Şimdi Ara

focus comfort 2011 ailesine yeni bir üye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
4.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle selamlar...

    2004 model 307 xr dizel aracımı (sıfır almıştım) 32.000 km de sattım

    Bir kaç galeri, bir kaç araba pazarı gezdikten sonra, fazla araç kullanmasamda 2. el bir araç almak istemediğime kanaat getirdim. Piyasadaki güncel araçları araştırırken (özellikle bu forumun ve yazarların çok fazla faydası oldu) focus istediğime karar verdim.

    Dizel baz donanımın 37.500 tl olması ve gerçekten az km ler yapmamdan dolayı benzinli focusta karar kıldım ve ford bayisine gittim...

    Seçenekler arasında 30.500 tl lik fiyatı ve içerdiği özelliklerle comfort dikkatimi çekti ve bu gün peşinatımı ödeyerek beklemeye başladım...

    Araç fırtına gri ve park sensörü gibi ufak bir hediyeli...

    Sanrım aldığım gün değiştireceğim jantlar ve uygulayacağım boya koruma dışında, satana kadarda başka bir değişiklikte bulunmayacağım....

    Şimdi siz değerli dostlarımdan ricam, özellikle bu aracı yeni alan, almayı planlayan veya bilgi sahibi olan varsa bilgilerini paylaşması...

    Şimdiden teşekkür eder, her üyeye kazsız, kargaşasız trafikler ve sürüşler dilerim.







  • Hayırlı olsun.
  • hayırlı olsun




  • Güle güle kullanın.30.500 tl cok guzel bir fiyat,ford fiyat listelerini incelerken benımde dikkatimi çekmişti.
    Valla aracımı satıp biraz kredi çekip bende alsammı diye düşünmeye başladım

    2011 model sıfır km FORD FOCUS 30.500TL çok iyi (donanım olarak sadece klima olsun bana yeter :) artık cruise control vb donanımlara aslında ihtiyacımız olmadıgı kanaatine vardım.
    Hayırlısı olsun bol bol resim çekip yüklerseniz çok faydalı olur.
  • Hasan Bey çok teşekkür ederim...

    Oğuzhan Bey çok teşekkürler....

    Mustafa Bey;

    Gerçekten öncelikli değiştirlmesi gereken listesi için güzel tercihler, focuslar hakkında fazla bilgim yok. Resimdeki jantlardan kullanırsam, lastikleride değiştirmem gerekecekmi acaba? Ayrıca krom ön çıta güzel bir detay.

    Sayın rhetorical;

    Focusa kadar çıkabileceğimi bende düşünmüyordum. Tabiri yerinde ise "araç sürekli yattığı" için 35-40.000 tl verip sıfır almak bana mantıklı gelmiyordu. Bundan dolayı aklımda beniznli bir 207 vardı... Fakat burdaki yorumlar ve fiyatları görünce sitesine girip bende inceledim ve ilk etapta çok şaşırdım. Bu segment ve kalitede bir aracın bu fiyatda olması kullanıcılar için sevindirici.. Hani derler ya "boş araç" diye. Öyle boş bir araçda değil...

    Umarım siz de hayırlı kararlar verirsiniz ve çok çok daha iyilerine sahip olursunuz...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanyey -- 26 Eylül 2010; 9:46:59 >




  • Öncelikle hayırlı olsun. Bence fiyatı muadil araçlarla kıyaslandığında çok doğru bir seçim.
    Ben de 2009 Model 1.6 100PS Comfort aracı ÖTV indirimi zamanı 30.000 TL verip almıştım. Sizin aracınıza artı olarak digital klima+yağmur ve far sensörü var.
    Aracı aldıktan kısa bir süre sonra Cam filmi+Cam Çıtaları+Bagaj Çıtası ilave ettirdim. Ön panjur nikelajını düşündüm fakat uygun fiyata bulamadım. Gerçi taktırsam da sanırım kırılacaktı önden hafif dokundurdular tampon boyandı.
    Aracın üzerinde 15' jant olduğu için arkadaşın verdiği linkteki jantları aldığınızda (Titanium modellerdeki 16' jant) 4 adet de lastik almanız gerekecek. Ben de düşündüm 4 lastik 4 jant almayı fakat aracın üzerindekiler boşa çıkip elimde kalacağından erteledim. 30-40 bin km yapıp Lastik değiştirmem gerektiğinde 16 veya 17 inc jant ve uygun lastik alacağım.

    Aracın motoru ise beni performans pek tatmin etmemekle birlikte yine de memnunum. Ş.içi yakıt tüketimi de biraz yüksek 115PS olanlara göre bilginiz olsun. Kazasız belasız günler..




  • Sayın Terqualis detaylı paylaşımlar için teşekkür ederim...

    Sanırım bu confortlarda otomatik klima, yağmur ve far sensörü yok, donanım özelliklerinde bunları göremedim. Gerçi enteresan bir donanıma sahip. Bu özelliklerin çıkmasına şaşırmam sanırım :)

    Yakıt konusunda 1.6 ların 3-5 farkı kabullenirsek hemen hemen aynı yaktığını düşünüyorum. Açıkçası 100 km/10 lt yi şehir merkezinde ve her zaman yoğun trafikde olduğumdan dolayı gözden çıkardım.

    Bu hesapları bende aracı almadan yaptım. Dizelden benzinliye geçiş toplam kullanımda (araç satılana kadar yapılacak olan toplam km) fark yaratmasada, benzincideki veya sürüş esnasındaki yakıt sarfiyatı hesabı bir nebzede olsa psikolojimizle oynayacaktır, eminim.

    14 senedir araç kullanıyorum. Bunu şu nedenle söyledim, araç kullanmayı az çok bilirim. 32.000 km de olan dizelin (6 senelik) ara sıra çıkarttığı problemlerden dolayı açıkçası dizelden soğudum.

    Km de az yaktım, hadi mutlu olayım derken, şehir dışında alınan kötü bir yakıtın tatilimi nasıl katlettiğini çok iyi bilirim. Ben" yakıta biraz fazla vereyim ama aklım araçta olmasın" mantığı ile benzinliyi tercih ettim. Umarım pişman olmam.

    Umarım sizde aracınızı keyifle ve kazasız/belasız kullanırsınız.

    Saygılar,




  • Kaanyey ; benim aracı aldığım dönemde (ÖTV indirimi dönemi) Türkiye'de sıfır araç talebi patlama noktasına geldiği için Ford Otosan akıllıca bir hareket yaparak Ukrayna Pazarına giden araçları Türkiye'ye getirtti. Sanırım 2500 adet geldi ve satıldı. Fiyat olarak 1.6 Trend 115 ps'den uygun olmasına ragmen daha dolu olan bir araca talep fazla olunca Ford bunu Trend Comfort Paket olarak sürekli satma politikasını benimsedi bence iyi de yaptı. Ama o saydığımız özellikler bu pakette yer almıyor. O dönemden bu döneme bu kadar zaman geçti ve diğer marka modellerin fiyatı o kadar artmışken bu arabanın fiyatı neredeyse hiç artmadı ve hala da yogun bişekilde satılıyor. Ben esasında Titanium için kapora vermiştim. Ford Plaza'da çalışan arkadaşım bana bu aracı almamı önerdi, showroom'a gittiğim gün her iki araç yanyana defalarca girdim çıktım inceledim. 1 günlük düşünme payından sonra Trend Comfort paket almaya karar verdim. Fiyat farkı tam 5.000 TL idi ve şuan iyi ki öyle yapmışım diyorum. Sizin de pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Tepe tepe (pardon güle güle) kullanın
    Dizel konusunda düşüncelerinize katılıyorum ancak bu biraz da şans işi, kimisi de hiç sıkıntı yaşamadan senelerce biniyor. Aracı almadan 'Benzinli mi Dizel mi' sorunsalında kendi kendinizi zaten ikna etmişsiniz mesele yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ChemtraiLs -- 29 Eylül 2010; 16:55:59 >




  • Aslında aklımda suzuiki grand vitara 3k de vardı. Bundan dolayı şu anki, km de 0,35 - 0,38 tl arası yakıt göüzümü korkutmuyor. O araçta min 0,50 olduğunu düşünürsek bide :)

    Bende daha üst donanıma baktığımda, aracı aldığım yerin elinde hazır olmasına rağmen üst donanımı değil, comfortu almamı tavsiye etti. Tabiki satış politikasıda olabilir, bu ihtimalde var fakat bana konuşmaları çok sıcak gelmişti.

    Umarım hepimiz kazasız, belasız kullanırız. Ve umarım sonradan pişman olup, "en uygun lpg hangisi" diye başlık açmayız :)
  • Dün 2007 Honda Civic Premium aracı 31500TL'e almak için kapora verdim ama bugün Focus Comfort'un fiyatını görünce iki arada bir derede kaldım. Sizce 32000TL'ye "0" Focus comfort mu, yoksa 31500TL'ye 33500km'de, 2007 civic premium mu?
  • Sayın Denizcan;

    Bence söylediğiniz tamamen kişisel bir karar, şöyleki;

    Eğer herkes sıfır km araca yönelseydi ikinci el adı altında bir piyasa olmazdı ve olsada çok düşük fiyatlarda araçlar satılırdı.

    Ben şöyle düşünüyorum. Genelde kimse "sorunsuz" aracını satmıyor. Sorunsuzdan kastım ufakda olabilir, büyükte.

    Ben marka gözetmeksizin kendi düşüncemi belirticeğim...

    Alacağımız ikinci el aracın bizden önce nasıl bir kullanıma maaruz kaldığını, değiştirlmesi gereken parçalar varsa kimler tarafından nasıl değiştirildiğini, kronik bir sorununun bulunup bulunmadığını bilmiyoruz.

    Alacağımız ikinci el aracın kullanımdan 1 km sonrada 100.000 km sonrada arıza yapma şansı var ve sanırım sizinki garanti kapsamında değil.

    Model olarakda gireceğimiz yeni yıldan sonra 4 senelik bir araç almış olacaksınız.

    Bende şöyle bir psikolojide var, araç alırken verdiğim 30.000 tl gözüme batmaz fakat bir gün sonra harcayacağım 50 tl lik ufak bir masraf beni rahatsız eder. Maalesef ikinci ellerde bu ufak tefek masraflar bitmek bilmiyor.

    Ben focus alın demek için söylemiyorum çünkü bende focusu kullanmadım ve bilmiyorum. Yaptığım sadece sıfır ve ikinci el arasındaki karşılaştırma...

    Focus adına sadece listeye bakarak şunu söyleyebilirim.... Bence yeterli donanıma sahip sıfır km ve kendini kanıtlamış bir aracı çoğu ikinci el araçla aynı fiyata/ daha ucuza satıyorlar. Bana kaçırılmayacak bir fırsat gibi geldi...

    Dip Not: Bende almdana önce bir kaç galeri ve araba pazarı dolaştım maalesef alabilinecek bir araç bulamadım...

    Umarım tercihiniz ne olursa olsun sorunsuz, kazasız belasız kullanırsınız...

    Bir dip not daha : Araç fiyatı 30.500 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanyey -- 29 Eylül 2010; 20:50:38 >




  • ağustos ayında 2011 model focus comfort sedan(4k) metalik siyah aracımı 30500 tlye satın aldım
    şu anda 5000 km yol yaptım çok memnunum
    ikinci el araç almayı düşünenler sıfır araç fiyatlarına göz atıp öyle karar vermeli diye düşünüyorum
    şu anda benim aldığım fiyattan comfort modelin aynı donanıma sahip 2009 ve 2010 modellerini ikinci elde satmayı düşünen bazı satıcılar var ve satıyorlar da
    bilgilerinize arz olunur
  • Hayırlı olsun hocam. Bende Focus almayı düşünüyorum. Size bir soru soracaktım. Peşinatı ödedikten ne kadar sonra arabayı teslim alabiliyoruz? (Bayrama yetiştirmeye çalışıyorum :) )
  • Her zaman sıfır otomobil arkadaşım.


    quote:

    Orijinalden alıntı: Denizcan_

    Dün 2007 Honda Civic Premium aracı 31500TL'e almak için kapora verdim ama bugün Focus Comfort'un fiyatını görünce iki arada bir derede kaldım. Sizce 32000TL'ye "0" Focus comfort mu, yoksa 31500TL'ye 33500km'de, 2007 civic premium mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanyey

    Sayın Denizcan;

    Bence söylediğiniz tamamen kişisel bir karar, şöyleki;

    Eğer herkes sıfır km araca yönelseydi ikinci el adı altında bir piyasa olmazdı ve olsada çok düşük fiyatlarda araçlar satılırdı.

    Ben şöyle düşünüyorum. Genelde kimse "sorunsuz" aracını satmıyor. Sorunsuzdan kastım ufakda olabilir, büyükte.

    Ben marka gözetmeksizin kendi düşüncemi belirticeğim...

    Alacağımız ikinci el aracın bizden önce nasıl bir kullanıma maaruz kaldığını, değiştirlmesi gereken parçalar varsa kimler tarafından nasıl değiştirildiğini, kronik bir sorununun bulunup bulunmadığını bilmiyoruz.

    Alacağımız ikinci el aracın kullanımdan 1 km sonrada 100.000 km sonrada arıza yapma şansı var ve sanırım sizinki garanti kapsamında değil.

    Model olarakda gireceğimiz yeni yıldan sonra 4 senelik bir araç almış olacaksınız.

    Bende şöyle bir psikolojide var, araç alırken verdiğim 30.000 tl gözüme batmaz fakat bir gün sonra harcayacağım 50 tl lik ufak bir masraf beni rahatsız eder. Maalesef ikinci ellerde bu ufak tefek masraflar bitmek bilmiyor.

    Ben focus alın demek için söylemiyorum çünkü bende focusu kullanmadım ve bilmiyorum. Yaptığım sadece sıfır ve ikinci el arasındaki karşılaştırma...

    Focus adına sadece listeye bakarak şunu söyleyebilirim.... Bence yeterli donanıma sahip sıfır km ve kendini kanıtlamış bir aracı çoğu ikinci el araçla aynı fiyata/ daha ucuza satıyorlar. Bana kaçırılmayacak bir fırsat gibi geldi...

    Dip Not: Bende almdana önce bir kaç galeri ve araba pazarı dolaştım maalesef alabilinecek bir araç bulamadım...

    Umarım tercihiniz ne olursa olsun sorunsuz, kazasız belasız kullanırsınız...

    Bir dip not daha : Araç fiyatı 30.500 TL



    Yorumlarınız için teşekkürler, 3 gün önce "0" focus aldım.




  • Araçlarını yeni alan arkadaşlar hayırlı olsun, umarım kazasız belasız kullanırsınız...

    Yakıtları nasıl abartıldığı gibi varmı?

    İlhan Bey, sanırım bu ayın 15 inde gelecek olan bir gemi var. Bu gemide istediğiniz araçtan bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

    Mesela ben fırtına griden aytozuna dönüş yaptım, benim fırtına şu an boşta :)
  • Araçlarını yeni alan arkadaşlar hayırlı olsun, umarım kazasız belasız kullanırsınız...

    Yakıtları nasıl abartıldığı gibi varmı?

    İlhan Bey, sanırım bu ayın 15 inde gelecek olan bir gemi var. Bu gemide istediğiniz araçtan bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

    Mesela ben fırtına griden aytozuna dönüş yaptım, benim fırtına şu an boşta :)
  • ben aldığımda ellerinde bu araç mevcuttu onun için beklemedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaanyey

    Araçlarını yeni alan arkadaşlar hayırlı olsun, umarım kazasız belasız kullanırsınız...

    Yakıtları nasıl abartıldığı gibi varmı?

    İlhan Bey, sanırım bu ayın 15 inde gelecek olan bir gemi var. Bu gemide istediğiniz araçtan bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

    Mesela ben fırtına griden aytozuna dönüş yaptım, benim fırtına şu an boşta :)


    Sağolun hocam. Bende bugün galeriye gidip aytozu siparişi verdim. Bir aksilik olmazsa ayın 18'inde gelecek dedi.

    Herkese bakıyorum, park sensörü vs.. hediye almış. O kadar uğraştım bişe kopartamadım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.