Şimdi Ara

FORD FOCUS III 2011 (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.951
Cevap
12
Favori
486.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar

    Konu baya farklı yerlere gitmiş. Fiyatlar vergiler ve Türk milletine müstehak gibi yerlere varmış. Ben bunlara yorum yapmadan konuyu değiştirmek istiyorum.
    Bagaj hacmi ile ilgili bazı resimler çektim. Ayrıce stepne ile ilgili de bilgilerinize danışacağım.

    Öncelikle ben daha önceki mesajlarmda bagajın boyundan değil derinliğinden memnun olmadığımı yazmıştım. Bunu gösterebilmek için de bir adet büyük damacana kullandım :)


     FORD FOCUS III 2011


     FORD FOCUS III 2011


    Bagajın stepne varken damacana bagaja sığmıyor.

    Bagajdaki brandanın altında resimdeki gibi stepne durmakta.

     FORD FOCUS III 2011


    Stepneyi çıkardıktan sonraki bagaj hacmi resimdeki gibi

     FORD FOCUS III 2011



    Stepne olmadan yola çıkmak tabi ki risk. Bunun içinde 2 çözüm önermişler.

    1. - Hava pompası
    - Patlayan lastikler için delik yeri kapatmak için bir sprey

    2. çözüm ise aşağıda resimlerini eklediğim gibi.

     FORD FOCUS III 2011
     FORD FOCUS III 2011


    Böyle bir lastik ile bagajımda çok daha fazla yerim olur.

    Benim merak ettiğim nokta böyle lastikler ile araca zarar vermiş olur muyuz. Uzun kullanımı kastetmiyorum. Lastik patladığında yol üstündeki oto lastikçiye kadar idare edecek mi?
    Aracın ağırlığını taşıyamayıp akslara zarar verir mi? Bunları merak ettim.

    İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 23 Haziran 2011; 15:31:55 >




  • Enterasan bir stepne-bagaj tasarımı var araçta. İlk fotoğraftaki bagaj 372 litre olduğuna göre; tahminimce 2. fotoğraftaki bagaj 450 lt'den az değil.
  • insanlar bagajlarını genişletmek için kafa patlatıyor yazık çok yazık.... umarım bu işin sorumluları bu forumu takip ediyorlardır.ve rezilliklerinden ders alırlar.45-50 milyara araba alıcam sonra tornacıya freze ciye köpük kestirmeye gidecem... 2011 yılındayız ya yuh ya bu 3. nesil focus ya astra ve c 4 sahipleri kaba etleriyle gülüyorlardır.

    @erkanco

    hocam sorunun cevabı çok derin,bir şey olmaz deyip kestirip atılmaz çünkü bunlar sıradan araçlar değil artık fren ve akslarda bir sürü teknoloji kullanılıyor.ustaya sormak lazım.bence şehir içindeysen kapatıcı sprey kullan şehir dışındaysan dua et benim anlamadığım bildiğim kadarıyla astra,c 4,megane,mazda hepsi normal stepne kullanıyor(yanıldığım olabilir)onların nasıl hayvan gibi bagajı oluyor.ford o kadar alana ne yaptı. aracın boyu uzamasına rağmen içerisi daraldı bagaj daraldı Allah Allah




  • quote:

    Orijinalden alıntı: car_mat


    quote:

    Orijinalden alıntı: tonythetonguc

    Çok haklısın... Bi tarafımıza iç çamaşırı almadan, oturacak evimizi dahi almadan açlık sınırının hemen üzerinde maaşla bir işe girdim diye dünya kredi borcunun altına girip araba almayı göze alabilen bir toplumda bu müstahak. araba aldığın zaman elalemden 2 kat fazla verdiğin parayla vergiyle de bitmiyor, yakıtta en pahalı bizde. Yaşam kalitemize, gelir düzeyimize bakıyorsun, avrupanın yarısında bile değiliz. Basit bir hesapla almanyada yeni mezun bir mühendisle türkiyedeki arasında 2 kat gelir farkı var... E arbaya bakıyorsun burada 2 kat daha pahalı (donanım farklarınıda düşünürseniz belki daha fazla). Yani Türkiyede çalışan bir mühendisin araba alması avrupadakinden 4 kat daha zor, buna rağmen hiç eksik kalmıyoruz, yinede alıyor millet. Önce en iyi cep telefonunu alıcam diye borca giriyor sonra araba derdinde :) Ben eskiden devlete kızıyordum yuh artık bu ne vergi diye, artık vatandaşa müstahak diyorum sadece, böyle vatandaşın yanında devlet haklı gerçekten; yakıt denen şey yurtdışından geliyor ve ülke ekonomisine ciddi zarar veriyor (çok ciddi oranda para yurtdışına akıyor) devlette bunu azaltmak adına elinden geleni yapıyor arttırıyor vergiyi hem arabaya hem yakıtta faiş fiyat uyguluyor vatandaş caysın az kullansın diye, vatandaş bir iki gak guk ediyor sonra banamısın demiyor hiç eksik kalmıyor, kullanımını bile azaltmıyor. Ben en çok iş amaçlı araba ve yakıta bağımlı olanlara acıyorum (işe gidip gelme değil iş icabı kullanması gereken işletmeler, insanlar) ama yaşın yanında kuruda yanıyor işte... Ben senelerdir yurtdışında çalışıyorum 1 yıla kadar kesin dönüş yapıcam yenile bir araba alıyım diye karar verdim onada sıfır istemiyorum 2.el alıcam.

    evet arkadaşlar yorumlarınızda nispeten haklısınız ama bu millete hak demek ağır bir itham olmuş..hele hele avrupa ülkeleriyle ülkemizi kıyaslayıp onlar vergisi düşük olduğu halde bizden daha az araca sahip demek de bir o kadar haksız bir itham..şöyleki avrupada şehirleme gerek altyapı bize göre kat kat üstün durumda.demir yollarını ve şehiriçi taşımacılık metro seferleri vs ülkelerinin neredeyse tamamına hem ucuz hemde kolaylıkla ulaşılabilecek şekilde dizayn edilmiş durumda gelişmiş ülkelerde hepimiz biliyoruz ki nüfus ,ülke gelirlerine oranlandığında çok yüksek yani nüfuslarıda bizdeki gibi fazla değil.hal böyle olunca ulaşım sıkıntıları bizdeki gibi doruk noktasında olmadığı için özel araca ihtiyaç duyan kesim bize oranla daha az..Ancak ülkemizde durum böyle değil.özellikle kırsal kesim insanımızın en ufak sağlık probleminde şehir merkezlerine gitme gereği ,şehirlerarası taşımacılığın oldukça maliyetli ve yol sorunları nedeniyle sıkıntılı olması üstelik havayolu taşımacılığının sadece 3 kent arasında sınırlı olması ve gerek şehiriçinde gerekse şehir dışında raylı sistemlerin yeterince gelişmemiş olması bu millete kredi çekip bu vergilere bu akaryakıta rağmen araç aldırıyor..bence tartışılması gereken ülkemiz insanının araç sahibi olması değil gerçekten kendi ihtiyaçlarını karşılayan araçlarımı tercih ettiği yoksa lüks sevdası uğruna kredi esaretini mi kabullendiğidir...


    Konu hakkında şöyle bir anektodla örnek vermek isterim: Mercedes'in ceo toplantısında genel müdür gelerek bizim ceomuza; Merak ettiğim bir şey var, avrupada en fazla aracı Türkiye'de satıyoruz acaba Türkler çok mu zengin? diye soruyor. Hayır Türkler sadece gösterişe çok meraklılar:) cevabını veriyor ceo!
    Evet Türkiyede ulaşım olanakları avrupaya göre oldukça kısıtlı ve altyapı yetersiz fakat sebep bu değil! tabi ki şunu da biliyoruz birçoğumuz, Türkiyede kişi başına düşen araç sayısı avrupanın oldukça altında ama buna rağmen altyapı yine kaldırmıyor,insanlarımız %75le kredi alıyor hem de oldukça fazla bu oran, mantıklı bir insan zaten böyle bir icraatta bulunmaz! Bir süre ingiltere'de görevli olarak bulunan ve yaşayan biri olarak sizlere şunu söyleyebilirim batı toplumlarında otomobil bir statü simgesi değildir ulaşımınızı sağlayan araçlardır: bu yüzden ingilterede medyada sehir içinde 4*4 jeepleri kullananların geri zekalı ilan edilmelerine dair kampanyalar,yorumlar, istekler olduğunu hatırlıyorum .
    Vergi konusunda bir çok avrupa ülkesinde sıfır araç fiyatları bizimle aynıdır mesala benzinli focus ingiltereye göre onlarda pahalı dizeli bizde pahalıdır özetle vergiler hemen hemen aynıdır fakat arkadaşın da dediği gibi yaşam standartlarımız ve iş=ücret oranlarımız aynı olmadığından dolayı araba fiyatları ve vergileri Türkiye'de fazlasıyla pahalıdır.Maddi kazanç oranına vurduğunuzda 3-4 kat daha pahalıdır aslında avrupadan,buna rağmen fazlasıyla pahalıya satılan araçlar hala peynir ekmek gibi kapışılmaktadır ülkemizde. Sosyolojik olarak sebeplerını de az çok açıklamaya çalıştık!

    Arkadaşlar araç güzeldir ,candır, gereklidir, önemlidir ama unutmayın sizler daha da önemlisiniz sırf bır araba almak için maaşlarınızın yarısını hatta daha fazlasını aç kurt gibi sizi bekleyen bankalara yedirmeyin, emeğinizi,hayallerinizi 4 teker için sömürtmeyin. Cebinizdeki para kadar araç alın ne oldum delisi olmayalım yoksa hikayenın sonu bir çoğumuz için kötü bitebilir tıpkı İlyas salman'ın güzel bir filminde olduğu gibi: 'Sarı Mercedes'!!!!




  • Merhaba arkadaşlar. Ben de focus 2 collection 1*6 tdci 109 beygir fırtına gri siparişi verdim bugün. 4 temmuz gibi gelecekmiş araba beklemedeyim. 41 bin liraya aldım. extra park sensörü ve krom çıta hediye edecekler. fiyat nasıl sizce bir de aynı araca sahip arkadaşların yorumlarını deneyimlerini okumak isterim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezmis2002

    Merhaba arkadaşlar. Ben de focus 2 collection 1*6 tdci 109 beygir fırtına gri siparişi verdim bugün. 4 temmuz gibi gelecekmiş araba beklemedeyim. 41 bin liraya aldım. extra park sensörü ve krom çıta hediye edecekler. fiyat nasıl sizce bir de aynı araca sahip arkadaşların yorumlarını deneyimlerini okumak isterim.


    hocam 41bine alınabilecek en iyi sıfır km arabayı almışşsınız.hayırlı olsun
  • teşekkürler sağolun dahi iyisi herkesin olsun
  • Arkadaşlar Selamlar,

    Bende bugün çok uzun uğraşlar ve araştırmalar sonunda, yeni focus sedan style artı plus paket benzinli almaya karar verdim.
    Benzinli araç tercih etmemdeki sebep yıllık 10.000 km geçmeyeceğim garanti o yüzden dizel motorlar benim için hiç ekonomik gelmedi. Max.
    45.000 tl bütçem vardı ve sıfır araba arayışı içindeydim (Sıfır araba almak istememdeki ve benzinli bir araca 45.000 tl gibi bir bütçe ayırmamdaki sebep, %90 üzeri engelli kardeşim olduğundan ötvsiz engelli indiriminden faydalanmam). Alacağım araca en az beş yıl binmeyi planlıyorum ve aile aracı olarak kullanacağız.
    Şuan piyasadaki mevcut aklınıza gelebilecek tüm marka araçları teker teker hiç üşenmeden gezdim ve hepsini titizlikle inceledim bunun yanında forum yorumlarınıda dikkate aldım. Burada incelediğim tüm araçları teker teker yazmayacağım artıları ve eksileri olarak herkesin kendi görüşü ve tercihi araç seçimi. Benim bir araçtaki beğenmediğim tarafı başkası çok beğenebilir. Herkesin gönlüne göre olur inş. O yüzden ben en son tercih yapmak zorunda kaldığım 3 aracı yacağım.

    En son 3 araç, wv jetta-tsi, honda civic elegance ve ford focus style plus arasında kararsız kalmıştım.
    jettayı elememdeki sebep adamlar benzinlide bile en erken eylül-ekim teslimat diyor böyle saçmalık olamaz ve adamların müşteriye olan ilgisi sıfır (paranla rezil oluyorsun lanet olsun dedim direk eledim).
    en son civic-elegance ve yeni focus-style plus arasında kaldım.son olarak yeni focusu tercih etmememin sebebi ise, civiclerin en geç 2012 yarısında yeni kasaların TR pazarına girecek olması, yeni focusun civic-elegance göre tartışmasız çok daha donanımlı artı güvenli olması ve yeni focusun bu kasası yaklaşık 5 yıl tr piyasasında kalacağı aşikardır.(Artı tasarım olarak bazıları yeni focusu beğenmiyor bu göreceli birşey tartışılmayabilir herkese bu konuda saygım vardır ; ) ama benim nacizane görüşüm, yeni focusun çizgileri çok yenilikçi ve dinamik eski focusların çizgilerini barındırmıyor).

    Son olarak bugün 45.500 tl anahtar teslim yeni ford focus sedan kasa-style-plus paket-metalik boya ve yanında bir kaç hediye olacak şekilde anlaştık.İnş. hayırlısı olur...

    Ben bu süreçte gönlüme ve mantığıma göre hareket etmeye çalıştım ve doğru kararı verdiğime ilk olarak kendim inanıyorum ve pişman olmayacağımı ümit ediyorum inş.

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.Herşey gönlünüzce olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendserkan -- 26 Haziran 2011; 1:21:22 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendserkan

    Arkadaşlar bende bugün çok uzun uğraşlar ve araştırmalar sonunda, yeni focus sedan style artı plus paket benzinli almaya karar verdim.
    Benzinli araç tercih etmemdeki sebep yıllık 10.000 km geçmeyeceğim garanti o yüzden dizel motorlar benim için hiç ekonomik gelmedi. Max.
    45.000 tl bütçem vardı ve sıfır araba arayışı içindeydim. Alacağım araca en az beş yıl binmeyi planlıyorum ve aile aracı olarak kullanacağız.
    Şuan piyasadaki mevcut aklınıza gelebilecek tüm marka araçları teker teker hiç üşenmeden gezdim ve hepsini titizlikle inceledim bunun yanında forum yorumlarınıda dikkate aldım. Burada incelediğim tüm araçları teker teker yazmayacağım artıları ve eksileri olarak herkesin kendi görüşü ve tercihi araç seçimi. Benim bir araçtaki beğenmediğim tarafı başkası çok beğenebilir. Herkesin gönlüne göre olur inş. O yüzden ben en son tercih yapmak zorunda kaldığım 3 aracı yacağım.

    En son 3 araç, wv jetta-tsi, honda civic elegance ve ford focus style plus arasında kararsız kalmıştım.
    jettayı elememdeki sebep adamlar benzinlide bile en erken eylül-ekim teslimat diyor böyle saçmalık olamaz ve adamların müşteriye olan ilgisi sıfır (paranla rezil oluyorsun lanet olsun dedim direk eledim).
    en son civic-elegance ve yeni focus-style plus arasında kaldım.son olarak yeni focusu tercih etmememin sebebi ise, civiclerin en geç 2012 yarısında yeni kasaların TR pazarına girecek olması, yeni focusun civic-elegance göre tartışmasız çok daha donanımlı artı güvenli olması ve yeni focusun bu kasası yaklaşık 5 yıl tr piyasasında kalacağı aşikardır.(Artı tasarım olarak bazıları yeni focusu beğenmiyor bu göreceli birşey tartışılmayabilir herkese bu konuda saygım vardır ; ) ama benim nacizane görüşüm, yeni focusun çizgileri çok yenilikçi ve dinamik eski focusların çizgilerini barındırmıyor).

    Son olarak bugün 45.500 tl anahtar teslim yeni ford focus sedan kasa-style-plus paket-metalik boya ve yanında bir kaç hediye olacak şekilde anlaştık.İnş. hayırlısı olur...

    Ben bu süreçte gönlüme ve mantığıma göre hareket etmeye çalıştım ve doğru kararı verdiğime ilk olarak kendim inanıyorum ve pişman olmayacağımı ümit ediyorum inş.

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.Herşey gönlünüzce olsun..





    Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız darısı bizlerin başına.




  • @legendserkan

    Aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    ---------------------------------------------------------------------------

    Aracın yakıt tüketimi ile ilgili bazı şeyler yazacağım. Yeni yeni bilgileniyorum bende. İlk defa dizel araç kullanıyorum.
    Bugüne kadar kime sorsam dizel motorlu araçları yüksek devirde kullanmamı tavsiye etti.
    Şöyle ki vites artırırken aracı 4bin devrin üzerine çıkarıp ardından vites yükseltirsem daha ekonomik olurmuş.
    Bunlar bana söylenen şeyler.

    Aracı yukarıda yazdığım şekilde kullandım fakat yakıt tüketimi 100km de 10 litreden aşağı düşmedi.
    Aracın Ford EcoMode özelliği kullandım birkaç gündür. Tüketim şehir içi 5.5 a kadar düştü.

    Göstergede araç hızlanırken uygun zamanlarda bir sonraki vitesi belirtiyor. Buna riayet ederek aracı sürüp vites değiştirince yakıt tüketimi çok azaldı.
    Tabi bana ilginç gelen vites aralıkları da oluyor. Mesela düz yolda benim normalde 2. vites ile gideceğim yerde 4. vites simgesini gördüm göstergede.
    Motor çok düşür devirde oluyor fakat yakıt tüketimi de minimuma düşüyor.

    Burdan da ilk kez dizel araç kullanan biri olarak şu sonucu çıkardım. Eski dizel araçları bilemem ama yeni dizel araçları olabildiğince düşük devirde yüksek viteste kullanın.

    Ayrıca kısmetse istanbul rize arası gideceğim. uzun yoldaki yakıt tüketimlerini de yazarım burada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErkanCo -- 26 Haziran 2011; 3:30:35 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ErkanCo

    @legendserkan

    Aracınız hayırlı olsun. Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin.

    Teşekkürler hocam.Sizede Allah kazasız belasız binmeyi nasip eder inş.Bu topiği artık daha çok canlandırırız ..

    ---------------------------------------------------------------------------

    Aracın yakıt tüketimi ile ilgili bazı şeyler yazacağım. Yeni yeni bilgileniyorum bende. İlk defa dizel araç kullanıyorum.
    Bugüne kadar kime sorsam dizel motorlu araçları yüksek devirde kullanmamı tavsiye etti.
    Şöyle ki vites artırırken aracı 4bin devrin üzerine çıkarıp ardından vites yükseltirsem daha ekonomik olurmuş.
    Bunlar bana söylenen şeyler.

    Aracı yukarıda yazdığım şekilde kullandım fakat yakıt tüketimi 100km de 10 litreden aşağı düşmedi.
    Aracın Ford EcoMode özelliği kullandım birkaç gündür. Tüketim şehir içi 5.5 a kadar düştü.

    Göstergede araç hızlanırken uygun zamanlarda bir sonraki vitesi belirtiyor. Buna riayet ederek aracı sürüp vites değiştirince yakıt tüketimi çok azaldı.
    Tabi bana ilginç gelen vites aralıkları da oluyor. Mesela düz yolda benim normalde 2. vites ile gideceğim yerde 4. vites simgesini gördüm göstergede.
    Motor çok düşür devirde oluyor fakat yakıt tüketimi de minimuma düşüyor.

    Burdan da ilk kez dizel araç kullanan biri olarak şu sonucu çıkardım. Eski dizel araçları bilemem ama yeni dizel araçları olabildiğince düşük devirde yüksek viteste kullanın.

    Ayrıca kısmetse istanbul rize arası gideceğim. uzun yoldaki yakıt tüketimlerini de yazarım burada.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: deniz6


    quote:

    Orijinalden alıntı: legendserkan

    Arkadaşlar bende bugün çok uzun uğraşlar ve araştırmalar sonunda, yeni focus sedan style artı plus paket benzinli almaya karar verdim.
    Benzinli araç tercih etmemdeki sebep yıllık 10.000 km geçmeyeceğim garanti o yüzden dizel motorlar benim için hiç ekonomik gelmedi. Max.
    45.000 tl bütçem vardı ve sıfır araba arayışı içindeydim. Alacağım araca en az beş yıl binmeyi planlıyorum ve aile aracı olarak kullanacağız.
    Şuan piyasadaki mevcut aklınıza gelebilecek tüm marka araçları teker teker hiç üşenmeden gezdim ve hepsini titizlikle inceledim bunun yanında forum yorumlarınıda dikkate aldım. Burada incelediğim tüm araçları teker teker yazmayacağım artıları ve eksileri olarak herkesin kendi görüşü ve tercihi araç seçimi. Benim bir araçtaki beğenmediğim tarafı başkası çok beğenebilir. Herkesin gönlüne göre olur inş. O yüzden ben en son tercih yapmak zorunda kaldığım 3 aracı yacağım.

    En son 3 araç, wv jetta-tsi, honda civic elegance ve ford focus style plus arasında kararsız kalmıştım.
    jettayı elememdeki sebep adamlar benzinlide bile en erken eylül-ekim teslimat diyor böyle saçmalık olamaz ve adamların müşteriye olan ilgisi sıfır (paranla rezil oluyorsun lanet olsun dedim direk eledim).
    en son civic-elegance ve yeni focus-style plus arasında kaldım.son olarak yeni focusu tercih etmememin sebebi ise, civiclerin en geç 2012 yarısında yeni kasaların TR pazarına girecek olması, yeni focusun civic-elegance göre tartışmasız çok daha donanımlı artı güvenli olması ve yeni focusun bu kasası yaklaşık 5 yıl tr piyasasında kalacağı aşikardır.(Artı tasarım olarak bazıları yeni focusu beğenmiyor bu göreceli birşey tartışılmayabilir herkese bu konuda saygım vardır ; ) ama benim nacizane görüşüm, yeni focusun çizgileri çok yenilikçi ve dinamik eski focusların çizgilerini barındırmıyor).

    Son olarak bugün 45.500 tl anahtar teslim yeni ford focus sedan kasa-style-plus paket-metalik boya ve yanında bir kaç hediye olacak şekilde anlaştık.İnş. hayırlısı olur...

    Ben bu süreçte gönlüme ve mantığıma göre hareket etmeye çalıştım ve doğru kararı verdiğime ilk olarak kendim inanıyorum ve pişman olmayacağımı ümit ediyorum inş.

    Herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.Herşey gönlünüzce olsun..





    Hayırlı olsun güzel bir seçim yapmışsınız darısı bizlerin başına.


    Teşekkürler inş. darısı sizin başınıza diyim.




  • Legend Serkan, Astra j tercihleriniz arasında yok muydu acaba? focus III'le karşılaştırdığınız zaman ne gibi eksilerini gördünüz acaba astra j'nin ve neden focusu tercih ettiniz? aldığınız araç atmosferık motor 125hp buna karşılık aynı parayla 140 hp turbo alabilirdiniz! bu iki araç arasında kalan biri olarak focusu tercih eden sizden sebeplerinizi ve yaptığınız araştırmaları mahsuru yoksa duymak isterim.
  • focusu 4 kapı almışşnız pardon, 5k alsaydınız astraya karşı tercihiniz yine focus mu olurdu ve neden?
    bu arada sanırım 4k style paket+ metalik boya 47100 gibi bir rakama tekabül ediyor, 1600 gibi bir indirim yaptırmışsınız, 5k düşünenler için 44100 gibi bir fiyat alabilir miyiz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamofice

    Legend Serkan, Astra j tercihleriniz arasında yok muydu acaba? focus III'le karşılaştırdığınız zaman ne gibi eksilerini gördünüz acaba astra j'nin ve neden focusu tercih ettiniz? aldığınız araç atmosferık motor 125hp buna karşılık aynı parayla 140 hp turbo alabilirdiniz! bu iki araç arasında kalan biri olarak focusu tercih eden sizden sebeplerinizi ve yaptığınız araştırmaları mahsuru yoksa duymak isterim.


    Merhaba,

    Astra kesinlikle vardı tercihlerim arasında ben bir eksik göremedim çok güzel bir araç hatta içinde kullanılan malzeme focusa göre daha kaliteli bence. Motor olarak aracı çok zorlayacağımı düşünmüyorum sakin bir kullanıcıyım o yüzden motor benim için bir belirteç olmadı seçimlerim arasında. 125 ps motorunda bana yeterli olabileceği düşünüyorum.

    Benim astrayı tercih etmememdeki sebep tamamen dış tasarımla(endüstriyel tasarım ile) alakalı ve göreceli birşey astranın arkasının tasarımı benim hoşuma gitmedi çok yuvarlak hatlar bariz bir şekilde kullanılmış tabiri caizse arkası yumarta formu gibi olmuş : ) yeni focusun arkası ise daha dinamik duruyor ve arka far olsun çizgiler daha sert.(ön ikiside güzel). Bunun yanında ben sedan arabalarla ilgileniyordum astranın sedanı henüz gelmedi gelmiş olsaydı belki astrayı seçerdim. Bu tabiki göreceli birşey çoğu kişi seviyor bence tasarımda önemli olan, son kullanıcıda bıraktığı algı ve kişinin o çizgileri kendisiyle bütünleştirmesi ve aldığın araba ne kadar mantığına uysada duygularına da hitap etmeli bence ileride pişmanlık duygusu oluşmaması için.

    Bu tamamen benim fikrim başkası astranın çizgilerini çok sever başkası yeni focusun çizgilerini sever diyecek birşey yok..

    Yeni focusun extra doanımlarıda dikkatimi çekti (aktif ş.içi güvenlik, tvc, oto. park vb.)...
    Eskidendir de focus hayranlığı ve hayalim vardı buda etken oldu kesinlikle..: )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreamofice

    focusu 4 kapı almışşnız pardon, 5k alsaydınız astraya karşı tercihiniz yine focus mu olurdu ve neden?
    bu arada sanırım 4k style paket+ metalik boya 47100 gibi bir rakama tekabül ediyor, 1600 gibi bir indirim yaptırmışsınız, 5k düşünenler için 44100 gibi bir fiyat alabilir miyiz?


    5k alsaydım ikilemde kalabilirdim zor bir soru : )

    Evet 47100 civarına geliyor türkiye geneli bayilerden fiyat aldım 45400 altına inen olmadı o da ş.dışı olduğundan 100 tl farka değmeyeceğinden kendi şehrimde 45500 ü tercih ettim. 5k fiyatıda aldım 44200 e indiler fakat onu detaylı araştırmadım fakat 44000 belki zorlanabilir ?

    Arkadaşlar tamamen bayidekilerin yalancısıyım gittiğim 3 bayide yeni focuslar lansman fiyatları ile pazara sürüldüğünden, temmuz ayı itibari ile zam geleceğini söylediler ve temmuzdan itibarende eski kasalar gelmeyecekmiş yeni focusların satış rakamlarını yükseltmek için.




  • Teşekkür ederim,özetlersek zevkler ve renkler diyelim o zaman:) Aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın.Marka fanatikliğini sevmem ve bence astra j de focus III hb de güzel ve alınabilir araçlar tabi ki her iki aracın da birbirine göre artı ve eksileri vardır ,gerisi de dediğiniz gibi zevk meselesi.Umarım focus'un 150hp ecoboost motoru Türkiye'ye gelir ve fiyatıda astra 140hp gibi 45bin civarı olur(bu fiyatlara da artık bir çeki düzen vermek lazım 4 ay önce 42900 fiyat aldıgım astrayı şimdi 46binden aşşağı vermiyorlar) o zaman ortalık gerçekten kızışacak gibi! Bu arada focuslarıda artık yavaş yavaş yollarda görmeye başladık..
  • 4 yıllık civic kullanıcısıyım bende..
    icimden bir ses focus ecoboost 1.6 180 bg al demekte..
    ancak performans açısından golf lerden pek bir farkı yok.
    1,4 motorlu 160 ps bir golf ile arasıdna 0,6 salise 0-100 farkı var..
    işin bir ilginc tarafıda bu araçtan alan bir insan yok ortada.. alan olmadıgını bırak youtube da bir tane video bile yok..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fatih!

    4 yıllık civic kullanıcısıyım bende..
    icimden bir ses focus ecoboost 1.6 180 bg al demekte..
    ancak performans açısından golf lerden pek bir farkı yok.
    1,4 motorlu 160 ps bir golf ile arasıdna 0,6 salise 0-100 farkı var..
    işin bir ilginc tarafıda bu araçtan alan bir insan yok ortada.. alan olmadıgını bırak youtube da bir tane video bile yok..


    Siz bulamamışsınız ayrıca bu benzin fiyatlarıyla kaç kompak araç alıcısı 180 ps alabilir ki ?
  • Nasil yok hocam video var Golf'un 160 liklari cift sarjli bu yuzden 1.4 performansi dememek lazim mobilde olmasam koyardim birkac video.Bu arada satilmamasinin sebebi daha hicbir bayiye dogru duzgun getirilmediginden olabilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz6 -- 28 Haziran 2011; 14:37:59 >
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.