Şimdi Ara

Ford Fiesta 1.4 TDCI Comfort Yakıt tüketimi sorunu ! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
244
Cevap
4
Favori
241.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dun kopru trafiginde 1 saat surus sonucu hiz ortalamasi 10km/h ortalama 6,2 lt..
    Aracimi yeni aldim ( ikinci el ) 2011 model fiesta 1.4 TDCİ Trend 5K

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık 1,5 ay önce Fiesta'yı sıfır aldım. Şuan sıfır motor olmasından dolayı çok yakıyor. Çok yakıyor dediğimde 100km/6,2lt gibi bir rakam. Km oranına vurunca 26 kuruş falan yapıyor. Bence çok bi rakam değil. sonuçta istanbul trafiğindeyiz ve sürekli dur kalklarla araçlarımız ilerliyor. LPG'li rav4 var aman Allah'ım araba tüpte 41 kuruş gibi bir rakam yakıyor. Araba aylardır yatıyor
  • arkadaslar bendede 35 binde 1.4 tdci titanium var istanbulda oturuyorum su anda ort. yakıt tüketimim 7.7 lt sizinkiler bu kadar nasıl düşük oluyor ben birde sakin kullanıyorum aracı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CenkJK

    arkadaslar bendede 35 binde 1.4 tdci titanium var istanbulda oturuyorum su anda ort. yakıt tüketimim 7.7 lt sizinkiler bu kadar nasıl düşük oluyor ben birde sakin kullanıyorum aracı

    kataloglarında aracın 5,5 lt. gibi bir şey yaktığını gösteriyor yanılmıyorsam. Ki bu Türkiye için geçerli olmayacak bir rakam. Sizinkisi yakıttan kaynaklı bir şey olabilir. Ben Opetten alıyorum. En sert kullanımda bile 6,6 lt. geçmiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CenkJK

    arkadaslar bendede 35 binde 1.4 tdci titanium var istanbulda oturuyorum su anda ort. yakıt tüketimim 7.7 lt sizinkiler bu kadar nasıl düşük oluyor ben birde sakin kullanıyorum aracı

    bizde de aynı sorun var 23000 de kışın 7.5 den aşağıya düşmedi, durduk yere fan açıp araç devirden düşüyor. sizde de fan açma sorunu var mı. sanırım bu araçların bazılarında bu sorun mevcut. biz çok uğraştık fabrika elimize sorununuzla ilgileniyoruz diye yazı tutuşturdu 2 ay oldu cevap yok.
  • yok ya bende fan açma problemi ama bazen araba çekişten düşüyor . yani bende 1996 model slx doğan vardı aracım ort 270-300 kurus yakıyordu su anda fiesta ile yaptığım hesaplara göre aynı yakıyor alıdığıma biraz pişman oldum diyebilirim diyebilirim aslında
  • bizde de devirden düşme var servise durumu ilettiniz mi? tabi sorunu çözeceklerini sanmıyorum!! biz adamlarla ahbap olduk çözüm yok sorunu biliyorlarda? yanaşan yok. fan da özellik le -20 -35 civarlarında uzun süreli açıyor. tabi yüksek rakım ve soğuk havanın marifeti.
  • @ CenkJK ve @selababa
    araçlarınız kaç model ve km nedir acaba?
  • 2011 ekim gibi aldım.
  • Slm arkadaşlar bu fiestanın yakıtıyla ilgili sorum olacaktı..
    FORD Fiesta 1.6 TDCi Titanium ?
    FORD Fiesta 1.4 TDCi Titanium ?
    İkisi arasında yakıtta ne kadarlık bir fark var.
  • merhaba arkadaşlar,bende 2011 1.4 tdci 98.000 km de fiesta titanium aldım,km yaşına göre fazla diceksiniz evet fazla ama ilk sahibi kullanmış ve hergun erzincan merkezden ilçeye işe gidip gelmiş gunluk 200 km yol yapmış ama araç gayet temiz ve servis bakımlı...ben bir kac aydır aracı kullanıyorum 4 depo doldurdum şimdiye kadar opetten konyada şehir içi her depo ile 800 km yi gördüm ve icinde daha yakıtım vardı...yol bilgisayarı ortalama 100 km de 4.5 lt gösteriyor,arabayı sakin kullanırım gunluk en 60 70 km yol yapıyorum sehir ici....bilgi olsun diye paylaştım yakıt tüketimimi.saygılar herkese.
  • Merhaba arkadaşlar bu hafta sonu 2012 model iki araç kiralayacağız bunlardan biri fiesta olacak diğeri de linea olacak.Araçların ikisi de manuel ve dizel olacak.

    Siz kullanıcı arkadaşlara bir kaç sorum var araçla ilgili

    Öncelikle araç muhtemelen en baz donanımdır avis firmasından kiralayacağız.En baz donanımlarda teyp mp3 çalıyor mu?
    İkinci olarak da araç 68 beygir sanırım bu beygir gücü çok az değil mi gerçi araç dizel ama nasıl bir performans sağlıyor özellikle dizel linea ya kıyasla hangisi iyidir?
    Bunun haricinde aracın herhangi bir kronik problemi var mıdır nelere dikkat etmeliyiz uzun yol yapıcaz İstanbul-Bursa arası.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  • benim aracım 2010 model ama gerçekten aracımdan hiç memnun değilim . Arkadasımda 2012 modeli var onu kullandım ama bendeki problemlerin hiç biri maalesef yok gerçekten cok enteresan yani bizim dönemimizdeki araçlar sanırım sorunlu olan tayfa
  • 2007 1.4 TDCİ var ve ortalama 5 5.5 yakıyorum çok da memnunum shell v power dizel
  • 2010 Fiesta yeni aldım. Aldığım gibi 60 TL lik mazot koydum( Yaklaşık 14 LT) 285 KM gittim. Araca hep İstanbul içi kullandım.
  • sanliturka kullanıcısına yanıt
    litre başına ortalama 20km ; gayet iyi bir değer.
    her litre yaklaşık 4tl olduğuna göre kilometrede 400/20=20 kuruş yakıyor
  • şehiriçinde 20 kuruş gibi bir değeri fiestayla yakalamak çok da zor değil, şehirlerarası kullanma bağlı 17-18 kuruş tabi dizel içinnormal şeyler bunlar.
    ama bi sıkıntım var 400 kg istap haddi bazen araca kalabalık binmek zorunda kalıyoruz. yoo yoo merak etmeyin çekiş problemi fla n demiycem çok şükür öyle bi sıkıntı olmuyo 6 kişi sığdırdık 2 önde 4 arkada bagaj dolu. İzmir bornova otobanından taa nerelere gittik de rampaada 5. vites ile rahat rahat çıkıyorsunuz. 160 nm tork için beklenmiyecek değerler. araba 180bin var rahat ama motor başka araçtan alındı turbo değişti.
    konuyu uzatmadan sıkıntıma geleyim. sağ arka davlumbaz tkere sürtüyo bu köprü girişlerine bu kadar yüklüyken girince yada rampaya ilk girdiğinizde ada rampada böyle saçma salak kasis gibi eğimler olunca. sağ tekere sürtme yapıyor. acaba amortisörden midir yoksa başka bişey mi.
  • 07 ağustos 2013
    yolculuk öncesi hava filtresi-yağ filtresi-yağ değişti-depo fullendi
    2009 model 1.4 tdci comfort modeli
    İstanbul Küçükçekmece-Silivri çantaköy(4 kişi-bagaj yüklü-avcılar,büyükçekmece,selimpaşa yakınları dur kalk trafiği)
    Silivri çantaköy-kırklareli Pınarhisar(4 kişi-bagaj boş-klima kullanıldı)
    Kırklareli Pınarhisar-Silivri çantaköy(4 kişi-bagaj dolu-klima kullanıldı)


    toplamda 345 km'lik yol
    4.37 tl/lt yakıt SHELL
    16.018 litre*4.37=70 TL'lik yakıt tüketimi mevcut
    70 TL / 345 KM = 0.202 TL kilometre başı takıt masrafı
    100 km'de ortalama 4.64 Litre yakıt tüketimi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semih_oz89 -- 15 Ağustos 2013; 12:34:55 >
  • Merhaba bu degerleri hiz sabitleyici ile mi elde ettiniz.ben 2011 1.4 tdci titanium aldim yeni ilk sahibinden daha once dizel aracim olmamiisti ve 6 lt gbi yakiyor sehir ici normal midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar bende 2008 model fiesta 1.tdci var yakıt tüketimi normal sayılabilecek düzeydeydi ancak şu son depoda yarım depo ile 200 km yol yaptı şehir içi acaba nelerden kaynaklanabilir yardımcı olursanız sevinirim ne yapacağımı bilmiyorum?

    edit: hava filtresini değiştirdilten sonra düzeldi allahtan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arlper -- 5 Eylül 2013; 12:45:50 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.