Şimdi Ara

Freedos'a Windows 10

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 8 yıllık emektar Asus marka laptopum bozuldu (chipset yanması sanırsam, ekran gitti). Ve ben de netten freedos bir pc aldım yarın gelecekmiş kargoyla. Şimdi elimde bir Windows phone cihaz ve bir de gelecek olan freedos Msı marka laptop var. Windows 10 u nasıl kurabilirim Msı'a. Windows phone'a Windows 10 64 bit iso indirme şansım var mı, internet kafede hemen rufusla usb belleğe yazsam bu şekilde? Yoksa internet kafeye gidip orda indirmekten çekiniyorum açıkçası 3gb sonuçta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytemir40 -- 27 Aralık 2016; 1:47:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.
    Ben bugün yeni bir laptop aldım freedos. Almaz olaydım moduna girmek üzereyim. Asus x550j modeli. Ne yaptıysam windowsu kuramıyorum. win8 win10 cd den denedim olmadı. usb den denedim olmadı. Sorun kurulum gerçekleştikten sonra hata almam. dosyalar kurulum için hazırlanıyor bölümü %100 dolunca hata verip kurulumu tamamlayamıyorum. UEFI diye bişey var araştırdım öyle yükleyeyim windows u diye onda da cd yi seçiyorum kabul etmiyor, usb si çıkmıyor zaten. satıcıyı aradım bios sürümü eski dedi asus u ara dediler. Aradım bios u sordular güncelmiş. Satıcıyı aradım. Yollayın biz burda kurduralım diyorlar. 1 gün gitmesi 1 gün yapılması 1 gün geri gelmesi 3 gün sürer. Bir arkadaş ta dos ukaldır. windows 7 yükle falan diyor. Yok mu bunun bir kolay yolu. Ben UEFI muhabbetini çözemedim. Nasıl kurmam lazım windows u bilen biri el atsın nolur. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
    Biostan security bölümünden secure boot control ü anebled yaptığımda boot menüsünde sadece UEFI: SlimtypeDVD A DA8A6SH çıkıyor. Usb falan çıkmıyor. Onu seçince ne dvd ye ne de usb ye yöneliyor otomatik bios u açıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akgunbrk -- 22 Mart 2016; 17:53:05 >




  • akgunbrk A kullanıcısına yanıt
    Almaz olaydım modunda olma gayet güzel bir cihaz almışsın aynı pc yi kullanıyorum. Sadece gerekli ayarları yapamamışsın, ayrıca belkide rufus tarzı bir program kullanmadan windowsu direkt usb ye yazdırırsan bu usb bir işe yaramaz. imzamdaki x550 linkini tıkla ana konuda ilk mesajda uefi için gereken ayarlar resimlerle mevcut. takıldığın bir şey olursa o konuya yaz herkes yardımcı olur..
  • 0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baytemir40 -- 27 Aralık 2016; 1:47:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baytemir40

    Windows usb tools kullanarak iso dosyasini usbye kopyalayin oem lisan kodunu girin islem tamm..

    Dostum yaptım yapmam mı? Windows kuruluyor tam bitmek üzereyken hata verip iptal ediyor. Daha önce kullandığım win 8 i bile aynı şekilde kurulum tamamlanmak üzereyken hata verdi.
  • İlginizden dolayı teşekkür ederim. Sayfayı inceledim. Benim sorunum usb windows ile ilgili değil zaten. Direk Rufus programıyla kurdum. Boot ekranında hangi ayarı yaparsam yapayım (gönderdiiniz sayfadaki ayarları da denedim.) UEFI olarak usb seçimi mevcut değil. Hatta anlatıldığı şekilde ayarlayınca sadece UEFI dvdrom u görüyor. Dvd yi seçince win10 kurulumu tamamlanmak üzereyken hata veriyor. Kurulamadı yazıyor.
  • akgunbrk A kullanıcısına yanıt
    o halde şöyle yapalım. Bios ayarları yine uefi modunda kalsın.windows dvd yi çıkarın. rufus ile BOŞ usb ye windows isosunu düzgün şekilde yazdırdığından eminseniz biosa girin. Boot sekmesine gelin Delete boot option tıklayın tekrar enter yapın select one to delete yazar burda ne varsa tümünü silin. F1O ile kaydedin ve pc yi kapatın şimdi windows usb yi takın pc yi tekrar başlatın bakalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: T.HAWK

    o halde şöyle yapalım. Bios ayarları yine uefi modunda kalsın.windows dvd yi çıkarın. rufus ile BOŞ usb ye windows isosunu düzgün şekilde yazdırdığından eminseniz biosa girin. Boot sekmesine gelin Delete boot option tıklayın tekrar enter yapın select one to delete yazar burda ne varsa tümünü silin. F1O ile kaydedin ve pc yi kapatın şimdi windows usb yi takın pc yi tekrar başlatın bakalım..

    Delete boot option a girdiğimde sayfa boş görünüyor maalesef. yani select one to delete yazmıyor. hatta hiç bir şey yazmıyor.
  • Delete boot optionda usb sürücüsü gözükmüyorsa bu seçenekler
    - usb cihaz usb 3.0 portuna takılıdır, intel usb 3.0 sürücüsü yüklü gelmediği için cihaz usb yi görmüyordur. bu nedenle usb 2.0 portuna takın
    -rufus ile düzgün yazılamamış bir usb windows dosyası vardır
    -windows isosunun boot dosyaları bozuktur,orjinal msdn windows sürüm ile deneyin
    -usb flash bellek arızalıdır(düşük ihtimal)
    harddiskin tek parça halinde değil mi ? yani sadece C
    Ayrıca 64 bit kuruyorsunuz değil mi?
  • -usb 2.0 a takılı
    -siz bi önceki mesajınızda rufus ile doğru kurulum yapmakla ilgili içime kurt düştü bi daha kurdum sıfırlayıp usbyi
    -windows denendi daha önce çalışıyor
    -usb bellek çalışıyor
    -c tek parça hatta freedos u bile sildim
    -64 bit işletim sistemi
  • hatta denemek için orjinal windows 7 cd sini bile denedim kurulumdan sonra windows ekranı takılı kalıyor.
  • ok o halde tahminimce problem ilk kurulum olduğu için muhtemelen usb sürücülerinin kurulu olmamasından kaynaklanıyor(buna usb 2.0 dahil).
    Bu kurulumu yine UEFI: SlimtypeDVD üzerinden yapın disk seçme ekranında EFİ ,kurtarma bölümü c diski vs ne var ne yoksa tümünü silin tek parça ham disk olsun. o şekilde diski bölmeden ileri deyin windows bazı bölümler olusturabilir gibisinden bişey yazar(EFİ,kurtarma bölümü vs için)
    bu şekilde tekrar deneyin bakalım..
  • Çok teşekkür ederim. Son iki sorum olacak. Sizin de vaktinizi alıp sık boğaz etmek istemem.
    - Bios güncellemesinden kaynaklı olabilir mi satıcının dediği gibi?
    - İso dosyasını dvd ye yazdırırken UEFI için özel bişey yapmam lazım mı?
  • Hayır problem değil,rica ederim
    -Bios güncellemesinden değil. Bu cihaz zaten yeni cihazlar ve biosu uefiye uyumlu halde imal edilmiştir.
    mesela yanlış olmasın ben cihazı aldığımda üzerinde 3.03 versiyonu vardı ve o şekilde uefi kurulum yaptım. şu an en son sürümü 3.04 ben güncelledim ama sürümün tek farkı bazı samsung marka ramlere destek gelmesi gibisinden gereksiz bişeydi başka bir artısı yok.
    -iso dosyasını dvd ye yazdırırken özel bir ayar yapmaya gerek yok. sadece bu dosyaları sürükle bırak yöntemiyle değilde poweriso,nero,ultraiso vs iso yazdırma programlarıyla kalıp dosyası halinde yazdırmak gerekiyor ki boot özelliğini kazansın bu cdler yoksa bios okumaz.
    sizinki biosta gözüktüğü için bir sıkıntı görünmüyor bu konuda zira yükleme ekranı bile geliyor zaten..




  • Arkadaşlar bende bir kaç gün önce Asus X550JX-XX171D freedos şeklinde aldım.. içinde win 8.1 driver dvd çıktı fakat ben uefiyi bilmediğim için (bios ayarlarınıda bilmiyordum) normal kurmayı denedim kurulum aşamasında güncellemeler yükleniyor derken hata verip iptal etti bir kaç kez farklı win 8.1 ile denedim olmadı sonra bir arkadaşa yükletmeye çalıştım yine açılışta hata verdi bıraktım bilgisayarı ertesi gün win 10 yüklemiş ama nasıl yükledi bilmiyorum bu kez bilgisayarda acayip kasılma ve veri aktarmalarında windows çalışmayı durduruyor vs hatalar alıyorum sorduğumda bios güncelledim başka bişey yapmadım dedi....bu yüzden çok rahatsız olup tekrar win 8.1 yüklemeyi denedim fakat yükle butonuna tıkladığımda driver cd takın diye hata alıyorum... bunun kurulumunu nasıl yapacağız uefi ile mi yapmamız gerekir tekrar.. boot ayarları vs nasıl oluyor aydınlatacak ve yardımcı olacak bir arkadaş lütfen yanıtlarsa çok memnun olurum.. şimdiden teşükkür ederim arkadaşlar..
    0 | |




  • tahirk42 T kullanıcısına yanıt
    Şu konuyı incelehttps://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97065331&p=1&anchorToGo=97065331#97065331

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.