Şimdi Ara

Focus1 HB için ses sistemi tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    99 model Ford Focus aracım için ses sistemi yaptırmak istiyorum. İnternetten ve piyasadan biraz araştırma yaptım fakat markalar konusunda çok tecrübem yok. Yapmak istediğim sistem 2 komponent hoparlor takımı(mid+tiz+convertör), giriş seviyesi 30 cm (300 W civarı) bir subwoofer ve bu cihazlara uygun kaliteli bir amfi. Tüm sistem için (teyp de dahil) düşündüğüm toplam fiyat 1000 TL civarı. Bu sistemle dinlemek istediğim özel bir müzik türü yok, her türlü şarkıyı kaliteli ve gerektiğinde net yüksek bir sesle dinlemek amacım.

    Teybi de değiştireceğim için öncelikle teyp seçimi yapmam gerekiyor. Pioneer 7150 modeli oldukça hoşuma gitti. Fakat ürünün spot olanları bütçeme uygun(360 TL), f/p olarak ne dersiniz? Başka bir teyp öneriniz olur mu aynı fiyatlarda ve spot olması ilerde sıkıntı yaratır mı?

    Ses sistemleri konusunda tecrübeli arkadaşlardan cihaz ve sistem önerileri alabilirsem çok iyi olacak. Yardımlarınızı bekliyorum.

    Saygılar.







  • Pioneer 5150 teyp 267 Tl
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_21_PIONEER_DEH-P5150UB__CD_MP3_USB_.html

    Hertz ESK 165 ya da ESK 130 mid 185-193 Tl (ön kapılara)
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_671_OTO_HOPARLOR_HERTZ_ESK_130.html
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_673_OTO_HOPARLOR_HERTZ_ESK_165.html

    Kabinli JBL GT5-12 woofer 165 Tl
    http://urun.gittigidiyor.com/JBL-GT5-12-1100W-30CM-JBL-LOGOLU-KABINIYLE-BASS_W0QQidZZ21933008

    Kicker ZX 650.4 amfi 385 Tl
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_132_KICKER_ZX_650_4__OTO_ANFi.html

    100 - 150 Tl arası montaj

    5150 ile 7150 özellik olarak aynı, sadece görüntü farklı.
    7150 de ön panel motorlu ve CD panel arkasından giriyor. USB de arkada ve ışıkları beyaz. Bir de kumandası 5150 ninkinden daha güzel.
    Spot olması 1 sorun yaratmaz. Zaten spot olmayan 5100 modeli 600 Tl nin üzerinde, gerenk yok.

    Bu arada ürünler güç olarak birbirine uyumlu, ses olarak memnun edecek seviyede ürünlerdir. Rastgele seçim yapmadım.
    Ayar fonksiyonu gayet geniştir. Teypteki HPF özelliği ile bass ları keserek, mid lerin yüksek seste bozmadan çalmasını sağlarsınız. Teypteki LPF ile de bass ın sertliğini ve yumuşaklığını ayarlarsınız. İstediğiniz zaman, bass ı, bu özellik sayesinde midlerden bağımsız açıp-kapatabilirsiniz.
    Amfi, midleri ve bass ı tam besler. Teyp çıkışları kullanılmayacağı için, teyp yorulmayacak ve ısınmayacaktır.
    Fazlasıyla memnun kalacağınızı düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 6 Aralık 2009; 0:50:29 >




  • Teyp konusunda haklısınız fakat görsel açıdan 7150 yi daha çok begendiğim için aradaki farkı vereceğim. Size şu sorularım olacak: kicker zx-650 ile 2 komponent takımını performanslı olarak surebilir miyim? 4 yollu amfilerin sanırım 2 yolu subwoofera kullanılıyor ve kalan 2 yolu komponentlerin hoparlorlerini paralel bağlayarak kullanacağız. Bu konuda yanılıyor muyum? 2 takım komponent (diyelim ki 75 W rms) kullandığımızda seçecegimiz amfi kaç kanallı ve her kanalının çıkışı kaç W olmalı? Bu konuda bilgilendirebilirsiniz sevinirim.

    Ayrıca sony mark şu amfi sizin tavsiye ettiğiniz amfiye göre ve istediğim sisteme göre nasıldır?

    http://www.hepsiburada.com/sony-xmz-r604-oto-ampli/productDetails.aspx?categoryid=26050&productid=otsonxmzr604




  • Üstteki yazıma, siz mesaj yazarken ilaveler yazmıştım, tekrar okuyun.
    Ön kapılara 1 takım kaliteli komponent yeterli olur, 2 takıma gerek yok.
    Amfi, woofer ve komponent takım birbiriyle tam uyumlu zaten. Bileşenlerden tam performans faydalanırsınız.
    Amfilerin üzerinde yazan güç değerleri 14,4 Volt taki güç değerleridir, yani o değerleri alamazsınız.
    75 watt RMS için, amfinin çıkışı 100 watt RMS olmalıdır.
    Sizin yazdığınız Sony, benim yazdığım modelin yarısı kadar iş anca yapar.
    Ayrıca ben Sony ye kılım.
  • Sonye baktığım yerde rms değerini yazmamışlar ki rms olarak 60*4 çıkış veriyormuş. Amfi konusunda spot olması beni endişelendiriyor açıkçası fakat yeterlilik açısından haklısınız, çok daha iyi bir ürün. 2 komponent takımı istememin nedeni, arka kapıları da sisteme dahil etmek. O yüzden bu amfi ile 2 takımı sürebilir miyim diye sordum. Açıkçası çok hakim değilim amfi seçimine. 4 yollu amfilerin bağlantısı tam olarak nasıl yapılıyor bilsem daha bilgili seçimler yapabileceğim:)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ok_ele -- 6 Aralık 2009; 1:19:09 >
  • Şoföre ses ön kapılardan geleceği için, arkadaki midleri duyamayacaksınız. Dediğim amfiye 2 şerli paralel bağlanarak midler sürülebilir ama tek mid bağlı iken 120 watt ile beslenirken, 2 mid bağlı olunca 85 watt ile beslenecektir midler. İlla koyacağım derseniz, arka kapılara Pioneer ın 13 ya da 16 cm 2 yollu kolonlarından koyarsınız ve teybin arka kolon çıkışları ile beslersiniz, zaten onların gücü az, amfiye bağlamaya gerek yok. Zaten ucuz oluyor bunlar.

    http://www.sahibinden.com/ts-g1302i_pioneer_13_cm_hoparlor_kargo_ucretsiz-86WQQaXQQ13748228WQQpXQQdisplayitem?

    http://urun.gittigidiyor.com/PIONEER-TS-G1642R-180-WATT-HOPARLOR_W0QQidZZ22510350

    Midleri de teybin ön RCA çıkışları ile amfiye, kolonları da teybin arka kolon çıkışlarına bağlarsanız, midler ve arka kapıdaki kolonlar arasında Fader (yani sesi öne-arkaya kaydırma) yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 6 Aralık 2009; 1:24:59 >




  • Bu son öneriniz oldukça aklıma yattı. Arkaları sanırım dediğiniz gibi kolonlarla değiştireceğim. Amfinin spot olması konusunda ne düşünüyorsunuz? Sisteme 1 faradlık bir kapasitör eklemek yararlı olur mu?
  • Amfinin piyasa fiyatları linklerdeki gibidir. Bence spot olmasında sorun yok. Kablolama ve montaj iyi yapıldığı taktirde, arabanın farlarında falan kısılma ve benzeri belirtiler oluyorsa, kapasitör gerekebilir, ama belki akünüzün akım değeri yetmiyor da olabilir. Bunu deneyip görün. Montajcıya da danışabilirsiniz, ama para kazanmak açısından doğru bilgi vermeyebilir. Önce almayın, deneyin, sonrasına bakarsınız, şimdilik masrafa gerek yok bence. Ben size her bileşenin internetteki en uygun fiyatını verdim, bilginize.

    http://www.sahibinden.com/kicker_zx_650_stero-21WQQaXQQ15533063WQQpXQQdisplayitem?

    http://urun.gittigidiyor.com/KICKER-ZX-650-4-4-KANAL-ANFI_W0QQidZZ14953596

    http://www.eliftuning.com/index.php?p=show&pid=8869&k_id=1148&kn=KICKER

    http://www.aktepesound.com/?urun-detay_229_KICKER_ZX_650_4_4_KANAL_ANFi.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 6 Aralık 2009; 1:50:41 >




  • Daha önce ses uygulaması yapmadığım için güç sorunu yaşanır mı kestiremiyorum. Farlar haricinde acaba marş ya da ateşleme sisteminde güç kayıpları olur mu diye düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim, bir hayli bilgi edindim sayesinizde.
  • Bence sistem bu şekilde çok güzel olacak.
    Amfinin arka RCA girişine, teybin SW (SubWoofer) RCA çıkışını girip, amfinin arka çıkışlarını köprü kullanıp, 4 ohm da kabinli wooferı süreceksiniz. Bence amfiden LPF yi kullanmayın, bass ın sertliğin-yumuşaklığını sadece teypten kontrol edersiniz. Yani bu kanalı Full Range (tümfrekansları geçirmek) kullanın.
    Amfinin ön RCA girişine, teybin ön RCA çıkışını girip, amfinin ön çıkışlarını sağlı sollu midlere bağlayacaksınız. Bence amfiden HPF yi kullanmayın, frekans kesimlerini teypteki HPF ile yaparsınız. Yani bu kanalı da Full Range (tümfrekansları geçirmek) kullanın.
    Teybin arka kolon çıkışlarına sağlı sollu Pioneer kolonları bağlayın.
    Amfide midlerin bağlı olduğu kanalın Gain ayarı ve teypteki fader yardımıyla, midler ve kolonlar arasındaki güç dengesini sağlayabilirsiniz. Hatta Fader sayesinde midleri ya da arka kapıdaki kolonları tamamen iptal edebilirsiniz.
    Teybin ayar fonksiyonu, bileşenlerin kalitesi ve güç uyumu sayesinde çok keyifli müzik dinleyeceğinize inanıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok_ele

    Daha önce ses uygulaması yapmadığım için güç sorunu yaşanır mı kestiremiyorum. Farlar haricinde acaba marş ya da ateşleme sisteminde güç kayıpları olur mu diye düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim, bir hayli bilgi edindim sayesinizde.

    Bu kadar ince sorunlar olacağını zannetmiyorum. Sadece araba stop halindeyken yüksek seste müzik dinlemeniz, ilk marşa bastığınız zaman sorun yaratabilir. Çünkü akü dolmadan akım çekileceği için, zamanla boşalacaktır. Bildiğiniz gibi araba çalışırken, akü sürekli şarz durumundadır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ok_ele

    Daha önce ses uygulaması yapmadığım için güç sorunu yaşanır mı kestiremiyorum. Farlar haricinde acaba marş ya da ateşleme sisteminde güç kayıpları olur mu diye düşünüyorum. Önerileriniz için teşekkür ederim, bir hayli bilgi edindim sayesinizde.



    Altyapınızı en uygun şekilde kurar, iyi kablolar kullanırsanız bu sorunu minimuma indirgersiniz... yani bu sorunu yaşarsınız.. öyleki yüsek ses lerde özellikle bass vurdugunda anfinizin gerilimi sabit kalmayacak, ve düşecektir.. bu gibi bir durumda aracısnızın ışıkları göz kırpabilir .. yleki kötü ir alyapıypla, hiç zorlanmadan arabanın performansının bile etkilendigini yaşarsınız...

    O yüzden iyi bir alt yapı kurmanız potansiyel sounların derecesini düşürür.




  • Altyapıdan kastınız sadece kaliteli kablo kullanmak mıdır yoksa kapasite kulanımı gerekir mi? Ayrıca burada konuştuğumuz sistem için kablo seti olarak ne kullanmamı önerirsiniz?
  • Altyapı; doğru ve kaliteli kablo kullanımı ile doğru montaj anlamına geliyor.
    Kullanılacak güç ve ses kablolarının kalınlığı, kalitesi, arabada geçeceği yerler önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.