Şimdi Ara

Fsp hydro 700w psu hakkinda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.144
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar rahatsiz ediyorum ama bir psu hakkinda sorum olacakti. Özel mesajiniz kapali oldugu icin buradan yazayim dedim.Sizi arkadaş olarak eklerken sorunu bulamamistim ama simdi kesinlestirdim. Benim suanda corsair vs550 psu vardi reset atiyordu. Arkadastan emaneten psu aldim ve hic reset atmadi. Sorun psudan cikti yani.

    Sistemim i5 10400f 16gb ram b460m anakart 5 tane fan ve ekran kartim hd 5770. Suanlik ekran karti gecici böyle ilerdede rtx 3060 alabilirim diye düşünüyorum.yada 3070de olabilir.

    Simdi ikinci el fsp hydro 700 guc kaynagi buldum. 3070i beslermi? 300 liraya anlastim.garantisi yok ama kefilim dedi. Sizce bu fspnin bu modeli alinirmi yoksa bulaşmami dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UberFahrer -- 18 Temmuz 2021; 11:45:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Psu'da sorun yok ise kullanabilirsin, ancak o psu günde ne kadar yük altında ve ne kadar süre ile açık kalan bir sistem de kullanıldı bilmek lazım, kaç yıllık ürün o da önemli.


    RTX3070 güç tüketimi;


    https://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-rtx-3070-founder-review,6.html

  • LEON-X kullanıcısına yanıt
    Tamamdir hocam ben simdi hangi sistemle kullandigini sorar ortalama wattan ne kadar yük altinda kullandigini öğreneyim. Ben 450w alti kullandiysa ve aktif olarak en fazla 2 yil kullandiysa alayım diyorum. Ama dediginiz gibi 600w kadarini kullanmişsa almıyorum ozaman. Birde bir kaç yerde okudum fani biraz sesli calisiyor diyorlar. Oda tahminim yüke girdiği için oluyor. Benim şuanki sistemle 1000 rpm civarinda calisir diye düşünüyorum. Fspnin sitesinde yüzde 50 yükte bu devirde çalışır demişte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10400f ve rtx 3070 icin fsp hydro 700w gayet yeterli... Ama bu güc kaynagini uzun vadeli düsünmezdim cünkü sleeve bearing fan mevcut, bazilarinda fanin bir-iki yila ses yapmaya basladigini duymustuk, buna karsin sorunsuz kullananlarda var. Ikinci el alacaksaniz faturasini da isteyin, kac yillik olduguna bakin. Kisitli bütce ile herhangi cöp bir güc kaynagini almaktan iyidir. Bütceyi arttirabilirseniz, xpg core reactor 650w (800-900lira) alinabilir.

    Elimdeki 10700f & rtx 3070 li bir sistemde 500w lik cokta iyi olmayan 80+gold güc kaynagi var. Bir sorun yok, eger zaten standart hizlarinda kullanirsaniz watt kaynakli bir sorun cikmaz. Burda güc kaynaginin malzeme kalitesi cok önemli... Bunu siz yasadiginiz icin biliyorsunuz. Biz corsair vs serisi hakkinda bu sekilde insanlari uyarirken, "ohho ben 5 yildir kullaniyorum, alakasi yok" diyenler vardi. Sonra malzeme kalitesinin hicbir etkisi yok diyen, japon cin mali kapasitör fark etmez diyenler vardi... Simdi gerci cin kapasitör firmalari japon fabrikalarini satin aliyor ve kalite yönünde ilerleyen (aslinda cakma japon) üretenleri de mevcut. Yakin bir zamanda ikisinin ayrimini zor yapacagiz gibime geliyor. Neyse...

    Bilmiyorum yardimci olabildim mi ama eger bütce dahilinde bu uygun ise, ve güc kaynaginda herhangi bir sorun yoksa kullanilabilir. Fsp hydro da capxon marka 105'C lik ana kapasitör vardi yanlis hatirlamiyorsam ve giris seviyesinden bir tik iyi bir model, 5 yil garantisi vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Suan aldim geldim taktim. Reset atma sorunlarim bitti. Psuyu arkadas 2017de alip 2019da depoya koymus. Kullandigi sistemide r5 2600 ve gtx1060 ile kullanmis. Asagi yukari yarı yükte kullandığı için aklima yatti ve risk alarak aldim geldim eve. Yalniz kutu üzerinde 5 yıl yaziyor kutu icindeki kagitta 2 yil yazıyor. Gerçi arkadaş garantisi bitti diye faturada vermedi. Ben şimdi test yapmak istiyorum ama psuyu tam yüke nasıl sokacağım bilemedim. Prime95 ve furmarkta denedim reset atmadi ama bu testler psuyu tam güçte kullanamıyor. Occt ile psuyu deneyebilirmiyim acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • UberFahrer kullanıcısına yanıt

    2017 3.ayda alinsa (misal) 2022 3.aya kadar garantisi olacakti, Türkiye'de herseye standart 2 yil diyorlar ama fsp nin 5 yillik kendi garantisi mevcut. Faturasini rica edin belki lazim olur. 2017 de alip 2019 da depo ya koydugunun bir garantisi yahut ispati yok. Böyle durumlarda benim pek inanasim gelmiyor dogrusu. Diger yandan sorunuz cözülmüs, bir müddet kullanin bakalim. Suan elinizde ki sistemle tam yüke sokamazsiniz. Occt kullanmadim daha önce ama bu islem icin özel loader cihazlari var onlar tam yüke sokup stabilite testi yapabiliyorlar, yazilim ile sistemin cekebildigi watt in üzerine nasil ciksin, misal sistemin 300w ihtiyaci varsa, tahminim bu program 300w a kadar yüke sokabilir ama loader cihazlari %110 ve daha fazlasini yükleyebilir. Prime95 ve furmarkta sorun yoksa bu test simdilik sizin icin yeterli, fani da ses yapmiyorsa iyi bir haber, hayirli olsunFsp hydro 700w psu hakkinda 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Aynı psu benim sistemi çalıştırıyor profilime girip bakabilirsin tek sıkıntısı fabrika çıkışlı fanı yüksek devir seviyor gibi geldi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hydro 700w iki buçuk yıldır kullanıyorum. İşlemcim r5 3600 stok değerlerde maksimum 65watt, ekran kartım 1660ti maksimum 130watt tüketiyor. 1tane SSD, bir tane HDDbağlı. 5 tane de kasa fanı. Yani toplamda 300watt bile çekmememe rağmen sanki 650watt çekiyormuşum gibi fanı oyunlarda yüke girdiğinde ses yapıyordu. Geçen hafta basınçlı hava ile üfletince baya bir toz çıktı içinden. Ondan sonra da duymadım bayadır ses. Ama ben garantisi bitince içine kaliteli bi Bequiet marka fan takmayı düşünüyorum. Garanti süresi içindeki kağıtta 2 yıl yazsa da FSP 5 yıl garanti veriyor. Zaten genellikle ihtiyaç da duyulmuyor.

    Ayrıca bir sorum var. Elinizdeki CORSAIR VS550 güç kaynağı turuncu yazılı olan eski seriden mi? Gri-siyah renkli olan versiyonu 2018de yenilenmiş seriden ve 10400f ve HD5770 ile reset attırmaması lazım. Çünkü yenilenmiş seriden VS450 ile r5 3600 ve rx570 1 yıldır kullanıyoruz fan sesi bile duymadım.

    Fsp hydro 700w psu hakkinda
    Fsp hydro 700w psu hakkinda



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi münşi -- 20 Temmuz 2021; 0:44:48 >




  • münşi kullanıcısına yanıt

    bizim bir arkadaşında Aercool 750w gold güç kaynağı vardı pc kapanma sorunlari yaşayinca güç kaynagini değişip fsp 700w alinca bütün dertlerinden kurtuldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 700w hemen hemen her kartı besler o konuda sıkıntı yok ama FSP Hydro K modelleri kötü, ucuz. Hydro G modelleri iyidir. Ayrıca 2. El PSU almanı pek önermem. Test etmesi vs. de zor, alırsın engeller adam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberFahrer

    Suan aldim geldim taktim. Reset atma sorunlarim bitti. Psuyu arkadas 2017de alip 2019da depoya koymus. Kullandigi sistemide r5 2600 ve gtx1060 ile kullanmis. Asagi yukari yarı yükte kullandığı için aklima yatti ve risk alarak aldim geldim eve. Yalniz kutu üzerinde 5 yıl yaziyor kutu icindeki kagitta 2 yil yazıyor. Gerçi arkadaş garantisi bitti diye faturada vermedi. Ben şimdi test yapmak istiyorum ama psuyu tam yüke nasıl sokacağım bilemedim. Prime95 ve furmarkta denedim reset atmadi ama bu testler psuyu tam güçte kullanamıyor. Occt ile psuyu deneyebilirmiyim acaba?

    OCCT ile denenebilir evet. OCCT'nin bazı sürümlerinde power testi 5 sn içinde hata veriyor, o yüzden PSU sıkıntılı sanmayın. OCCT 6.2 vs sanırım sıkıntılı. 5.(x) indirin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Forum1th -- 20 Temmuz 2021; 7:23:1 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: münşi

    Hydro 700w iki buçuk yıldır kullanıyorum. İşlemcim r5 3600 stok değerlerde maksimum 65watt, ekran kartım 1660ti maksimum 130watt tüketiyor. 1tane SSD, bir tane HDDbağlı. 5 tane de kasa fanı. Yani toplamda 300watt bile çekmememe rağmen sanki 650watt çekiyormuşum gibi fanı oyunlarda yüke girdiğinde ses yapıyordu. Geçen hafta basınçlı hava ile üfletince baya bir toz çıktı içinden. Ondan sonra da duymadım bayadır ses. Ama ben garantisi bitince içine kaliteli bi Bequiet marka fan takmayı düşünüyorum. Garanti süresi içindeki kağıtta 2 yıl yazsa da FSP 5 yıl garanti veriyor. Zaten genellikle ihtiyaç da duyulmuyor.

    Ayrıca bir sorum var. Elinizdeki CORSAIR VS550 güç kaynağı turuncu yazılı olan eski seriden mi? Gri-siyah renkli olan versiyonu 2018de yenilenmiş seriden ve 10400f ve HD5770 ile reset attırmaması lazım. Çünkü yenilenmiş seriden VS450 ile r5 3600 ve rx570 1 yıldır kullanıyoruz fan sesi bile duymadım.

    Hocam bu Corsair VS ve CS serileri baya kötü deniyor. Onun yerine başka markaların daha kaliteli PSU'ları bulunur, çok ucuz da değiller çünkü. Kasayla ucuza geliyor anca.

    Bende TX 750M vardı. 2 aylık falandı, Kernel Power 41 hatası alıyordum. Bilgisayar donup kalıyordu hiçbir şekilde çözülmüyordu. 1 hafta falan oldu, dondu kaldı ve bir daha açamadım, hiçbir şekilde ekran (BİOS ekranı bile) alamıyorum. Ama fanlar dönüyor, ışıklar yanıyor, bileşenler ciddi manada ısınıyor (boşta değil de oyun oynar gibi). PSU kaynaklıysa (ya PSU ya işlemci, diğer bileşenler denendi) MSI A650GF mi ne, 600 TL'ye alayım diyorum itopya'dan, TX 750M'i garantiye yollar gelince en kötü 600 700'e satarım diyorum. Ne dersiniz?

    Sistem de 5600X + 6700XT şeklinde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Forum1th kullanıcısına yanıt
    Valla aldim geldim. Genç bi arkadaştan aldim ikinci el 700lük. K serisi dediginiz gibi çok kötü, g seriside pahalı benimkisi orta şeker hertürlü işimi görür. Valla bana hayli yeter diye düşünüyorum. Hd 5770ide ikinci el almistim hiç bukadar güçlü beklemiyordum. Youtubede takilmalik aldim ama şimdide cod serisine başladım
    Occt son sürüm 9v indirmiştim hata verdi 6.2 indirdim test yaptim hata filanda vermedi. Yalnız occt ile yüklensem bile full yükte kullanamıyorum bileşenler az güç tükettiği için. Yukarda arkadaşın dediği gibi test cihazı lazım onuda heryerde bulamayız bile. Yani işin özeti şuanlık her türlü işimi görür.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: münşi

    Hydro 700w iki buçuk yıldır kullanıyorum. İşlemcim r5 3600 stok değerlerde maksimum 65watt, ekran kartım 1660ti maksimum 130watt tüketiyor. 1tane SSD, bir tane HDDbağlı. 5 tane de kasa fanı. Yani toplamda 300watt bile çekmememe rağmen sanki 650watt çekiyormuşum gibi fanı oyunlarda yüke girdiğinde ses yapıyordu. Geçen hafta basınçlı hava ile üfletince baya bir toz çıktı içinden. Ondan sonra da duymadım bayadır ses. Ama ben garantisi bitince içine kaliteli bi Bequiet marka fan takmayı düşünüyorum. Garanti süresi içindeki kağıtta 2 yıl yazsa da FSP 5 yıl garanti veriyor. Zaten genellikle ihtiyaç da duyulmuyor.

    Ayrıca bir sorum var. Elinizdeki CORSAIR VS550 güç kaynağı turuncu yazılı olan eski seriden mi? Gri-siyah renkli olan versiyonu 2018de yenilenmiş seriden ve 10400f ve HD5770 ile reset attırmaması lazım. Çünkü yenilenmiş seriden VS450 ile r5 3600 ve rx570 1 yıldır kullanıyoruz fan sesi bile duymadım.

    Malesef eski seri turuncu baskılıydı. Zaten kasayı ikinci el komple alıp eve geldim direk reset atmaya başladı. Sağolsun arkadaş forumdandıda iade edip ücretini alacağım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberFahrer

    Valla aldim geldim. Genç bi arkadaştan aldim ikinci el 700lük. K serisi dediginiz gibi çok kötü, g seriside pahalı benimkisi orta şeker hertürlü işimi görür. Valla bana hayli yeter diye düşünüyorum. Hd 5770ide ikinci el almistim hiç bukadar güçlü beklemiyordum. Youtubede takilmalik aldim ama şimdide cod serisine başladım
    Occt son sürüm 9v indirmiştim hata verdi 6.2 indirdim test yaptim hata filanda vermedi. Yalnız occt ile yüklensem bile full yükte kullanamıyorum bileşenler az güç tükettiği için. Yukarda arkadaşın dediği gibi test cihazı lazım onuda heryerde bulamayız bile. Yani işin özeti şuanlık her türlü işimi görür.

    Hocam furmark + prime95 aynı anda aç zaten kullanabileceğin en fazla o kadar.

    Ben sizin aldığınızı Hydro K sandım.

    6.2 normalde millette hata veriyor, belki düzelmiştir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • UberFahrer kullanıcısına yanıt
    Forumda sıfır xigmatek satan bir arkadaş vardı 700w idi garantide değişim ile sıfır ürün yollanmış. Satan arkadaşı tanımıyorum ama kafanıza yatarsa alın derim fiyatı uygun.
    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149492697



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kolsuz Samuray -- 20 Temmuz 2021; 10:10:5 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kolsuz Samuray kullanıcısına yanıt
    Sagolun hocam tesekkur ettim bilgi icin ama ben aldım kullanıyorum bile

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberFahrer

    Suan aldim geldim taktim. Reset atma sorunlarim bitti. Psuyu arkadas 2017de alip 2019da depoya koymus. Kullandigi sistemide r5 2600 ve gtx1060 ile kullanmis. Asagi yukari yarı yükte kullandığı için aklima yatti ve risk alarak aldim geldim eve. Yalniz kutu üzerinde 5 yıl yaziyor kutu icindeki kagitta 2 yil yazıyor. Gerçi arkadaş garantisi bitti diye faturada vermedi. Ben şimdi test yapmak istiyorum ama psuyu tam yüke nasıl sokacağım bilemedim. Prime95 ve furmarkta denedim reset atmadi ama bu testler psuyu tam güçte kullanamıyor. Occt ile psuyu deneyebilirmiyim acaba?

    Fan sesi o seride var evet dert etmezsen kullan gitsin, yok beni rahatsız eder dersen de garanti süresi bitiminde ince bir işçilikle fanını değiştirirsin ya da birine yaptırırsınFsp hydro 700w psu hakkinda 





  • quote:

    Orijinalden alıntı: UberFahrer

    Malesef eski seri turuncu baskılıydı. Zaten kasayı ikinci el komple alıp eve geldim direk reset atmaya başladı. Sağolsun arkadaş forumdandıda iade edip ücretini alacağım.

    Alıntıları Göster

    Eski seri olduğunu tahmin etmiştim. Baya sorun çıkardı onlar Corsair revize etti o yüzden. Neyse fan sesi falan var mı psuda?

  • münşi kullanıcısına yanıt
    Şuanlık yok. Eğer ilerde olursa yeni fanla değistirir kullanırım. Belki şuanda yarısını bile kullanmıyor ondan ses yapmıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.