Şimdi Ara

Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
245
Cevap
25
Favori
43.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • plf P kullanıcısına yanıt

    Hocam sizdeki sedan mı hb mi?

  • Sedan. Onu da önceki mesaja ekleyim.
    Önce HB sipariş etmiştim sonra bagajının yetmeyebileceğini düşünerek Sedan aldım. Yoksa HB'ini de çok beğenmiştim.
  • zknclk kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir fark yok, fiyat farkına ben de anlam veremiyorum. Şubat ayında sipariş verirken aralarında fiyat farkı yoktu.
  • 2018 focus için uzun yolda yakıt testi yapılmış sonuç çok iyi

    https://www.youtube.com/watch?v=o8PGNloeNEA&feature=youtu.be
  • plf P kullanıcısına yanıt

    Hatcback de üretim olduğu için fiyatını güncellemişler. Sedanda şu an üretim olmadığı için eski fiyat yazıyorlarmış.

  • Ben uzun yolda 5 litre ortalama aldım. Aracım dizel otomatik bu arada. Şehir içi klima açık kısa mesafe 7 litre. Normal şehir içi klima açık 6.5 litre, klima kapalı 6 litre şehir içi yakıt ortalaması aldım. Yol bilgisayarı da tam sonucu veriyor. Bir kaç defa ölçtüm.
  • Daha önce rodaj dönemi yakıt tüketim değerlerini paylaşmıştım. Aracın klavuzunda ise 3.000km sonra ölçüm yapılması gerektiği belirtiliyordu. Özenli kullanımla 3 günlük işe geliş gidiş değerleri aşağıda yer alıyor.


    1.5 Ti-VCT Trend X Otomatik Benzinli Sedan

    Ankara Şehiriçi

    Nokian WR Snowproof Kış Lastiği (2.6 bar)

    2 - 18 Derece Hava Sıcaklığı

    Shell V-Power Benzin

    3146km Ortalama Yakıt 7.0l

    Ortalama Hız 36km


    Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 12 Kasım 2020; 19:18:19 >
  • Herkeze iyi günler. 2 hafta önce 1.5 manuel trend-x modelini aldım. Araçta her binişte farlarının ayarlarını otomatikten normale elimle kapatıyorum.Otomatik far istemiyorum.Farları sürekli olarak kapalı konuma alamıyorum her kontak kapatmamda kendini otomatik fara geçiriyor bunun bir çözümü varmı?
  • Arkadaşlar bu konulara biraz acemi biri olarak sormak istiyorum. Digital göstergede hangi viteste olduğumuzu görebilmemimiz gerekmez mi ? D1, D3, D6 gibi.

  • Ford yazılımında eğer araçta F1 vites varsa ve araç manuel modda kullanılıyorsa göstergede hangi viteste olduğunuzu görebiliyorsunuz. Otomatik sürüş modlarında bu mümkün olmuyor. Üretici yazılımı bu şekilde hazırlamış.
  • beyaze80 kullanıcısına yanıt

    mrb. benım de 2015 focus var benzinli 1,6 vtec arac ısınınca tekleme ve arıza lambasını yakıp söndürüyor tam yanmıyor lamba..kontagı kapatıp acıyorum belli bir süre düzelio sonra tekrar yapıo gaz gemiyor . titreme de yapıo.. kısa mesafede olmuyor arac ısınınca ve yokuşlarda cok yapıo. 4 farklı ustaya gittim 2 si sibobla yemiş dedi 2 si bilemeyiz herseyden olabılır basit mekanık bişi de olabılır dedi karsılasan varsa yazarsa sevınırım napacagımı sasırdım..

  • plf P kullanıcısına yanıt
    Hocam şehir dışı uzun yol yaptınız mı? şehir dışı 110-120 ile motor devri kaç oluyor? Uzun yol yakıt tüketimi kaç litre civarıdır? Ben de bu araçtan almayı düşünüyorum, tavsiye eder misiniz? Olumsuz bir yanı var mı? Lpg uyumu var mı aracın? Viteste manuel mod ya da spor mod olmaması sorun oluyor mu? Yokuş çıkışı nasıldır çok bayılıyor mu? Torku beygiri yeterli mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GökhanYılmaztürk -- 5 Aralık 2020; 11:13:3 >
  • GökhanYılmaztürk kullanıcısına yanıt

    Şehirdışına çıkmadım ama aracı denemek için çevre yolunda 3.000dd'da 130km ye kadar çıktım. Araçta şuana kadar sıfır hata ve trim sesi var. Şehirdışı yakıt tüketimi manuel olanlarda 90km ortalama hızda ve yüksüz 5L, aynı koşullarda otomatik olan 5.5L olacaktır ama ben olsam daha olağan bir kullanımla 6L olacağını düşünürdüm. Motor sıralı ateşleme sistemi ile üretilmiş ve LPG uyumlu olduğu Ford tarafından açıklandı. Aşağıdaki yetki almış Ford servislerinde Ford'un montaj yönergesine uygun olarak BRC Platinium kit takılıyor. Kit, fiyat listesinde açıklananın çok altında takılıyor ve 4 yıllık garanti etkilenmiyor. Ayrıca; kit için BRC tarafından 3 yıl garanti veriliyor.

    https://www.ford.com.tr/bakim-ve-onarimlar/lpg-kiti


    Alırsanız araçtan genel olarak memnun kalacağınızı sanıyorum.

    Araçta sürüş modları var. Bunlar: Eco-Normal ve Spor modu

    Yokuşta spor modu ya da L modu kullanıyorsunuz bayılma söz konusu değil. Araç güçsüz bir araç değil. Devirli kullanım gerekli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plf -- 5 Aralık 2020; 11:43:22 >




  • plf P kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler, bende şu an 2014 corolla 1.6 132 bg CVT otomatik araç var, 3000 devirde yaklaşık 145 hız ile gidiyor, uzun yolda 110-115 hızlarda 5-6 lt arası yakıyor. Bayılma falan da olmuyor motor güçlü baya. Fakat yeni focusun tasarımı da hoşuma gitti. Anladığım kadarıyla benim araçtan az yakmıyor ama güncel bir araç. Benimkiyle aynı yaksa da alınabilecek bir araç. 2021 de makyajlı kasasının gelme durumu olabilir açıkçası makyajlısını da merak ediyor ve almak için bekliyorum. Kazasız sürüşler dilerim
  • GökhanYılmaztürk kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. Makyajlı kasanın 2022'de gelmesi muhtemel. Kendi adıma hibrit motor seçeneğinin de gelmesini bekliyorum. 1.0 Ecoboost Mild Hybrit 155hp olarak. Hibrit teşviki olursa değerlendirilebilir.

  • plf P kullanıcısına yanıt
    Evet o da değerlendirilebilir
  • arkadaşlar araba almayı planlıyorum. astra k sahibi idim sattım. malum çocuk olayları geniş bagaj lazım. Insignia enjoy ve focus titanium arasında kaldım. Focus'un altı dıştan bakışta çok alçak gözüktü çakar durursun dediler, biraz dikkatli bakınca bana da öyle geldi. göz yansıması mı kullananlar memnun mu? soru yaşıyorlar mı bu konuda

  • alperuyar kullanıcısına yanıt
    Focusun altını daha vurmadık ama yüksek kaldırım kenarında kapı açarken dikkat etmek gerekebiliyor. Özellikle araçta birkaç kişi varsa...
  • alperuyar kullanıcısına yanıt

    Insignia hemen hemen her konuda focustan iyidir. Enjoy donanımın titaniumdan bir eksiği yok. Sanırım bagaj hacmi olarak focus insigniadan az da olsa iyi ama insignianın bagajı liftback olduğu için kullanması çok rahat. Insignia da yere bayağı yakın aslında ama hiç altını sürtmedim.

  • Focus Ti-Vct Trendx Otomatik Sedan
    Ankara şehiriçi tüketim değerleri:
    2. Fotoğraf karda tüketim değerini içeriyor. Tek seferlik sabah trafiği.


    Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)

    Ford Focus 4 (Focus mk4 2018 ve Sonrası)




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.