Şimdi Ara

focus alacaklara bilgi....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • benim 2010 model ford focus collection 100ps oromatik aracım var.abartmıyorum şehir içi 44 kuruşu gördüm bmd incagas marka sıralı sistem lpg taktırdım 25-30 kuruş arası şehir içi verileri mevcut.ayrıca ford aracı satana kadar aracının arkasında duruyor daha sonra inanın sizi tanımyor bile.ben aracımı 2010 temmuz ayında aldım 35000 tl ye daga sonra 2011 temmuzda satıp yerine dizelini almak istediiğimde aldığım ford bayisi benim aracımı 25000 tl ye alabileceğini söyledi.hem sattıkları araçtan kar etmek istiyorlar hemde benim aracımdan galerici mantığıyla kar etmek istiyorlar.aracım daha 15000 km de ve bir çiziği bile yok.fiat bayisi bile beim aracıma 30000 tl verirken taksata ford 25000 tl verip müşteirine ne kadar değer verdiğini göstermiştir.şimdi yei focusa 50000 tl istiyorlar bence bu fiyatlara çıkacaksanız ve hatchback bir araba istiyorsanız golften şaşmayın ben şimdi arcımı satıp golf dsg şanzımanlı dizel bir modelini almak isytiyorum kısmetse forddan çok ağzım yandı dünya kadar benzin parası verdim araba içiyor resmen benzini lpg taktırsanız yine kaçışı yok millet 22 kuruş yakarken ben 30 kuruşu bile gördüm...







  • Keşke arabayı alırken katalog verilerine baksaydınız. Şehiriçi 10.6 lt/100km yazıyor kataloğunda. 10.6 X 4.34= 46
    Katalog değerine göre 46 kuruş yakıyor siz 44 kuruş yakıyorsanız anormal bir durum yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: odakodak

    Keşke arabayı alırken katalog verilerine baksaydınız. Şehiriçi 10.6 lt/100km yazıyor kataloğunda. 10.6 X 4.34= 46
    Katalog değerine göre 46 kuruş yakıyor siz 44 kuruş yakıyorsanız anormal bir durum yok.


    biliyorum ama ben ilk alırken 2010 yılında adamlar öyle allayıp pulladıki benzinde o zaman 3.7 tl idi.şimdi kafamı nerelere vursam diyorum keşke astra eastronic 1.3 cdtı alsaymışım aralarında pekte fark yoktu...
  • 2000 senesinde sifir Focus 1.6 Ghia otomatik almistik.
    Her sene bayramlarda İstanbul-Adana arasi yolculuk yapariz her yolculukda İstanbuldan yola cikar Ankara Golbasinda depoyu tekrar fullerdik.
    Bu sefer Yeni aracimiz ve ilk otomatik aracimiz olan Focus ile yolculuga ciktigimizda İstanbuldan Boluya gelince benzin isigi yaninca basimizdan asagi kaynar sular dokulmustu,performansdan bahsetmiyorum bile berbat cunku.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 21 Eylül 2011; 3:17:05 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmeta60

    2000 senesinde sifir Focus 1.6 Ghia otomatik almistik.
    Her sene bayramlarda İstanbul-Adana arasi yolculuk yapariz her yolculukda İstanbuldan yola cikar Ankara Golbasinda depoyu tekrar fullerdik.
    Bu sefer Yeni aracimiz ve ilk otomatik aracimiz olan Focus ile yolculuga ciktigimizda İstanbuldan Boluya gelince benzin isigi yaninca basimizdan asagi kaynar sular dokulmustu,performansdan bahsetmiyorum bile berbat cunku.

    valla bizde yalan yok istanbulda e-5 te inanırmısın sefaköy yokuşunda avcılar istikametinde giderken araba bayılıyor resmen koskoca 1.6 benzinli aracımı 1.1 motorlu picanto bile solladı ya başka birşey demiyorum.arabayı ilk aldığımızda babamı yolladım alsın diye haramidere kentforddan aldı arabayı avcılara geldi gelirkende 20 tl lik benzin almış geldiğinde benzinden eser yoktu.lpg taktırdım hala 25-30 kuruş arası yakıyor satacaktım 25000 tl verdiler 15000 deki arabaya.atsan atılmaz satsan satılmaz biniyorum şimdi kardeş olduk arabayla...




  • Otomatik vitesin böyle bir handikapı var. Performans istiyorsanız gaza yüklenip yüksek devirde kullanacaksınız. O zaman da tüketim artıyor tabi. Ama dikkat ederseniz otomatik benzinli arabaların fiyatları dizele göre çok uygun alırken. Hatta Focus benzinli düz ile otomatik aynı fiyata satılıyordu. Yani herşeyin bir bedeli var. Öte yandan konfor konusunda otomatik vites çok büyük rahatlık.
    Focus 1 ile Focus 2 otomatik arasında ise ağırlık farkından dolayı yakıt tüketim farklılığı gayet doğaldır.
    Diğer konu ise: Yetkili satıcılar hangi markada olursan olsun takasta 2. elden para kazanmayı hedefliyor. Makule yakın fiyat veren de kendi aracında indirim yapmıyor pek.
    Ben önceki aracımı uğraşmayayım diye takasa verip yeni araç alacaktım, Vw ile kavga ettim neredeyse, Nissan'ı şikayet ettim. Opel'den de vazgeçtim. 15 bin liraya sattığım aracıma en çok veren 13 vermişti. Nissan 11 verip çok iyi para verdik diye bir de hava atmıştı. En sonunda aracımı kendim satıp Focus aldım.
    Bu arada 2010 model Focus Titanium otomatiği 38'e almıştım. VW aynı donanımda Golf Highline DSG için 56 milyar fiyat vermişlerdi. Opel Astra'nın Cosmo'su için ise her ne kadar donanımı biraz daha dolu da olsa 50 istediler. Demem o ki tamam bu araba çok yakıyor az gidiyor ama fiyatı da ona göre uygun. Kaskosuna 750 lira ödedim aldığımda. Golf'un kaskosu 1500 lira tutuyordu. Astra'nın da ona yakın.
    Onun için bu araçlardan kendisinin neredeyse iki katına yakın fiyata satılan dizel araçlar kadar az yakıt tüketimi ve performans beklemeyin. Az kilometre yapacaksanız ve otomatik konforu istiyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Zaten çok kilometre yapan birisi için benzinli araç almak bile bile lades demektir.




  • Benzinli olup yakmayan araç yok arkadaşlar. Az yakıyor diyen yalanın kralını söyler. Lpg yi bilemem ama.
  • 29000 benzinli 38 bin dizeli idi 29 bine o sınıfta başka araç yoktu...9 binlira farkı nasıl verirsiniz. Sonra 7-8 sene o araca nasıl binersiniz...Golf dizel alacak paranız varsa hiç beklemeyin....Şu anda bakıyorum 29 binlik 2011 araçlara 31-33 arası para istiyorlar 27-28 e heralde satılır...( Orasını bilemem) O yüzden araç alınırken iyi düşünülmeli kaç kilometre yaparım kaç sene binerim dizel -lpg hangisi diye.. Bu forumlar bu yüzden olsa gerek ...Sözünüz malınıza geçer çok takmayın satılır da alınırdaaa.......
  • dedğiniz doğru otomatik vites benzinli ile otomatik vites ( focusun dizel otomatiği yok bu arada) dizel arasında 20000 tl oynuyor.birde şu konu var düz vites yeni kasa dizel focusa 59000 tl istiyorlar.jetta dsg şanzıman dizelse 65000 tl.siz hangsini alırsınız diye sorayım.herhalde ford 59000 tl ye sattığı aracı takasta 20000 e felan sayar kanımca.:-)))
  • - 2011 model Eski kasa sedan titanium 109 PS TDCi 50500.
    Sanırım bunda bir açıklamaya ihtiyaç yok. Herkesin malumu olan bir araç.

    - 2012 model Yeni kasa Trend Sedan Güvenlik paketli 50500
    ESP TVC perde hava yastığı vs vs güvenlikle ilgili herşey var. Bunların hiçbirisi sizin arabanızda yok.
    Konfor donanımı olarakta sizin arabanızla aşağı yukarı aynı. Fazladan MP3 çalar falan var işte.
    Liste fiyatı : Trend 1.6TDCi 95PS 4K 53.610 TL + güvenlik paketi (900 lira falandı galiba) 54 500 liralık arabada 4 bin lira avantajınız var...


    İkiside dizel bu arabaların. İkiside sıfır.

    Sizin arabanızıda 27-27.5 gibi rakamlara almayı taahhüt ediyorlar. Kazası belası olmadığı varsayılarak verilen fiyatlar bunlar. Bizzat telefonda ben konuştum. 15bin km de, kazasız, otomatik 2010 collection. Dedikleri 29-30 gibi müşteriye gideri var, (yerel piyasa) 27-27.5 gibi alırız. Dedikleri aynen bu. Adam neredeyse 30 bin lira para yatıracak, 1500 lira para kazanacak. Yaklaşık %5 kardan bahsediyoruz. E bu işletmelerin hayır kurumu olmayıp kar amaçlı kuruluşlar olduğunuda hesaba katarsanız %5 gayet makul bir kar marjı bence.


    Şimdi siz şunu sorgulayın, siz gerçekten arabanızı değiştirmeyi düşünüyormusunuz? yoksa beyin jimnastiğimi yapıyorsunuz?




  • temmuz da focus3 dizel aldım pişmanım araç rolantide anormal titriyor servis ve otosan normal olduğunu öylüyor 13 yıllık kullanıcıyım
    ilk aracım toros bile böyle titremiyordu. bu sorunlar netleşinceye kadar bekleyin bence
  • Zaten fiyatlar oturuncaya kadar Ford almak ne kadar mantıklı bilemiyorum ama ben kesinlikle almam....Hele 1 sene geçsin varsa kronik sorunlar çözülsün sonra....Hele bu fiyatlara zooor....
  • bnde focus çok sewerim arkadaşlar alcaktım büyük hayalim vardı bu dewirde türkiyede hangi bütçede olursan ol arabaya binilmez..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.