim aslında ama o da kurtarmadı sorun ne anlamadım. Oyunlarda küçük bi senkranizasyon hatası görüorum ama işin ilginci Youtube dan bile bişi izlemek istediğimde küçük takılmalar la karşılaşıyorum. Bundan önce HD7850 kullanıyodum makina akıodu .. Dediğim gibi kasmayıp FX 8350 almak mı mantıklı yoksa madem paraya kıymaya razısın al anakartı i5 4690'ı işlemciyi mi mantıklı ama şimdi bi de Ram çıktı diosun o beni şüpelendirdi. O iş uzar gibi geliyo..
  • bachdem kullanıcısına yanıt
    Soyledigim kart daha kaliteli orasi kesin bos oneri yapmiyoruz

    Ama egerOc yapmayacaksan bu kadar anakarta para veriyorsan israf ediyorsun gerek yok 300 400 lira bandinda alacagin kartlar yeterde artar bile ki k serisi almiyorsan normaldr h97 anakart alinir. Bu kartlari pahali yapan overclock bilesenleri olmayan islemciye bu kadar verilmdz.

    Kartta carpan dusurmesi gibi bir sorunun olabilir tam tasvir edemiyorsun gpu cpu kullanimi gibi durumlari afterburner gibi yazilimlarla buraya ss le atsan daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Şubat 2016; 15:46:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    hocam tavsiyeni dikkate alıcam. Şimdi baktım biraz sölediklerine anladım ne demek istediğini bence de K sız bi işlemci için gereksiz olucak Anakart. Teşekkür ederim. Peki diyelim 4690K aldım anakartı da Asus Z97-PRO GAMER Intel Z97 aldım. Ramler performans konusunda nasıl tepki verir sence ?
  • bachdem kullanıcısına yanıt
    Ramlerde takacak bir sey yok elindeki ramlerde ne yaziyorsa on degeri alirsin

    Ben guncel ileri donuk sistem al diye skylake ddr 6 ci nesil onerdim

    Once para harcamadan sorunun kaynagina inmek daha onemli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 10 Şubat 2016; 15:59:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostlar hazır 2. el piyasası aktif ikin bende Fx-8350'yi satıp yada takas edip i7 4770 yada 4790'e geçmeyi düşünüyorum. i7 4. nesil benim bir 2-3 sene daha götürür mü?
  • zibartan kullanıcısına yanıt
    Daha bile fazla goturebilir bu gun i7 2600 kullananlar halinden memnun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 11 Şubat 2016; 1:55:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4690a geç bende 8350 den 6700k ya geçtim parasını verip aylarca oynayamadıgım starcraftı şimdi çatır çatır oynuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan açıkçası pek param yok olsa bende 6. nesle geçerim lakin işlemci+anakart satıp üstünde artık 100-200 ne konulacaksa koyup 4. nesil i7'ye geçmek istiyorum. Bazı oyun ve programlarda maalesef hala tek çekirdek kullanıldığı için Fx-8350 yeterli performans vermiyor. Tabi çok çekirdeği destekleyenlerde hiçbir sıkıntı yok ama hazır piyasa aktifken değiştirmek mantıklı geldi. Zen çıktıktan sonra fx performanslı da olsa pek para etmez. i7 4790 için önerebileceğiniz bir anakart var mı, şöyle oveclock vs'ye de müsait?
  • Masraf yapma bosuna elinde işlemcini satıp 83xx serisi bir işlemci al. Minimum maliyette sonuc al. DDr4 yaygınlasınca ddr4 sisteme gecerisn ilerleyen yıllarda.
  • zibartan kullanıcısına yanıt
    4790 overclock olmuyor k serisi alacaksan ortalamanin uzeri bi z97 alacaksin 2 ci elde ne bulursan artik secim yaparsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takoz oyun oynayacaksan, 6600K-6700K seçeneklerinden başkasına harcadığın paraya yazık. Hepsi dökülüyor. Sen yine 8350'ne dört elle sarın, ddr4 bellekler, anakartlar... DDR4, hala el yakıyor. Hali hazırda bir sistemin varsa, 30 fps'den 60 fps'ye geçiş çok tuzlu.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    K yazmayı unutmuşum. Neysede değiştirip bir 3-4 sene daha kullanmak en mantıklısı. Saolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zibartan

    Şuan açıkçası pek param yok olsa bende 6. nesle geçerim lakin işlemci+anakart satıp üstünde artık 100-200 ne konulacaksa koyup 4. nesil i7'ye geçmek istiyorum. Bazı oyun ve programlarda maalesef hala tek çekirdek kullanıldığı için Fx-8350 yeterli performans vermiyor. Tabi çok çekirdeği destekleyenlerde hiçbir sıkıntı yok ama hazır piyasa aktifken değiştirmek mantıklı geldi. Zen çıktıktan sonra fx performanslı da olsa pek para etmez. i7 4790 için önerebileceğiniz bir anakart var mı, şöyle oveclock vs'ye de müsait?

    Paranız yoksa 2500klara bakın.Şöyle yanına orta halli bir soğutucu alın bir de yine ikinci el.Sonra en az 4.2de kullanırsınız işlemciyi.
  • 6350 r9 280x 'e darboğaz yapmayabilir. işlemcini overclock yaparak, idare et..
    Şu anda skylake sistemler özellikle de ddr4 ile sıfırdan toplamaya kalkarsan gerçekten pahalı.
    En azından zen çıkışına kadar bekle, zen eğer rekabetçi olursa skylake ile zen arasında karar verirsin.

    kal sağlıcak ile
  • Merhaba Bende 6350 kullanıyorum R9 285 ile OC 1100 Mhz ccore clockta kullanıyorum ama darboğaz olmuyor bende. tamam 280X bir tık daha iyi bir kart ama darboğaz yapmaması lazım, yani yapıyorsa bile çok ufak bir OC ile idare edilebilir. En azından AMD taraffında Zen ler çıkana kadar idare eder seni, Zen ile birlikte intel tarafında da yeni modeller çıkacak ozaman yeni nesil almak daha mantıklı olur bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emre91uyan

    Merhaba Bende 6350 kullanıyorum R9 285 ile OC 1100 Mhz ccore clockta kullanıyorum ama darboğaz olmuyor bende. tamam 280X bir tık daha iyi bir kart ama darboğaz yapmaması lazım, yani yapıyorsa bile çok ufak bir OC ile idare edilebilir. En azından AMD taraffında Zen ler çıkana kadar idare eder seni, Zen ile birlikte intel tarafında da yeni modeller çıkacak ozaman yeni nesil almak daha mantıklı olur bence.

    Yapsa bile ne kadar etkiler ki deneyimi. Çok büyük sıkıntı oluşturmaz zaten.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet bende öyle düşündüm, yani diyeilm ki yaptı çok az OC ile düzelir. Ki ben sorunun başka bir şeyden kaynaklandığını düşünüyorum. Mesela PC nin içini, daha çok işlemci bölgesi aşırı tozlanmadan çok ısınıyorsa işlemci yapabilir bu problemi, veya konuyu açan arkadaş bir oyun oynarken işlemcinin yüzde değeri ve ekran kartının yüzde değerlerini paylaşırsa daha emin olabiliriz.

    MSI after burner programı ile oyun oynarken sistem değerlerini kontrol edebilirsin, bunu yaparsan anlarız işlemci darboğaz yapıyormu yapmıyormu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiilimAdamı -- 11 Şubat 2016; 17:06:40 >
  • Milyon tane ayni konu mevcut.Hala israrla aciliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.