Şimdi Ara

Focusumuz hırlamaya başladı :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polimex

    Sağ ön lastik tarafından gelen hidrolik pompasının sesi 2011 focusum da da var bunun için servise götürdüm her focusta bu ses var normal hidrolik sesi Soğukken ve lastikleri yana kırdığınızda gelir ısininca azalır dedi nette araştırdım hakikaten de normalmiş

    Konu açmıştım

    https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=55046642&p=1

    Valla hocam ne diyeyim gece gece derin bir oh çektim.Dizel motor zaten gülürtülü çalışıyor birde böyle garip garip sesler duyunca ve aracı alalı daha 2 ay olunca insan üzülüyor kafasında bin türlü şey kuruyor.Zaten camdan kafama çıkardığımda rolantideyken araç direksiyonu cevirdiğimde elektrikli olduğunu yada onun gibi bir şey olduğunu anlamıştım direksiyonun ama bu sesin direksiyondan geldiği aklıma dahi gelmemişti.

    Çok teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonata007dr

    2009 da sıfır km dizel titanium focus almıştım. yaklaşık aynı ses bendede vardı bir serviste bulamadılar sonra yetkili başka bir servise gittim usta aracı lifte alıp çalıştırdı ve sonra egsoz muhafaza sacımıydı yoksa orda motorla egsoz arasında spiral denen bir parça var onun üstüne bir sac vardı omuydu tam hatırlamıyorum ama onun vidaları gevşemişti vidaları sıktılar ses kesildi.

    lakin benim ses hıııııırrrrr gibi değil daha tiz bir sesti. belki tam tarif edemiyorum yada siz tarif edemiyor da olaiblirsiniz. bir baktırın isterseniz o bölgeye sorununuzun çözümüne katkısı olsun diye paylaştım.Kolay gelsin....

    Servise gittiğimizde bahsettiğiniz yerlerede baktıracağım,teşekkürler.
  • icine kedi girmistir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: joker006

    quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    Enjektör meselesini biraz araştırdım.

    Sorunu yaşamış olanlar genelde motordan dikiş makinası sesi tarzında ses geldiğini yazmışlar.Sanırım bizim sorunda bu.
    Nasıl anlaşılacağına dair ise çeşitli yollar var;siyah duman atma,aşırı yakıt sarfiyatı,tekleme gibi belirtilerden bahsedilmiş.

    Bizim arabada bu sorunlar yok gibi.Siyah duman atmıyor.Tekleme de yok.Yakıt sarfiyatı konusunda ise kararsızım,aracı genelde babam kullanıyor kısa mesafelerde.
    Ankara da Eryaman da oturuyoruz,babam burada öğretmen.Gidip geldiği mesafe evle okulu arası günlük 3-4 kilometre olduğundan yol bilgisayarı 8.5 litreleri bile gösterdi kış soğuklarında.
    Ancak şehir içi trafiğine girip motorun ısınacağı mesafeler gidince,Eryaman-AŞTİ-Batıkent-Eryaman güzergahlarında 5.5 litreleride gördük.
    Aracı alalı daha 2 ay olduğu için bu şekilde kabul edip kullanıyoruz,önceki yakıt sarfiyatı nasıldır bilemediğimizden kıyaslama yapamıyorum.

    Bir de sorması ayıp bu enjektör arızası bize pahalıya mal olur mu?Çok acil midir,yaklaşık 2 bin km. sonra 75 bin bakımına girecek araba,o zamanı beklesek sorun olur mu?Çünkü eski aracımızın masraflarından gına geldiği için focusu babama ben aldırdım,daha ilk aylardan mahcup olmak istemem.Bir de ilk sahibi garanti süresini 5 yıla uzatmış,yani mecburen servise gideceğiz,bu enjektörleri garanti kapsamından değiştirme şansımız var mıdır?

    Bende aracı alalı 2.5 ay oldu 2008 model dizel Focus.
    Son bir haftadır araç ilk çalıştığında yaklaşık 3-4 dakika sinek vızıltısı, dikiş makinesi tarzı ses geliyor.Özellikle dikkat ettim aracın kaputun sağ tarafından,sağ lastiğin olduğu taraftan geliyor ama sizinkinden tek farkı 3-4 dakikadan sonra kesiliyor.60 bin bakımına götürdüm arabayı sanayiye mazot filtresini değiştirmedim daha doğrusu bana mazot filtresini 2 bakımda bir değiştirsen de olur dediler benimde açıkcası biraz işime geldi maddi durumlardan.

    Şöylede bir olay var mazotu hep Opet'ten alıyorum geçen mecbur Petrol Ofisinden aldım yakıtı akabinde böyle bir ses gelmeye başladı,sonrada bir türlü düzelmedi
    Yani yakıttan olabilir diye düşünüyorum,belkide aldığımız da da vardı fazla dikkat etmedik.

    Aslında iki ortak yönümüz var birincisi ; bende Eryaman'da oturuyorum ( Devlet Mahallesinde )

    İkincisi; Focus'u babama ısrarla ben aldırdım o da sağolsun kırmadı aldı, şimdi de sözle olmasa bile, sen aldırdın sen uğraş bakalım tarzı davranışlar sergiliyor
    O yüzden aracla haddinden fazla ilgileniyorum, belki de sakınan göze çöp batar olayı yaşıyoruz.
    İnanın bende gitmedim sanayiye, yetkili servise felan.Ama gitmekte yarar var tabi Ford Başer'e bir götürün isterseniz baya bir ilgililer, yetkili servise gitmesekte olur sonuçta ne olduğunu öğrenelim tarzı bir şey düşünüyorsanız , babamın Şaşmaz'da yakın bir arkadaşı var o bize iyi bir Fordcu bulur oraya yönlendirebilirim sizi.

    Ayrıca , benimde babam öğretmen ( emekli )

    Hocam samimi cevabınız için teşekkür ederim.Durumumuz o kadar benziyorki birbirine,acaba bu benim dünkü yazdığım mesajmıydı diye düşündüm

    Öncelikle mazot kalitesinden kaynaklıda olabilir,garanti devam ettiği için hep opetten aldık.Fazla da yol gitmediğimizden aracı aldığımızdan bu yana henüz 3 kez mazot aldık,içindeki bitsin istasyonu değiştirelim diyene kadar bilmiyorum ne kadar zaman geçer.

    Bir de son mazot alımından sonra gelmeye başladı zaten ses.Son 2 haftadır duymaya başladım.Dediğim gibi babam hep kısa mesafelerde kullandığı için sesin farkında değil,zaten motor ısınınca duyuyorum bende.İlk çalışma da sorun yok.Henüz sorunu ona açmadım,arabadan çok memnun şimdilik.Sorunun maddi boyutu büyük olursa ikili ilişkimiz ne aşamaya gelir bilemiyorum artık O hep sıfır km. linea falan alalım demişti ben focus aldırdım.Ben de yeni üniversite mezunu ve şu an işsiz konumda olduğum için masrafı mecbur o üstlenecek,maddi imkanım olsa zaten hiç düşünmeden servise çekerdim arabayı,ruhu duymadan neyse yaptırırdım.

    Önümüzdeki hafta servise gideceğiz artık.Ancak mazot ve hava filtresi konusunda çok uyarılar almıştım,sizde sık sık değiştirirseniz iyi olur derim.Bakım zamanımıza km. olarak daha var ama 1 yıla yaklaştığı için yaptıralım diyoruz.Bir de garantiye büyük umutlar bağladım,sorun pahalıysa umuyorum ordan hallederiz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeKSandDoRT

    icine kedi girmistir

    O da olabilir
  • elektromotor destekli direksiyondan geliyor oses. aynı şey focus 2 de vardı bizde kıllanıp araştırıp servise götürmüştük. direksiyon sisteminin sesi düşük devirde duyuluyor dendi ki gerçekten öyle. rölantide beklerken kapı pencereyi açıp direksiyonu çevirin bakın ses naıl değişiyor. yok bu değilse sıkıntı var zaten :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    Herkese selam arkadaşlar.

    Forumda biraz araştırayım dedim,çeşitli hırlamalardan sıkıntı çeken arkadaşlar var ama benimkine benzer içerikli bulamadım;yeni konu açayım dedim.

    Dizel focusumuz,rolantide iken son 2 haftadır hırlamaya başladı.Gaz verirken ya da viteste ilerlerken bu ses yok.Sadece rolantide beklerken geliyor.

    Sanki motorda bir parça biyerlere sürtüyor,vuruyor gibi.Benzer sorunla karşılaşmış olanların yardımlarını bekliyorum.

    Gerçi bir sorun daha vardı onun içinde burada konu açmıştım ama korkarım bu aralar servise görünmemiz gerekiyor.

    Şimdiden teşekkürler.

    Kroniktir kardeşim özellikle 2006 ve öncesi modellerde.Sanki uzun bir metal parça sabit bir metal parçaya çarpıyormuş gibi ses gelir.Zararı yoktur,servisler kolay kolay bulamaz.Tam bulabilmek için ciddi parça sökümü yaptırmak lazım çünkü ses hafif sollu tam konsolun arkasından geliyor.Focus hırıltı diye arattırır san benim mesajlarıma ulaşabilirsin..




  • Hırıltı-zırıltı ve focus kelimelerini birlikte kullanarak birçok konuya ulaşabilirsin.Benim bahsettiğim ses metal zırıltısı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Daywalkerr

    elektromotor destekli direksiyondan geliyor oses. aynı şey focus 2 de vardı bizde kıllanıp araştırıp servise götürmüştük. direksiyon sisteminin sesi düşük devirde duyuluyor dendi ki gerçekten öyle. rölantide beklerken kapı pencereyi açıp direksiyonu çevirin bakın ses naıl değişiyor. yok bu değilse sıkıntı var zaten :)

    Bu da cepte dursun,serviste bu kısmınada baktırırım.Hatta bu akşam bizzat çıkıp kendim deneyeceğim.Ses her zaman olmuyor ama umuyorum bu akşam yine denk gelirim.

    Teşekkürler.
  • hırlayan focus ısırmaz
  • Bu akşam tekrar dolaştım arabayla.Direksiyonla ilgili sorun yok.Sağa sola dönderdiğimde yabancı bir ses gelmedi.

    Zaten bahsettiğim seste bugün gelmedi.Serviste çözmeye çalışacağız artık sorunu.

    Herkese teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Motor Kulağı ?

    Biraz daha açabilir misiniz hocam?

    Nasıl bir şeydir,ilk defa duyuyorum o yüzden.

    Motordan Hiç Anlamam Onu Baştan Söyleyeyim

    Ama Genel Kanı ÖÖyle Benim Arabamdanda Öyle Bi Ses Geliyodu Kime Sorsam Motor Kulağı Dedi.1-2 Usta Direksiyonj Kutusu Dedi.

    Eğer Motor Kulağı Kırılmışsa 40-50 Tl Civarı Bişey.


    2008 C4 sedan alt motor kulagi 220 tl saygilar.. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DouKaN_38


    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Motor Kulağı ?

    Biraz daha açabilir misiniz hocam?

    Nasıl bir şeydir,ilk defa duyuyorum o yüzden.

    Motordan Hiç Anlamam Onu Baştan Söyleyeyim

    Ama Genel Kanı ÖÖyle Benim Arabamdanda Öyle Bi Ses Geliyodu Kime Sorsam Motor Kulağı Dedi.1-2 Usta Direksiyonj Kutusu Dedi.

    Eğer Motor Kulağı Kırılmışsa 40-50 Tl Civarı Bişey.


    2008 C4 sedan alt motor kulagi 220 tl saygilar.. :)

    Sen Ciddimisin Başkan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mercedes-SLK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇVK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mercedes-SLK

    mazot pompasından olabilir.

    gelen yakıt iyi ateşlenmiyor olabilir. (buji)

    Buji,dizel?

    enjektör olarak düzeltiyorum

    Diesel kamyonetimiz vardı. Kia Ceres. Kullanma talimatında ısıtma bujili yazardı. Peki bu ne. Isıtma bujisi hangisi oluyor. Göstergede sarı bir ışık yanardı. 3 - 5 saniye sonra sönerdi. Araba tek gıy sesinde çalışırdı. O ışık sönmeden çalıştırmak istesek bir kaç gıygıydan sonra çalışırdı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: DouKaN_38


    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Motor Kulağı ?

    Biraz daha açabilir misiniz hocam?

    Nasıl bir şeydir,ilk defa duyuyorum o yüzden.

    Motordan Hiç Anlamam Onu Baştan Söyleyeyim

    Ama Genel Kanı ÖÖyle Benim Arabamdanda Öyle Bi Ses Geliyodu Kime Sorsam Motor Kulağı Dedi.1-2 Usta Direksiyonj Kutusu Dedi.

    Eğer Motor Kulağı Kırılmışsa 40-50 Tl Civarı Bişey.


    2008 C4 sedan alt motor kulagi 220 tl saygilar.. :)

    Sen Ciddimisin Başkan

    Motor kulağının bir tanesini yetkili serviste taktırmıştım. 210 TL + KDV ödemiştim sadece bir tanesine bir buçuk sene önce. Üstelik araba Dacia Logan. Sizinki Ford. Sanırım biraz daha tuzludur.

    Motor takozu da denir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: topaz42

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mercedes-SLK

    quote:

    Orijinalden alıntı: ÇVK

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mercedes-SLK

    mazot pompasından olabilir.

    gelen yakıt iyi ateşlenmiyor olabilir. (buji)

    Buji,dizel?

    enjektör olarak düzeltiyorum

    Diesel kamyonetimiz vardı. Kia Ceres. Kullanma talimatında ısıtma bujili yazardı. Peki bu ne. Isıtma bujisi hangisi oluyor. Göstergede sarı bir ışık yanardı. 3 - 5 saniye sonra sönerdi. Araba tek gıy sesinde çalışırdı. O ışık sönmeden çalıştırmak istesek bir kaç gıygıydan sonra çalışırdı.

    ısıtma bujisi - kızdırma bujisi.

    dizel araçların daha kolay çalışması için bir sistem. resimli örneklerde vardı forumda. ateşleme için gerekli olan yeri normal sıcaklıgında getiriyor. ardından marşla beraber gerekli yakıt püskürtülüyor ve ateşleme saglanıyor

    3-5 sonra sönen şey kızdırma bujisi oluyor yani

    konudaki enjektörlerin görevi tamamen farklı. ısıtılmış havayı pistona püskürtmekle görevliler.

    benzinli araçlardakyle karıştırmayın. benzinde karışan hava ve yakıt pistonlara girer buji ateşler.

    dizel araçlarda buji tamamen farklı. kızdırma bujisi. ateşleme görevi yapmaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MB-CLS -- 5 Nisan 2012; 0:46:20 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: DouKaN_38


    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    quote:

    Orijinalden alıntı: oznk40

    quote:

    Orijinalden alıntı: r0x

    Motor Kulağı ?

    Biraz daha açabilir misiniz hocam?

    Nasıl bir şeydir,ilk defa duyuyorum o yüzden.

    Motordan Hiç Anlamam Onu Baştan Söyleyeyim

    Ama Genel Kanı ÖÖyle Benim Arabamdanda Öyle Bi Ses Geliyodu Kime Sorsam Motor Kulağı Dedi.1-2 Usta Direksiyonj Kutusu Dedi.

    Eğer Motor Kulağı Kırılmışsa 40-50 Tl Civarı Bişey.


    2008 C4 sedan alt motor kulagi 220 tl saygilar.. :)

    Sen Ciddimisin Başkan

    Tabi hocam ne sandın alt motor kulağım kırık 220 tlcik değiştirmedim duruyor. 40-50 tl ise bedava benimkine göre




  • Bende buna benzer problemı polomda yasamıstım..şıkırtı tıkırtı gıbı sesler gelıyordu.ozellıkle yol yapıp motor ısındıgında dahada artıyordu.Sebep şanzumandan kaynaklanıyormus olayı sonradan cozduk.Umarım şanzumanlık bir durum yoktur.şıkırtı vs gıbı sesler gelıyor ve artmaya devam edıyorsa aklınızda bulunsun enjektor vs demısler yukarıda ama ben enjektorden kaynaklandıgını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9E79BA17 -- 5 Nisan 2012; 12:41:34 >
  • Focusumda sağ önden sinek vızıltısına benzer bi ses geliyor diyenler...!!!

    Bu ses elektirikli-hidrolik direksiyonun elektirik pompasının çalışma sesidir.Bunu çoğu zaman duymazsınız ama bi farkederseniz peşine düşersiniz..
    Arıza falan değil tüm focuslarda vardır benim arabadada var..Normaldir...Sağ önden gelir ses...

    Focusumda titreşim sesi metal sürtünme sesi,elektirikli tornavida matkabı gibi vızırtı cızırtı tıııırz gibi bi ses geliyor diyenler...!!!

    Bu seste ya motor alt koruma kapağının gevşeyen vidalarının sesidir.Tampona vurur..hele hele dizeller daha titreşimli olduğundan daha erken km'lerde bile çıkarabilir bu sorunu..Somunlar bir yere sabit olarak bağlı olmadığından bu sesi yapar..Çözümü varmı yok yine tekrarlıyor..Kalkıpta silikon falan sıkarsanız belki

    Ayrıca bu sorunu yukarıda yazdığımın dışında gevşeyen katalatik konvertörün somunlarıda yapıyor.ben serviste iki kez sıktırdım düzeldi geri yaptı..

    Bir de egzoz tutamaçlarından yapabiliyor zaten bakan usta olursa hepsini sıktırın ama diyorum tekrarlar..Bunlardan souç alınamazsa motor kulakları ve ön kaputun menteşelerine bakın..Arabayı çalışır vaziyette özellikle kaputun titreşimini kontrol edin buda ses yapıyor..

    Focusum hararet göstergesi oynayınca arabada titreme başlıyor beşik gibi rolantide sallanıyor diyenler...!!!

    Bu sorun arabanın alternatöründen kaynaklı..Arızalık bişi değil boşuna arabanızı kurcalatıp masraf etmeyin.bi ihtimal garanti varsa servis modifiyeli olan altörnatörle değişim yapabilir...Yoksa yeni modlu altörnatör 250 tl falan bırakın bozulana kadar dursun..

    Focusumun (dizellerde) boşa atıp gidiyorum birden rolanti oynuyor araba stop edecek gibi oluyor - ediyor diyenler !!!

    Bu tdci motorların kronik sorunu..Çözümü yok..Yazılım atılırsa belki fayda edebilir..Boşa atıp sert bi şekilde durunca veya uzun süreli boşta fren yapınca rolanti dalgalanır bazen duruma göre stop edebilir.Çok sık değil her seferinde değil...Toplasan arabada 2 kere başıma geldi..

    Bunun çözümüde rolanti düştüğü anda debriyaja basmaktır rolanti hemen toplar...

    Arabayı ileri geri yaptığımda park ederken vs sanki lastiğin altında kurumuş yaprak varmış gibi önden takımlardan yaprak hışırtısına benzer çıtırdı sesi geliyor diyenler...!

    Buda focusun kronik hastalıklarından biridir.Araç servise bırakılır..Aks başları ford'un fabrikadan gönderdiği özel bir yağlayıcı-dolgu maddesi ile güzelce yağlanıp 8-10 saat serviste hiç hereket etmeden bekletilir.Sonra ses kesilmiş olur..




  • Rolantide çalışırken sol camı açın ve arabanın debriyajına basın basılıyken farklı ses bıraktığınızda farklı ses geliyormu bende de boyle bir durum var.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.