Şimdi Ara

Firma Şikayetleri Nasıl Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
97
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  https://sikayet24.com/


    İnternet dünyasının hızla geliştiği günümüzde alışverişler de sanal olarak gerçekleşmektedir. Sanal dünyanın getirilerinden biri de şikayet süreçlerini yönetmenin kolay şekilde gerçekleşmesidir. Alışveriş yaparken olumsuz deneyim yaşayan kullanıcılar her tür görüşlerini, önerilerini şikayet siteleri üzerinden bildirir. Kullanıcılar deneyimlerini site üzerinden ilettiği zaman karşı tarafa sorunlar hemen iletilir. Sorunların iletilmesi ardından firmalar internet sitesi ya da kullanıcı bilgileri üzerinden dönüş yapmaktadır. Şikayetler sisteme düştükten sonra aynı gün içinde incelemeler yapılmakta, firmalar cevap vermektedir. Şikayetçi olacağınız markaların önceden yapılan şikayetlerini, şikayet yönetim sürecini izleyebilirsiniz. Şikayet süreçlerinin yönetimi firmaların müşteri ilişkileri birimi tarafından uzmanlıkla yönetilir. Şikayetçi olmak için firmaların müşterisi olmadan, olumlu ya da olumsuz düşünceleriniz olmadan incelemeler yapabilirsiniz. İncelemeler yapıldıktan sonra alışveriş yapılıp yapılmasına karar verilebilir.

     

    Şikayet Siteleri Ne İşe Yarar?

     

    Şikayet sitesinden tam anlamıyla verim alabilmek için alışveriş yapmadan önce markalar hakkında yapılan şikayetleri incelemek, önlem olarak alışverişleri bu doğrultuda yapmak gerekir. İnsanların şikayetçi olma konusunda acele davranıp davranmadığı iyice analiz edilmeli, sorunlu ürünlerden sonra firmaların dönüş yapıp yapmadığına dikkat edilmelidir. Şikayetler karşılığında özür dilemek, ücret iadesi, tatmin edici sonuçlar almış olmak alışveriş sorunlarını büyük ölçüde azaltmaktadır. Gerekli incelemeler yaptıktan sonra alışverişe başlanmalıdır.

     

    Nasıl Şikayet Oluşturulmalıdır?

     

    Öncelikle ne istediğinizi bilerek şikayetleri oluşturmalısınız. Şikayet nasıl oluşturulur sorusuna en etkili şikayet ne elde etmek istediğine dair net fikri olanlar tarafından bildirilir. Özür, ücret iadesi, çeşitli jestler, indirim kuponları gibi çeşitli geri bildirimlerden hangisini almak istediğinizi bilerek durumu bildirmeniz gerekir. Beklentilerinizi karşılamayan bir ürün için iade talep ediliyorsa, sadece özür bildiriliyorsa bunlar açıkça bildirilmelidir.

     

    Firma İtibarının Önemi

     

    Firma şikayet edildiği zaman ne yazık ki itibarı da yeni müşterilerin gözünde yitirilir. Olumsuz yorumları okuyan kişiler etkilenmekte ve yeni müşteriler kaybedilmektedir. Firma itibarına yakışmayan hareketleri bildirmek, müşteri hizmetleri ve diğer sorunlar hakkında bildirimde bulunmak firmalar tarafından ayrıca önemsenir. Bu şikayetleri okuyan firmaların geri dönüşleri yeni müşterileri kaybetmemek için çok daha hızlı şekilde olmaktadır. 








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.