Şimdi Ara

Format sonrası sürücüler kayboldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merabalar arkadaşlar, bir PC kullanıcısının başına gelebilecek en kötü şey geldi az önce başıma. Galiba tüm verileri kaybettim. Olayı şu şekilde açıklayayım.

    Normalde bilgisayarımda XP ve Windows 7 birlikte kuruludur. Format dönemlerimde önce XP, onun üzerine de Windows 7 yüklerim (ayrı sürücülere). Ama artık XP'ye gerek duymadığımdan mütevellit, tek Windows 7 yükleyeyim dedim. Başladım Format işine. Öncelikle XP CD'siyle başlatıp C ve D sürücülerini sildim. Normalde 20 GB'lık C'de XP, 100 GB'lık D'de Windows 7 kurulu olur. Çıkmadan önce de C sürücüsüne bir kere Enter'layıp "bölünmemiş alan" olmaktan kurtardım. Aklımdaki hesap, D'ye Windows 7'yi kurduktan sonra Windows içerisinden C'yi biçimlendirip, boş alan olarak kullanmaktı. Malum, "bölünmemiş alan" olarak kaldığında Windows üzerinde o sürücüyü göremiyorum.

    Daha sonra Windows 7 DVD'siyle bilgisayarı başlattım ve Disk seçme ekranından D'yi seçtim. Hatırladığım kadarıyla burada D sürücüsü "ayrılmamış alan" gibisinden bir şey olarak duruyordu. Onun dışında 20 GB'lık C sürücüm ve yaklaşık 200'er GB'lık 3 ayrı sürücü daha görünüyordu. Normalde 750 GB'lık harddiskim bu şekilde 5 alana bölünmüş durumdaydı.

    Her neyse, Windows 7'yi kurdum, Bilgisayarım'a girdim, bi baktım sadece D sürücüsü görünüyor (Artık C sürücüsü olmuş tabii). Eüzüyü çektim, yeniden başlattım bilgisayarı, hala aynı. Taktım XP CD'sini yeniden başlattım, sürücü ekranına geldiğimde bi baktım, benim kaybolan 3 sürücü 581 gb'lık bölünmemiş bir alan olarak orada yatmakta. Taktım bir de Windows 7 DVD'sinden başlattım durum aynı. Harddiski diğer PC'ye taktım, ora da sadece 20 GB'lık ve 100 GB'lık alanlar gözüküyor. Asıl önemli olan 3 sürücüden hala eser yok.

    Yani özetle: Yeni kurduğum Windows 7 içerisinde yalnızca 100 GB'lık C (eski D) sürücüsü görünüyor. Diğer PC'nin harddiski birinci sürücü yapıp başlattığımda 20 GB'lık ve 100 GB'lık alanlar gözüküyor. İşletim CD'siyle başlattığımdaysa üç sürücü birleşmiş ve bölünmemiş 580 GB'lık tek alan olarak görünüyor.

    Bundan bir çıkış yolu var mıdır, yoksa gidenin arkasından bir bardak su mu içeyim?







  • Arkadaşım baya karışık anlatmıssın .Tahminen c ve d yi silip d yi 100gb yapıp windows 7 kurmussun. c yede 20gb yer ayırmıssın geri kalan alan biçimlendirilmeyi bırakmıssın. Anladığım bu. Windows 7 dvdnin pc ye tak c yi 20 gb alanı sil ve yini alan olusturup hepsini "c" altında topla.
  • Format sonrası olan her şeyi sırayla yazayım dedim, ondan biraz uzamış oldu yazı.

    Aslında hiçbir sürücüyü değiştirmedim. Normalde Harddisk 5 farklı sürücüye ayrılmış vaziyette. 20GB+100GB+200GB+200GB+200GB şeklinde. 20 GB'da XP kuruluydu, 100 GB'da Windows 7 Kuruluydu, diğerleri de film, resim vs. verilerle doluydu. Ben son 3 sürücüye hiçbir şekilde dokunmadım, bundan eminim. 20 ve 100 GB'lık alanları sildim ve 100 GB'lık alana Windows 7 kurdum. Kısaca olan bu. Ama şu anda 200 GB'lık 3 alan birleşik ve bölünmemiş alan olarak görünüyor.
  • verilerini yine de kurtarabilirsin.

    R-Studio ,recovermy files tarzı programları dene.. ama kurtardıklarını kaydetmek için başka bir harddiske ihtiyacın olabilir.
  • bilgilerin onemli ise baska disk tak my recover files programı ile bılgılerını kurtar .

    benim başımada benzeri bir olay geldi.
    Ben askerdeyken 3 bolunmuş 400 gb lık dıskımı
    kardeşlerim format atmayı denemiş sonuç

    3 bölümü birleştirip format atmışlar ve üzerine xp kurmuşlar :)
    telefon konusmasını hiç unutmadım.
    Askerde telefon kulubesınde
    ufak kardesım
    -------abi senin D: ve E: sürücün varya
    -------evet
    ------- artık yok

    :D:)

    Hemen binbasıdan izin aldım internet kafeye gittim team viawer ile pcme ulastım kurtarma programı ile sanırım 1 hafta gibi bir surede tüm bilgilerimi neredeyse eksiksiz kurtardım.





  • Sağolun cevaplar için arkadaşlar, ama galiba kurtarma programları dışında bir yol yok galiba öyle mi?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.