Şimdi Ara

FUTBOL İHALESİ ÜZERİNE... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
3.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sabriaga

    Telekom kim lig maçlarının ihalesini almak kim? 3-5 milyon dolara Cem Yılmaz'ı reklamlara çıkarmaya benzemez bu iş.


    Telekom almak istedikten sonra göz kapalı alır ihaleyi. Ne digiturk, ne dzbart telekom kadar güçlü değil. Arap nede olsa adamlar..
  • iyi de bu sene sonuna kadar gene dt de.üye olan 2 sene olmasın, 1sene yeter. ip tv ye 150 milyon usd döktüler tt ciler.seneye kesin onlar alırlar gibi.Ayrıca en güzeli şudur arkadaşlar: o iğrenç uydu antenler balkonları kirletmezler böyle olursa. ip tv de aylık 20 tl gibi makul bir rakam olursa aynen adsl gibi çığ gibi büyür.en azından rekabet gelir memlekete.
  • Sansal Büyüka olayı ozetlemıs arkadaslar eger digiturkten baska bır fırma 400 milyonun uzerınde bir fiyata alırsa batma tehlıkesı cok fazla.
    Evet batarsa batsın o zaman bu kadar para vermeseydı derız ama unutmayın kı batan fırmalar acısını musterılerınden cıkaracaktır buna emınım. hele tecrubesız bır fırma olunca (ki olma ıhtımalı yuksek) herseyı ellerıne yuzlerıne bulastıracaklardır. Gene bunun acısı musterısınden cıkacaktır.
    Cine5 ten berı (teleon harıc sebebını bırazdan anlarsınız) turkıye bırıncı lıgını yayınlarını hep evime almıs bırı olarak deneyımlerımı paylasayım sızlerle.
    cıne5 te macları evımde keyıfle ızlıyordum zevk alıyordum. evde mac ızlemek mukemmel bır duygudur. sonra battı denıldı yayın ihalesı tekrar yapıldı teleon aldı. teleon aldıgında gene boyle spekulasyonlar yapıldı yok daha ucuz olacak yok herkes evınde rahatlıkla ızleyecek. Ama NEREYE IZLEYECEKSINIZ oyle bır fahış fıyat verdıler ki macları kahvelerde bile daha pahalıya ızlemeye basladık. Sebebi ise kanalın fıyatının yuksek olmasıydı.ben bu yuzden teleon almamıstım sonra ne oldu fırma battı. teleon alanların elınde reciverları hala duruyordur. sonra digiturk cıktı onu da ılk sene almadım cunku teleondan dolayı cok kısı zarara ugramıstı. 1 sene sabrettım ve dıgıturke uye oldum. o zamanlar fıyatlar pahalıydı. su anla kıyaslama yaparsak ucuz cunku sansal buyuka dıyorkı ılksene 120bin kusur kısı son sene 693 bın kısı uye dıyor yanı uye sayısının artması fıyatları ucuzlatıyor.
    KİMSE İNANMASIN YOK TRT VERECEKMIS PARASIZ OLACAKMIS UCUZ OLACAKMIS DİYE EGER DİGİTURKTEN BASKASI BU IHALEYI ALIRSA VAY BIZIM MEMLEKETIMIZIN INSANININ HALINE. SU ANDAKI FIYATLARIN IKI KATI OLUR. BATARSA HALKIMIZ PARASINI GERI ALMAK ICIN REZIL OLUR. CALINAN BUTUN KAPILAR ONLARA KAPALI OLUR. CUNKU BURASI TURKIYE KARSINIZDA MUHATAP ALACAK BIRINI DAHI BULAMAZSINIZ. AYRICA DUNYA UZERINDE UCRETSIZ LİG MACLARINI VEREN BİR KANAL VARSA BİRİ SÖYLESIN. NORMAL BIR UYDUDAN BILE BUNDES LİGA SERİ A , İSPANYA LİGİ, FORMULA 1 İ YAYINLAYAN KANALLAR SİFRELENİYOR ARTIK SUPER LİG Mİ UCRETSIZ OLACAK. KİMSE BİZİ KANDIRMASIN.
    BENIM ISTEGIM SU AN DIGITURKE VERDIGIM PARANIN DAHA UCUZ OLMASI. BUNUN ICINDE ZATEN ALT YAPISI OLAN DİGİTAL PLATFORMUN İHALEYİ ALIP İNSANLARA GÜVEN AŞILAMASI VE UYE SAYISINI ARTTIRIP FİYATLARI UCUZA CEKMESIDİR.
    DİGİTURK ALIRSA UMARIM FİYATLAR DAHA DA ASAGI CEKILIR ÜYE SAYISI ARTAR KALİTE DE ARTAR (GORUNTU SES VS.)




  • türkcell süper lig ve fortısss Türkiye kupası maçları ayrı ayrı ihale edilecek.yani 2 yayını aynı platformun alması imkansız bence ingilteredeki gibi olacak 4 büyüklerin maçlarını digitürk yayınlayacak d-smart ise anadolu takımlarının maçlarını yayınlayacak.belkide trt alır tabii elektrik faturalarımızdan alınan %8 lik trt katkı payı %10-%15 lere çıkarsa....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defrecmantasyon -- 9 Ağustos 2009; 17:49:47 >
  • Yaa IP tv diyorsunuzda, IP tv yayını nı almak için VDSL+ olması gerekmiyormu bağlantının. Ayrıca VDSL için fiberoptik döşenmesi gerekli değilmi?

    Eğer VDSL gerekli ise (100MB bağlantı hızı) modemi ayrı olmayacakmı? Ayrıca Türkiyenin heryerinde IP tv bağlantısı olacakmı. Sonuçta herşey büyük şehirlerden ibaret değil.

    IP tv hakkında çok bilgim yok ama bu yazdıklarım doğru ise bence biraz zor.
  • şansal ihaleyi dingil türk alsın diye yırtıyor kendini
  • Teknoloji gelişti artık ve bu yüzden Trt ihaleyi alabilir ve ancak uydu üzerinden yayınları verebilir.Şuan Digitürk ve dsmart için senelik 1000ytl civarı para veriyoruz.Karşılıgını alabiliyormuyuz?Hayır. Ama kablotv(TELEDÜNYA)bakın.Birçok kanal ver ve uygun fiyata.
    Şansal da konuşmayı bıraksın.Bugüne kadar ne yapmış?Erman la boş boş konuşuyorlar.Mantıktan uzak saçma fikirlerini halka diretiyorlar.
  • Fiyatları bir kenara koyarsak digiturk bu maç yayınları konusunda artık uzmanlaştı onun almasını isterim.
  • Telekom bu ihaleyi tek başına alır. İlk sene dendiği gibi TRT ile ücretsiz verir.
    Sonraki 3 sene altyapıyı geliştirip IPTV olarak ayda 20-25 tl gibi bir rakama verir.
    Fakat böyle olursa TRT nin aldığı 3 yıllık Bundes Liga elinde patlar.
  • yukarda birkaç arkadaşında dile getirdigi gibi, yüzde 250 gibi bir artışla bu ihaleyi birileri alırsa olan önce biz müşterilere sonrada

    parayı çevirmekte zorlanan yayıncıya olur.yayını telefon,internet,uydu gibi farklı platformalara ayrı ayrı satmakta bu geliri arttırmadıgı

    gibi,ligi izleyecek insan sayısın aşagı yukarı aynı olmasından dolayı paranın bölünmesine neden olup kepenk kapamaya neden olur.

    yayın kalitesinden hoşlanmasamda hazır üyelere sahip olmasından dolayı digitürk olması en mantıklısı gibi duruyor.

    gümüş koltuk abonesi olmam bu fikrimi etkiliyormu bilmiyorum.400 milyon euro koltuk falan bırakmaz bence...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CuCuK -- 13 Ağustos 2009; 20:44:00 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atobaba

    Telekom bu ihaleyi tek başına alır. İlk sene dendiği gibi TRT ile ücretsiz verir.
    Sonraki 3 sene altyapıyı geliştirip IPTV olarak ayda 20-25 tl gibi bir rakama verir.
    Fakat böyle olursa TRT nin aldığı 3 yıllık Bundes Liga elinde patlar.

    Ücretsiz olması veya dediğiniz rakamlar bence rüya. Keşke gerçek olsa.
  • Trt birçok kişiye ulaşabilir yayınları ile.Bence uydu üzerinden verecek yayınları(ihaleyi alırsa tabi)Beleşte olmayacak.Gerçekçi olalım.Altyapısını hemen yapabilir bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shadowtr


    quote:

    Orijinalden alıntı: sabriaga

    Telekom kim lig maçlarının ihalesini almak kim? 3-5 milyon dolara Cem Yılmaz'ı reklamlara çıkarmaya benzemez bu iş.


    Telekom almak istedikten sonra göz kapalı alır ihaleyi. Ne digiturk, ne dzbart telekom kadar güçlü değil. Arap nede olsa adamlar..

    Çukurova holding i küçümsememek gerek isterse Çukurova hiç acımaz ama ihaleye girmeyeceğini bilmeme rağmen Doğuş Grubun girip alması düzgün bir yayın izleriz ne güzel NTV de
  • yav arkadaş koyunun başına çoban gelir bilmiyormusunuz.sizler burda bu mesajları yazabilecek kadar akıllı bilgili kültürlü insanlarsınız.hem fiyatlardan hemde bu şansal gibi dünyadan bir haber tiplerden bıkmadınızmı.dilini anlamadığınız bir chelsea maçını bile çok daha zevkle izliyorsunuz.2 lafı bir araya getıremeyen eskı topcuları yorumcu olarak maclara programlara cıkaran bu sıstemden bıkmadınızmı.caresi belli parayla maç izlemeyin.gucunuzu gosterın bir araya gelın nasıl oy kullanma hakkınız varsa kalıtelı futbol ve kalıtelı yayın ızlemek hakkınızda var.dandık dandık eskıya bozması yorumcuların bırbırlerını yedıgı gecenın bır saatıne kadar bagırıp cagırdıgı sacma sapan sansasyon pesınde kostugu programları ızlemeyın.kapatın kanalı.hala bu ulkede hıncal uluc gıbı tıpler tvlere cıkıyorsa.sız 29 lıra verıp sevdıgınız takımı ızleyemıyorsunuz bu yararsız tıpler beyler gıbı yasıyorlar.stada bıle gıtmeden tvden mac ızleyıp yorumculuk yapıyorlar.sızın omur boyu kazanamıyacagınız parayı 1 ayda kazanıyorlar.

    somurme sıstemı bu arkadaslar.guclunun gucsuzden parasını alma sıstemı.bıs olmasak onlar olurmu sanıyorsunuz.hakkınızı savunun secımınızı yapın.bız daha ıyı hızmet daha az masraf ıstıyoruz.benım ısım elektronık.aynı anda 8 macı yayınlamak mumkun bu teknolojıyle.bana baslangıc paketı+ tuttugum takımın maclarını ayda 15 lıraya ızletsın param helaldır.dıger takımların macını ızlemek ıcın para odemem mantıksız.ayda 4 mac ızlerım bırde ulusal kanalları ızlerım ve 15 lıra verırım.buda ıkı taraf ıcın ıyı bır rakam.yada tek mac ızleme secenegını 3*4 lıra gıbı bır rakam yaparsın oda olur.bu yapılması cok kolay bır sıstem.ve bu teklıfı sundugu an sadece bu yıl 500 bın uye daha bulurlar.buda yıllık 90 mılyon tl demek.ve ne kadar reklam gelırı demek kımbılır.ben 500 bın adedı mınımum soledım belkı mılyonlar ızler.

    sansalın soledıgı seylerle ılgılı yorum bıle yapılmaz ama karsılartırma yaptıgı ulkeler ıstanbulun nufusu kadar bıle degıl.tabıkı rakam az olur.elmayla armutu karıstırmak ıslerıne gelıo tabı.herkesı koyun sanıyor ya kuş
    4.5 mılyon nufusu olan ulkede burdakı kadar para donermı.hem o ulkelerde kısı basına gelır bısımkının kac katı.t TÜRKİYE nufusu 10 mılyon olsa dunyanın en zengın ulkesı olur.kısı basına gelır 50 bın dolar olur.kurnaz aklı sıra bızı kandırcak.ıste bunlar hala bu sıstemın ıcınde bey gıbı yasıyorlar ya ona canım sıkılıyor.

    tavrınızı koyun abı.ızlemeyın abone olmayın.kahveye bıle gıtmeyın.bakın gorun nasıl ınıyor fıyatlar.zaten krız var ekmek parası bulamıyoruz.bole dandık bır sunuma ve zevsız futbola o paralar verılmez.nette ızleme yollarını bulun ıdare edın.eskıden tv mı vardı radyodan dınlıyorduk.nostaljı olur radyodan dınleyın




  • muhtemelen TRT alıcak gibi geliyo bana ihaleyi..
  • D-Smart in elindeki doneler kendisi için yeterli.(CL ve EL )
    Bence D-Smart bu ihaleyi almayacaktır.
    IP TV - KARASAL YAYIN - KABLOLU DİJİTAL YAYIN.
    Bunlar Türkiyedeki nüfusun çok azına ulaşır.
    Çanak anten özgürlüktür.Sizi her yerde bağımsız kılar ve heryerden yayını alırsınız.
  • 8mb ile netten hd videolar takılmadan izlenebiliyor aslında maç yayını neden izlenemesin ki.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kedhy

    Yaa IP tv diyorsunuzda, IP tv yayını nı almak için VDSL+ olması gerekmiyormu bağlantının. Ayrıca VDSL için fiberoptik döşenmesi gerekli değilmi?

    Eğer VDSL gerekli ise (100MB bağlantı hızı) modemi ayrı olmayacakmı? Ayrıca Türkiyenin heryerinde IP tv bağlantısı olacakmı. Sonuçta herşey büyük şehirlerden ibaret değil.

    IP tv hakkında çok bilgim yok ama bu yazdıklarım doğru ise bence biraz zor.

    100 Mbit olur mu? Belçika'da 17 Mbit hızda internetle veriliyor IPTV hizmeti.



    quote:

    Orijinalden alıntı: everytimeup

    somurme sıstemı bu arkadaslar.guclunun gucsuzden parasını alma sıstemı.bıs olmasak onlar olurmu sanıyorsunuz.hakkınızı savunun secımınızı yapın.bız daha ıyı hızmet daha az masraf ıstıyoruz.benım ısım elektronık.aynı anda 8 macı yayınlamak mumkun bu teknolojıyle.bana baslangıc paketı+ tuttugum takımın maclarını ayda 15 lıraya ızletsın param helaldır.dıger takımların macını ızlemek ıcın para odemem mantıksız.ayda 4 mac ızlerım bırde ulusal kanalları ızlerım ve 15 lıra verırım.buda ıkı taraf ıcın ıyı bır rakam.yada tek mac ızleme secenegını 3*4 lıra gıbı bır rakam yaparsın oda olur.bu yapılması cok kolay bır sıstem.ve bu teklıfı sundugu an sadece bu yıl 500 bın uye daha bulurlar.buda yıllık 90 mılyon tl demek.ve ne kadar reklam gelırı demek kımbılır.ben 500 bın adedı mınımum soledım belkı mılyonlar ızler.

    Yılların yayıncıları bunları düşünemiyor, ama siz düşünebiliyorsunuz değil mi? Maçları 15 TL yapsınlar, 500.000 üye daha gelsin. Böyle bir oran olsa ve maliyetleri karşılasa niye yapmasınlar? Demek ki kafadan atmakla olmuyor bu işler.




  • haksız sayılmazsınız 100 Mb abartı demişim.

    Demek istediğimi şu şekilde düzelteyim.

    Akıcılık konusunda (kesintisiz seyretmek) problem olmasada netlik konusunda yeterli verimin ve tatminin olması için sanırım fiber bağlantı gerekli.

    Superonline internet üzerinden lig tv satıyor (yayın yapıyor) ama bu hizmeti şimdilik sadece fiber abonelerine sağlıyor.

    100mb derken fiber bağlantıyı kast etmiştim ama haklısınız her fiber bağlanti 100 mb değil..(8,10,20 v.s)
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.