Şimdi Ara

Ford Ka 1.2 Titanium alınır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
5.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölümü çok uzun zamandır takip ediyorum. Aslında başka bir konu açacaktım, hatta taslağını bile hazırlamıştım ama az çok ne alıp almayacağıma karar verdim. Sadece temiz araç kovalıyorum. Gönlümdeki model Colt, mantık ise zaman zaman Clio, Fiesta, Punto, Corsa gibi araçlara gidiyor. Bu araştırma sürecimde aklıma takılan Ford Ka 1.2 Titanium modelini sormak istedim. En azından içim rahatlayacak, çünkü araç hakkında sadece 1 ağızdan bilgi bulabildim. Ford forumlarında bile "Aaa öyle bir model mi var?" tarzı yorumlar var. :)

    Elbette 5 kapılı HB bir araç istiyorum ama çok içime sinerse 3 kapılı da olabilir. Ford Ka'dan vazgeçememe sebeplerim :

    -1.2 motor benim için uygun, fazlasında gözüm yok aslında. Gebze-İzmit, Gebze-İstanbul harici yol yapmam.
    -Aracın Fiat 500 ile aynı banttan üretildiğini okudum. 500 ve Panda parçaları kullanılmış, yedek parçada da sıkıntı yaşamayacağım gibi geliyor.
    -2009 model olması dolayısıyla; 2004-2005 bir araç almaktansa daha yeni bir arabaya sahip olmak.
    -İç ve dış tasarımının tatlılığı.
    -Düşük km.

    Dezavantaj olarak gördüklerim ise;

    -Aracı yolda görmek çok zor, kullananı yok gibi bir şey.
    -İkinci eli ölü, 2 sene sonra satmaya kalksam satamam gibi geliyor.
    -İlanlardaki fiyat gözüme biraz fazla geliyor.
    -Araçla ilgili bilgi bulmak çok zor. İlk aracım olacak, olur da bilmediğim bir sorunla karşılaşırsam çözümünü bulmam zor olacak gibi geliyor.


    Konu hakkında değerlendirmeleriniz benim için önemli. Forumda özellikle Colt konusunda çok yardım aldım ve aklıma yatan araç Colt oldu. Ama küçük bir Fiesta görünümlü Ka'nın cazibesi de etkiliyor. Şimdiden teşekkürler.

     Ford Ka 1.2 Titanium alınır mı ?


     Ford Ka 1.2 Titanium alınır mı ?







  • Sıfır mı alacaksın?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

    Sıfır mı alacaksın?

    Sıfırı yok, sadece 2009 üretim. Bu arada almayacağım, sadece kafamı karıştırıyor :) Almak mantıklı olur mu emin değilim. O yüzden forumdaki tecrübeli/bilgili arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
  • Ben bir ara eşim için düşünmüştüm. Hatta o da sevmişti minikliğini tasarımını ama vazgeçtik. Hyundai i10 önerebilirim. Çünkü biz de onda karar kıldık. Bu kararı alma sebebimiz ikinci el değer kaybı ve üretiminin devam ediyor olması vs. Ford ka hakkında hiçbir araştırma yapmadık ama Fiat 500'ü görünce aklımız ona kaydı, yüksek fiyat olunca da hyundai tercih ettik. Yani bu şekilde bir tercih dönüşümüz oldu. Eğer başlığını ford kullanıcıları başlığı altında açarsan ya da orada yazarsan eminin güzel cevaplar alabilirsin. Ben sırf başlığın üstte kalsın diye yazıyorum. Yoksa 1 saat sonra falan 2. -3. sayfaya doğru yol alacak :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeArAnGeL -- 14 Ekim 2014; 16:06:23 >
  • Alınır bence. 20000TL zaten.

    Küçük aile için gayet yeterli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede satılyor mı bu
  • Kardes sen bos yere konu acmissin. Buradakilerin çoğu velet olduğu için bu modeli bilmez. Ford ka bence alma neden?

    1. 2.eli yok

    2. Tek kapi

    Türkiye de bu kriterlerlerdeki araba alinmaz. Colt daha mantikli olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • son sahibi olursun hocam
  • Son sahibi olmazsın, çünkü her aracın bir alıcısı vardır. Ka Avrupa'da zibil gibi kullanılan; pratik, ekonomik ve sorunsuz bir araç. Yine de aklın kalacaksa aynı yıla ait MK7 Fiesta'lara bakabilirsin. Aklına takılan bir şey olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
  • Çook güzel araç ben de niyetlendim çok araştırdım ama uzun yol da yapacağımdan dolayı sonunda başka bir araca yöneldim.
    Hatta şöyle bir konu açmıştım.

    http://forum.donanimhaber.com/m_92491577/f_//tm.htm#92491577
  • Yorumlarınız için teşekkürler, aslında yorumlar da kararsız gözüküyor. Son sahibi olacağımı kesinlikle düşünmem, 2009 bir araçtan bahsediyoruz. Babamın parasıyla alsam hiç tereddüt etmem de, işte şartlar o şekilde değil :) Maksimum 19,5-20 bin civarı bir araç almam lazım. İlanlar 21,5-23 gibi uçurum fiyatlarda. Tereddütüm şu ki; 2 sene sonra düğün planım var. O zaman paraya sıkışırsam, çok uzun süre beklemeyeceğim bir şekilde aracı satmam gerekebilir. Ka daha çok keyfi satılacak bir araç gibi duruyor ve benim böyle bir lüksüm olmayabilir.

    Daha önce almayı düşünenler de başka bir araca yönelmiş, gözüken o ki mantıken uzak durmak en iyisi. :)
  • biraz hortlatma olacak ama bu yıl öğrenci olarak okula gidip gelmelik bir araç arıyordum ve bu 2009 model ford ka çok hoşuma gitti. ancak ikinci eli yok denecek düzeyde. eğer biriyle anlaşıp alırsam beni üzer mi? arıza durumunda yedek parça vs. olsun, servis bakım vs olsun sorun çeker miyim? çok hoşuma gitti tasarımı
  • kutsayulu K kullanıcısına yanıt
    Ocak ayında 20-21'e alınabiliyordu bu araç. Şimdi en aşağı 24. 26500 yazanlar da var. O paraya bence alınmaz. Ben Clio 3 aldım. Zaman zaman aklıma geliyor, alabilseydim diyorum ama kısmet değilmiş. Gerçekten ikinci eli ölü. Ama sürekli takip ettiğim için söylüyorum. 7-8 ay önce mavisini satan biri geçen fümesini satıyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.