Şimdi Ara

FORD FOCUS 2007 KAZA YAPTIM BIR KAC SORUM VAR ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam aracın burnu bariyer altında sıkışmışa benziyor.Hız çok yüksek değil ama ağırlık binşnce ön dağılmış.Mesela tamponun bir kısmı sağlam yani sensörlere denk gelmemiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MAXSTAR

    İnsanlar kurallara uyarsa bunları düşünmeye gerek kalmaz otobanda karşıdan karşıya geçecek hali yok insanın

    Dogru, otobanda karsidan karsiya gecmeye calisan bir dangalak olursa manevra icin yeteri kadar yavas degilsem cakar gecerim kusura bakmasin. Ayrica hiz sinirindaysam da ceza meza almam bu senaryoda, asli ve tam kusurlu carptigim dangalak olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kenshi


    quote:

    Orijinalden alıntı: MAXSTAR

    İnsanlar kurallara uyarsa bunları düşünmeye gerek kalmaz otobanda karşıdan karşıya geçecek hali yok insanın

    Dogru, otobanda karsidan karsiya gecmeye calisan bir dangalak olursa manevra icin yeteri kadar yavas degilsem cakar gecerim kusura bakmasin. Ayrica hiz sinirindaysam da ceza meza almam bu senaryoda, asli ve tam kusurlu carptigim dangalak olur.

    mantıga uymayan cevaplar. otobandan bır ınsanın yaya olarak gecmesı onun hatası olabılır, fakat sen ona carpmadan manevra yapabılecekken (sonucunda hasar olsa bıle), o kişiye çarptıgında da aynı sekılde hasarın olacaktır. söz gelimi çakar geçerseniz sonucu muhtemel ölümlü olacagı için başınızın çok agrıyacagına ve butcenizin büküleceğine emin olabilirsiniz. Maxstar, gibi sizinde maddiyatçılıgınız, vicdanınızdan ve insan canından daha önemli gözüküyor... saygılarımla.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: VOLKANNGUNGORR

    aklinizda olsun bi daha insallah boyle bir sey olmaz ortalayip gazdan ayaginizi cekip birakin en fazlasi aracin altini alirdiniz bunu soylememdeki maksat arac degil sizin can guvenliginiz siz olmediginize sukur edin bu ulkede adi var adaletin kendisi yok


    quote:

    Orijinalden alıntı: bende345

    Geçmiş olsun. Bence hava yastıkları açılmalıydı.

    Bu saatten sonra yazmanın anlamı yok gerçi...İki defa köpek leşine çarptım. Hem de ikisi de çoban köpeği boyutlarında. 100 ve 130 ile....Bir defa da daha yüksek süratte , altıma kamyon lastiği kaplaması aldım. Çeyrek lastik ebatında...Hep ortaladım ve fren yapmadım. Bu ülkede, yolda her şey çıkabilir karşımıza.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Ö1f1

    Hocam hav yastıklarinin aktif olup olmadiğina baktiniz mi torpidonun oralarda bir yerde kapakli birsey olacak onu kaldırin orada anahtara dsokacsk bir delik bulunuyor oradan on mu off mu olduğunu bulabilirsdiniz (Not yazdiklarım mondeo için focusta farklı yerde olabilir


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kutu149

    Hocam aracın burnu bariyer altında sıkışmışa benziyor.Hız çok yüksek değil ama ağırlık binşnce ön dağılmış.Mesela tamponun bir kısmı sağlam yani sensörlere denk gelmemiş.


    quote:

    Orijinalden alıntı: KibarAyı

    Geçmiş olsun hocam


    quote:

    Orijinalden alıntı: sdu_mmf

    Öncelikle büyük geçmiş olsun.

    Dava açabilirsiniz, bir makina müh. olarak söyleyebilirim ki gerekli koşullar gerçekleşmiş gibi görünmektedir (ki bu olay bilirkişi raporu ile araştırılıp mahkemeye sunulur) aracın üzerinde olan sistemi firma araca monte ederek sistemi taahhüt etmiş olur, size bu güvenceyi sunmuştur ve siz de bu bekleti ile aracınıza binersiniz. Bu durumda davayı kazanmanız birazcık becerikli bir avukata bakar.
    Maddi kaybınızı kaskonuz öder bu konuyu firmaya yıkamazsınız ama size kalır manevi tazminat hakkı bunun oluşması içinde gerekli şartlar var o konu hakkında çok bilgim yok onuda hukukçu bir arkadaş cevaplasın.

    Lakin, meydana gelen kazadan kaynaklanan ve vücudunuzda iş görmenizi engelleyecek bir durum veya psikolojinizi bozacak bir travma gerçekleşmeli ve raporla kanıtlamanız şart diye biliyorum yine de bir araştırınız.


    quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    Öncelikle çok geçmiş olsun

    Aracınızda ESP var mı bilmiyorum yok galiba 90 km civarı bir hızla direksiyonu kırmışsınız savrulmanız normal bu durumda yapacak birsey yok

    Emniyet kemeri Takmanız, cok isabetli olmuş hava yastığı meselesi ise şöyle malum bariyer vurma durumunda yamulur tahminim gerek görmemiş araç bir sorun olduğunu zannetmiyorum zaten size bir zarar gelmemiş araç görevini yapmış bence bu yeterli daha şiddetli bir kaza olsa emin olun açılırdı

    VOLKANNGUNGORR, aynen usta adalet malesef bu ulkede yok.

    bende345, eyw kardesım. basa hersey gelebılıyor.

    Ö1f1, sürücüde yolcuda aktif.

    Kutu149, cevabınıza soyle bır acıklama getıreyım; sensörler dediğiniz kısım aracın radyatorden sonrakı ve tampondan önceki bir podyadan diğer podyaya baglı olan demir parçasında bulunur. ek oalrak sağ podya o demir parçasından kopup parçalanmıştır. yine ek olarak şase eğilmiş.

    KibarAyı, eyw kardesım.

    sdu_mmf, eyw kardesım. dava acmayı dusunuyoruz. sonucta manevı olmasada, maddı oalrak bır kaybımız var. sansımızı denıcez bakalım.

    vetenes, eyw kardesım. esp var. haklısınız. podya başı kırık. şase eğilmiş. hava yastıkları neyi beklıyorlar sizce?




  • Öncelikle çok geçmiş olsun Esp nin aracı toplaması gerekmezmiydi acaba ? Çokmu sert manevra yaptınız
  • gecmis olsun hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Hızınız muhtemelen 90km nin üzerindedir, tutanakta yazmaz ama bilirkişi tespit eder.
    Bu durumda dava açsanız bile kazanmak bir yana en az 500 TL tutacak mahkeme masrafı üzerine Ford' un yaklaşık 2000 TL tutarındaki avukat masrafını da ödemek zorunda kalırsınız.

    Hızın 90'ın üstünde olması Ford'u ''90'ın üstündeki hızda bile açılmayan hava yastıkları'' konusunda daha hatalı yapmaz mı?

    Konu sahibi arkadaşımıza büyük geçmiş olsun ayrıca, Allah beterinden saklasın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sairfilmenam58 -- 1 Temmuz 2014; 8:32:28 >
  • Esp nin araci toplamamasi ilginc. Hatta hava yastiginin acilmamasindan daha ilginc bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • relentless71 kullanıcısına yanıt
    Biz mahkemeye verin falan dedik ama uğraşmak istemediler zaten uğraşsalar bile bir şey çıkacağını düşünmediler golf ü satıp V40 aldılar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçtan sağ çıkmışsınız, kafanızı direksiyona vurmamışsınız, tedavi görmeden burada mesaj yazabiliyorsunuz, demekki hava yastığı açılmasına gerek yok. araçta böyle düşünmüş olmalı.

    açılsa daha mı iyi, aracınız boşu boşuna pert olacak :)
  • geçmiş olsun
  • relentless71 kullanıcısına yanıt
    Hocam gecmis olsun bisey merak ettim. Simdi bu aracin hava yastiklari acilmadigi icin kasko araci perte ayirmama gibi bi durum olur mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    Esp nin araci toplamamasi ilginc. Hatta hava yastiginin acilmamasindan daha ilginc bir durum.

    Esp olan bir araç kontrolü bu kadar kaybedicek kadar nasıl savrulur bencede ilginç, direksiyonu çok aşırı ve ani kırsa
  • Çok geçmiş olsun Allah beterinden saklasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar çok teeşkkür ederim. hızım yaklaşık olarak 75-90 km arasındaydı, köpeği son anda sıyırdıktan sonra bariyere çarpmamak için direksiyonu sağa kırdım zaten kırdıktan sonra araba çok sert sağ sol yapmaya başladı, direksiyonu sabit tutmama rağmen araba kendini sağa sola savurmaya devam etti, bu şekilde 65 m devam etmişim, 65 m sonra önümde 2 araç seyir ediyordu, onlara çarpmamak için direksiyonu bir kez daha sağa kırmak zorunda kaldım, zaten kırdıktan sonra araba kendini aldı bariyerlere çaldı. solumdaki bariyerlere kafalama çarptım. resimdegördüğünüz gibi ön kısım dışında hasarım yok. kemerim olmasaydı, kafayı parçalamam yada muhtemel araçtan fırlamam mumkundu dıye sunuyorum. çarpma şiddetimi soraca olursanız, 80km hızla bariye çarptığını düşünün diyebilirim.
  • ESP var, Airbag var. Ve hiç biri görevini yapmamış.
    Aklıma gelen şu.
    Siz bu aracın ilk sahibi misiniz?
    Eğer değilseniz aracın geçmişinde bir kaza veya pert durumu olmuş olabilir mi?
    90 km'de kontrolden çıkacak bir araç değil çünkü Focus, hele ki ESP var diyorsunuz.
  • 2. sahibiyiz. aracın trameri temizdi alırken. ustaya da gösterdik araçta boya bile çıkmadı.

    kopekten kactgımda sol tarafta barıyerlerın dibi kumluydu, barıyerlere yakın gectıgım ıcın muhtemelen kuma da bastım ve anıden saga kırınca aracın arka kısmı agırlıgı ıle aracı savurmus olabılır dıye dusunuyorum.

    esp oyle bır savrulmada etkısız kalır zaten dıreksıyonu sabıt tutmama ragmen arac takla atabılecek sekılde sag ve sol savrulmalarla basbasaydı..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.