Şimdi Ara

Format Sonrası Siyah Ekran

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Bilgisayarımda uzun zamandır ilk defa problem yaşıyorum. Dün gece Windows 8.1 versiyonu ile usb bellek kullanarak bilgisayarımı formatladım. Bilgisayar açıldıktan sonra ise köşeye bıraktım. Sabah driverları kurmak için elime aldığımda Windows simgesini gördüm ve "ardından" siyah ekranda önümüzde bir mouse işaretçişi ile kalakaldım. Saatlerce bekledim ancak açılmadı. Türlü kombinasyonları denedim. Görev yöneticisi açılmıyor. Ama Caps Lock, Num Lock gibi fonksiyonların çalıştığını tuşlara bastığımda yanan veya sönen ışıklardan anlayabiliyorum. Açılışta Bios' a giriş yapamıyorum. Bütün tuşları denememe rağmen buradan da bir sonuç alamadım. Güvenli mod da açılmıyor, yine f tuşları burada da fonksiyonsuz bir halde. Tekrar format atabilirim diye düşünerek usb belleği taktım ancak hiçbir şey yokmuş gibi siyah ekrana ilerlemeye devam etti. Ardından Bios' a giremiyorum, öncelik belki cd/dvd seçeneği olarak otomatik bir şekilde atanmıştır diye düşünerek dvd kullanarak format atmaya çalıştım ancak yine bir sonuç alamadım siyah ekran tekrar karşıma çıktı. Acaba monitörümde bir problem mi var diye düşündüm hdmı kablosu ile televizyon arasında bağlantı kurdum monitördeki görüntü televizyona yansıdı. Çok çaresiz bir halde hissediyorum kendimi yapabileceğim, bilgimin yettiği her şeyi denedim fakat hiçbir şey elde edemedim. Bilgisayarın fn tuşu hala kullanılabiliyor. Yani ses açma, kapama, uyku moduna geçme, ekranı kapatma gibi işlemleri yapabiliyorum. Mesela mute yaptığımda sol üst tarafta mute olduğuna dair her zaman görünen şeyler görünüyor. Ama ekran değişimi yapamıyorum (w+p) sanırım sorun Windows dosyalarının eksikliğinde. Windows' a dair hiçbir işlem yapılamıyor.

    Bilgisayarım :

    Asus X550L
    8 gb ram
    Nvidia 840 M
    İntel Core i5 4200U 2.6 ghz işlemci







  • hacimentalimcokyorgun H kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı gibi duruyor problemin harici HDMI ile görüntü almış olduğunu yazmışsın.Pc servise gönder muhtemelen garantisi vardır
  • Windows 8 Microsoft'un Hızlı Başlatma adını verdiği bir özellik kullanmaktadır. alıntıdır

    Kanka ekran kartıyla bi alakası yok onun ya. Adam bios.a giremiyorum diyor win8.1 fast boot kitlemiş adamı resmen. Benimde başıma gelmişti keşke win8.1 yerine win10 olmadı win7 kursaydın. Adamın sistem cortlamış, fast boottan bios.ada giremiyor şimdi nasıl olacak valla benim beynim error verdi şuan. Şöyle yapalım ;her hangi bir şekilde komut penceresine(cmd) erişebilme imkanın var mı ? mesela windows+r çalışıyor mu ? kesin çalışmıyordur. Çözüm şu; garantisi yoksa arka kapalı aç diski çıkar başka bi pcde diski biçimlendir tekrar tak tekrar format. garantisi varsa ve iptal olmasını istemiyorsan yolla servise. Takipteyim..
  • Konu kitlenebilir sorunu çözemeyince bilgisayarcıya götürdüm. Kısaca bahsetmek istiyorum. Biosa giremediğim için önyüklemeli diskten format atamıyordum veya dvd de olmuyordu. İlk sıraya alamıyordum bunları. Bios pilini çıkarıp takarsam resetlenmiş olur, bios da kendine gelir diye düşündüm ama laptopta bunu hiç yapmadım. Ben de cesaret edemedim buna. Belki böyle yapsam çözebilecektim o yüzden önceden böyle bir işlem yapanlar veya yapmayı bilenler ilerde bu konuya gelirlerse bu yöntemi deneyebilirler. Diğer bir şey de laptop hdd sini söküp farklı bir bilgisayardan biçimlendirmekti. Ancak onunla da uğraşmak istemedim büyük ihtimal bu da sonuç verebilirdi.

    Bilgisayarcı nasıl bir işlemle yaptığını söylemedi. Ama biosa girince Launch Pxe Oprom Asus açıktı. Bu bilgisayarı ağ üzerinden boot etmeye yarıyormuş. Sanırım sorunu böyle çözdü. Bundan anlayan arkadaşlar için çözüm bu olacaktır. Yabancı forumlarda araştırınca genelde siyah ekran hatasından sonra uygulanan sorunun çözümünün ağ üzerinden bilgisayarı boot etmek olduğu yazıyor.

    Sonuç olarak çözüldü. Bu çok karşılaşılan bir konu inşallah yazdıklarım ilerde birilerine faydalı olur.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.