Şimdi Ara

FOTOĞRAFEVİ!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fotoğrafevi ve HSBC bankasının düzenlediği 'görmek değer vermektir' fotoğraf yarışmasının finalistleri açıklandı.. Jüride, Ara Güler, Sabit Kalfagil gibi isimler var.. Kazanan 22 Ekim'de açıklanacakmış.. Bu ve buna benzer yarışmalarda bilindiği üzere düzenleyen firmaların çalışanları ve yakınlarının katılımı yasak..

    Ama bu yarışmada ilk 10 finalistin çoğunun Fotoğrafevi'nde eğitim veren kişiler olduğu iddia ediliyor.. Ödül 14.000 TL olunca şartnameyi pek sallayan olmuyor tabii Fotoğrafevi, net ortamında böyle iddialar dolaşmaya başlayınca, hemen tekzip niyetine 'bazı portfolyolar katılım şartnamesine uygun olmadığı tespit edildiğinden listeden çıkarılmıştır' diye bir yazı yayınlıyor.. Ve 4 kişiden oluşan bir finalist listesi belirleniyor.. Tuhaf bir durum..

    Sonuç olarak, bu tarz iddialara böyle büyük kurumların adının karışması, reklamdan ziyade firmanın itibarını zedeliyor..

    http://meren.org/blog/2009/10/bir-diger-fotograf-yarismasi-ayibi/

    Bu da Fotoğrafevi sitesinin savunması:

    http://www.fotografevi.com/yazidevam.asp?haber_id=121



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdish -- 11 Ekim 2009; 11:48:21 >







  • ara gülerin yer aldığı jüriden böylesi ucuz bir davranış beklemezdim : )
  • Yaşım oldu 55!
    Fotoğraf benim için hala devam eden bir tutku!
    Bir yarışmaya girip de ödül kazanmak elbet de hoş bir duygu. Bunu kim istemez, ödüllendirilmeyi!

    Biraz anılarımı anlatmam gerekirse, 70 li 80 li yıllarda İFSAK, daha sonraki yıllarda da orataya çıkan Fotoğrafevi.
    Yarışmalarına fotoğraflar gönderdik elbet! Ama nedense bütün yarışmaları hep o camiaların insanları kazandı. Ödül verenler de ödül alanlar da aynı camiadandı. Bunu görmemek olanaksızdı!
    Koskocaman bir kahvehane düşünün, müdavimleri var, orada herkes birbirini bir şekilde tanıyor, ödül falan verileceği zamanlarda ise, kahvehane dışı, tanımadıkları insanlara ödül vermeyi nedense pek sevmiyorlar.

    Ama çok şükür, Popular Photograpy (ABD) dergisinin yıllık yarışmalarında bir adet 2.lik ödülü bir adet de Honorable Mention kazandım da biraz olsun doğru yolda olduğumu anladım!

    Kıssadan hisse:
    Bu yarışmalara katılıp da herhangi bir ödül kazanamayan ve de hep aynı insanların kazandığına tanık olan insanlar buna hiç aldırmasınlar, yollarına devam etsinler!
    Bu işe parayı bastıran, ödül koyan bankalar vs. de, onlar da ne yaptıklarına dikkat etsinler!
    Türk fotoğrafçılığına katkıda bulunalım derken pek çok genç insanın hevesinin haksız yere kırılmasına sebep olmaktalar...

    Allah'tan internetteki siteler yaygınlaştı da genç insanlar seslerini duyurmaya, kendilerini tanıtmaya biraz olsun olanak buldular.
    Benim gençliğimde epey bir "baba" fotoğrafçı vardı! Ne zamandır sesleri çıkmıyor! Bazı şeyler değişti sanırım onlar için de, bu internetin yaygınlaşmasından sonra!




  • türkiyede yapılan birçok fotoğraf yarışmasında değil "bütün fotoğraf yarışmalarında" şike denen, adam kayırma denen şey malesef ki var.. beş para etmeyen fotoğraflar sürekli derecelere, mansiyon ödüllerine layık görülüyor.. sakın ola bana öyle değil demeyin.. sakın..
  • para güzel olunca kendi aralarında bölüşmek istediler sanırım ya da o insanların ihtiyaçları vardı hazır parayı verecek bir sponsor da bulmuşken bir iyilik yapalım demiş de olabilirler.
    Ne bileyim okula gidecek bir çocukları vardır, doğum yapacaktır eşleri, evlenecek olanlar da olabilir

    şaka bir yana itibarı yerden kaldırmak çok zordur.
  • Sirf bu yuzden fotograf yarismalarina katilmak istemiyodum.
    Gecenlerde belediyenin bir yarismasinda bi tandiginin komsusunun 1. oldugunu ogrendim.
    Hosuma gitti, dedim sanirim yok boyle olaylar. Fakat bunu gorunce yine hayalkirikligina ugradim.
    Ben cektigim fotograflari facebook'umda yayimlarim. Arkadaslarimin yorumlari da odul gibi gelir bana, ne gerek var boyle seylere
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.