Şimdi Ara

Fotoğrafın kime ait olduğunu teknik olarak bilebilmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba
    Amatörüm.Anlayamadiğım 2 konu var. 1-Dijital teknik çıkmadan önce bir fotoğrafçı fotoğrafın kendine ait olduğunu negatiften kanıtlıyordu.Günümüz dijitalde ise kameranın fotonun exif bilgilerinden. Iste anlamadigim sey bu. nette baskasına ait herhangi fotograf istenirse kendi kameramızın hafızasına girebiliyor.( teknikten anlamam ama yazıciya aktardığım herhangi foto yanlislikla kameramın hafızasına girebildi.O zaman böyle birşeyin olabileceğini gördüm demek ki birisi kalkıp kendine ait olmayan fotoları kendi kamera hafızasına alıp bunlar benim diyebilir ozaman hafıza kartının ne anlamı kalıyor) Bu durumda o fotografı gerçekten kim çekti, çalıntı mı sorunu çıkıyor. Yani fotoğrafın yüzdeyüz bize ait olduğunu kanıtlayan teknik var mı ? internet sitelerine biryerlere adımızla kaydolup kendi fotolarımızın kendimize ait olduğunu kanıtlarız da ben teknik anlamda soruyorum.
    2. masaüstü bilgisayarda bir fotoğrafı tam renkleriyle görürken bu dizüstünde değişebiliyor.Yani dizüstünde üst kapak dik durursa görüntü mat, kapak geriye alınınca renkler daha koyulaşıyor.
    Hangisi doğru. kapak azıcık arkaya eğimli mi olacak yoksa dik olarak mı duracak.Foto renk ayarlar degisiyor bilemiyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.







  • Monitöre karşıdan bakacaksınız tabii ki. Renk değişimleri monitörün kalitesinden (kalitesizliğinden) kaynaklanıyor.

    Kanıtlama konusunda ise; elinizde RAW dosyası varsa kanıtlamış olursunuz. Diğer türlü biraz zor. İnternete tam boyutta yüklememek lazım ayrıca.
  • VYC Majoris kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ediyorum bilgilendirmenize . Simdi ögrendim.Bundan sonra RAW dosyasi olmali.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.