Şimdi Ara

Fujifilm Finepix HS30 EXR / Canon 650D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,
    Fuji HS30 ile Canon 650D ikisinden birisini alacağım ama tam karar veremedim.Fujideki çekimleri canon da yapabilmek için yaklaşık 2 bin liralık lensler gerekiyor.Ama fujide tek aklıma yatmayan iso sunun düşük olması mak. isosu 3,200 ( Daha yüksek boost ile 12,800) bu iso bana gece manzaralarında yeter mi ?
    Bir de fuji hs30 flu durumları nasıldır ?
    Şimdiden çok teşekkürler...



  • cevap vercek yok mu ?
  • bendede fuji var ama 600-700 liralik nakine bence . 650 d yi al gerisini bosver . foto cekecegin nesneye yaklasirsin crop yaparsin . cok dandik bi makine

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün 2. kez oldu ! O kadar yazdım ve Tamam'a tıklar tıklamaz "Anlık bir hata oluştu" ! Onca şeyi tekrar mı yazacağım !..
    Şöyle diyeyim. Mevcut bilginiz ile makina seçerseniz ileride çok üzülebilirsiniz. Gece manzarası çekiminde iso yükseltilmez, buna asla gerek duyulmaz ! Işığın az olduğu durumlarda hareket eden bir şeyi, hareket olan bir yeri çekerken iso yükseltilir ki hareket eden şey(ler) bulanık çıkmasın. Gece manzarasında böyle bir sorununuz olmayacağından en düşük iso ile çekim yapılır. Diğer yandan bahsi geçen makinaların iso'larının yüksekliğine hiç bakmanıza bile gerek yok.
    -
    2000 liralık lens alamayacaksanız Canon 650D almayın siz de !..

    Fujifilm HS30 alın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Mayıs 2013; 17:40:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jiddi

    m




    Sırf sana inat açılmış bir başlık gibi geldi bana...
  • Hocam bu bence nükleer başlık olmuş ! Başlık patlamak üzere rampadan fırlatılmış bi kere. Bakın KuzuFilm sessizliği önerdim bile arkadaşa. Hamerika yeni lazer icat etmiş, roketi havada lazerle ısıtıp buhran geçirtip gümletiyorlar ve müthiş de ucuz, mühimmat sorunu olmayan falan bir sistemmiş. Artık roketim var diye sevinmek de yok öyle. Roketim var başlığım yok. Bu mesaj da güme gider mi ? Ben kopyala yapam da öyle Tamam a tıklıyim...
    -
    Şöyle bir bakın mesela. ISO 100'de bile farkı görebilirsiniz. ISO 400'den sonra ise...

    http://www.photographyblog.com/reviews/fujifilm_finepix_hs30exr_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/sony_cybershot_dsc_hx300_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_650d_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/canon_eos_600d_review/image_quality/
    http://www.photographyblog.com/reviews/sony_nex_f3_review/image_quality/
    -
     Fujifilm Finepix HS30 EXR / Canon 650D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 9 Mayıs 2013; 17:54:00 >




  • karşılaştırma bile yapılmaz 650d tabi ki

    edit : temel bilgileriniz varsa severek kullanırsınız pek bilginiz yoksa önce öğrenip sonra alın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi St. Dupont -- 9 Mayıs 2013; 18:02:13 >
  • adam hs30 ile 650d yi karşılaştırıyo
  • quote:

    Orijinalden alıntı: har3

    adam hs30 ile 650d yi karşılaştırıyo

    Niye öyle diyorsunuz? Fabrikada HS serilerinin lensleri bile değişebiliyor ki!




  • Hs30 ne kadar ki? D650 yerine D550 alip 50mmf1.8 birde 55-250 alin.maximum 2000tl ye cok kaliteli bir sete sahip olursunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Senator007
    Fuji HS30 alıpta paranı çöpe atma 1,400TL bu cihazlara para verilmez. Üzerindeki sensör çok küçük. DSLR görünütüsü ve 30x ile insanların aklını bulandırıyorlar. O tarz bir cihaza 500 TL den fazla para verilmez.

    650D vs Fuji HS30
    Daha büyük tekil pixel boyutu : 18.5 µm² vs 1.9 µm² - Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder.Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir. Canon 650D modelinde 9,74 kat daha büyük pixeller mevcut.

    Sensör Boyutu Çok daha büyük sensör : 22.3x14.9 mm APS-C vs 6.4x4.8 mm - Daha büyük sensör, daha fazla ışık alanı ve bu da daha kaliteli fotoğraf demektir. Canon 650D modelinde 10,82 kat daha büyük sensör alanı mevcut

    Daha kaliteli vizör : Pentamirror vs Dijital - Güneş ışığı altında ekranı görememe durumlarında ve göz bozukluğunu giderici (diopter) özellikleri ile vizörler, daha profesyonel fotoğraf anlamına gelmektedir. Gerçek gözün gördüğü görüntünün kalitesi hiç bir dijital ekranın yakalayamayacağı çözünürlüktedir.

    HS30 kompakt makineye dürbün takılmış bir kompact makinedir.

    Alacağın makinede ne yapacaksınız. Görüntü kalitesi sizin için ne kadar önemli?
    Sadece anı çekecek iseniz. Canon sx150 tarzı bir şey alabilirsin. 250 TL civarında birşey. Maximum 500 TL kadar bir kompact makine alabilirsiniz.

    Kompactan daha iyi olsun görüntüsü hemde hafif olsun diyor iseniz. Aynasız slr tavsiye ederim.

    Benim merakım var diyor isen. Ben fotoğrafçılıkla haşır neşir olmak fotoğraf kalitesi de iyi olsun diyor iseniz. DSLR al.

    Giriş seviyesi 1000 TL ye kadar DSLR ile de başlayabilirsin. Bunun için gövdesinde af motoru olması nedeniyle Canon 1100D tavsiye ederim.

    650D ye kadar çıkmanıza gerek yok. 500D - 550D de sizin işinizi görecektir. Onun yerine kaliteli lens alarak keskin görüntüler elde edebilirsiniz. 500D-550-650D ler arasında görüntü kalitesinde pek farkedecek bir değer yok. Açılır kapanır kapak, yok dokunmatik ekran gibi farklar var. Onun yerine lense yatırım yapıp. Diyarfram değeri düşük güzel lens alarak keskin görüntüler elde etmeye bakın.

    İkinci el alırım diyor iseniz. Shutter sayısı düşük Dükkan garantili D90 veya D7000 tavsiye edebilirim. Bu cihazlar giriş seviyesi değil. Orta seviye de makinelerdir.
    Pentamiror yerine Pentaprism vizörler vardır. Orta seviyeden itibaren ileri seviyeye kadar bu vizörler kullanılır.

    D90 vs 650D

    Çok daha büyük tekil pixel boyutu 30.5 µm² vs 18.5 µm² - Tek bir pixelin µm2 cinsinden boyutunu ifade eder. Daha büyük pixel, özellikle yüksek ISO değerlerinde daha iyi fotoğraf demektir. Nikon D90 modelinde %65 daha büyük pixeller mevcut

    Daha büyük sensör : 23.6x15.8 mm APS-C vs 22.3x14.9 mm APS-C - Daha büyük sensör, daha fazla ışık alanı ve bu da daha kaliteli fotoğraf demektir. Nikon D90 modelinde %12 daha büyük sensör alanı mevcut

    Daha kaliteli vizör : Pentaprism vs Pentamirror - Pentaprism vizörler Pentamirror vizörlere göre göze daha iyi ışık sağlar, yüksek çözünürlükte görüntü verirler ve daha kaliteli malzemeden yapılırlar. Pro seviyesinde kameralarda genellikle pentaprism vizör kullanılmaktadır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Senator007

    Değerli arkadaşlar,
    Fuji HS30 ile Canon 650D ikisinden birisini alacağım ama tam karar veremedim.Fujideki çekimleri canon da yapabilmek için yaklaşık 2 bin liralık lensler gerekiyor.Ama fujide tek aklıma yatmayan iso sunun düşük olması mak. isosu 3,200 ( Daha yüksek boost ile 12,800) bu iso bana gece manzaralarında yeter mi ?
    Bir de fuji hs30 flu durumları nasıldır ?
    Şimdiden çok teşekkürler...


    Fuji HS30 mu? dslr-like mı? aman töbe de! yoksa seni afaroz ederler.
    hem küçük sensörlü hem de o kadar para. aman aman töbe et.
    dslr olsun da ne olursa olsun. makro için ayrı, tele için ayrı lens alman gerekse de onları taşımaktan harap bitap düşecek olsan da dslr al.
    çünkü görüntü kalitesi süper
    hafta sonları sahile parka gidip ailenin çocuğunun resmini çekip facebook'a koyacak olsan da dslr al. çünkü sensörü büyük. maazallah küçük sensörlü makine ile çekersen çocuğunun fotoğrafının görüntü kalitesi düşük olur, sonra facebook dan çocuğunun fotoğrafını gören arkadaşların, halan, amcan, sonra seni eleştirir. bu ne biçim fotoğraf diye. bunlara maruz kalmamak için dslr al, çünkü sensörü büyük.




  • Birisi kılık değiştirmiş ama görevi aynı olduğundan kendisini hemen belli ediyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.