Şimdi Ara

Focus ve Octavia incelemelerim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
161
Cevap
0
Favori
5.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 68 km ortalamayla 6.8 lt yakıt nasıl tüketilir? çok olağanüstü şartlar gerekir..yarım saat 180 le gidip yarım saat köprü trafiğine falan mı girdin?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trust06

    Başka passat kullanıcısı yok mu forumda
    duratec


    demek üyeye yalanci diyorsunuz,yok böyle bir şey diyorsunuz.çok ayıp.Çağırmaya ne hacet dostum,bak ne var burda
    quote:

    Orijinalden alıntı: Duratec
    120 liralik s60 da orantisal olarak 30-40 bin lira deger kaybeder. Sen 30-40 bin lira deger kaybini normal karşılıyosan zaten diyecek birşey yok..117 oldu fiyatı 3 ay sıra var havada karada 112ye satarım

    Yani bu linkteki aracı bizim 70bin tl ye almamız gerekir şu anda,ama 2014ü dünyası boyalı olarak bile 84 bin tl.Üstüne üstlük bu araçlar 100 bin liraya alınmış olan modeller,yani orantısal olarak söylersek bunlar 10 bin tl değer kaybetmiş ortalama olarak.70 bine almanın bir yolunu biliyorsunuzdur sanırım?
    http://www.sahibinden.com/volvo-s60?a5_min=2014&price_min=80000&sorting=price_asc&a5_max=2015&price_max=100000
    Siz bir yolunu bilirsiniz üstadım,ne yapalım da 40 bin aşağı alalım bu modeli acaba,engin piyasa deneyiminizden yararlanmayı arzu ederim.
    Bu arada sizin passat da 110k vw fiyat listesinde,onun da 2015i bakalım kaçaymış havada karada:
    http://www.sahibinden.com/volkswagen-passat-1.6-tdi-bluemotion-comfortline?a5_min=2015&price_min=90000&a5_max=2015&price_max=100000
    Değerli hocam senin 112ye havada karada sattığın arabaya 99 yazmışlar,105e cam tavanlısı var,hatasız boyasız.bu piyasa düşüren arkadaşlar için de şizofren ve paronayak deyimini kullanabiliriz zannederim.

    @Duratec Dostum ben çağırmak istemezdim sizi ama,helikopter paketli passat sahibi üyemize yalancı denilmesine rıza gösteremem üzgünüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 21 Mart 2016; 18:40:06 >




  • 2014 model s60'ın sıfırının 100 bin liraya satıldığı falan yok. nereden mi biliyorum? 2013 sonunda bir arkadaşın annesine engelli raporu verdiler o da araba almak istedi. ben de ona alacaksan s60 al dedim. volvoya gittik kapıyı 110bin tlden açtılar. şimdi euro gevşediği için biraz kendine gelmiş. ben s60'ın 140 bin tl'yi gördüğünü bilirim. s60 her zaman passattan 15-20bin tl daha pahalı oldu. seneye 2-3 yaşında bir advance s60 almayı planlıyorum kısmetse. ancak s60 da piyasada tutulmaya başlandığı için eskisi kadar fiyatı düşmüyor. bunları anlatıyorum ki bir markaya bağımlılığım olmadığını göresin. hatta 2009da s70 kullanmıştım 1 yıl. enfes bir araçtı.

    ancak passat konusunun suyunu çıkardın. her araçta sorun yaşanabilir. kronik de olabilir. ancak burada görüldüğü kadarıyla aracın helikopter sesi kronik değil. 1 kişinin başına gelmiş. bunu genellemek doğru değil. hatta s60'ın 2011 ve 2012 kasalarında 80'den sonra rüzgar sesi vardı da yan aynalara takılan bir parça ile sesi giderdiler.

    forumda passatla ilgili bir sorunu cımbızlayıp kronik bir sorunmuş gibi dalga geçerek nereye varmaya çalışıyorsun anlamıyorum.




  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Sana ses diyorum sen bana 2. el fiyatlarından alıntı yapıyorsun.
    Önce ne yazıldığını neyi konuştuğumuzu anlaman lazım. 👍

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

    2014 model s60'ın sıfırının 100 bin liraya satıldığı falan yok. nereden mi biliyorum? 2013 sonunda bir arkadaşın annesine engelli raporu verdiler o da araba almak istedi. ben de ona alacaksan s60 al dedim. volvoya gittik kapıyı 110bin tlden açtılar. şimdi euro gevşediği için biraz kendine gelmiş. ben s60'ın 140 bin tl'yi gördüğünü bilirim. s60 her zaman passattan 15-20bin tl daha pahalı oldu. seneye 2-3 yaşında bir advance s60 almayı planlıyorum kısmetse. ancak s60 da piyasada tutulmaya başlandığı için eskisi kadar fiyatı düşmüyor. bunları anlatıyorum ki bir markaya bağımlılığım olmadığını göresin. hatta 2009da s70 kullanmıştım 1 yıl. enfes bir araçtı.

    ancak passat konusunun suyunu çıkardın. her araçta sorun yaşanabilir. kronik de olabilir. ancak burada görüldüğü kadarıyla aracın helikopter sesi kronik değil. 1 kişinin başına gelmiş. bunu genellemek doğru değil. hatta s60'ın 2011 ve 2012 kasalarında 80'den sonra rüzgar sesi vardı da yan aynalara takılan bir parça ile sesi giderdiler.

    forumda passatla ilgili bir sorunu cımbızlayıp kronik bir sorunmuş gibi dalga geçerek nereye varmaya çalışıyorsun anlamıyorum.

    2014teki s60ın ben fiyatını biliyorum dostum,30 40 bin zarar yazıyor diyor o arkadaşımız,ben de diyorum ki 30 40 bin zararla al alabiliyorsan arabayı.Kendi arabasını karla satacağını iddia ediyor,ben de yazdım anlatsın bakalım bize nasıl kar ediyormuş.
    Sorun passatı premium seviyeye çıkarıp olmadık arabalarla kıyaslayan fanboy takımı,ben passat hakkındaki görüşümü defalarca kere yazdım.Ve en çok övenlerden biriyim,bu iki üye devamlı olarak passatı kaldırıp kaldırıp c serisi 3 serisi s60la E serisiyle kıyaslıyorlar.Premium değil arkadaşım bu araba,gerçek bu.Şanzımanı sorunlu rüzgar problemi var helikopter gibi ses yapıyor süspansiyon konforu kesinlikle premium araçlar seviyesinde değil.segmentinin sunduğu özellikler var arabada.diğerlerinden artıları var eksileri var.Neden insanlar bunu anlamamak için sürekli forumu karıştırıyor?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trust06

    Sana ses diyorum sen bana 2. el fiyatlarından alıntı yapıyorsun.
    Önce ne yazıldığını neyi konuştuğumuzu anlaman lazım.




    O üye de passat sahibi,gelip hem bize 2. el fiyatlarını,hem de ses meselesini anlatsin diye çağırdım kendilerini.
  • shadowgeist kullanıcısına yanıt
    Nasrettin hoca misali baa ağaçtan düşen birini getirin

    Dilin kemiği yok. İnsanlar objektif değil. Körü körüne bağlanmış. Pisikolojik bi durum bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Ne o ölü taklidi mi yapıyorsunuz? Burun kıvırdığınız araçlar şehir içinde Passat'tan sessiz olabiliyor muymuş? D segmentinde en iyi yalıtım masalları Accord ile son mu buldu yoksa?
  • işlerim biraz yoğun.

    şimdi de şehir içinde sessizlik yalanını mı uydurdun. genel sessizlikte istediğin sonucu alamayınca şehir içinde sessizlik deyip ilk 2 veriye mi bakmaya başladın. tam komedisin. hem şehir içi diyorsun hem de düşük devirde benzinli accord dizel passattan daha sessiz diye övünüyorsun. kaldı ki accord dışında passattan daha sessiz bir araç görünmüyor. yine söylediğimiz gibi passat sınıfında en sessiz araçlardan biri. verdiğin linkten de bu belli oluyor. haklılığımıza mı ölü taklidi yapalım.
  • genel olarak sizlere cevap vermeyi neden bıraktığımı açıklayayım.

    vw ye olan düşmanlığınızı desteklemek için münferit örnekleri cımbızlayıp abartıyorsunuz. forumda 1-2 ergen passat veya vwyi yere göğe koyamıyor diye tüm vw kullananların araçlarına hint ineği muamelesi yaptığını düşünüp sürekli vwye çamur atma gayreti içerisindesiniz. konuya bakıyorum hiç bir vw kullanıcısı passat en sessizdir, en iyidir dememiş ama siz sürekli karşıdakini passatı yüceltmekle itham edip "bak helikopter sesi standartmış" seviyesinde dalga geçiyorsunuz. teker teker açıklıyoruz bak passat genel olarak sessiz bir araçtır sınıfındaki en sessizler arasındadır diye sizin cevap "helikopter sesi, focustan bile sesli" seviyesinde oluyor. bazı vw fanlarının araçlarını abartmasına tepki gösterdiğinizi biliyorum ama bunu tüm vw kullanıcıları yapıyormuş gibi araçların hepsine hakaret etmeniz bazen de kullanıcıları ile dalga geçmeniz sonucunda mesajlarınıza cevap vermeme kararı aldım. zira focus passattan sessiz diye iddia eden iki aracı da uzun süre kullanmamış biri ile bir şey tartışmak zor. siz ne kadar sakin cevap vermek isterseniz isteyin karşıdaki helikopter sesi standart, yalanci vag iletişim direktörü vs. seviyesinde çocukça cevap veriyor. sonuçta vw satmaya devam edecek. siz burada agresifçe saldırmaya devam edeceksiniz sadece ileride bu çocukluklarınıza bakıp güleceksiniz.




  • Hocam yakıt verileri hiç o kadarını yakalayamadım. Ekonomi kasmam hiçbir zaman ama 100-120 km hızlarda arabamı sürerim. Octavia 2013 sahibiyim. Antalya- Anamur yolunda kullandım. 120 km bandında 5 lt yakıt ortalaması vardı ve 57 tl yakıt aldı fullediğimde 318 km şehir içi 40 km şehir dışı 278 km idi. Bagaj dolu ve arabada 4 kişi vardı ayak altına bile kutular yerleştirdik o derece yük vardı... Diğer konulara yorum yapamam çünkü kullanmadım focusu hiç.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Şehir içinde sessizlik yalanı mı? El insaf insan biraz okuduğunu anlar yahu. Konunun başından beri Passat Civic'den daha fazla motor sesi alıyor diyorum. Bunu yukarıdaki ölçümlerde doğruluyor. Sınıfının en çok gürültü alan arabası Civic diyorsunuz rölantide ve 50 km hıza kadar Civic bariz sessiz gözüküyor. Ben ne demişim? Şehir içinde test ettiğim için rüzgar sesine yorum yapamıyorum. Bunun neresi yalan oluyor sorması ayıptır? Şehir içinde 100 km hız ile gidemediğimize göre burun kıvırdığınız Civic şehir içinde Passat'tan daha sessiz bir araç olmuyor mu? Ha desem ki 140 km hızda Civic daha sessiz o zaman haklı olarak sadece tek veriye bakma diyebilirsiniz ama kalkış ve hızlanma sıfırdan yukarıya doğru yapıldığı için ilk iki veri şehir içi kullanımda oldukça önemlidir.

    Madem Civic sınıfının en çok gürültü alan aracı o zaman inanılmaz sessiz dediğiniz Passat nasıl oluyor da 50 km hıza kadar Civic'in gerisinde kaldığı halde acayip sessiz oluyor? Benim baştan beri söylediğim Passat'ın şu yalıtım mevzusunu abartmayın.

    Yanlışınız var Accord hemen her hızda Passat'tan daha sessiz. Mondeo'da kesinlikle bu verilerden geride değil. Peki kime göre daha sessiz? Yan sanayisi Skoda'ya göre mi?




  • bak diyorum ya cımbızlayıp abartıyorsun diye. yine aklın sıra cımbızlayıp abartmışsın. passat kimden daha sessiz diye sormuşsun? kendi verdiğin linke bile bakmamışsın. passat, mondeo, c5,508, laguna, insignia ve i40(sonata)'dan sessizmiş. daha kimden sessiz olması gerekiyor! accord hariç diğer rakiplerinden daha sessiz. accordun da dizel motoru sessizlik olarak yerlerde sürünüyor ama sen ona eski model dersin diye sıralamaya katmadım. passat senin verdiğin tabloya göre rakiplerinden daha sessiz çıktı ya, şimdi de tabloya çamur atarsın.

    Volkswagen____Passat_______2.0 TDI Stationcar_2015 42,3 56,2 60,6 64,9 66,6 68,3
    Ford__________ Mondeo______2.0D Stationcar____2015 43,8 57,1 61,4 63,1 66,7 69,3
    Citroen________C5__________1.6 THP Tourer____2011 43,7 53,8 61,8 65,3 67,2 69,5
    Peugeot_______508__________1.6D Stationcar___2015 48,3 58,4 62,4 65,1 68,5 71,5
    Renault_______Laguna_______1.5 DCI Stationcar_2015 45,6 57,1 62,8 66,8 69,4 71,6
    Opel_________Insignia_______2.0D____________2015 46,5 58,9 62,7 66,6 68,8 71,7
    Hyundai______i40___________1.7 CRDI_________2012 45,4 55,9 64,3 67,7 70,0 72,5

    senin de biraz okuduğunu anlaman lazım.

    öncelikle sen passatın yalıtımını abartıyorsunuz focusun bile gerisinde dedin. öyle olmadığını gösterdik. o konuda sesin çıkmıyor. şimdi rakiplerinden daha sessiz değil dedin. dizel passattın benzinli accord hariç diğer rakiplerinden sessiz olduğunu gösterdik. bakalım nereye kaçacaksın.

    bak ben sana söyleyeyim açık açık passatın bu kadar övülmesi beni sinirlendiriyor ben de o hırsla yalan yanlış saldırıyorum de daha samimi olursun. ayrıca lütfen örnekler üzerinden gidelim. sıkışınca genel konuşmaya başlayıp konuyu değiştiriyorsun. (millet size inandı passat aldı pişman vs.)




  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    Hala Türkiye'de satılmayan sw araçları karşılaştırıyorsun. Benim yazdığım listedekilere dikkat edersen hepsi Türkiye'de satılan kasalara ait. Türkiye'de satılmakta olan her araç o listede yok ama olduğu kadarını bulmaya çalıştım.


    Otopark testi der ki

    Mondeo 0-50-100 km/s ses ölçümü: 43-55-62 dB
    Volkswagen Passat 2.0 TDI 2014 bu değerler 41,0 - 56,2 - 62,9

    http://www.otopark.com/2015/10/her-devrin-adami-ford-mondeo-1-5-ecoboost-titanium/

    Liste geniş istersen o listeden Türkiye'de asla alamayacağın araçları karşılaştırıp bak ne kadar iyi dersin istersen daha gerçekçi karşılaştırmalar yapıp meğer abarttığımız kadar iyi yalıtımı yokmuş dersin.




  • yeni kasaların sw versiyonları ülkemizde satılmıyor diye eski passat ile yeni mondeoyu karşılaştırıp bak yeni passat daha gürültülüymüş demek senin için daha gerçekçi oluyorsa gerçeklik kavramını gözden geçirmen lazım. zira sen bu konu boyunca yeni kasa passatın sessizliğini eleştiriyordun. yeni kasa passatın ses yalıtımının iyi olmadığını ispat etmek için eski kasa passatın test verilerini vermek daha gerçekçi mi oluyor? iyice komikleşmeye başladın.
  • noktanınsâbiti kullanıcısına yanıt
    B8 için durum daha vahim. Daha çok ses aldığını herkes söylüyor.

    VW destekçisi bild'in passat sw ile yaptığı test:http://www.autobild.de/artikel/vw-passat-mercedes-c-klasse-kombi-vergleich-5599595.html
    Otopark'ın yaptığı test:http://www.otopark.com/2015/09/al-capone-volkswagen-passat-2-0-tdi-highline/

    Hiçbir yerde anormal sessiz olduğuna dair bir test sonucu var mı?




  • burada passata premium muamelesi yapıp sorun yaşayan üyeyle dalga geçenlere ses etmeyelim,milleti tahrik etsinler,terbiyesizlik etsinler,hakaret etsinler,sen fakirsin bilmezsin muhabbeti yapsınlar,seyredelim.Verdiğiniz testler de nerenin testi bilmiyorum,artik adac mi auto bild mi kim çıkarsa altından.Ben passatın kötü olduğunu söylemiyorum hiç bir yerde de söylemedim,ama bu şahsiyetler passatı forumda şişirip insanların yaşadığı dsg vs sorunlarla maytap geçtiği sürece karşılarında olacağımı bilmenizi isterim.
    bu konuya girerken o arkadaş bizimle cengir cengir kavga ediyordu premium passat bilmemne diye.şimdi arabanın ne olduğu ortaya çıkınca arkadaşımız yok 3 serisi teker sesi alırmış yok başka passat kullanıcısı yokmuymuş.bangır bangır bağırıyor millet yahu şanzımanı sorunlu ve arabada uğultu var işte.eğer tepki gösterecekseniz fanboylara gösterin,bize değil.Passat alt D segmenti bir araç.güzel bir araç belki de segmentinin en iyisi fakat PREMİUM falan değil.olay bundan ibaret.hazmedemeyenlere gösterin tepkinizi,anti vw cileri ben değil bunlar besliyor.ben bu forumda tonla golf a3 leon octavia öneren insanım.bu konudaki ilk mesajım belli.tepkiyi kendinize almak yerine kime gösterildiğine bir bakarsanız daha iyi olacak.




  • superb daha sessiz....
  • öncelikle yalan söylemek sana yakışmıyor. vw nefreti ve volvo sevgisi konusunda seninle yarışabilecek sadece akifsari vardı o da gitti. zira passattan bahsederken şanzıman sorunlu, helikopter sesi standart diye başlıyorsun. sonra da ben aslında passatı seviyorum diyorsun. sen nefretini açıkça belirtsen daha iyi olur. objektifmiş gibi yaklaşmana gerek yok.

    @acil stop
    verdiğin linki de mi okumuyorsun. beni çürütmek için link veriyorsun, link verdiğin mesajda B8 passatın daha sesli olduğunu söylüyorlar diyorsun. ancak verdiğin linkte dizel passat benzinli mercedes c serisinden daha sessiz. permium rakibinden daha sessiz bir araç için anormal sessiz dersek abartmış olmayız. ama diyorum ya paylaştığın linkler ile sürekli komik duruma düşüyorsun. şimdi de verdiğin linke çamur atmazsın değil mi!




  • Dsgli arabaya sorunlu,premium araclarla karşılaştırılan ve şişirilen bir passata helikopter paketli demek safi gercektir.ben passati kendi rakipleriyle karşılaştırıldığında sanziman haric hep övmüş bir uyeyim
    Sekil a:https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=115483777


    profilimde acik.vw ilede sorunum yoktur,yalani vw fanboylarina gikini çıkarmayan siz söylüyorsunuz dostum.corollayi passatla kiyaslasalar,veya volvo s60i bmw 5 ile,ayni tepkiyi gösteririm,ama siz bunu yapamazsınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 22 Mart 2016; 20:04:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.