Şimdi Ara

fORD FOCUS ARIZA

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arabamla cuma günü kuşadası üzerinden marmarise gittim-giderken arabanın performansı gayet normaldi(bu arada araç LPG li,onu da anlatayım belki sorun ordandır) sonra kuşadasıda birden araç gaz yemedi gibi oldu,biraz gidince düzeldi.Sonra marmarise doğru devam edince araç gaz yememeye başladı-tüm gökova yokuslarını 3. viteste ve 60 la giderek çıktım.Ben bunu lpg ye bagladıgım için yoluma devam ettim-araç 2 gün kullanılmadı.İzmire dönerken aracın performansı iyice dağıldı-çalışırken dizel motoru gibi ses cıkarmaya başladı.Devir özellikle 4. ve 5. viteslerde 3000 i geçmedi.Geçsede 4000 de sabıtlendi.Otobanda bile 5. vitese geçtiğimde devir otomatik olarak düşmeye başladı.Araba durma kalkmalarda aşırı titreme ve ses yaptı.Ben benzine geçerek sorunun lpg den mi kaynaklandıgını denedim-benzinde nipeten daha iyi ve sessiz oldu ama devir ve hızlanma sorunu yine tam geçmedi.Koca otobanda benzinle dahil klima falan kapalı anca 120 km hıza çıkabildi araba.Bugun pazar oldugu için sorunu önce sizinle paylaşayım-yarın servise gidicek araba.Bazi arkadaşlarla burda da paylaşmıştım-geçen hafta daha az yakması için gaz ayarı yaptırdım ve gaz baya bi kısıldı,ben ilk sorun ortaya çıktıgında bu yüzden oldugunu dusundum ama sadece ondan olsa benzine geçince düzelirdi....







  • Eğer sorun gaz ayarından değilse büyük bir ihtimalle baskı balata bitmiş.Anlattıklarına bakılılırsa sorun baskı balatada tam olarak devir yükseliyor araba hızlanmıyorsa kesin ondandır. Eğer baskı balatadansa sorun serviste değiştirtme sanayide iyi bir ustada değiştirt. servis 300 ün altında hesap vermiyor. Luk marka baskı balata 135 Ytl 50 Ytl de ustaya verirsin 185 e çıkarsın. İnşallah basit bir arızadır. Gazdan da olabilir iyi bir baktır.

    İyi geceler dilerim.
  • Conta yakmış olabilirsiniz. Araç hararet gördü mü?
  • 50 YTL alacak usta nerde ???
    quote:

    Orjinalden alıntı: karaaagac

    Eğer sorun gaz ayarından değilse büyük bir ihtimalle baskı balata bitmiş.Anlattıklarına bakılılırsa sorun baskı balatada tam olarak devir yükseliyor araba hızlanmıyorsa kesin ondandır. Eğer baskı balatadansa sorun serviste değiştirtme sanayide iyi bir ustada değiştirt. servis 300 ün altında hesap vermiyor. Luk marka baskı balata 135 Ytl 50 Ytl de ustaya verirsin 185 e çıkarsın. İnşallah basit bir arızadır. Gazdan da olabilir iyi bir baktır.

    İyi geceler dilerim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: arikanturk

    Conta yakmış olabilirsiniz. Araç hararet gördü mü?


    hayır haharet hiç yapmadı-bu arada sanırım sorun bujilerden veya buji kablolarındanmış-silindirden biri çalışmıyomus bu yüzden.kesin durum servisten bildirilecek.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SeLPaK


    sorun bujilerden veya buji kablolarındanmış-silindirden biri çalışmıyomus bu yüzden.kesin durum servisten bildirilecek.


    Demiştim
  • Beyler araç tamir edildi.Bobin arızalanmıs bu yuzden atesleme tam olarak gerceklestırılemıyomus-Bobin ve bujiler değiştirildi motor yine canavar gibi oldu.LPG ile bi alakası yokmuş.araç 80000 km de bu kmlerde ve yastakı araclar için olası bi arıza dedıler...Bana giren 120 milyoncuk oldu yine.ahhh ah
  • Arkadaşlar merhaba ford focus 2006 trend aldım.arabada daha yeni bişey farkettim.torpido alt tarafında ayaklarımızı uzattığımız kısmın üst tarafında herhangi bi kapak yok.yani;kablolar falan açıkta ve gözüküyor.bana bu biraz ters ters geldi.acaba bu normalmidir.??
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.