Şimdi Ara

fotoğraf makinesi alacağım lütfen akıl verin para değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar daha önce bir konu açtım ama derdimi tam anlatamadım.yardımcı olmak isteyenlere çok teşekkürler. ben kesinlikle bir fotoğraf makinesi alacağım video kamera değil.tabi inşaallah. tabi isterimki fotoğraf kalitesi 4-4 lük olsun.bu birinci önceliğim. bundan sonra isteğim video kamera çekimleri çok iyi olsun. HD falan diyorlar hem görüntü kalitesi güzel olsun bi de mümkünse kayıt formatı az yer kaplasın. ortalama 500 ytl ayırdım, ama gerekirse biraz daha çıkarım yeterki değsin. manuel ayar, yüksek zoom vesaire çok önemli değil. bana net olarak bir marka ve model önerir ve birde örnek foto ve video eklerseniz kucak dolusu teşekkürler şimdiden. bir de konuyla alakalı değil ama büroteknik diye bir site var ve fiyatlar çok güzel. bu siteyi tanıyan alışveriş yapan arkadaşlar varmı güvenilirmi? yardımcı olursanız sevinirim.



  • eğer kararsızlığım devam ederse canon ixus 970 ıs alıp geçcem.epeydir bekliyorum bu şekilde. özellikleri iyi.inşaallah işimi görür.
  • dostum 500 liraya dört dörtlük makine olsa biz alırız zaten hepsinin eksisi artısı vardır... video çekimini de baz almışsın ve küçük boyutta bir makine arıyorsun... fujifilm f30 efsanesini duydun mu bilmiyorum ve elimde 1 adet mevcut tam istediğin fiyattan veriyorum... fotoğraf kalitesi ve video kalitesini forumlardan incelemeni tavsiye ederim... ender bulunan bir makine ve o fiyata alabileceğin en iyi makinedir...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fedumedir

    arkadaşlar daha önce bir konu açtım ama derdimi tam anlatamadım.yardımcı olmak isteyenlere çok teşekkürler. ben kesinlikle bir fotoğraf makinesi alacağım video kamera değil.tabi inşaallah. tabi isterimki fotoğraf kalitesi 4-4 lük olsun.bu birinci önceliğim. bundan sonra isteğim video kamera çekimleri çok iyi olsun. HD falan diyorlar hem görüntü kalitesi güzel olsun bi de mümkünse kayıt formatı az yer kaplasın. ortalama 500 ytl ayırdım, ama gerekirse biraz daha çıkarım yeterki değsin. manuel ayar, yüksek zoom vesaire çok önemli değil. bana net olarak bir marka ve model önerir ve birde örnek foto ve video eklerseniz kucak dolusu teşekkürler şimdiden. bir de konuyla alakalı değil ama büroteknik diye bir site var ve fiyatlar çok güzel. bu siteyi tanıyan alışveriş yapan arkadaşlar varmı güvenilirmi? yardımcı olursanız sevinirim.


    Her sey bir arada olsun hepsi iyi olsun fiyatıda uygun olsun malesef cok zor seyler. Fotograf ile video farklı kavramlardır. Her ikisi bir arada olunca gercek manada ikiside iyi olmaz. Kaliteli video ceksin ama az yer kaplasın bu cok zor birsey. Video kalitesi cozunurluk ve datarate degerinden gecer. Bu degerler arttıkca yer ister. Hd film diyoruz harika diyoruz dvd den cok daha fazla yer kaplıyor. Zamanındada vcd super diyorduk dvd cıktı hem daha kaliteli idi ama vcd den daha cok yer kaplıyordu.
    İyi fotograf cekmek istiyorsan oncelikle fotografcılık bilgilerine sahip olman sonrada tam kontrollu bir makina alman sart. Yoksa deklansore her basman sadece sans isi kareler olur. Ama enstantene, diyafram,iso, poz telafisi, beyaz ayarı, pozlama cesitleri vs gibi bilgileri ogrendiginde ve elindede tam kontrollu makina oldugunda ne istersen onu cekersin. Bu is malesef boyle. Yoksa ezbere bas ceksin le olmaz. Foto makinaları hangi ısık ortamında ne cekecegini bilmez. Ona bilgin dahilinde ayarlarla anlatırsın ve o derecede net kaliteli fotograflar alırsın. Mesela gece kız kulesini cekeceksin otm moda alırsan makina flash acar, diyaframı max acar, enstanteneyide hızlı secer ortaya berbat bir foto cıkar. 3 metrelik flash la uzaktaki koca kız kulesini aydınlatması mumkun degil ama makina bunları bilmedigi icin boyle sacmalar. Ama sen ayarlarla flası kapatır, temiz foto icin iso yu min degere alır, alan derinligi icin diyaframı iyice kısar uygun enstantene belirleyip, makinayı sabitleyerek foto cekersen cam gibi foto alırsın. Kısaca fotografcılık boyle birsey.

    Bence canon A570is modelini al. Bu model tam kontrollu ayar imkanı verir. M modunda Pozlama sırasında alacıgın goruntuyu lcd den aynen verir cok kullanıslı. Manual netleme bile yaparsın. Ayrıca optik is vardır bu sana elde 2 stop kadar avantaj saglar. Video kaliteside yuksektir memory dolana kadar kesintsiz kayıt yapar. Yani bir kompakt olarak max verim alırsın hemde tam kontrollu olması sana fotografcılıgı ogretir. Bunların yanı sıra hazır cekim modlarıda yuklu. Ayarla ugrasamam dersen hazır cekim modlarını kullanırsın daha iyi netice alırsın. Otm cekim olayını kullanmak en saglıksız kullanımdır foto makinalarında. Son olarak A580 modeli cıkmıstır ama A570is in kırpılmıs halidir magazalarda satıs icin seni yanıltmaya calısırlar bu daha yeni diye ama isin aslı oyle degildir yanılma. Eminonunde bolca A570is var ve 300 ytl civarında fiyatı var. Baslangıc icin ideal makina.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.