Şimdi Ara

Fotoğraf video arşivi için uzun ömürlü hdd/ssd önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, malum dijital fotoğraf makinaları ve gelişen cep telefonu kameraları çıktıktan sonra karta fotoğraf basma albüm biriktirme gibi davranışlar yerini dijital saklamaya bıraktı. Fakat söz konusu anıların ölümsüzleşmesi olunca dijital saklamanın riskleri basılı albüme göre kat kat fazla.Bir albüm iyi saklandığında 100 yıl sonra bile içindeki fotoğraflar ilk günküne yakın durabiliyor. Ailemden kalan 50 yıllık fotoğraflar buna bir örnek. Fakat günümüzün dijital depolama birimleri hdd ve ssd lerin belli bir ömrü var. Yıllarca biriktirdiğiniz anıların bir anda yok olması gerçekten çok ama çok üzücü olur.


    Benimde yaklaşık 15 yıldır biriktirdiğim dijital hatıralar var. Özellikle çocuklarımın olduğu içerikler çok önemli benim için. Bu zamana kadar bir kısmını bilgisayarda bir kısmınıda eski bir hdd de sakladım. Her ikiside riskli şu an. O yüzden güvenilir ve uzun ömürlü bir depolamaya ihtiyacım var. Dijital depolama söz konusu olunca iki seçenek karşımıza çıkıyor.Tabi onlarda kendi aralarında birçok seçeneğe ayrılıyor. Hız dayanıklılık vs gibi.


    Seçim yaparken önceliğim kullanım ömrü. Kullanım ömrü için diğer özelliklerden feragat edebilirim.

    Bildiğim kadarıyla eski teknoloji olmalarına rağmen hdd lerin ömrü ssd lerden çok daha uzun. Bu durumda uzun süreli güvenli saklama için bir hdd mi tercih etmeliyim?

    Eminim aramızda uzun süre anı saklayan veya saklamayı düşünen,ayrıca hdd/ssd konusunda uzman birçok arkadaş vardır. Deneyimlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

    Marka model belirtebilirsiniz.








  • hocam ne yaptınız sizinle aynı durumu paylaşıyorum fotoraflar ve anılar çok çok önemli nasıl bir çözüm ürettiniz

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.