Şimdi Ara

FlashGet Nasil Kullanilior?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • soruyu biliosunuz... yorumlarinizi bekliorum....



  • hemenpaylas.com dan dosya cekicem ama flashget i nasil kullanicagimi bilmiyorum
    [h e m e n p a y l a s]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTCsK -- 25 Nisan 2006; 4:15:56 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: uTKu_KivcaKs39

    hemenpaylas.com dan dosya cekicem ama flashget i nasil kullanicagimi bilmiyorum
    [h e m e n p a y l a s]

    Flashget'i açman yeterli sağ alt köşede simgesi olsun,başka hiçbir şeye gerek yok,flashget hemen açılır zaten sorar sana indireyimmi diye
  • Her zaman sormaz. eğer link, direk link ise üzerine sağ tıkla menüden "flashget ile indir" de
  • olmuo ya kardaşlarim
    dosyayi indir diorum h e m e n p a y l a s ta ama tik yok pencere tazelenio yüklemio
  • bazen öyle olduğunu forumda daha evvel bir arkadaş da söylemişti,ama benim indirdiğim tüm dosyalarda flashget açıldı otomatik olarak,genede hemenpaylaş +1
  • rapidsh.are den indirme yapmadığını biliyorum ama hemen payl as tan yapıyor..
    Sağ tıkla direk linki al yeni dosya de flashget den sonra url kendi çıkıyo zaten kopyala dediysen...Sonra indir diosun işte....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackblue -- 25 Nisan 2006; 19:20:25 >
  • sağ tıklaynıca download using flashget diye bir seçenek olur onunla alabiliyorsun
  • arkadaşım internet explorer mı kullanıyorsun? örneğin opera kullanıyorsan onda çıkmıyor. operaya ayrıca flashget eklentisi koyman gerekir.
    esenlikler...
  • Fire fox
    kullaniyorum....
  • Firefox kullanıyorsan flashgot eklentisini yüklemen lazım.
    http://www.flashgot.net/getit
  • flashgeti en verimli biçimde kulanabilmek için yapmanız gerekenler :

    Popüler Download Yöneticisi - FlashGet
    Eger internette çok dolasiyor, ve hosunuza giden seyleri (program,mp3..) indiriyorsaniz, Windows'un dosya indirme rutini size yavas ve kötü gelecektir. Hele bir de büyük bir dosyayi indirirken, ve de büyük bir kismini indirmisken baglantinizin kopmasi gibi birseyle karsilasirsaniz... Bu noktada yardimimiza hizli indirme programlari yetisiyor. En popülerlerini sayarsak: GETRIGHT, FLASHGET, DAP(Download Accerelator plus),GO!ZILLA, NETANTS, MASSDOWNLOADER, DOWNLOAD ASSISTANT... Ben sahsen hepsini denedim, fakat ençok FlashGet(Jetcar)'i begendim ve hala da bu fikrim degismedi.

    İnternet yaygınlaştığında ve biz netten bir şeyler download etmeye başladığımızda hep kendimize aynı soruyu sormuşuzdur: "Bunu daha hızlı download edebileceğimiz bir şey yok mu?"
    Aslında vardı ama daha pahalı modemler, kablo modemler yada bunun gibi donanımlar. Eee tabii bir de bunun yazılım kısmı vardı ve şimdiye kadar oldukça çok download hızlandırıcı programlar çıktı. Bunlardan en ünlüleri hepimiz bildiği ve çoğumuzun kullandığı Go!Zilla ve GetRight. Ama bunların şimdiye kadar ben hiçbir hızlandırıcılık görevi yaptığını görmedim, duymadım. İnanın sadace download devam ettirme özelliği dışında hiçbir hızlandırıcı aktiviteleri yok. Ama Flashget, bir diğer adıyla Jetcar tam anlamıyla bir download hızlandırıcı. Bu programı kullananların yavaş yavaş artmasıyla birlikte popüleritesi de git gide çoğalmakta.
    Peki nedir bu FlashGet? Oldukça mantıklı bir çalışma şekli olan programın en önemli özelliği indireceğiniz dosyaları parçalara ayırarak hızlı bir download sunması. Örneğin; 5mb'lık bir dosyayı download etmeye başlıyorsunuz. Bu program o dosyayı hemen 5 eşit parçaya bölüyor (isterseniz daha fazla ya da daha az parçaya bölünmesini sağlayabilirsiniz) ve böldüğü parçaların başından download etmeye başlıyor. Bunlara jet deniyor. Yani 5mb'lık bir dosyayı aynı anda başlayacak şekilde 1mb'lık dosyalar halinde download ediyor. Bu sayede oldukça hızlı bir bir şekilde dosyalarınızı indiriyorsunuz. Tahminen bu program download süresini yarı yarıya düşürüyor. Bu da size para ve zaman kazancı sağlıyor.

    Şekil-1 (Dil Seçenekleri Bölümü)
    FlashGet'in özellikleri bununla da bitmiyor. Program Türkçe'nin de içinde bulunduğu tam 46 dili destekliyor. Evet yani programı Türkçe olarak da kullanabiliyorsunuz. Ayrıca her programda olduğu gibi "Resume Download" yani download devam ettirme özelliği de var. Bunun yanında download hızlandırıcı programa izin vermeyen bazı sitelere de çözüm sunuyor. Yeni download deyip URL'nin adını panoya kopyaladığınızda direk servera bağlanıyor. Bu özellik bazı programlarda da vardı ama bununkini kullanması biraz daha kolay. Diğer bir özellik ise hız limiti özelliği. Bu özellik sayasinde indirdiğiniz birkaç dosya varsa bunların aynı hızda indirilmesini sağlıyorsunuz. Programın öyle her tarafı reklamla dolu değil ama isterseniz kayıt tescil kodu kullanarak reklamı kaldırabilirsiniz. Tabii bunun için bir ücret ödemeniz gerekmektedir.
    FlashGet, Internet'ten bir dosya indirirken bağlantınız kesilip de dosyanız yarım kalırsa siz internete ne zaman tekrar bağlandığınızda ne kadarlık bir kısmını indirdiğini hatırlayıp, indirme işlemine kaldığı yerden devam ediyor.
    Bu progamın en faklı ve güzel tarafı ise şu: Herhangi bir siteden bir programı indirmek istediniz (örneğinhttp://212.252.117.50/internet/napv2b6.exe). FlashGet otomatik olarak bu dosyayı indirmeye başlıyor. Ve bir yandan da internet üzerinde bu dosyayı bulabileceği diğer siteleri tarıyor. Varsa programı indirebileceği alternatif site adreslerini ve bunların en hızlılarını tesbit ediyor (napv2b6.exe için 33 alternatif site tesbit etti). Ardından da daha önce başladığı indirme yerinden vazgeçip en hızlı siteden dosyayı indirmeye başlıyor (örneğimizde ftp.cs.itu.edu.tr adresinin en hızlı site olduğu tesbit edildi). Dosyayı 10 kadar parçaya bölüp, her bir parçasını ayrı bir siteden en hızlı şekilde indiriyor. Eğer indireceğiniz dosyanın alternatif sitesi yoksa, bu durumda aynı adrese tesbit ettiğiniz parça sayısı kadar bağlantı kurup dosyayı parçalar halinde indiriyor ve elbetteki bu parçaları birleştiriyor. Elbette ki bu işlemler arka planda gerçekleşiyor ve siz farkına varmıyorsunuz.

    Şekil-2 (Dosya İndirme Ayarları Penceresi)
    Programın bir diğer güzel yanı ise, örneğin 10Mb dosya indireceksiniz. Bunun için bilgisayarın başına bağlanıp 3-4 saat beklemenize gerek yok. FlashGet'in Araçlar menüsünde Bitince kapat menüsünü işaretlerseniz, dosya indirmesi bittikten sonra internet bağlantınızı otomatik olarak kesiyor.
    Hatta, bir adım ileri giderek indirmesini istediğiniz programları TAKVİM'liyorsunuz. Örneğin saat 22:00'de FlashGet otomatik olarak sizin internet bağlantınızı aktifleştiriyor, dosyayı indiriyor ve işi bitince hattı (Telefonu) kapatıyor.
    FlashGet'in ayarlarını yapalım:
    1)Ilk önce FlashGet'in son sürümüne sahip degilseniz, program sayfamizdan indirin. Kurduktan sonra Wiew menüsünden Language bölümünden Turkish seçenegini tiklayin, ve böylece programi Türkçelestirin.
    2)Araçlar menüsünden Varsayilan indirme özellikleri kismini tiklayin. Kayit yeri kismina FlashGet'in nereye indirme yapmasini istiyorsaniz orayi ayarlayin. Dosyayi böl seçenegini '10'a getirin.
    3)Araçlar menüsünden Seçenekler'e girin.Gelen kutuda "genel" menüsünde en küçük parçacik boyutunu 10kb'a çikarin. Baglanti menüsünden Maksimum es zamanli is bölümünü 8'e çikarin. En alttaki bölümden baglanti tipini seçerek otomatik olarak indirme boyutunu ayarlayabilir ya da alttaki kutuya elle istediginiz degerleri girebilirsiniz. Ana menüdeki "araçlar" kismindan indirme tipini belirleyebilirsiniz. Eger el ile ayarlanmayi seçerseniz -ki tavsiyemizdir- istediginiz zaman flashgetin altkismindaki bölümden mouse ile indirme hizi ile oynayabilirsiniz. Unutmayin, büyük degerler internetteki gezinti hizinizin yavaslamasina sebep olacaktir. Bu yüzden fazla zorlamamanizda yarar vardir. Eger indirdiginiz dosyaya virüs taramasinin yapilmasini istiyorsaniz, dosya yöneticisi menüsünden "indirilen dosya için virüs taramasi yap" etkin hale getirin, virüs tarama programininizin uygulama dosyasini tarayici bölümüne ayarlayin(Örnek: Norton için C:\Program Files\Norton AntiVirus\Navw32.exe, McAfee için C:\Program Files\McAfee\VirusScan95\scan95, args /autoscan /nosplash), böylece otomatik olarak taranacaklardir. isterseniz FlashGet ile internete de baglanabilirsiniz. Bunun için Çevirmeli A? menüsünden baglanti ayarlarini degiitirin, bundan sonra genel menüdeki telefon simgesini tiklattiginiz zaman baglanti kurmaya baslar,fakat bunun bir kusuru var. Offline olarak Flashget'i çalistirirken eger indirmesi bitmeyen dosya varsa internete baglanma otomatik olarak açiliyor, yine de seçim sizin...

    Şekil-3 (Programın Ana Penceresi)
    Biraz da programin kullanimina geçelim.
    a)Eger FlashGet ile bir dosya indirmek istiyorsaniz sag tusa basip en alttaki "FlashGet'i kullanarak indir" seçenegini tiklarsaniz otomatik olarak FlashGet devreye girecektir. Eger indirme baslamadiysa yine sag tusa bastiginizda çikan "kisayolu kopyala" yi tiklayin, eger otomatik olarak devreye girmezse FlashGet simgesini tiklatin, gelecektir. Eger bu yolla da yapamadiysaniz son çare "kisayolu kopyala"yi tikladiktan sonra FlashGet menüsündeki bas taraftaki düz beyaz sayfa simgesini tiklayin, bu sefer olacaktir.
    b)Bir siteye girdiniz ve sitedeki hersey çok hosunuza gitti. Mesela bir resim sayfasindaki birkaç resim ya da bir mp3 sayfasindaki bütün mp3'leri indirmek istiyorsunuz. Burada FlashGet'in büyük kolayligi devreye giriyor. Sayfanin üzerinde sag tusa basin, "Tümünü FlashGet'i kullanarak indir"i tiklayin. Çikan menüde indirmek istemediginiz banner,sayfa,simge... gibi seylerin yanindaki kutucugu bosaltin. Böylece bütün hepsi siraya konularak indirelecektir.
    c)Indirme islemini baslattiniz, fakat dosya bir türlü inmeye baslamadi. Dosyanin isminin yaninda 6,9,15 vb. gibi rakamlarda çikti ise indirdiginiz dosyada yada link adresinde bir problem var demektir. Tek çare dosyayi silmek. Bunu dosyayi tiklattiktan sonra FlashGet'in menüsündeki X(sil) isaretinden yapabilirsiniz.
    d) FlashGet te bir dosyanin üzerinde sag tiklattiginizda karsiniza bir menü çikar. Menü gayet anlasilir oldugu için açiklamaya gerek duymuyorum. Yalniz en alttaki "Url'yi panoya kopyala" nin ne ise yaradigini açiklayayim; bu dosyanin indigi adresi hafizaya alir. Böylece kopyala/yapistir seklinde istediginiz gibi kullanabilirsiniz.
    e) FlashGet'in kenardaki kare seklindeki simgesinden hoslanmiyorsaniz,karenin üzerinde sag tusa basin ve "Birakma Bölgesi" seçenegine tiklayin. Kare yok olacaktir.
    Son olarak FlashGet'in üzerinde F7 tusuna basarsaniz Site Gezgini karsiniza çikacaktir. Bunu kullanarak bir sayfadaki bütün bilgileri kaydedebilirsiniz.
    Bu incelemenin aslı Gezginler.net sitesinden alınmıştır.




  • eywallah teşekkür ederim ....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MTCsK -- 26 Nisan 2006; 14:01:29 >
  • teşekkürler kardeşim bende şimdi yeni konu açıyodum flashget nasıl kullanılıyo diye
  • bende kullanamadım bu flasgeti 5 kere indirdim kurdum kurdum sildim ama bir türlü yıldızlarımız barışmadı bu programla
  • 2000 yılından beri aynı veritabanı dosyası ile kullanıyorum. Yani 6 yıldır indirdiğim programlar, linkleri, tarihleri .,.. vs hala elimin altında.
    Fakat artık cracklamaya çekiniyorum, programın exe dosyasıyla oyunuyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.