Şimdi Ara

FOTOĞRAFLARIN DAHA ETKİLİ OLMASI İÇİN ŞART

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yaptıklarınızın herkes tarafından beğenilmesini istiyorsanız. Çektiğiniz fotoğrafların size mutluluk vermesini istiyorsanız bir şeyler anlatması lazım.. insanların hobisi olması çok güzel ve bu hobinin peşinden koşmak ve hobi aşamasından kurtarıp ona bir şeyler ekleme ve o bir şeylere belirli estetik düşünce ile gerçekleştirmeye sanat diyoruz. Fotoğraf insan gözünün beynimize yazmasına benzer. Özellikle digital fotoğraf makineleri aradaki baskı ve film maliyetlerini kaldırdığı için iyi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.birde türk milleti olarak digital oyuncak hastalığımız buna eklenince sektör hızla genişliyor.
    sevgili mertkanın burada bizlerle bildiklerini paylaşması açık bir hazine gibi. Faydalanılması şart . birde işin teknik yönü yanı sıra duygulara hitap etmesi çok önemli .. teknik donanım zehir olsun en iyi makineyi versinler eline çok net çok yakından çok uzaktan en karanlıkta en düşük enstantanede fotoğrafı sen çekersin.. burada bitiyormu sizce.???
    Benin sizlere sanat eğitmeni olarak tavsiyem..
    Fotoğrafın tarihini araştırın .. MAN RAY diye bir adam var... googleden bulabilirsiniz.. bu işlerin piri üstadıdır.. birde ARA GÜLER var dünya tapıyor adama.. Konusu insan. Herkes sen sanatçısın zirvesin diyor.. O yok ben fotoğrafçıyım diyor. Mümkünse çalışmalarını internetten araştırın.. insanı çok sever ARA GÜLER. öğrencisi COŞKUN ARAL ...dünyadanwww.masters-of-photography.com birçok sançtı var çalışmaları inceleyin.. size has bir konunuz olsun onu geliştirin... sevdiğiniz bir fotoğrafa günlerce bakın . abartmadan :))
    hiçbir eleştiri sizleri yıldırmasın.
    kendinize dünyaca tanınan birini örnek alın.. Bir fotoğrafı nasıl görmek istiyorsanız öyle çekin.. Birde sanat duygulara hitap ettiğinden herkesin aynı fotoğraftan aynı zevki almasını beklemeyin.
    Siz elinizden geleni yapın.. Yaptığınızı savunun önemli olan bu...
    lütfen ama lütfen söylediklerimi ukalalık olarak almayın. Teşekkür ederim..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pollock -- 15 Haziran 2005, 23:38:25 >







  • katılıyorum
  • kesinlikle...sadece fotoğrafçılıkta değil yapılan her işin fiziğinin yanında bir de felsefi tarafı duygusal temeli olmalı.
  • Sevgili @pollock, fotoğrafçılığa ilk adımlarını atan biri olarak bunları benim için yazdınız heralde :) uyarı ve tavsiyeleriniz için çok teşekkürler.
  • rica ederim arkadaşlar.. fotografların daha etkili olması için sizlerdende öneriler bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pollock -- 15 Haziran 2005, 23:03:46 >
  • Ben de söylediklerinize katıılyorum. Bu arada fotoğrafta kompozisyon ve teknikler ile ilgili tavsiye edeceğiniz kapsamlı bir kitap var mı? türkçe olursa sevinirim. Ya da bilgisayarda herhangi bir formatta bilgi de olabilir, link olabilir. Teşekkürler.
  • fotograf dergisi var ant yayıncılıgın.. her ay çıkıyor.. Güncel çekim teknikleri.. kompozisyon, TEKNİK BİLGİLER. fotograf makineleri incelemeleri var. reklam yapmak değil amacıma ama bu dergi yeni başlayanlar için bence ideal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pollock -- 15 Haziran 2005, 23:06:48 >
  • bilgilerin için teşekkürler, sizlerden öğreneceğiz yavaş yavaş..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.