Şimdi Ara

Freelance sektörünün sonsuz bir sömürü döngüsüne yol açması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir hipotezdir.


    Freelance gelişmemiş ülkelerin gelişmesini resen engelleyen güçlü bir faktördür. En başarılı öğrenciler yazılımcı olur daha sonra kur farkından dolayı kendi firmanızda freelance çalıştırırsınız çünkü o ücretleri yerli firmalar ödeyemez. Böylece nitelikli iş gücünden yoksun ülkeler gelişemez. İhracat pazarında rekabet edemeyen ülkelerin para birimleri değersiz kalmaya devam eder. Ondan sonra gene freelance yönelim... sonsuz döngü.


    Freelance dışında her türlü çalışma vizesi vb... aktivitelerden dolayı gelişmekte olan ülkeler asla gelişmiş olamayacaklar. İnternet öncesi gelişemeyen ülkeler hapı yuttu diyebiliriz çünkü artık yabancı akranlarını internet üzerinden gören çalışanlar o hayat standartını kendine hak görüyor. Ülkeden kaçmanın bir yolunu arıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gelişmiş ülkeleri yada başarılı öğrenci imgelerini o denli büyütme.

    Bak bir salgın tiyatrosu ile tüm o gelişmiş ülkeler de, bizim gibi geri ülkelerde de 2 yıl üzerimize ne yasaklar yağdı ne sıkıntılar çektik. Ancak yasakları virüs değil Temel Usta yağdırdı :)

    Başarılı öğrenci derken okullu, bilimli, ya da okullu bilimli değilse paralı, varlıklı kişileri söylüyorsun diyelim... Onlar virüsten öleceğini düşündü :) Onların arasında finansal bilinci olanlar bedava aşı olursa karşılığında "ölmeme ödülü" kazanarak "iyi bir yatırım" yapmış olacağını düşündü. Tümü 2 doz aşılarını oldular. Nitekim ölmedilar. Ancak hiç aşı olmayanlar da ölmedi :)

    Dur şimdi gelişmiş ülkelerle başarılı öğrencilere yeni bir armağan daha geldi: Enflasyon projesi :) Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Virüs projesi boyunca ne yapacaklarını biliyorlardı. Dışarı cıkma, maske tak, aşı ol, gibi. Ancak enflasyon projesinde "birikimlerimiz eriyor, ne yapcaz" diye soruyorlar :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yöneticilerinden hoşlanmadığım için uzun zamandır bu foruma girip birşey yazmıyordum ama bu algı operasyonunun bir kopyasını burada görünce dayanamadım.


    Ya arkadaş adam katma değeri zayıf terlik, tişört, çamaşır makinesi ihrac edince ihracat kahramanı oluyor, biz hammaddesi beynimiz olan yüksek katma değerli bir iş olan yazılımcılık ihraç edince sömürü oluyor. Neyin kafasını yaşıyorsunuz ya? Ben her ay ülkeme binlerce dolar getiriyorum. keşke daha çok yazılımcı arkadaş ingilizce öğrense de daha çok ihracat yapsak. Teknoparkları işgal eden yerli yazılım firmaları yerel pazar + onların yurtdışı uzantıları dışında satış yapamazken ben Microsofta fatura kestim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.