Şimdi Ara

Focus kaza yaptım hava yastıkları açılmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese Merhaba;

    1 hafta önce talihsiz bir şekilde kaza yaptım 2006 model focus aracımla bir başka araca sert bir şekilde çarptım hava yastıklarımız açılmadı bir arkadaşım fordu dava edelim falan dedi sizce ne yapabilirim böylesine bir kazada açılması gerekmez mi ?[simage][/simage]

     Focus kaza yaptım hava yastıkları açılmadı



  • Önden darbelerde ki sizinkisi şiddetli gözüküyor açılması gerekirdi......
  • Emniyet kemeriniz takılı mıydı?
    Araç 2. el mi?
  • evet araç 2. eldi ama hava yastıklarında tamir falan yoktu servise baktırdık. Emniyet kemerimde takılıydı..
  • Allah korumuş... açılması için daha ne kadar hasarı olmalıymış...! walla arkadaşım aracın 2 . el olarak almışşsın servise de göstermiş, bir sorun yok denmiş. o zaman hukuki yollara başvurmanızı tavsiye derim...
  • ssensör airbah açacak kadar bir darbe almadığı için açılmamış yada darbe sensöre denk gelecek açıda vurulmamış. her kazada airbag açacak diye bir durum yok kitapçıkta bunla alakalı bir not vardı diye hatırlıyorum Focus I için.

    ne diye dava ediliyor? kaza yaptım airbag açılmadı. açılsaydı şu olurdu şeklinde mi?

    sizin yapcağınız şu olur. serviste araç bilgisayara bağlanır sensör darbe algıladı ama airbag açmadıysa üründe hata vardır. ayıplı mala belki girer. yoksa direk dava etmeniz bir sonuca ulaiağınız anlamına gelmediği gibi karşı davada açılabilir :)
  • "Mustafa-T"

    valla serviste sizin gibi konustu acaba merak ettim servistenmisiniz. )) o zaman sensorleri iyi yapsınlar çok şükür bişey olmadı ama hafif bi kaza değildi şaşkınlığım ve tepkim o yüzden. aynı hasara yakın bir kazada fieastanın açılması ve internette bazı videolarda aracın önüne "mutfak" tüple vuruyolar hava yastığı açılıyo yani şunu merak ediyorum ben 140-160 ile kaza yapsam açılcağı garanti mi açılmazsa zaten davada açamam ))
  • .

     Focus kaza yaptım hava yastıkları açılmadı
  • hava yastığının açılacağı hiç bir zamn garanti değil. bende serviste fealn çalışmıyor hatta aracımız servise bile sokmuyorum. ( yani lpgli diye onlar almıyor )

     Focus kaza yaptım hava yastıkları açılmadı


    pert ettik airbag açmadı :P

    focus I için airbag açması için belli bir açı da vurması gerekiyor diye kitapçıktada yazıyordu sanki. ama dıştan hiç kaporta hasar olmayıp kaldırama çıkıp airbag açan focus da gördüm.




  • bir dahakine açıyı tutturarak vurmaya çalışırız.
    ford motors co. öyle tavsiye etmiş
  • bu hasarda bencede açılması gerekirdi. ama açılmadıysa kaza yaptık hava yastıkları bile açılmadı dersiniz satarken :)

    şaka bir yana, çoğu markada oluyor böyle şeyler. ama şunu söyleyim, 150 ile giderken kaza yaparsanız ki alla korusun, değil hava yastığı su yatağı olsa sizi kurtarmayabilir. hava yastıkları 60 km/saat ten daha yüksek hızlardaki kazalarda çok başarı gösteremeyebilir. tabi kazanın nasıl olduğunuda bağlı. honda city ile kaza yapan bir tandığım, ortalama 150 ile gidiyordum kontrolü kaybettim demişti.. hava yastığı açılmış, kollarında yanık izleri vardı, araç pertti ve sağ çıkmıştı. kazanın nasıl olduğuda önemli..
    çok geçmiş olsn bu arada bi daa kaza felan yaşamayın işalla.
    saygılar..
  • bence o kazada açılması şart.
    bizde 2.el bir focus aldık kazalıydı ama bu kadar citti değildi servis e götürdük airbag ler sağlam dedi ankara ya bi geldik adam bi baktı hava yastıkları patlamış hava yastığını adam katlayıp kapatmış ve servis sağlam demişti
    bence servis haricinde bir yere götürün hem senserü hemde hava yastıklarını kontrol ettirin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.