Şimdi Ara

FOCAL 836 vs. KEF Q900

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Her iki hoparlörüde farklı ortam ve avr lar ile dinledim focal tizlerde daha iyiyken kef mid ve bass larda daha öndeydi , sinemada hangisini tercih ederdiniz?



  • kesinlikle focal hem sinema hem de müzik
  • İki iddialı marka ve iki güzel model...Stereo'da KEF tercih ederdim ama sinemada Focal....Aslında sinemada da muazzam farklılıklar olmayacaktır ona da KEF diyebilirim...Sadece KEF'in üç boyutlu sahnesi bile yeter...KEF koaksiyel yapıda mid sürücüler kullandığı için Tweeter delay yok yani bütün tınılar aynı anda aynı kaynaktan çıkıyor bu da muazzam bir sahne demek aynen full range dinliyormuş gibisiniz lakin konvansiyonel ürünlerdeki bu frekans gecikmeleri (delay) sesteki sahneyi ve boyutu alıp götürüyor dikkat ederseniz çok ciddi markaların çok ciddi modellerinde tweeter üniteleri bu gecikmenin önüne geçilmesi için ya daha geride konumlandırılmışlardır (sonus faber, usher vs..),ya dışarıdadır (b&w) veya mid-bass sürücüsünün ortasındadırlar (örnek tannoy,kef vs..)...Bu arada @murat 131; kesinlikle focal demişsiniz focal 836 kullanıcısı mısınız? Bu kesinlik nereden geliyor?...Ürünün farklı artıları varsa bizde bilelim bizimle paylaşır mısınız?

    Edit: İmla,bilgi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atalayalper -- 19 Şubat 2012; 1:33:39 >




  • Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum şuan kullandığım dali ikon6 mk2 li 5.1 sistemimden sonraki adım ne olabilir diye(avr pio. lx-83),Q900 leri sinema da 5.1 olarak dinleyemedim ama stereo da focal 826 dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim.focal 836 ların sinema performansı gerçekten etkileyiciydi yalnız zayıf halkanın 800 serisi center olduğunu düşünüyorum,extreme audio da focal 836 ları electra cc1008be center ile dinledim ve ses gerçekten çok sağlamdı.kef Q600c center merak ettiğim bir diğer center hop. kullanan pek yok galiba.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atalayalper

    İki iddialı marka ve iki güzel model...Stereo'da KEF tercih ederdim ama sinemada Focal....Aslında sinemada da muazzam farklılıklar olmayacaktır ona da KEF diyebilirim...Sadece KEF'in üç boyutlu sahnesi bile yeter...KEF koaksiyel yapıda mid sürücüler kullandığı için Tweeter delay yok yani bütün tınılar aynı anda aynı kaynaktan çıkıyor bu da muazzam bir sahne demek aynen full range dinliyormuş gibisiniz lakin konvansiyonel ürünlerdeki bu frekans gecikmeleri (delay) sesteki sahneyi ve boyutu alıp götürüyor dikkat ederseniz çok ciddi markaların çok ciddi modellerinde tweeter üniteleri bu gecikmenin önüne geçilmesi için ya daha geride konumlandırılmışlardır (sonus faber, usher vs..),ya dışarıdadır (b&w) veya mid-bass sürücüsünün ortasındadırlar (örnek tannoy,kef vs..)...Bu arada @murat 131; kesinlikle focal demişsiniz focal 836 kullanıcısı mısınız? Bu kesinlik nereden geliyor?...Ürünün farklı artıları varsa bizde bilelim bizimle paylaşır mısınız?

    Edit: İmla,bilgi..

    Alper bey ben sadece kendi şahsi fikrimi belirttim kef i de focali de extremde dinledim ben ve orada bulunan 2 arkadaş aynı kanıya vardık kefin referans serisi olsa onları çok beğeniyorum şimdi piyasada yok en son evvelki sene MM de vardı teşhir ürünleri çizik yara bere içindeydi benim içime sinmedi ama hepsini sattılar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.