Şimdi Ara

Forumdakilerin Yarısı Yurt Dışında Yaşamak İstiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
3
Favori
3.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar forumun yaş ortalaması son dönemlerde iyice gençleşti.Lise 2-4 dönemlerinden çok eleman var.
    Gerek Amerikan filmlerinin etkisi gerek başka türlü yaşamlara özenerek bu arkadaşların çoğu üniversiteden sonra başka bir ülkede yaşamak istiyor.Bunlardan biri de benim.Öncelikle benim yaş 18.Lise son.YGS-LYS hazırlanıyorum.Hedef:AVUSTRALYA.
    Önceleri çevremde ve ülkede yaşananlara pek ilgi göstermez,geleceğimi doğru dürüst düşünmezdim.Daha sonraları hem birkaç yıl boyunca geçirdiğim asosyal yaşantı insanlara dışarıdan farklı bir gözle bakmamı sağladı.Ayrıca hem okumaya artan ilgim hem de gelişen araştırmacı kişiliğim bu ülkede yaşananları ve gelecekte yaşanacakların farkına varmamı sağladı.
    Bu ülkede üniversite mezunu olsanız da iyi bir yerlere gelmek çok ama çok zor.Arkasında aile desteği olmadan geleceğini garantiye alıp yüksek kazanç elde edenlerin sayısı çok ama çok sınırlı.Ben eşit ağırlıkçıyım.Muhtemelen iktisat veya ekonomi okuyacağım.Bu yüzden kendi açımdan yoruMluyorum.Sayısalcılar açısından farklı olabilir bu durum.
    Ayrıca beni buralardan kaçmaya iten çok fazla neden var.Özellikle insanları.Entelektüel camia o kadar sınırlı ki.Düşünün üniversite mezunu sadece %5.Herkes anlamsız bir şekilde sadece keyfini düşünüyor.En basit örnek ne zaman sokağa çıksam yolda yürürken yere tüküren biriyle karşılaşıyorum.O an o adamın suratına kusasım geliyor.Sokaklar pislikten geçilmiyor.Avrupa'nın en kalabalık metropolünde yaşıyoruz.1. derece deprem bölgesi.Ama yapılaşma inanılmaz derecede fazla ve devlet hiçbir şekilde bunun önüne geçmiyor.Sadece ceplerine girecek vergiyi düşünüyorlar.Eski yapıları yıkmaya daha yeni başladılar.Van depremi yaşanmasaydı umurlarında bile olmayacaktı.Ayrıca gittikçe artan apaçi ve barzo nüfusu bu ülkenin geleceğinin ne durumda olduğunu gözler önüne sürüyor.

    İşte bunları düşündüğüm bir gün gelecekte yurt dışında yaşamanın yollarını araştırmaya başladım.Önceleri Kuzey Avrupa'yı araştırdım.Ama daha sonra dil sorununu göz önünde bulundurarak bana uygun olmadığını anladım.Daha sonra Amerika'ya göz attım.Sosyal güvencenin büyük bir sorun olduğunu ve ağır iş koşullarını fark edince ondan da vazgeçtim.Daha sonra her yıl düzenli olarak göçmen alımı yapan ülkeleri araştırmaya başladım.En başta Kanada'ya baktım.İklimin çok soğuk olduğunu görünce vazgeçtim.
    En son Avustralya'yı fark ettim.Sıcak iklimi,ileri derecede sosyal devlet anlayışı,barındırdığı yüksek orandaki göçmen nüfusu.sağlam ekonomisi,sunduğu yüksek gelir elde etme imkanları,güvenli ve barışçıl ortamı(daha az önce haberlerde 15 yaşındaki bir çocuğun Adana'da düğünde maganda kurşunuyla öldüğünü duydum),sahil kentlerinde yılın her dönemi eksik olmaya güneşiyle tam da yaşanılabilir bir ülke olduğuna karar verdim.Öğrendiğime göre şehir merkezleri dışında çok katlı apartmanlar inşa etmek yasak.İnsanların büyük bir kısmı müstakil,tek veya iki katlı evlerde yaşıyorlar.Devlet neredeyse her evin önüne çöp kutusu koyuyor.Buyrun biraz street viewsde şehir merkezini gezin:http://g.co/maps/vz34r

    Gelelim gelecekte buraya gelecekte nasıl yerleşmeyi planladığıma:Ben Türkiye'de ingilizce ekonomi veya iktisat bölümü okumayı planlıyorum.Şu anlık durumum sınavda bu bölümlerden birini kazanabileceğimi gösteriyor.Öncelikle söyleyeyim iş hayatınızda ingilizceyi kullanabilmeniz için ingilizce öğretim yapılan bir bölümü bitirmek şartMIŞ.Neyse ilk hedef biraz uçuk.Üniversitede bölümümü veya üniversiteyi birincilikle bitirip Avustralya'daki üniversitelerden birinden yüksek lisans için burs kazanmak.İkinci hedef de "Kalifiye Göçmenlik Programı".Avustralya 2009'da 65.000(tüm dünyadan toplam) göçmen aldı.
    Bunun için de şartlar burada yazıyor:http://www.avustralyadayasam.com/gocmenlik/kalifiye-eleman-gocmenlik-programi/
    Dediğim gibi ikinci hedefim buradaki şartları sağlayabilecek seviyeye gelebilmek.
    Yaptığım planlara göre en geç 25 yaşında Avustralya'ya yerleşeceğim.

    Bu başlığı açma nedenim benim gibi düşünenleri burada toplamak,gelecek planlarımızı,hedeflerimizi paylaşmak,bilgi alışverişinde bulunmak.Daha önce bu konuda yaptığımız araştırmaları birbirimize sunmak.
    Bu konularda deneyimli arkadaşlar da bize yardımcı olursa çok seviniriz.
    Sağlıcakla kalın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malumat12345 -- 27 Mart 2012; 17:41:44 >







  • Soğuk iklimi sevdiğim için Kanada bana uygun geliyor ama bu her zaman için sözde bir durum. Her ne kadar istesem de Kanada vs gibi yurt dışında yaşama ihtimalim 0. Sadece ingilterede halam var, İngilizce düzeyim gayet iyi ama halam beni istemiyor.
  • İmkanım olursa ilerde Japonya'da yaşamayı çok istiyorum
  • Her ne kadar bende bazı yönerlden ülkemiz(teknoloji,eğitim) açısından geri kalmış olsa da bazı insani yönerlden hala avrupa'nın amerika'nın üstündeyiz diye düşünüyorum.Eksiklerimiz var mı elbette var.Yere tüküren insanlardan bahsetmişsin.Ülkede şu an %5 üni mezunu olduğunu zannetmiyorum daha fazladır.Lakin 10 yıl sonra bu sayı büyük ihtimalle %50'lere falan çıkabilir.Çünkü üni. mezunu olup işsiz olan çok kişi var.Üni. mezunu olmayana bu ülkede kolay kolay iş yok.Zaten ezberci bir eğitim sistemi olduğu için çalışan kişi başarılı oluyor.Gelmek istediğim nokta şu ki;Okullarda öğretim yerine eğitime öncelik verilmeli,2 kere 2 öğretilirken bi yandan da ahlaki ve insani değelerimiz milli kültürümüz çocuklara tanıtılmalı.Yoksa master bile yapsa o adam yere tükürür.Umarım anlatabilmişimdir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam yazını çok uzundu okuyamadım ama haklısın ben canadaya gitmek istiyorum
  • Bende soğuğu çok severim. 'Canada' baya güzel geliyor ama gitmenin şartları nelerdir bilmem.
    Birde şey sorayım mesela her işi yapabiliyor mu bu göçmenler. Yeterli kadar para alıp çok da yormayan (McDonald's gibi yerler anladıysanız.) işler veriyorlar mı?
  • Ben rahatim valla bi bulgar vatandasligi var butun avrupaya yeter
  • Öncelikle liseli değilim avusturalya da bulunmak istiyorum . Ömür boyu yaşamak olmasa da bir erasmus için uğraşıcağım kesinlikle.Gerçekten muhteşem yerler şimdiden araştırmaya başladım.
  • Üç buçuk sene önce Polonya'ya gittim.İmkanım olsa orada kalırdım.
  • Tutabilir .
  • vay benim memleketim herkez kaçarsa bu memleketten beğenmeyip atalarımız neden savaştı diyorum kendi kendime vereydik o kadar 15,yaşinda ki cocuklar fln ölmezdi.
  • mesajım bulunsun
  • abıcım burdakı çoğu sey orada var say say bıtmez gıda sından tut arabasına kadar (uygun alabılme)
  • Avustralya tatil için olan bir yer gibi geliyor hep bana.Ben daha çok kariyer amaçlı ABD düşünüyorum.Ayrıca bu ülkede yapılacak meslek yok falan demeyin bakın milletvekillerine ne kadar rahat yaşıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    Avustralya tatil için olan bir yer gibi geliyor hep bana.Ben daha çok kariyer amaçlı ABD düşünüyorum.Ayrıca bu ülkede yapılacak meslek yok falan demeyin bakın milletvekillerine ne kadar rahat yaşıyorlar.

    senin yaş/meslek neydi hocam?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malumat12345

    quote:

    Orijinalden alıntı: Willy Willie

    Avustralya tatil için olan bir yer gibi geliyor hep bana.Ben daha çok kariyer amaçlı ABD düşünüyorum.Ayrıca bu ülkede yapılacak meslek yok falan demeyin bakın milletvekillerine ne kadar rahat yaşıyorlar.

    senin yaş/meslek neydi hocam?

    Tıp birinci sınıfım hocam daha.Bu yıl kazanamadım yurt dışı sınavını seneye kazanırım büyük ihtimalle ve ilk defa yurt dışına çıkmış olacağım.
  • @antuaRri
    Avusturya mı Avustralya mı hocam?
    Erasmus avrupa içinde yapılıyor ya ondan sordum.
    Gitçeksen kışın git baride, o zaman orası yaz oluyor

    Edit: Alıntı yapmıştım çıkmamış @ koydum bende :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantomddl -- 27 Mart 2012; 18:18:32 >
  • Zengin olunca Ottawa'ya gitcem.Size selam yollarım oralardan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hyperkin

    İmkanım olursa ilerde Japonya'da yaşamayı çok istiyorum

    kıllı olan japonlar mıydı , çinliler miydi ?
  • Yerimden memnunum.
    Şöyle 100, 150 kağıt kredi + 200 kağıt da tanıdık birinden ortaklık alsam güzel bir mağaza açar hayatımı sürdürürüm.. (Türkiye)

    Her işi yaparım.
    İmkan verseler giderim o ayrı tabii.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mobile Prof. -- 28 Mart 2012; 17:18:36 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.