Şimdi Ara

Focus ta Jetta Taktiği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Side Chain

    Yahu, C sınıfı otomobiller birkaç yıl önce 30.000 TL civarıydı, son 2 yıldır 40.000 TL'deydi, şimdi de 50.000 TL'den başlayacak.

    Yahu, asgari ücretin 600 TL civarında, memur maaşı 1.200 TL civarında geziniyorken, otomobil almak sadece bankaları zengin ediyor. Birçok aile de kredi dolayısıyla bunalımda.

    Avrupa ülkelerine baktığımızda, 2 aylık maaşınla çok güzel 2. el otomobil alınabiliyor. Örneğin 2.000 Euro kazanan bi' işçisiniz. 4.000 Euro'ya B segmentinde 7-8 yıllık otomobil bulabiliyorsunuz.

    C segmentinde ise fiyatlar 12-17.000 Euro civarında seyrediyor.

    Yani 1 yıllık kazancınla c sınıfı "sıfır kilometre" bi' otomobil alabiliyorlar.

    Bizde ise, haydi diyelim devlet memurusun. Aylık gelirin de 1.200 TL. C sınıfı Focus, Jetta veya Hyundai Accent Blue'dan yola çıkalım. Baz donanımlı Accent 35.000 TL. Focus da o civarlardadır, bakmadım. Ancak Jetta 40.000 TL dolaylarında. Hatta 65.000 TL'ye highline paketleri olduğunu görüyorum da;

    65.000 / 1.200 TL = 54.

    Gördüğünüz gibi arkadaşlar. 54 aylık bir maaşımla donanımlı bi' Jetta alabiliyorum.

    Onu da geçtim, B segmentinde de aynı durum var. Artık 30.000 TL'nin altına B segmenti otomobil bulmak da zor.

    Bunu biraz özet geçiyorum;
    30.000 / 1.200 = 25

    25 aylık bi' maaş ile sıfır kilometre B segmenti bi otomobil alabiliyorum.

    Sonuç:
    Otomobil Türk insanı için lüks. Ancak bi' şekilde yolunu bulan (nasıl olduğunu bilmiyorum (!)) onbinlerce vatandaşımızın Türkiye'de otomobil satışlarının rekor seviyeye gelmesine katkıda bulunduğunu görünce de, bizim gibi orta halli ailelerin durumunun daha da vahim olduğunu anlıyorum.

    Biz 2 yıl para biriktirip, 14.000 TL'ye B sınıfı 8-10 yıllık 2. el otomobil almaya devam edelim. Yıllık MTV+Benzinin vergisi+bakım masrafı da 2.000 TL'den fazla tutsun.

    Ay sonunda kendimiz için mi, yoksa devlet için mi yaşadığımızı düşündüm de. Cevabını bulamadım sanırım. Bulabileniniz var mı?

    Sizi kutlyorum beyefendi.Ne kadar güzel dile getirmişsiniz.
    Rahmetli babam "altta kalanın canı çıksın devri bu devir" derdi.
    Alma yarışı son hızıyla devam ederken.Çocuklara tasarrufu anlatmak çok komik oluyor.




  • Otomotiv strateji belgesi açıklandı belki duymuşsunuzdur. 2014 yılına kadar egzos emisyonu üzerinden vergi alınmaya başlayacak-mış.Ayrıca otomotivi lüks tüketim malı olmaktan çıkarmak için ötv kaldırılacak-mış.En önemli iki başlık bunlar.Ötv'yi bilmem ama egzos emisyon olayını zaten uzun süredir duyuyorduk.Biz şimdi araçların egsoz emisyon değerlerine bakmaya başladık bile.Size de tavsiyem odur; eğer araçlarınızı en az 3-4 sene kullanacaksanız.Sanırım 115 gr üstünde atık oluşturan araçların durumu vahim.Aman diyem bu değerlerin altında araç bakmaya başlayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeepNote

    Otomotiv strateji belgesi açıklandı belki duymuşsunuzdur. 2014 yılına kadar egzos emisyonu üzerinden vergi alınmaya başlayacak-mış.Ayrıca otomotivi lüks tüketim malı olmaktan çıkarmak için ötv kaldırılacak-mış.En önemli iki başlık bunlar.Ötv'yi bilmem ama egzos emisyon olayını zaten uzun süredir duyuyorduk.Biz şimdi araçların egsoz emisyon değerlerine bakmaya başladık bile.Size de tavsiyem odur; eğer araçlarınızı en az 3-4 sene kullanacaksanız.Sanırım 115 gr üstünde atık oluşturan araçların durumu vahim.Aman diyem bu değerlerin altında araç bakmaya başlayın.



    115 gr bilgisini nereden aldınız? Eğer bu rakam doğru ise 1.0 benzinliler dahil benzinli arabaların hepsi doğrudan çöpe. Hatta 1.6 dan daha büyük bütün dizellerde aynen hurdalığa gider durum dediğiniz kadar vahimse.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.