Şimdi Ara

Fitness İçin Hangi Pirinç Türünü Seçmeliyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar,


    spor için en verimli olabilecek pirinç türü hangisidir, bu konuda önerilerinizi bekliyorum.


    Biraz araştırma yaptığımda Jasmine ve Basmati pirincin ön plana çıktığını görüyorum


    Baldo yada diğer pirinçleri kullansak ne farkı olur?


    Fiyat olarak da bayağı bir fark ediyorlar.

    Örn:



    biri 7.25 TL İken diğeri yarım kilosu 2 katı

    üçler market: hesaplı online market alışverişi
    YAYLA GURME SİYAH PİRİNÇ 500 GR Online Siparişle Kapında! | Üçler Market
    https://www.uclermarket.com.tr/yayla-gurme-siyah-pirinc-500-gr-27

    bu konuda önerilerinizi bekliyorum








  • slymngk62 S kullanıcısına yanıt
    Açıkça söylemek gerekirse bu tarz şeylerden sonuç beklemek emin ol büyük hata olur. Bunlardan sonuç alabilirsin ama düşündüğün kadar büyük hatta farkedebileceğin kadar değişim göremezsin. En sevdiğin pirinci ye. Sporu kendine eziyet etmene gerek yok. Günün sonunda podyuma çıkmayacaksan salla geç bunları. Bu sporda en önemli şey devamlılık.
  • bim efsane yasemin kokulu pirinç

  • En ucuz hangisi ise yada en sevdiğin hangisi ise onu ye. Eğer ki düşük glisemik indeks ise amaç bulgur ye. Böyle şeylere para harcamayı manalı bulmuyorum. Bunlar hep instagram effect.

  • Kışın ve bahar aylarında bulk/clean bulk dönemlerinde basmati pirinç.Kuruma müsabaka diyeti dönemlerinde esmer kepekli pirinç.Baldo çok zorunlu kalmadıkça tavsiye edilmez.Glisemik indeksi çok yüksek olduğundan yüksek miktarlarda tüketildiğinde insülin direncini artırır.

  • MCA90 kullanıcısına yanıt

    Bulgur ile pirinci aynı miktarda tüketemezsin hocam,evet glisemik indeks olarak en iyisidir,ancak ihtiyacın kadar alamayabilirsin.100kg bir vücut geliştirmecinin bulk döneminde tüketmesi gereken miktar ortalama 1000gr karb.O miktarda bulgur tüketmek imkansız.Ayrıca pirinç gibi lapa olarak tüketmesi pek mümkün değil yapısı itibarıyla.Ama ben domatesli,biberli,salçalı,yağlı yerim bulgur severim diyorsan afiyet olsun tabii..


    Alternatif temiz karbonhidrat kaynaklarıda mevcut ayrıca.Tatlı patates,normal patates,yulaf vs gibi.

  • Hiç pirinç tüketmiyorum. Hem pahalı hemde glisemik indeksi yüksek. Gerek yok. 100kg üstüyüm hedefim doğrultusunda ağırlık arttırıp güçleniyorum. 1000gr karbonhidratın yanına bile yaklaşmıyorum. 1000 gr karbonhidrat demek 4000 kalori demek. 4000 bin oradan aldın, 100kg olduğunu farz ediyorum(ki ben üstüyüm) en az 200-250 gr arası protein almalısın. Geldi mi oradan da 1000 kalori. En az 100 gr yağ almalısın. 900 kaloride oradan. 6000 kalori. Çok ileri düzey bir sporcu değilsen o 100 kilo vücudunun çok büyük kısmı kas değilse sen o kaloriyi yakamazsın. Çok ileri seviye olman lazım. Ben bu kadar hacimli olduğum ve yüksek hacimlerde çalıştığım halde 1000 gr karbo almıyorum. Yorulmuyorum, tükenmiyorum, sürekli hedefime ulaşıp ağırlık arttırabiliyorum. Bulk demek yağ almak demek değil. Bunun adı dengesiz beslenmek olur.


    Son olarakta pirinç olmazsa olmaz değil. Ha illa pirinç tüketicem diyorsanız tekrar ediyorum en ucuz olanını alın. Paranıza yazık.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.