Şimdi Ara

focusmu , astramı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
3.225
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2017 model focus trend x 1.6 benzmi astra j 2017 model 1.6 edition plusmu lpg taktırmayı düşünürsek



  • Opelin motorunda subap eritme olayi var diye biliyorum,focuslarda boyle birsey duymadim.
  • Tasarım ve şıklık nedeniyle Astra!!
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    sürüş konfor çekiş yol tutuşu konusunda hangisi daha iyidir ?@Paco-De Lucia
  • Focus 1 , 2 , 2.5 fırtınalarından sonra hızla düşüşe geçti. Nedeni bilmiyorum ama eski popülaritesini kaybetmiş durumda. Oysaki , güvenli, donanımlı, sağlam ve kronik sorunları olmayan bir model olarak hafızamıza kazınmıştı.



    Astra ise astra G nasılsa K için aynısını söyleyemem. Kendi gözlemlerime göre sorun yaşayan kullanıcı sayısı bi hayli fazla. Hani bu sorunlar öyle motor şanzuman sorunu değil , ufak tefek elektronik sorunlar lakin şöyle birşey var ki eğer gerçekse gerçekten adama kafayı yedirtir. Astra K da yakıt deposunda dalga kıranın olmadığından ve bozuk zeminde araç sallanmalarında depodan lakır lukur yakıt seslerinin geldiği şikayetini bir kaç yerde okudum.



    Bence en temizi düşündüğünüz modellerin forumlarını geçmişe doğru biraz okuyun , neler konuşulmuş neler çizilmiş bir inceleyin kendi kararınızı çok rahatlıkla verebileceğinize inanıyorum.



    Bol şans kardeşim ...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pisten22

    sürüş konfor çekiş yol tutuşu konusunda hangisi daha iyidir ?@Paco-De Lucia

    Her ikisinede sahip olmuş biri olarak şunu soylerim,kesinlikle focus
  • Focus
  • Focus
  • focus

    Adam yazmiş burda bahsedilen sedan kasalar yani elde bol bol kalmiş j kasa.
    J sedan kasa ve iyi tasarim yan yana konmus höh.


    2 sinde de zamani gelince subap değisir yeni motor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 14 Mayıs 2017; 9:13:38 >
  • Alırsın ford olursun lord
  • Focus. Alfa 156 dan sonra beni yol tutuş konusunda tatmin etti. Tek sıkıntısı içi biraz dar.
  • Focus değilde astra diyen varsa kesinlikle astra sahibidir. Ben Toyota sahibiyim. Süspansiyon konforu focusta efsane
  • Bence focus daha iyi bir seçim olacaktır. Astranin kronik bazi sorunlarını bende duydum.
  • Şu durumda focus alınır...bu arada abartılan kadar kötü değildir astra....

    Boş araba alacaksan da bence git civic al ya da toyota al en azından saçma sorunlarla uğraşmasın fazla ciddi beklentin olmaz ama digerlerinin boşlarından daha fazla iş görür
  • ''Astra nın kronik sorunlarını duydum..ya evet benim de kulağıma geldi, evet bizim eniştenin kuzeninin baldızının kayınçosunun Opel inde arıza varmış '' diyen arkadaşlar hangi kasada ne kronik problem varmış kaynak belirterek döksünler de herkes bilsin.
    4 yıldır Astra J 1.4 HB Cosmo Active Select kullanıcısıyım. Sadece akü de bir problem çıktı onu da garanti kapsamında ücretsiz olarak daha üst model bir akü ile değiştirdiler.Onun haricinde sadece bakım zamanı geldiğinde servise gittim
    Aracı alırken ben de Focus ile Astra arasında kalmıştım.. HP ,tork performans ve hızlanma değerleri açısından Opel çok daha iyiydi. Focus un bagajı da çok ufaktı ve ön kabin Astra ya göre çok boğucu idi..Focus un tek artısı Astra dan 1 lt az yakmasıydı (J kasa için söylüyorum yoksa şimdiki K kasa mevcut Focus'tan 1,5 lt daha az yakıyor). Focus un yol tutuşu Astra dan bir tık öndedir ancak bu da çok performanslı kullanımda ortaya çıkar. Günlük kullanım için Astra nın yol tutuşu da çok iyidir .
    Ancak şu an HB alsam Megane tercih ederim..çünkü Focus ta aynı eksiklikler devam ediyor, Astra K da ise teknik değerlerde çok iyileşme olsa da hem fiyat yüksek tutuldu hem de boyutlar küçüldüğü için eski gösterişli halini kaybetti.




  • Önceki araxım focus 3 şimdiki astra k dizel. Focus diyor gidiyorum
  • 1 yıla yakındır Astra k sahibiyim. Tamam sorunları yok değil ama pire için yorgan yakacak tipler uzak dursun. Başlıca 3-4 problemi var

    1- Multimedya sistemi radyo isimlerini hafızada tutamıyordu yeni güncellemeyle giderilmiş. Ben güncellemedim radyoyu pek tercih etmiyorum. Usb takıldığında da bir kısım şarkıyı görmüyor.

    2- Bozuk yolda gösterge ve kapılardan trim sesi geliyor servislerde gideriliyor.

    3- Plakalıktan ötürü ön sensörlerden ara ara uyarı geliyor. Plaka çift taraflı bant ile yapıştırılırsa bu sorun da giderilir. Ben yapıştırmadım 1-2 ay ötüyodu sonra kesildi. Sensörlerin geç tepki verdiği de doğrudur.

    4- Sadece 1 kez başıma geldi baştan belirteyim bazı kullanıcılardada meydana geldiğini duymuşsunuzdur. Park sensörü sesinin takılı kalmasına benzer bir ses oluşuyor arabada. Araç kapatılıp 5 -10 dk sonra açıldığında ses kesiliyor.



    Başka bir problemle karşılaşmadım araçtan gayette memnunum tavsiye de ederim. Her araçta olabileceğini düşünüyorum bu problemlerin.




  • tartekin kullanıcısına yanıt
    4 yıldır şansınız iyi olduğu için kusursuz bir şekilde arabanızı kullanmışsınız...Emme manifoldu sorunu ile ilgili bir araştırma yapın bakalım ne ile karşılaşacaksınız?Bu arada bende bu şanslı olmayan tayfalardan bir tanesiyim.Astranın kronik arızalarının bir diğeride hava üfleme geçişlerinin tam olarak kışın yapamaması.Mesela ayaktan cama geçerken takılı kalması gibi....
  • Astra nin ecotech motoru alınmaz. Zaten süspansiyon ve sessizlikte de focus üstün. Ses sistemi de doğusun iyi.
  • Hocam Astra hb görünüm olarak focustan daha iyi ama arıza geçmişi opel çok güven vermediği gibi arizalarinada servis olarak sahip çıkmıyor gibi.





    Babamda 2009 Focus titanyum var 0 km aldığı aracı Maşallah bir kere arızadan dolayı servise götürmemiştir.Bende 2011 sport astra j vardı arabadan soğudum.Ama Allah var çok güzel araba...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.