Şimdi Ara

Ford Focus 2000 Ghia HB Bu Araba Alınırmı Sizce..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3-4 aydır araç bakmaktayım önceden kafamda bir araç yoktu ondan ona ondan ona bakıyordum ama son bir aydır bu arabayı almaya karar verdim, ilk baktığım zamanlar 18.000 civarındaydı ama son zamanlarda ne olduysa 20.000-22.000 arasında istiyor hepsi anlaşmış gibi, gel gelelim ben 2000 model hb ford focus ghia buldum, araç 174.000 km de, bir çamurluk değişeni var birde soluktan dolayı komple boyalı, hasar ve pert kaydı yok, son 17.500 diyor ama zorlasam 17.000 e alırım gibime geliyor, alt sat yapan biri değilim, allah kaza bela vermezse bi 10 sene binmek istiyorum, sizce bu araç alınırmı acaba, kararsızım çünkü birde sizin görüşlerinizi alıyım dedim. Aracın linki aşağıdadır. Şimdiden teşekkürler.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-temiz-fort-focus-155105285/detay/







  • Hocam araç temiz duruyor ancak galeri olması korkutmuyor değil..Fiyat olarak 17 bine iyi bence.
  • Yok yabancı bir esnaf değil, devamlı işlerini yaptığım bir esnaf, al git bin istediğin yere göster, ilerde sıkıldın mı getir gene alırım dedi.
  • Ford yazmayi bilmiyor mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı araç bizde var. 228.000'kmde. Yaşı düşünüldüğünde gayet normal. İlandaki ise hafiften az gibi yaşına göre.

    1.6 zetec motor 100 beygir.

    0-100 10.7 sn. Zamanına göre güzel bir performansı vardır. Vites oranları uzundur. 2.viteste 100 görür(denedim evet) Uzun orandan dolayı biraz hantalmış hissi verir ama asla öyle değildir. 4000 devirden sonra maksimum torku verince araba birden atılıyor. Tipik atmosferik işte. Üst devirler lazım.

    Ve uzun vites oranları sayesinde uzun yolda çok ekonomiktir. Lpgde 18-19 kuruş yakmıştık. 100 civarı bir hızla. Ama şehiriçinde yakar. Ben sürdüğümde 20 liralık gazla şehiriçi 70 km gitmiştim(rekor ) Babam sürünce 50 km gidemiyor. Belki 40. O 40-45 kuruş yaktırır bense 30-35 şehiiçinde.

    1 yıldır bizde. Şuana dek önemli olarak bir tek daha doğrusu iki kez abs arızası çıkardı. İlki basitti. Kablolar temassızlığını kaybetmişti. Ucuza kapandı o. Diğeri de 1-2 ay sonra oldu sağ arka tekerler devir sensörü bozulmuş. Yeni sensör alındı. 150 tl. İşçlikle 150 tl falan kapatmıştık sanırım.

    Bir tek önemli arızası bu oldu. O yüzden bedevi şansınız yoksa yani sorunlu bir arabaya denk gelmediyseniz pek bir masraf çıkarmaz.

    Mesela bizim araba sağ önden kazalı. Sürücü kapısı değişmiş falan ama bir sorunu yok. Onda kaza yoksa hiçbir şey olmaz.

    Ayrıca galeri bu. Km düşürülmüş olabilir. Ona dikkat edin. Ve motor yağ yakıyor mu yakmıyor iyice öğrenin.

    Şimdilik aklıma bunlar geldi. Sorunuz olursa cevaplarım hocam




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PetrovaFire -- 19 Mart 2014; 23:20:35 >




  • hocam galerici tanıdıksa al zaten kolay kolay sıkıntı çıkarmaz eğer bakımlıysa.İlerde de sıkılınca takasa vs. verebilirsin.
  • Boya olması sıkıntı yaratır mı sizce, birde çalıştığım ford başer var alıp oraya gösteriyim diyorum, onlar bakarlar mı, birde bakmaya tahmini ne kadar isterler gerçi işlerini yapıyoruz ama aşağı yukarı bilmek için soruyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efsanemckb

    Boya olması sıkıntı yaratır mı sizce, birde çalıştığım ford başer var alıp oraya gösteriyim diyorum, onlar bakarlar mı, birde bakmaya tahmini ne kadar isterler gerçi işlerini yapıyoruz ama aşağı yukarı bilmek için soruyorum.

    servis bakar size birşey söyler tanıdıksa parasızda bakarlar ama siz gitmeden aratın birisine yabancı biri gibi sorun yani ne kadar bakarsınız diye
    aşagı yukarısı değil net bir şekilde ögrenmiş olursunuz..
    boya sıkıntı değildir hocam agır kaza sıkıntıdır, airbagler açılmışsa saga sola çekme varsa sıkıntı vardır arabanın çekişinde gidişinde sıkıntı varsa o zaman sıkıntı vardır motorunda yağ eksiltme şanzımanda yağ kaçırma yağ damlatma vites geçişlerinde ses veya vites atarken zorluk, gaz yemede sıkıntı veyada tekleme gaza geç tepki vs. gibi sorunlar varsa araştırın arabanın dışında boya varmış yokmuş bu sizi yolda bırakkmazzz.
    2000 model araba 14 yaşında boya olsa daha iyi değilmi en azından güneiş yanığı çizik vs. olmaz.
    not : tavanda boya olması genelde pek sevilmez. ona baktırın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjuuddaass -- 19 Mart 2014; 23:54:57 >




  • Bende 226.000'de Focus1 1.6 Ghia HB var.

    Tavsiye ederim. Şu km'sine kadar önemli bir arıza, sorun çıkarmadı.

    Bu Focus'larda Z-rot, teker bilyesi, arka cam otomatiği gibi sorunlar çıkabiliyor ama hepsinin tamiri çok ucuz ve kolay.
  • Alınır
  • Komple boyali bir arabaya yaklasmazdim sahsen eger on yil binmeyi dusunuyorsaniz bir iki fazla verip temiz almanizda fayda var temiz olmayan bir arabayi aldiginizda durmadan para harcatir ne kadar harcasanizda temiz bir araba gibide olmaz mumkunse bir kac parca boyali olabilir ama kazasiz bir arac alin.Seciminiz dogru fakat bu araba yanlis bence
  • Benim biladerin araçta 1 parça boya var. Millet sorup duruyor yok niye boyandı yok şudur yok budur. Siz komple boyalı 1 parça değişenli araca talip oluyorsunuz. Sizin gibi müşteriye can kurban :D
  • Sana altın değerinde bir şey yazayım, ben de bu civarlarda araç bakıyorum. İki üç parçası boyalı, değişeni olmayan kaliteli LPG kitine sahip tertemiz Ambiente GP 98-01 Focus'lar piyasası yüksek olmayan yerlerde net 17 civarına bitiyor, piyasası yüksek yerde en fazla 1.000TL oynar fakat 20.000 civarına satan da var. O da sahibinden.com manipülasyonu ya da şehir dışına gitmek istemeyip tanıdıktan araba alanların vereceği para. 17 civarına alınabilecek en iyi araçlardan biri...
  • Sana altın değerinde bir şey yazayım, ben de bu civarlarda araç bakıyorum. İki üç parçası boyalı, değişeni olmayan kaliteli LPG kitine sahip tertemiz Ambiente GP 98-01 Focus'lar piyasası yüksek olmayan yerlerde net 17 civarına bitiyor, piyasası yüksek yerde en fazla 1.000TL oynar fakat 20.000 civarına satan da var. O da sahibinden.com manipülasyonu ya da şehir dışına gitmek istemeyip tanıdıktan araba alanların vereceği para. 17 civarına alınabilecek en iyi araçlardan biri...
  • Yalnız linkteki araba pek iyi değil özellikle sol ön çamurluk ve arka kısımda hasardan kaynaklanabilecek boşluklar var ayrıca boyası ya düzgün yapılmamış ya da boyandıktan sonra bir daha boyanan parçalar var... Galeriden araba bakmanı tavsiye etmiyorum.
  • 3 yıl boyunca 99 ghia hb kullandım. kronik bir sorunu yok aracın. tasarımı yaşına göre 10 numara. bana hala güzel geliyor.
    parçaları çok pahalı değil. (servis hariç tabi) yakıtı yukarıda bir arkadaşın dediği gibi şehirçi çok tüketir ama şehirdışı çok çok az.
    ilandaki aracı bilmem ama daha temizi bulunabilir diye düşünüyorum. ( en azından komple boyalı olmayan bakın derim)
  • Orijinalden alıntı: Derin Mavi

    Sana altın değerinde bir şey yazayım, ben de bu civarlarda araç bakıyorum. İki üç parçası boyalı, değişeni olmayan kaliteli LPG kitine sahip tertemiz Ambiente GP 98-01 Focus'lar piyasası yüksek olmayan yerlerde net 17 civarına bitiyor, piyasası yüksek yerde en fazla 1.000TL oynar fakat 20.000 civarına satan da var. O da sahibinden.com manipülasyonu ya da şehir dışına gitmek istemeyip tanıdıktan araba alanların vereceği para. 17 civarına alınabilecek en iyi araçlardan biri...
    [/quot

    ambiante ile ghia arasında farklar var diye biliyorum ve ghia daha çok tutuluyormuş o yüzden ghia istiyorum, kafam iyice karıştı, araştırmaya devam gibime geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.