Şimdi Ara

fujitsu siemens pro v2045 ekran kartı bozuldu!!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
11.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu v2045 çok acayip bir pc :D

    vista milletin pc sini zorlar yavaş çalışır ama v2045 te füze gibidir :D

    en son teknolojili hp 6730s ile kıyaslayarak vardım bu sonuca.

    Ayrıca farkında mısınz diğer pentium m li laptopların fanı hiç duyulmazken bu gürlüyor.ama onların açamadığı programlarıda çok rahatlıkla açıyor.
    sanırım fabrika çıkışlı bir overclock yapılmış işlemciye.bence pro kısaltmasını hak eden bir laptop.

    vistada güç tasarrufuna getirince yine aynı performansta çalışıyor ama fan sesi normal seviyeye geliyor.
    çok acayip birşey bu yaa.

    Ekran kartı sorunlarıda genellikle driverden kaynaklanıyor.vistanın içindeki microsoft taranfından yapılmış driver süper.2.7 puan veriyor vista

    ama son zamanlarda işlemciden vızıldama sesi geliyor ve baya ısınıyor.sanırım termal macunu özelliğini yitirmiş.yenilemek lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 26 Ağustos 2009; 12:48:56 >
  • Arkadaşlar benimde fsc amilio pro v2045 laptopum vardı. Herkesin sorunlu demesine ragmen 3.5 yıldır takır takır çalışıyordu. Ancak önceki gün ekran kartımı yaktım. Herşeyi temiz.

    Tamir vs düşünmüyorum bilgisayar öğrencisi oldugumdan yeni laptop alıcam. Eğer yedek parça vs düşünen arkadaşlar varsa CPU, Anakart, LCD, Wireless, Modem, DVD, 2x512 Samsung DDR2 533Mhz Ram 'i satabilirim. İlgilenirseniz iletişime geçin...

    justanapple@hotmail.com
  • 2-3 gündür ekranla sorunum var.1 yıl öncesine kadar görüntü ara sıra gelip gidiyordu ekranı oynatınca geliyordu yani açıp kapatıyor gibi ileri geri ekranı oynatınca görüntü geliyordu.Ama artık bilgisayar açılıyor ve görüntü gidiyor.Veya 5-10 dakka düzgün çalışıyor sonra görüntü donuyor ama arka planda bilgisayar çalışıyor.Veya açılırken dııııt dıt dıt sesler geliyor bilgisayar bazende açılmıyor.Bu dıtlar ekran kartından dolayı sanırım.Benim laptopta sizinki gibi amilo pro V 2045 simens siz ekran kartını değiştirdiniz mi? KAça ? Nerden? sorun acaba başka yerden de olabilir mi? Ekranın bağlantı kablolarından olabilir mi? Masaüstü ekranı bağladım laptopa görüntü ikisindede varken dondu.Yani bazı arkadaşların dediği gibi başka ekrandanda çalışmadı.Sadece lcd ekranla ilgili değil gibime geliyor sorun.2.el ekran kartı bulup takmayı düşünüyorum veya başka bir arkadaşın ekran kartını taksan uyumlu olur mu acaba?İyi akşamlar.




  • Güncel.Yardım
  • Siemens Amilo Pro V 20 45 laptopumda ekran sorunu vardı.Bir arkadaşa baktıracam.Ekran kartı veya lcd kablo sorunu var.Ucuz bir tamiratla kurtulursam ne ala yoksa satmayı da düşünüyorum.Yerine küçük 10.1. olanlardan alacam.zaten evde yeni masaüstü var.Toplu olarak veya parça parça bende satabilirim laptopumun parçalarını .Cpu Anakart ramlarini harddisk (bozuk değilse ekran kartı)vs. 1-2 güne belli olur 2045 in akibeti.İletişim için samilto79@hotmail.com (Adana)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samilto

    Siemens Amilo Pro V 20 45 laptopumda ekran sorunu vardı.Bir arkadaşa baktıracam.Ekran kartı veya lcd kablo sorunu var.Ucuz bir tamiratla kurtulursam ne ala yoksa satmayı da düşünüyorum.Yerine küçük 10.1. olanlardan alacam.zaten evde yeni masaüstü var.Toplu olarak veya parça parça bende satabilirim laptopumun parçalarını .Cpu Anakart ramlarini harddisk (bozuk değilse ekran kartı)vs. 1-2 güne belli olur 2045 in akibeti.İletişim için samilto79@hotmail.com (Adana)

    Gösterdiğim tamirci büüyk olasılıkla ekran kartı bozulmuş dedi.Ellerine geçerse eski bir kart takacaklarmış.ARkadaşlar amilo pro 2045 e başka hangi ekran kartını takabilirim .Uyumlu olanlardan.Veya yenisi ne kadrdır? Nerde?




  • Arkadalar ben de amilo pro v2045 anakarti ariyorum
    Elinde olanlar varsa bana mail atsın
    isoo_06@hotmail.com
  • Güncel
  • Ekran kartı nereden bulabiliriz?
  • amilo pro v2045 anakartını ben de arıyorum, elinde olan varsa pmden irtibata geçerse sevinirim.
    nasıl bir hata yaptık da aldık bu bilgisayarı bilmem...
  • bundimum kesin ekran kartında mı sorun var ? baktırdın mı yoksa başka yerleride bozuuk olabilir mi? Benim ilk önce ekran açılıyor bir müddet sonra her şey donuyor tekrar kapatmama gerekiyor.Tekrarda açılmıyor.3-5 gün geçince açılıyor yine donuyor tam masaüstü gelemden bazende masaüstü geliyor 5-10 sn sonra hiç bir işlem yapamıyorsun bazende mavi ekran ati...bilmeme ne sorunu diyor.Aynı sorun mu sendekide.İstanbulda çıkma parça 180 var mış.Yeniside 350 den aşağı değildir.Ama adanada yok kı.Ancak istanbula gidersem orda takıp denayip alabilirim.bu sorun hariç 4 senedir aslında memnundum ama en sonunda herkes gibi nebimkide bozuldu.Tam araştırmasını yapamıyoruz.?Ne yapalım elektronik kısmet işi.Tabii ucuz<a kaaçrsdak böyle olur.alacaktık sony bozuluyor mu bak....Neyse hepimize heçmiş olsun..
  • samilto, Hakan456 ve bluedreamms' ın mesajlarına cevap olarak yazıyorum.

    İlk konu Hakan456' nın bahsettiği fanın durmaması konusu. Bunun nedeni çok basit bir dizayn hatası. V2045' de sıcak havayı atan egzost çıkışı çok dar ve yetersiz tasarlandığından sıcaklık kasa içinde fazla kalıyor ve bu da fanın bir süre sonra durmaksızın çalışmasına neden oluyor.

    İkinci konu samilto' nun yaşadığı kilitlenme, sesli uyarı vb. sorunu. Bunun nedeni ekran kartı ve CPU nun aynı heatsink (Metal soğutucu) ile tek fan üzerinden soğutuluyor olması, anakart üzerinde bu iki ısı kaynağı parçanın çok yakın tasarlanmış olmasına rağmen, ilk konuda bahsettiğim sıcaklık çıkışındaki yetersizlikten dolayı ekran kartının fazla ısınması. Bununla beraber kullanım süresi uzadıkça bu tek fanın hava üflediği heatsink hava kanallarında toz birikmesi ve yeterli soğutmayı yapamaması. Bu bir süre sonra ekran kartınızın yanmasına da debep oluyor. Bunu da yaşayanlar çok bu modelde. (ATI zaten nVidia' ya göre daha fazla ısınır.)

    Üçüncü konu görüntünün gitmesi, sallayınca vb. gelmesi. Bunun nedeni LCD' nin anakarta bağlandığı film kablonun soketlerinin gevşek olması ve/veya soket kilitlerinin (Soketin iki yanında bulunur) açılmış olması. Bir diğer ihtimal de düşük olmakla birlikte film kablonun hasar görmüş olmasıdır. Bu üç ihtimalin de tek bir düzeltme yolu vardır, kasayı açıp, kabloyu oturtup kilitlerini kapatıp tekrar denemek.

    bluedreamms' ın bahsettiği sorun iki sebepten olabilir. Bir kere anakartla ilgili olması çok çok düşük bir ihtimal. İkinci konuda bahsettiğim soğutucunun tozla kaplanması, GPU' nun (Ekran kartı işlemcisi diyebiliriz) bilhassa 3D uygulamalarda fazla ısınmasına neden olur. CPU da 3D uygulamalarda ısındığı için zaten yetersiz olan egzost çıkışı tamamen görevini yapamaz hale gelir ve kilitlenme, reset atma, mavi ekrana düşme veya performans düşmesi, görüntünün kare kare hareket etmesi gibi sorunlara yol açar. Zorlamaya devam ederseniz ekran kartınızdaki GPU yanar. Ancak sizdeki sorun Windows Update sonrası olduğundan muhtemelen ATI sürücülerinin Microsoft' un ürettiği ATI sürücüsüyle güncellenmesi sonrası sürücü problemi olabilir. Veya yeni ekran kartı sürücüsü, hatalı bir işlem yapıp ekran kartına zarar vermiş olabilir.

    Sizlere tavsiyelerim şunlar olabilir :

    1. Gümüş veya seramik içeren bir tüp termal macun satın alın.

    2. Garantisi bittiyse, elektronikten anlayan biriyle veya anlıyorsanız kendi başınıza dikkatlice V2045' i demonte edin. CPU ve Ekran kartının üzerindeki heatsink denen metal parçayı sökün. Fanını metal kısmından ayırın ve metal kısmı muslukta sabunla bir güzel yıkayın. Fanı da saç kurutma makinesi vb. bir hava üfleyiciyle tozlarından arındırın. CPU üzerindeki ısı macununu hafif nemli yumuşak bir bezle veya elinizle dikkatlice temizleyin. Üstü pırıl pırıl olana kadar bunu yapın. Ekran kartının GPU' sunun üstünde kalın bir termal macun vardır. Onu kenara koyun, GPU nun üstündeki termal macun kalıntılarını da temizleyin.

    Ana kartın üstündeki tüm tozları varsa komresör, yoksa elektrikli süpürge vb. bir hava üfleyiciyle iyice temizleyin.

    Hiçbir parçada nem kalmamasını sağlayın. İyice kurutun.

    Yeni aldığınız termal macunu dikkatlice hem CPU ya hem GPU' ya sürün. Yüzeyde ince ve kesiksiz bir tabaka oluşması yeterlidir. Taşırmamaya çalışın. Taşarsa taşan kısımları dikkatlice temizlemeyi ihmal etmeyin. GPU' nun üstünden aldığınız kalın termal macunu tekrar yerine yerleştirin. Heatsink' i, fanını taktıktan sonra termal macunları sıyırmamaya dikkat ederek tekrar yerine yerleştirin. Fan bağlantısını yapmayı unutmayın. Tekrar kalan parçaları da monte edin ve vidalarını takın ve sıkın.

    ATI Catalyst normalde V2045' i desteklemez ve kurulmaz. Ancak Moded Catalyst diye bir sürücü var. Veya Catalyst Moder programıyla kendiniz kırarak oluşutursunuz. O zaman destekleyecektir. Ekran kartı driver' ını onu kullanarak kurun. Önce Donanım Yöneticisinden sürücü güncellemeyle kırılmış sürücünün bulunduğu klasörden manuel olarak kurun. Sonra Catalyst setup' ını çalıştırın. Sürücüyü bu setupta kurmanıza gerek yok. Sadece program kısmını kurun. Bu sürücü sorunsuz çalışacaktır.

    Notebook altında kullanılan 3 fanlı tablaları tavsiye ederim. Serin çalışmasını sağlıyorlar. Çünkü V2045' in soğuk hava girişi alt kısımda kalıyor.

    Bu işlemi doğru şekilde yaparsanız, artık fanın durduğunu ve gerektiğinde çalıştığını göreceksiniz. Öte yandan Mobility Radeon için Catalyst sürücülerini kırıp kurduğunuzda oldukça stabil çalıştığını da göreceksiniz. Bunlara rağmen görüntü donması, bozulması vb. yaşarsanız ekran kartınızın bozulduğunu söylemek mümkündür.

    İyi günler dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uzaykusu -- 22 Ocak 2010; 19:57:56 >




  • Ekran kartım bozulmuş.2i elini veya 0 ını nerden kaça bulabilirim? Veya başka daha yuksek model de olabiliri hangi ekran kartı amilo pro 2045 teki x 300 ün yerine takılabilir?
  • merhaba arkadaşlar konuyu birazcık hortlatmış olacağım ancak bende bu bilgisayarı kullanmakta bulunuyorum amilo pro v 2045, dün win 7 home premium sistemi kurdum canavar gibi çalışıyor bütün sürücüleri otomatik tanıdı ses i de forumda anlatılan şekilde hallettik ancak bir sorun var bilgisayar prizde çalışıyor sadece bataryaya geçtiğimde ekran kararıyor reset atmak zorunda kalıyorum acaba win 7 yükleyen arkadaşlarda da bu problem varmıdır ?
    Bu arada win 7 yükleme sebebim xp de ki ekran sorunlarım ekran bende de çizik çizik oluyordu sistem ısındığı zaman , bilgisayarı parçaladım açtım en ufak parçalarına kadar temizledim tekrar birleştirdim ancak sorun gitmedi yani tozdan pislikten kaynaklı bir sorun değilmiş sürücü hatalı olsa gerek xp bi ton güncelleme kurup bozdu ati2dvg gibi bir mavi ekran hatası aldı durdum çözümü bulamadım win 7 yükledim sistem süper çalışıyor maşallah bu şarj olayını da çözersem 6. seneme gireceğim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Offchu! -- 30 Haziran 2010; 12:12:43 >




  • Şu an xp media yüklü ama 5-6 ay boyunca windows 7 professionalla kullandım hiç bir problem yoktu.Bu arada zamanında fanın durmadığından bahsetmişim.Şu an nedense hiç çalışmıyor :D yanlış olmasın bozulmadı buz gibi içi.15 dk de 1 çalışıyo duruyo. İşlemci fanını temizledim ve macununu sürdüm.Ekran kartının gpu suna erişemediğim için (vidayı aceyip sıkmışlar)süremedim ona da sürsem hiç çalışmayacak fan :D. ati ccc den powerplayı açtım ve max battery yaptım.Pil sürem nazar değmesin (ilk pili hala) 1:45 saat güç tasarrufunda 3:05 saat net gidiyor.

    Ekran kartımda bi sorun yok ama geçenlerde elim ayağım rahat durmadı 300 mhz hızı 400 e çıkarınca dengesi bozuldu :D . emektar ya.şu an en büyük sorunumuz menteşeleri gevşedi ve arka kapağınının boyalarında aşınma var. dile kolay 6 yıldır sanal alemi beraber feth ettik :D

    Şu an samsung nc10 la hp 6730s var ama fs yi satamıyorum veremiyorumda o derece kan bağı oldu aramızda :D.fujitsu yla siemens battı ama bizim beraberliğimiz bir ömür boyu.Bakalım hangimiz daha çok yaşıycaz :D:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 4 Temmuz 2010; 19:47:47 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan456

    Şu an xp media yüklü ama 5-6 ay boyunca windows 7 professionalla kullandım hiç bir problem yoktu.Bu arada zamanında fanın durmadığından bahsetmişim.Şu an nedense hiç çalışmıyor :D yanlış olmasın bozulmadı buz gibi içi.15 dk de 1 çalışıyo duruyo. İşlemci fanını temizledim ve macununu sürdüm.Ekran kartının gpu suna erişemediğim için (vidayı aceyip sıkmışlar)süremedim ona da sürsem hiç çalışmayacak fan :D. ati ccc den powerplayı açtım ve max battery yaptım.Pil sürem nazar değmesin (ilk pili hala) 1:45 saat güç tasarrufunda 3:05 saat net gidiyor.

    Ekran kartımda bi sorun yok ama geçenlerde elim ayağım rahat durmadı 300 mhz hızı 400 e çıkarınca dengesi bozuldu :D . emektar ya.şu an en büyük sorunumuz menteşeleri gevşedi ve arka kapağınının boyalarında aşınma var. dile kolay 6 yıldır sanal alemi beraber feth ettik :D

    Şu an samsung nc10 la hp 6730s var ama fs yi satamıyorum veremiyorumda o derece kan bağı oldu aramızda :D.fujitsu yla siemens battı ama bizim beraberliğimiz bir ömür boyu.Bakalım hangimiz daha çok yaşıycaz :D:D


    Mutluluklar kardeşim ,, yalnız bi sorum olacak termal macunu bakır kısmı açıp nasıl sürdün vidaları çıkartamadım demiştin, ben o vidalar için gittim husisi tornavida aldım sapı sağlam olanından bakır yüzeyi çıkarttım en sonunda bi de temizledim hatta yıkadım bir güzel,bir kere olsun kapanmadı artık yalnız termal macunu nereye sürdün tam olarak anlatırsan bende yarın alayım vatandan süreyim bi güzel.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: skywalker06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan456

    Şu an xp media yüklü ama 5-6 ay boyunca windows 7 professionalla kullandım hiç bir problem yoktu.Bu arada zamanında fanın durmadığından bahsetmişim.Şu an nedense hiç çalışmıyor :D yanlış olmasın bozulmadı buz gibi içi.15 dk de 1 çalışıyo duruyo. İşlemci fanını temizledim ve macununu sürdüm.Ekran kartının gpu suna erişemediğim için (vidayı aceyip sıkmışlar)süremedim ona da sürsem hiç çalışmayacak fan :D. ati ccc den powerplayı açtım ve max battery yaptım.Pil sürem nazar değmesin (ilk pili hala) 1:45 saat güç tasarrufunda 3:05 saat net gidiyor.

    Ekran kartımda bi sorun yok ama geçenlerde elim ayağım rahat durmadı 300 mhz hızı 400 e çıkarınca dengesi bozuldu :D . emektar ya.şu an en büyük sorunumuz menteşeleri gevşedi ve arka kapağınının boyalarında aşınma var. dile kolay 6 yıldır sanal alemi beraber feth ettik :D

    Şu an samsung nc10 la hp 6730s var ama fs yi satamıyorum veremiyorumda o derece kan bağı oldu aramızda :D.fujitsu yla siemens battı ama bizim beraberliğimiz bir ömür boyu.Bakalım hangimiz daha çok yaşıycaz :D:D


    Mutluluklar kardeşim ,, yalnız bi sorum olacak termal macunu bakır kısmı açıp nasıl sürdün vidaları çıkartamadım demiştin, ben o vidalar için gittim husisi tornavida aldım sapı sağlam olanından bakır yüzeyi çıkarttım en sonunda bi de temizledim hatta yıkadım bir güzel,bir kere olsun kapanmadı artık yalnız termal macunu nereye sürdün tam olarak anlatırsan bende yarın alayım vatandan süreyim bi güzel.



    İşlemcinin çekirdeğinin tam üstüne sürdüm (ortasındaki siyah yere). Ekran kartının üstündeki o bakır soğutucu çıkaramadığımdan ona dokunamadım.Yakınlarda sanayi falan varsa orda git bi havayla temizlet. Süpürgeyle falan olcak gibi değil.Yanlız uzaktan tut havayı. Fanları ilk günkü gibi olsun bi kendine gelsin :D. Bunu tüm laptoplar arada bir istiyor.bizimkine özel bi durum değil bu hava tutma




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan456


    quote:

    Orijinalden alıntı: skywalker06


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hakan456

    Şu an xp media yüklü ama 5-6 ay boyunca windows 7 professionalla kullandım hiç bir problem yoktu.Bu arada zamanında fanın durmadığından bahsetmişim.Şu an nedense hiç çalışmıyor :D yanlış olmasın bozulmadı buz gibi içi.15 dk de 1 çalışıyo duruyo. İşlemci fanını temizledim ve macununu sürdüm.Ekran kartının gpu suna erişemediğim için (vidayı aceyip sıkmışlar)süremedim ona da sürsem hiç çalışmayacak fan :D. ati ccc den powerplayı açtım ve max battery yaptım.Pil sürem nazar değmesin (ilk pili hala) 1:45 saat güç tasarrufunda 3:05 saat net gidiyor.

    Ekran kartımda bi sorun yok ama geçenlerde elim ayağım rahat durmadı 300 mhz hızı 400 e çıkarınca dengesi bozuldu :D . emektar ya.şu an en büyük sorunumuz menteşeleri gevşedi ve arka kapağınının boyalarında aşınma var. dile kolay 6 yıldır sanal alemi beraber feth ettik :D

    Şu an samsung nc10 la hp 6730s var ama fs yi satamıyorum veremiyorumda o derece kan bağı oldu aramızda :D.fujitsu yla siemens battı ama bizim beraberliğimiz bir ömür boyu.Bakalım hangimiz daha çok yaşıycaz :D:D


    Mutluluklar kardeşim ,, yalnız bi sorum olacak termal macunu bakır kısmı açıp nasıl sürdün vidaları çıkartamadım demiştin, ben o vidalar için gittim husisi tornavida aldım sapı sağlam olanından bakır yüzeyi çıkarttım en sonunda bi de temizledim hatta yıkadım bir güzel,bir kere olsun kapanmadı artık yalnız termal macunu nereye sürdün tam olarak anlatırsan bende yarın alayım vatandan süreyim bi güzel.



    İşlemcinin çekirdeğinin tam üstüne sürdüm (ortasındaki siyah yere). Ekran kartının üstündeki o bakır soğutucu çıkaramadığımdan ona dokunamadım.Yakınlarda sanayi falan varsa orda git bi havayla temizlet. Süpürgeyle falan olcak gibi değil.Yanlız uzaktan tut havayı. Fanları ilk günkü gibi olsun bi kendine gelsin :D. Bunu tüm laptoplar arada bir istiyor.bizimkine özel bi durum değil bu hava tutma


    Sağolasın kardeş bende süreyim bakalım ne kadar fark edecek, toz falan yok ondan kesin eminim çünkü en küçük direncine kadar parçaladım sistemi temizledim, tekrar da toparladım,sapı sağlam bir tornavida ile ben çıkardım o küçük vidaları bakırı da yıkadım bir güzel ,tek çıkartamadığım eleman oydu anakarttan.Sağolasın cvplar için.




  • ne demek önemli değil.aklına takılan başka bişey olursa cvplarım yine burdan
  • BEnim ekran akrtıda bozuk sanırım.1- 2 dakka açılıyor sonra görüntü donuyor.HAftaya pazartesi istenbula gideceğim.Elden alabileceğim takıp deneyebileceğim şekilde çıkma parça satanları nereden bulabilirim.?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.