Şimdi Ara

Fitness Patenlerin Genel Özellikleri ve Kullanımları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
87
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tekerlekli paten çeşitlerinden olan Fitness patenler en yaygın kullanılan paten çeşididir. Daha çok spor yapmak amacıyla kullanılan fitness patenler başlangıç seviyesi için uygundur. Genel olarak engel ve engebelerin olmadığı daha düz zeminlerde kullanılmaktadır. Paten kullanmaya alışmak adına ilk tercih olarak genelde fitness patenler tercih edilmektedir.

    Paten sürmeye yeni başlayacak olan kullanıcılar için ilk etapta fitness patenler önerilmektedir. Çünkü diğer paten türlerine göre kullanımı daha kolaydır. Fitness patenler düz zeminlerde kaymak için idealdir. Özellikle sahil yolu gibi düz ve engebesiz zeminlerde kullanıma uygundur. Örneğin; fitness patenler agresif patenden farklı bir görünüme sahiptir. Aynı zamanda teknik özellikler bakımından da farklılık göstermektedir. Bu yüzden de harekete, sert darbelere karşı dayanıklılığı daha azdır.

     Fitness Patenlerin Genel Özellikleri ve Kullanımları


    Eğer amacınız spor yapmak, sahilde paten ile tur atmaksa ve paten kullanmaya yeni başlayacaksınız sizin için önerilecek ilk paten türü fitness patenler olacaktır. Çünkü fitness patenler temel paten sürüşü için idealdir. Örnek verecek olursak; agresif paten ya da slalom paten kullanabilmek için paten sürüşü konusunda biraz gelişmiş olmak gerekir. Fitness patenler ile uzun mesafe sürüşleri yapabilirsiniz. Ayrıca düz paten kaymanın yanında ufakta olsa bazı hareketleri fitness patenlerle yapmak elbette mümkündür. Geri geri kaymak, ufak engellerden atlamak, zıplamak, 180 derece ya da 360 derece dönüşlü atlamak gibi basit hareketler yapabilirsiniz. Bunların haricinde fitness patenleriniz ile basit slalom hareketleri de yapabilirsiniz. Ancak yüksek yerlerden atlamak, engellerin üzerine zıplamak gibi hareketleri yapmak istiyorsanız bunların fitness patenler ile yapılması hiç sağlıklı olmaz.

    Fitness patenlerin botu diğer paten çeşitlerine göre daha rahat ve yumuşak yapıdadır. Fitness patenler genel olarak 4 tekerlekli olarak üretilmektedir. Fitness patenlerin dış çerçevesi genel olarak alüminyum ya da kompozit malzemeden üretilmektedir. Tekerlek sertliği genel olarak 80A, 82A ve 84A civarındadır. Tekerlek çapları ise 70 mm ile 90mm arasında değişiklik göstermektedir. Ancak fitness patenlerin genel tekerlek çapları 78mm, 80mm ve 84mm olarak üretilmektedir. Fitness patenlerin kilitleme sistemleri bağcık- kayış ya da bağcık, kayış ve tokadan oluşmaktadır. Bazı fitness patenlerde şok emici taban özelliği bulunmaktadır. Genel olarak ise tüm fitness patenler rahat, konforlu bir iç yapıya sahiptir. Agresif paten ve slalom patenlerden farklı olarak fitness patenlerin, sağ paten topuk kısmında fren sistemi bulunmaktadır. Böylelikle frenleme sayesinde daha kolay durulabilmektedir.

    Eğer hafta sonu eğlenceli, spor amaçlı ve hızlı bir sahil gezisi yapmak istiyorsanız, fitness patenler doğru bir tercih olacaktır. Fitnes patenler ile paten kaymanın heyecanı ve özgürlüğünü yaşarken, dengede durmanın önemini hissedeceksiniz. Paten sürüşlerinizi daha güvenilir hale getirmek için ise kişisel güvenlik önlemlerinizi kesinlikle almayı unutmamalısınız. Paten sürerken kendinizi yaralanmalardan ve sakatlanmalardan korumak için paten kaskı, dizlik, dirseklik, bileklik gibi koruyucu paten ekipmanları kullanmayı unutmayın. Böylelikle daha sağlıklı ve güvenilir bir paten sürüşü gerçekleştirebilirsiniz.

    Kaynak: CaddePaten







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.