Şimdi Ara

Focus RS Türkiye'de (Auto Motor & Sport) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • terlikle nası sürüyo ya ben denemiştim olmuyo helal.
  • Arkadaşlar herkese selam, ben Emre Durmaz. Sevgili And ve benim bugün aldığımız bir karar sonucunda artık test ettiğimiz otomobiller hakkındaki bazı fotoğrafları ve videoları sizlerle paylaşacağız.
    Öncelikle kendim hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum. Zaten otomobiller hakkındaki test yazılarımı auto motor&sport dergisini satın alarak okuyabilirsiniz. Fakat hak veriyorum ki bu adam kimdir ki otomobilleri bizden daha iyi bilsin, biz de onun söylediğine güvenelim diyebilirsiniz?
    1986 doğumluyum ve babam 1984 yılından beri lisansı olarak ralli yapıyor. Ben de 2005 yılında yarışmaya başladım. 2007'de İstanbul Gençler Şampiyonu oldum. Ardından 2008 yılında Ford Rallye Sport Turkey takımında fabrika pilotu olarak yarıştım ve Türkiye Gençler 3. sü ve Grup A Sınıf 7 2.si olarak geçtiğimiz sezonu bitirdim. Halen aktif olarak ralli hayatıma devam etmekteyim. Yurt dışında birçok yarış okulunda eğitim aldım ve sizler gibi otomobilleri çok seviyorum. İstanbul Üniversitesi 3. sınıf Ekonometri öğrencisiyim ve aynı zamanda auto motor&sport dergisinde test pilotluğu yapıyorum.
    Şimdi bu Focus RS haberiyle ilgili bazı yorumlara gelecek olursak. Öncelikle dergiciliğin ve test pilotluğunun Türkiye'de oldukça zor olduğunu bilmenizi isterim. Sadece belirli günlerde pistlerden faydalanabiliyor olabilmek bizi birçok arabanın testini trafiğe açık alanda ve (insanları riske atmadan) yapmak zorunda bırakıyor. Bu durumdan inanın biz de çok rahatsızız ama malum koşullar böyle. Dolayısıyla apaçi sıfatının bizim gibi günde 3-4 araba test eden çekimlerini yapan, ve sonra ofise dönünp sabahlara kadar yazılarını yazıp sayfalarını hazırlayan kişilere söylenmesini pek doğru bulmuyorum. Bu zamana kadar 300'ün üzerinde yeni araba test ettim bu araçların içinde F430 da var Dacia Logan da var. Ama hiçbirinde trafikteki bir kişinin canına ya da malına kastedecek birşey yapmadım. Bu sefer de yapmadığımı düşünüyorum. Belki diyeceksiniz ki bu nasıl test. Bu tabii ki bir test değil. Bu bizim ilk çekim denememizdi ve sadece focus RS'i sizlerle paylaşabilmek adına çektik. Testin nasıl yapıldığını ise inanın ben zaten birçoğunuzdan daha iyi biliyorum.
    Focus RS'e gelecek olursak, gerçekten çok özel ve çok farklı bir araç, tek dezavantaj ise fiyatı. Rijidliği, sürüş dinamikleri, hızlanması, frenleriyle gerçekten çok özel bir araç. Sertlikten yana olmasının ise sizin gibi sportif otomobil tutkunları için bir sorun olacağını sanmıyorum. Özellikle yüksek süratlerdeki virajlarda (doğru çizgide ve doğru gaz emirleriyle) gerçekten Impreza STI kadar başarılı bir araç. Özellikle kilidin mekanik olması, (Quaiff %35 Oranında) çok ciddi bir avantaj. Fakat bu iki aracı karşılaştırmanın pek de doğru olduğuna inanmıyorum. Çünkü özünde gerçekten çok farklı araçlar. Dergimizin Temmuz sayısında Focus RS'in sayısal test değerlerine ulaşabilirsiniz. (Yani trafiğe kapalı pistte yapılmış hızlanma ve frenaj testleri)
    Bu benim forumdaki ilk yazım. Üslubum ve tarzımla ilgili herhangi bir şikayetiniz olursa lütfen beni uyarın. Bu günden sonra, vaktimiz oldukça teste gelen her araç hakkındaki görüşlerimizi sizlerle paylaşacağız.

    Saygılar,
    Emre Durmaz




  • @emredurmaz

    Teşekkürler, umarım güzel ve tarafsız paylaşımlar yaparsınız.
  • renk süper ya
  • Merhabalar Emre Durmaz,

    Açıklamanız içn teşekkürler. Sizin gibi birinin forumda paylaşımlarına devat etmesini canı gönülden isterim.

    Keyifli Forumlar...
  • Sayın Emre Durmaz,
    Öncelikle açıklama yapma inceliği gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ancak meslektaş olduğumuzu, 10 yıldır sizinle benzer bir işi yaptığımı belirtmek isterim. Bu zaman diliminde test ettiğim otomobil sayısının 1000 adede yaklaşması sebebiyle yaşanan güçlükleri emin olun sizin kadar iyi biliyorum.

    Size şunu çok net söyleyebilirim ki, tünel içindeki hızlanmanız testle, otomobilin dinamiklerini anlamakla hiç bir alakası yok. Bu tamamen "tünel içinde basalım ki ses yankılansın kamerada daha iyi duyulsun" düşüncesiyle yapılmış bir hareket. Bunu bize değil ama kendinize itiraf etmenizi tavsiye ederim. Youtube da buna benzer 1000 tane tünel içi ses dinletme gösterisi bulunuyor. Siz de buna 1 adet daha eklemişsiniz.

    Dergicilik, gazetecilik ne kadar zor olursa olsun hiçbir şey kuralları delmemizi masum kılamaz. Şöyle diyebilirsiniz 'siz hep kurallara uyuyor musunuz'. Cevabım şu olur 'elimden geldiğince'. Ben de insanım ben de bazen kurallara uymayabiliyorum. Ama siz en tehlikelisini yapıyorsunuz. Kuralsızlığı doğal bir şey gibi videoya çekiyorsunuz ve bunu yayınlıyorsunuz. Otokontrol burada devreye giriyor. Diğer videolarda elinizden geldikçe bir çekim yapmışsınız hiç bir problem yok. Tünel videosunuysa kendiniz izlediğinizde YAYINLAMAYALIM bunu demeliydiniz. Biz gazetecilerin bu tip otokontrolleri olması ŞART. Kötü örnek olmamalıyız. Aksi taktirde Şahiniyele polisin önünde drift yapan APAÇİ'den farkımız kalmaz değil mi?

    Sevgi ve saygılarımla




  • sayın emre durmaz.. zaten ilk 4 vidyoda şehir içinde bütün kurallara uyulmuş.. tünel içi uzama etkisi daha güzel olur diye düşünüldü herhalde.. pistlerde olmasında fayda var tabii... o yüzden rahat olun.. önemli olan paylaşım.. teşekkürler
  • Çok haklısınız tünel konusunda. Ama inanın ses çıksın duyulsun diye bir çabamız yoktu. Zaten çekilen görüntülerin testle alakası olmadıgını yazımda acıklamıstım. Ama Focus RS, insanı biraz tahrik eden bi araç, dolayısıyla bazen otokontrolde sorun yaşabiliyorsunuz. Ama sonucta kesinlile haklısınız. Focus RS'in gerçek testini trafiğe kapalı alanda yaptık. Ama sizin de dediğiniz gibi, paylasılan videolarda daha hassas davramamız gerekiyor. bu konuda uyardıgınız ıcın tesekkurler.
    Kendime itiraf etme konusuna gelince de sunu lutfen bılın kı ben yanlıs bısı yaptıgımda bunun bana soylenmesınden rahatsız olmam. Fikirlerinize ve uyarılarınıza saygı duyuyorum. Daha dikkatli davranacağız bu konuda.

    Tekrar teşekkürler, saygılar.
  • Emre Durmaz kardeşim benim merak ettiğim bir nokta var forumumuzu daha önceden takip ediyormuydun ? Birinden mi duydun ? Aramalarda mı buldun .. Yani bugunden öncesine dair bir fikrin varmı .

  • yok forumu daha once duymamıstım, And'ın önerisi sayesinde üye oldum
  • Derginizi ilgiyle takip ediyor ve yaptığınız işte başarılar diliyorum.
    Sizlere bu kanaldan ulaşabilmek iyi oldu, belki bu bağlamda forumca test edilmesini istediğimiz araçların bilgilerini size ulaştırabilir, yada daha önce test ettiğiniz araçlara ait çeşitli sebeplerle öznel olması sebebiyle dergide yer bulmayan düşüncelerinizi de sizden dinleyebiliriz.
  • Video dan seyrettigim kadarıyla boyle 305 HP aracın 6800 de kesıcıye gırmesı sızce normalmı yoksa daha ıyı olabılırmıydı ? sadece sormak ıstedım .
  • @emredurmaz

    öncelikle yaptığınız işte başarılar diliyorum...

    Benim sorum aracın fiyatına yönelik.Resmi bayi fiyatı henüz açıklandı mı?
  • turbo bi otomobilin 7000 civarı bir devir cevirmesi bile ınanılmaz bişi, sonucta atmosferik değil.. ınanılmaz basınclarda ve kompresyonda çalışan motorlar bunlar. aşırı beslemelı yani. Dolayısıyla focus rs in 7000 devir civarı ceviribilmesi bile cok ıyı ;)
  • Bu arada arkadaşlar bizim Ünal Korkmaz a Formda rakip geldi sanırım
  • Çok güzel ve iş bitirici bir otomobil.Gün geçtikçe RS'i daha da çok beğeniyorum.Zate beğenmemek elde değilki...
  • 63.500 euro baz fiyat
  • 34 RS 161
  • "emredurmaz" arkadaşa teşekkür ediyorum.

    Böyle videolarını ve testlerini bizle paylaştığı için Zaten AMS dergisini takip ederim. Oradan tanıdık gelmişti. En çok merak ettiğim araçlardan biri idi. Diğeri ise Cupra ve yeni impreza STI idi. Bu arada Focus RS sesine bittim. Sırf bu araçı sesi ve yol tutuşu için alırım. Her ne kadar 60bin Euro fiyatı bazıları için çok gelse de (o fiyata sti,evo,3.20 muhabbetleri olacağı için) bence bu fiyatı hakediyor. Ayrıca emre senden başka testler ve videolar bekliyorum. Eleştirilere ve olumsuz laflara fazla dikkate alma. Tabiki uyarı olarak dikkate alınabilir. Ama bence işi doğru yaptığın ve inandığın sürece sorun yok.

    Ayrıca mahsuru yoksa Type R , Cupra, OPC, Golf GTI, S3 vs. bu sınıftaki araçlar (Hot-hatch) arasında etkilendiğin ve düşünmeden alırım dediğim araç hangisidir? Merak ettim. Yalnız Focus RS ve STI bunların dışında tutmak kaydıyla....



    Bu arada "Inferno" arkadaşıda tşkler bence devam edin. Ayrıca senle ortak araçımız vardı. Geçmişte alışverişimiz oldu. İkimizde de Metalik Gri Tigra vardı. Bilmem hatırlarmısın!! Neyse seni burda görmek iyi oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ducatine -- 26 Haziran 2009; 2:53:26 >




  •  Focus RS Türkiye'de (Auto Motor & Sport)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.