Şimdi Ara

Frene basınca gelen sürtünme sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
126.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi günler, Seat Leon 1.4 125 hp aracına sahibim (2015). Aracım 33.000 km'de. Geçtiğimiz gün İstanbul'da olan çok yoğun kar yağışında aracımda kar lastiği olmasına rağmen buzda kaydığı için çok sert bir fren yapmak zorunda kalmıştım. O zamandan beri arabada frene bastığımda içeriye bariz bir sürtünme sesi geliyor. Doğuş otoyu aradığımda balatalara tuz vs kaçmış olabileceğinden bahsettiler, arabayı tazyikli su ile özellikle yıkattım fakat seste bir azalma maalesef olmadı. Diskler eğik diye düşünecek arkadaşlar olabilir fakat fren performansında bir sıkıntı, frene basınca titreme gibi belirtliler yok.İlginç olan şey frenler ısındığında ses azalıyor. Balataların eskimesinden oluşan ince tiz bir ses de gelmiyor yani balata bitmesi gibi bir durum olduğunu da düşünmüyorum. Sizce böyle bir ses neden geliyor olabilir?

    Yardımlarınızı bekliyorum

    Teşekkürler







  • İlk aklıma gelen balata oldu.Öyle düşünmemenize rağmen balataların durumuna baktırmanızda fayda var.33 bin km de balataların bitmesi normal.
  • Balatalara taş toprak sıkışmış olabilir
  • Bence sizin kulağınız hassaslaşmıştır.Frenden sürtünme sesi her zaman gelir.

    İkinci bir ihtimal, kar yağdıktan sonra arabayı yıkatınca, çamurluğun içini de iyice yıkamışlardır büyük ihtimal.Çamurlukta biriken çamur orada iyi bir yalıtıcı görevi görüyor.Onlar temizlenince sizin de aklınız zaten frende, ses daha çok gelmiştir kulağınıza
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkantasdemir

    Bence sizin kulağınız hassaslaşmıştır.Frenden sürtünme sesi her zaman gelir.

    İkinci bir ihtimal, kar yağdıktan sonra arabayı yıkatınca, çamurluğun içini de iyice yıkamışlardır büyük ihtimal.Çamurlukta biriken çamur orada iyi bir yalıtıcı görevi görüyor.Onlar temizlenince sizin de aklınız zaten frende, ses daha çok gelmiştir kulağınıza

    Dostum arabaya binsen anlarsın normal tarzda gelen bir ses değil. Radyo sesini bastırıyor bazen.

    Arabanın kilometresi balata değiştirmek için uygun fakat daha 1 ay önce bakım yapıldı doğuş otomotivde ve balataların hiç lafı bile geçmedi. Lastikçide de balataların durumunun gayet iyi olduğunu söylemişlerdi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chuckly -- 5 Şubat 2017; 2:18:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Balatalara taş toprak sıkışmış olabilir

    Hocam taş topraksa eğer ısınınca neden ses çıkmıyor olabilir
  • Chuckly kullanıcısına yanıt
    Balataların bitmesine kalmadan zaten ikaz ışığı yanıyor vag'da bittiğini düşünmüyorum. Ancak küçük eğilmelerde performans kaybı hissedilir olmasa da ses yapıyor. En doğrusu ustanın görmesi tabi fren anındaki sesi kaydedip atarsanız bir yardımcı olan da çıkabilir. Söktürüp temizlettikten sonra ses devam ederse sıkıntı olur, üstün körü su tutturmak yerine en doğrusu sökülüp temizlenmesi.
  • Benim eski araçta balatalar sertleştiğinden düşük hızlarda balatalar soğukken kuru bir sürtünme sesi yapıp beni rahatsız ediyordu, ısınınca geçiyordu. Ama radyoyu bastıracak şiddette değildi. Hani bir hafta yağmurlu zamanda sürülmeyen arabanın diskleri paslanır ilk birkaç basmada sürtünem sesi gelir ya disklerden, onun biraz daha az seslisiydi diyebilirim. Bunun çaresi kısa süreli balataları zıparalamak, kesin çözüm ise yenilemek. Zaten söktürmüşken yenisini takmak lazım çok para değil. Sigara içen adamın bir haftalık sigara parası, ki bu güvenlik.

    Bir defa da artık taş mı sıkıştı ne oldu bilmiyorum sakin giderken frene bir bastım nasıl cıyak cıyak bir metal sesi. Ama öyle böyle değil millet karşı kaldırımdan bana bakıyor, aha dedim gitti krank, gitti motor, o kadar yani ses motordan geldi zannettim. iki gün ara ara yaptı bu acı sesi servis götürdüm, şans ya serviste gram yapmadı, manevralar, firenler yaptık yok, çıldırdım. Eleman taş sıkışmıştır düşmüştür şimdi dedi. Hakikaten de sonrasında o sesi yapmadı.

    Muhtemelen o sert frende balatalara kirle karışık kaya tuzu girdi, balatalara zarar verdi o da ses yapıyor. Aslında fren balatası için 33bin erken ama bir baktırın, gerekirse yenilesinler. Bazen fren muhafaza sacı yamuluyor se syapıyor falan çeşitli nedenler olabilir. En güzeli servis. Burdan ne desek boş.




  • Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, yarın veya salı günü doğuş otoya götürüp göstereceğim arabayı bir sıkıntısı var mı diye.
  • Hocam gitmeden 5 liraya bir balata spreyi alıp soğukken disk ve balatalara boca edebilirsin.Herhangi bir zararı olmaz.Sadece soğukken yapın
  • Her frene basışında diski biraz daha çizersin acil götür temizlet arasına tuz yada ince taş gibi bir şey sıkışmış büyük ihtimal brake pad yani balatanın üstüne yapışmış bir nevi çivilenmiş gibi suran sert bir cisim var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chuckly


    quote:

    Orijinalden alıntı: SHIHAD

    Balatalara taş toprak sıkışmış olabilir

    Hocam taş topraksa eğer ısınınca neden ses çıkmıyor olabilir

    Belki bir kaç frenden sonra düşüyor olabilirler. Benimde başıma gelmişti arabayı yikayincaa geçer dediler oylede oldu
  • Hocam buna benzer bir ses bizim golfte geliyordu, golf 6 2011 model. Bayağı bir götürdük getirdik kimse anlamadı felan, en son bir çalışan fark etti bayideki meğerse jant ile araca bağlandığı kısma sert mıcır vs gibi sert birşeyler girmiş sürekli ses yapıyormuş. Tekeri söküp temizlediler sorun ortadan kalktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chuckly

    Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler, yarın veya salı günü doğuş otoya götürüp göstereceğim arabayı bir sıkıntısı var mı diye.

    Arkadasim konuyu acmissin sonucunuda yazaesan ayni sorunu yasayan insanlar fikir sahibi olabilir. Cok yuksek bir sürtünme sesi soeunu bende de var . Cevabınızı bekliyorum
  • Bu ses benim i30' da da var. Özellikle soğukken yapıyor, yokuştan inerken frene bastığımda ve bıraktığımda daha fazla oluyor, servise götürdüm normal bu ses dedi, arka balataları değiştirdik önleri de Şubat ayında değiştireceğiz, bakalım Şubat' ı bekliyorum bende.
  • oskoc O kullanıcısına yanıt
    Balata değiştirdik hocam. Ses düzeldi
  • Genelde Kar suyundan dolayi yapar...Balatalar bitik olmayabilirdi..
  • şanzımanın açılması lazım.
  • Bende 15 bin bakımı yaptıktan sonra aynı ses geliyor araba ilk calıstığı Zaman özellikle fren bastığımda. Tecrübeleriniz nedir?
  • Merhaba frene basınca gelen seslerin bir çok nedeni olabilir. En önemliside balatalardan kaynaklı gelen sesler. Konu ile lakalı daha detaylı bilgi için Frene Basınca Gelen Sesler Nedir ? sayfasına göz atabilir daha fazla bilgi alabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabanakitcom -- 19 Eylül 2020; 13:55:56 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.