Şimdi Ara

format atamıyorum ,ekranda açılmıyor,xp devre dışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar bir pc aldım nerden aldım valla bende pişman oldum..kendimi herseyden anlıyor sandım satan arkadaş bozuk dediysede aldım ..uğraş uğraş dur günde 13-14 saat 3 gündür uğraşıyorum elde var sıfır..

    SORU 1))))PC yi ilk alıp açtıgım gün disk boot failure insert system disk and press enter bu mesajı aldım
    hardiski söktüm başka pc ye taktım.bozuk olan hardiski takmadan önce onun hardiskini sökmüştüm.
    aynı mesajı aldım.
    2.pc ye eskısı gibi kendi hardıskını bagladıktan sonra AMAN ALLAHIM BİR DE NE GÖRELIM disk boot failure insert system disk and press enter MESAJINI BU PC DE VERMEYE BAŞLADI..5-6 SAAT UĞRAŞTAN SONRA DÜZELTİK.ANA KARTTAKİ HARDISKLERİN TAKILDIGI SOKETİN BİRİ BİZİM BOZUK HARDISKI TAKTIGIMIZDA HERALDE YANDI O YUZDEN 2.SOKET YERİNE TAKTIGIMIZDA DÜZELDİ.TABİ BİZ BUNU ÇÖZENE KADAR 4 SAAT GEÇTİ.

    neyse bu sefer başka bir xp kurulu 10cb lık bir hardısk buldum bozuk olan pc me taktım.(arızalı hardısk devre dısı) .pc yi açtım.. bilgisayar WİNDOWS yazan mavi ekrana kadar geliyor(hoşgeldinizden öncesine) birden mavi bir zemin üzerinde yarım sayfa yazı çıkıyor.BU YAZI SADECE 1 SANİYE DURUP KAPANIYOR.ne yazdıgını asla okuyamadım.sadece yazının içinde 'A: sürücüsü ' diye bir cümle var onu okuyabılıyorum.
    HALBUKI PC DEN A SURUCUSUNU SÖKMÜŞLER ANA KART ÜZERİNDE DE ONUN KABLOLARINA RASTLAMADIM

    pc kendi kendine kapanıp acılıyor GÜVENLİ MOD-AG DESTEKLEYİCİ....-KOMUT İŞLEMİ.....-EN SON ÇALISAN AYARLAR...-OLAGAN SEKILDE WİNDOWS... yazab bir sayfa ya gelıyor. burdakı herseyı tek tek defalar ca denedim ekranın en alt kısmında hızlı bır tarama oluyor ama windows yine gelmıyor.

    SORU 2 ))))bende format cd si taktım. KUR PC Yİ İNCELIYOR DİYOR---daha sonra mavi bir ekran uzerinde alt kısımda ÇEKİRDEK ----AYGIT VB gibi taramalar yapılıyor.hatırladığım kadarıyla bu taramalardan sonra F8 KABUL ET gibi formatın atılacagı alanı secmek gibi bölümler gelmesi gerekıyor.ama AMA O BÖLÜMLER GELMEDEN FORMAT ATACAGIM BOLUMLER GELMEDEN PC 15 SANIYEDE KAPANACAK DİYOR VE BEN HİÇ BİR TUSA BASMADIGIM HALDE PC BU UYARININ PEŞİNDEN 2 SANİYE SONRA KENDİ KENDİNE KAPANIYOR.BİR TURLU FORMAT TA ATAMIYORUM

    SORU 3)))) BEN BU SEKILDE 5-6 SATTEN FAZLA UGRASTIGIM SURE İÇERİSİNDE bios ta da bir çok oynamalar yaptım...ramı söktüm taktım cd romu değiştirdim.power kablosunu söktüm pc nin pilini söktüm elektirik kablosunu söktüm pc yi 10 dakıka elektırıksız bıraktım.10 dakıka sonra tekrar herseyı eskı halıne getırıp pc yi açtım pc açıldı ama ekranın ışıgı yanıp sonuyor.ekran artık gelmıyor...?


    ARKADASLAR KAFANIZI ŞİŞİRDİM AMA BEN KÖYDE YAŞIYORUM VE GERCEKTEN ÖYLE FIRSATLARI COK OLAN BIRI DEGILIM YARDIMCI OLABILECEGINIZ ÇÖZÜMLER VARSA YAZINIZ ..HEPİNİZE TESEKKURLER.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.